WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: media, elite, fascisme, Baudet

21 mrt.2017

Wat betreft landverraderlijk en fascistisch haatzaaien door de media staan er op deze website al verzamelingen voor de gevallen van Wouter Buikhuisen , Hans Janmaat , Pim Fortuyn , Rita Verdonk , en Geert Wilders .

Daar had al verder eerder iemand aan toegevoegd moeten worden, maar door tijdsgebrek was het er maar niet van gekomen: Thierry Baudet. Hier een screenshot van de inhoud van het archief:

Een stuk of vijftig. En een verzekering: er is niets positiefs bij.

En recente ontwikkelingen zijn grotendeels gepasseerd - kijk zelf in de lijst. Want zodra Baudet actief werd bij het Oekraïne-referendum, kwam er een brede stroom bij. En ook daarin: niets positiefs.

Toen richtte hij het Forum voor Democratie op (of was dat andersom?).

En daarna kwam zijn aankondiging van meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Nog steeds: veel meer Baudet, maar steeds meer niet-positief.

Toen dreigde hij mogelijk een zetel te krijgen, en de toon verdiepte zich.

Toen won hij daadwerkelijk twee zetels, en kwam er een nieuwe golf los.

Dus tijd voor dat overzicht, waarbij we ons beperken tot beelden, want in tekst is het allemaal nog veel meer werk. Zoals nu bijna een regel in dit soort campagnes, begon het bij haatzaai-website (ook VARA, net als Pauw en DWDD) Joop.nl - oh nee,we waren dit vergeten; het verslag is van Joop.nl en die kijken met een spiegelbril, maar toch is het beeld wel duidelijk (Joop.nl, 11-03-2017, uitleg of detail ):
  Pauw en Jinek: Frits Wester fileert Baudet om racistische opmerkingThierry Baudet (FvD) mocht aanschuiven bij Pauw en Jinek om zijn zegje te doen, ondanks dat hij niet zo hoog in de peilingen staat maar zijn interne onderzoeken en chique uitstraling zouden genoeg zijn. In de uitzending wordt Baudet flink aangepakt door parlementair verslaggever Frits Wester die tegenover hem zit. Zijn eerdere opmerking die hij deed over het ‘homeopathisch verdunnen’ van de Nederlandse cultuur zat hem niet helemaal lekker. ...

Die rol van CDA-rat-in-de-media Frits Wester was natuurlijk van tevoren ingestoken - je kon hem zien wachten  op zijn beurt.
    Joop.nl is ook nog uiterst hoopvol dat Baudet zal mislukken, op dat moment. De schok van de uitslag was dan ook niveau atoombom ...
    Maar Pauw is van de VARA en Joop.nl is van de VARA, dus het is ideologisch allemaal één pot nat (let op de data, hè, om een indruk te krijgen an de intensiteit van het geheel):

 
Joop.nl, 13-03-2017
 
 
Een linksfascist,
in Joop.nl
, 14-03-2017
 
 
GroenLinks hypocrieten, 16-03-2017
 
 
Een linksfascist,
Joop.nl
, 16-03-2017
 
 
Een verslaggever,
op Volkskrant.nl, 16-03-2017
 
 
 
Een Joodsfascist uitleg of detail ,
in de Volkskrant, 18-03-2017
 
 
Een femi-linksfascist uitleg of detail ,
in de Volkskrant, 18-03-2017
 
 
Doortrapte linksfascisten uitleg of detail ,
in de Volkskrant, 18-03-2017
 
 
Een Tante Betje,
in de Volkskrant, 20-03-2017
 
 
Een Tante Betje en hobby-linksfascist uitleg of detail ,
in de Volkskrant, 20-03-2017


Dat was het werk dat deze redactie zelfstandig had gedaan. Tijdens het verwerken ervan kwam GeenStijl met een eigen samenvatting (GeenStijl.nl, 21-03-2017, door Mosterd uitleg of detail ):
  Verzameltopic! Alle racismetweets van Livestro

Van iemand die het zaadje plantte bij haatclub DDS en de verkiezingsmars marcheerde met Tea Party-gekkie Sarah Palin zou je wat meer bescheidenheid mogen verwachten, ware het niet dat muppetconservatief Joshua Livestro (91) ...

