WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: epidemies

  Een epidemie over de hele wereld verspreiden is een goed idee  -  Alle politiek-correcten en alle hulpverleners

Temidden van alle absurditeiten, een goede kanshebber voor de topscorer als meest absurd. Wie zou ooit willen dat een epidemie zich verspreidde over de hele wereld? Dat moet toch wel een schurk zijn van het type dat bestreden wordt door James Bond. Mad scientists type "Today London, tomorro zee world!" (en denk hier een dik Duits accent bij).
    Oftewel wel: je kan je het niet voorstellen dat iemand ooit zoiets propageert. Edoch:


Uit: De Volkskrant, 11-10-2014, van verslaggeefster Sterre Lindhout

'In Afrika houden' is geen goed idee


Red.:   Echt waar ... Hier staat: "Het is een goed idee om ebola te verspreiden - want daar gaat het natuurlijk over.". En wie zegt dat:

  Het isoleren van ebolalanden in West-Afrika is onmogelijk en onwenselijk, vinden de Nederlandse overheid, het RIVM en hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen. Zij hanteren dezelfde lijn als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'We moeten de ziekte bestrijden, niet de landen', zei minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) deze week herhaaldelijk.

Een leugen natuurlijk dat laatste. Het heeft er helemaal niets mee te maken dat het gaat om landen. Het enige waar het om gaat, weet iedereen met enig gezond verstand is dit: Het gaat om creolen. het gaat om zwarten. Het gaat om "zwartjes". Het gaat om "zielige negertjes"  .
    "Zielige negertjes" mag je op geen enkele manier associëren met wat voor negatiefs dan ook, laat staan de veroorzakers te zijn van een besmettelijke ziekte en epidemie.
    En voor dit nu bekend klinkt: inderdaad: bij de HIV-epidemie gebeurde bijna hetzelfde. Afkomstig uit Afrika, en door homo's verspreid over de wereld. Twee redenen om van isolatie en quarantaine af te zien.
    Idioterie van het zuiverste water.
    Die weken doorduurt:


Uit: De Volkskrant, 17-10-2014, door Ben van Raaij

Ebola | Angst voor verspreiding epidemie

Moet er een stolp over West-Afrika?

De wereldwijde 'Operatie Ebola' komt moeizaam van de grond. De VN krijgen het geld niet bij elkaar. In de Verenigde Staten lijkt de paniek toe te slaan.


Red.:   De bevolking is bang voor ebola ... Tja, hoe zou dit nou komen? Misschien omdat de autoriteiten, vrijwel overal kosmopolitisch,  politiek-correct, nomadistisch en landverraderlijk, weigeren de grenzen te sluiten voor West-Afrikanen ...?
    Nederland heeft een ebola-coördinator aangsteld, ene Hans Docter, ambassadeur in Ghana. En wat verklaart deze brave man, geinterviewd in Nieuwsuur  (24-10-2014, vanaf 25:15 min., uitspraak na 29:45 min.): "Quarentaine-maatregelen jegens mensen die uit de betrokken besmette landen komen, is geen oplossing" ...
    En het definitieve bewijs dat dt allemaal gaat om slechts één enkle ding, volgt nog geen uur later. Bij Pauw  (24-10-2014, vanaf 7:30 min.). VARA. Een van de tempels in het rijk van de poltieke-correctheid. Ook te gast voor een ander onderwerp is een PVV'er en iemand van D66. Die laatste is Wouter Koolmees, een neoliberale ploert. En ook heel politiek-correct, natuurlijk (D66!). Uitspraak van Koolmees over ebola: "De grenzen dicht is schijnveiligheid".
    En wat vind men van de rationele aanpak:


Uit: De Volkskrant, 28-10-2014, van de buitenlandredactie

Australië wil geen reizigers uit landen met ebola

Australië geeft geen visa meer af aan reizigers uit de ebola-landen Guinee, Sierra Leone en Liberia. De regering wil zo voorkomen dat de ziekte zich kan verspreiden, ook al is er tot dusver nog geen geval van ebola binnen de landsgrenzen geconstateerd.


Red.:   Juist ja ... 'ook al is er tot dusver nog geen geval van ebola binnen de landsgrenzen geconstateerd'. Oftwel: het commentaar van de Volkskrant: als er nog geen geval van de gevaarlijke epidemie is geconstateerd, kunnen de grenzen open blijven.

  De drastische aanpak van Australië ...

En de rationele aanpak is dus drastisch. Deze rationele aanpak:
  Ook moet voortaan iedereen met een permanent visum drie weken in quarantaine voordat ze het land in mogen. Twee maanden geleden behoorde Australië al tot de eerste landen die de controle op luchthavens verscherpten.

Maar natuurlijk ... Allemaal.
    Maar in de ogen van de Volkskrant dus veel te drastisch. Of in de woorden van een "zielige negertjes"-hulpverleenster:
  Een verpleegster van Artsen zonder Grenzen, Kaci Hickox, heeft met succes haar gedwongen quarantaine aangevochten - met behulp van een advocaat en een live-interview met CNN vanuit haar isolatietent. Zij betoogde dat zij geen symptomen van ebola had en dat haar mensenrechten door de opsluiting werden geschonden. Gouverneur Chris Christie van New Jersey besloot vervolgens haar vrij te laten.

Absurdistan.
    Abusrdistan is een uitgestrekt rijk:


Uit: De Volkskrant, 25-10-2014, rubriek Vrij zicht, door Martin Sommer

Doorlopen, niks te zien hier

Dubbelzinnige boodschappen over ebola wakkeren de ongerustheid verder aan.


... Amerika is in alle staten vanwege ebola. De positie van Obama bij de naderende verkiezingen wordt erdoor bedreigd. De Fransen vliegen niet meer op besmette landen. De Britten ook niet. In de meeste Europese landen worden reizigers uit West-Afrika bij aankomst op koorts gecontroleerd.
    En Nederland? Controle bij aankomst op Schiphol hoeft niet, zei minister Schippers. Vanaf Schiphol wordt immers niet direct op West-Afrika gevlogen. Als bij vertrek is gecontroleerd, is dat afdoende. Volgens experts voegt zogeheten entry-screening weinig toe. Zei de minister.    ...


Red.:   Die experts zijn allemaal bezeten of op de nek gezeten door de poltieke-correcthedi: Je mag niks negatiefs zeggen over Joden, moslims en negers. Als je dat wel zou doen, wordt je onmidddellijk ingedeeld bij de PVV-stemmers, en geëxcommunieerd. In dit geval dus slaande op negers:
  Ons vaderlandse expertisecentrum RIVM geeft bij uitstek dubbelzinnige signalen af. Volgens de deskundigen is de kans op besmetting hier zo klein dat voorzorgsmaatregelen niet nodig zijn. Maar als het over Afrika gaat, zeggen dezelfde deskundigen dat het een illusie is om te denken dat je een virus buiten de deur kunt houden. Een virus houdt zich niet aan landsgrenzen.

Het tweede is de waarheid - het eerste is voor binnenlands gebruik. Stle bijvoorbeeld dat een ebola zou uitbreken in Rusland ... De barrières aan de landsgrenzen zouden opgetrokken tot in de stratosfeer, en zo snel dat er een risico was dat ze in een baan om de aarde raakten ...
    "Ja,", zei ze de week erop op de televisie: "want er zijn hier geen slachtoffers, dus quarentaine is niet nodig ..." Haar stem ging er een beetje bij schrapen, kennelijk zeer goed beseffende dat ze stond te liegen.
    Ook Martin Sommer heeft dat prima door:
  En nog iets: besmetting moet bestreden worden door ebola-patiënten te isoleren, daarover is iedereen het eens. Maar de betrokken landen isoleren, dat wil men weer niet. Want dan stort de economie nog verder in. Een honorabele reden, maar wel een reden uit de morele koker, en niet uit die van de wetenschap. Ook bij de ogenschijnlijk harde wetenschappers spelen dus andere factoren een rol. Intussen hebben de omliggende landen wel degelijk de grenzen gesloten. Voor zover ik weet met enig succes.

En die morele reden slaat dus niet op die landen, want alle landen zijn landen - Rusland is ook een land. Die morele reden slaat op de bewoners van die landen: "zielige negertjes".


13 okt.2014