Het hoofdbestanddeel van het artikel gaat over deze Livestro, die dus in de extreem consevatieve hoek zit. Illustrerende de breedte van "de coalitie" tegen Baudet. Maar hier gaat het meer om deze verzameling.
  In de media is grab 'em by the Thierry natuurlijk al een man met een duistere droom, iemand met huiveringwekkende woorden, iemand die zichzelf met veel domheid bewierookt, een gast met een geoefend gezichtje, iemand die de alt-right polonaise loopt en uiteraard een man met nazi-gedachtegoed waarbij het beangstigend is dat hij de Tweede Kamer mag bevolken.


Hier de inhoud van die links in dezelfde volgorde:

 
Linksfasciste Stella Bergsma uitleg of detail ,
in HP/De Tijd, 18-03-2017.
 
 
Linksfasciste Sarah Sluier uitleg of detail ,
in de Volkskrant, 09-03-2017
 
 
Linksfasciste Aafke Romeijn uitleg of detail ,
in Vrij Nederland, 20-03-2017
 
 
 
Ger Groot, prominent van en
in Trouw, 19-03-2017 
 
 
 
J.n. Aaf Brandt-Corstius,
in de Volkskrant, 20-03-2017.
Omdat dit een herhaling is,
hebben we even geoefend
op haar gezichtje.
 
 
 
Twee stuks islam-hoernalisten,
in NSB Halalblad, 16-03-2017
v/h NRC Handelsblad 
Noot: sla de volgende GS-link even over
 
 
 
Frank Poorthuis, oudgediende van en
in het AD, 17-03-2017 


Het overgeslagen geval was tevens de tweede uit de eerste reeks, en wordt gebruikt als bron door de laatste in de tweede. Een spil in de gang van zaken, dus. Hier is de inhoud van zijn link bij GeenStijl:


Dit, die Sander Philipse, is aan zijn taalgebruik onmiddellijk en ondubbelzinnig herkenbaar als een linksfascist type RAF uitleg of detail , Rara uitleg of detail en Volkert van der Graaf. Tot alle geweld in staat. Net als die Anne Fleur Dekker, Aafke Romeijn en de helft van de bijdragers bij Joop.nl.

Waarom al deze blinde woede en haat?

Simpel.

Omdat Thierry Baudet de vrije (im)migratie ter discussie stelt. Zie de laatste bijdrager.

En alles dat daar bij hoort, als Europeanisme, Nederlandhaat, de oligarchie van media en elite, enzovoort.

Kortom: Thierry Baudet keert zich tegen het nomadisme .

Tegen de Joodse idealen.

Dus de Joden en Joodsisten uiten zich in blinde woede en haat. Want dat is bijna altijd de reden voor blinde woede en haat.

Want Thierry Baudet komt aan hun bestaan.

Hun Zin van het Leven .

Hun strijd voor de homeopathische verdunning van de Nederlandse cultuur, identiteit en bevolking .

Dus komen ze met alles uit de Joodse geschiedenis:

"Hitler", "Holocaust", "Anne Frank".

Ze hebben Pim Fortuyn al vermoord met hun blinde woede en haat .

Ze zien Wilders en Baudat dolgraag hetzelfde lot ondergaan.


Addenda
Zoals te verwachten zijn er addenda, wnat zo'n capagne moet warm worden gehouden. Waarbij hier alleen het aller opvallendste wpordt meegenomen. Als eerste iest waar deze redactie al voor aan het opletten was. Want er zijn dus twee klachten over Thierry: zijn vermeende vrouwwonvriendelijke taal in één of twee stukjes belleterie, en die opmerking over homeopathische verdunning. Nou is er hier al nauwelijsk aandacht besteedt aan die vrouwen-in-roman klachten want te absurd voor woorden. Maar hier wordt de laatste nagel in de doodskist van die zaak geslagen (de Volkskrant, 24-03-2017, rubriek Top & Flop, door Gidi Heesakkers ...):
  Muzieksite Noisey legt bloot hoe De Telegraaf z'n eigen vuurtje opstookt

Een journalist van De Telegraaf met weinig kennis van hiphopzaken besnuffelde het programma van het Utrechtse Bevrijdingsfestival, haalde zijn neus op voor de groep SMIB en rook een relletje.
    'De rappers uit de Bijlmermeer staan niet bekend om hun hoofse teksten', schreef hij. 'Vrouwen worden voornamelijk bitch genoemd. Het vrouwelijke geslacht placht ook met de term slut, hoes (prostituees, red.), teef en wijf te worden aangeduid.' Dat strookt niet met de huisregels van het festival, luidde zijn constatering. Seksisme! Belediging!

Juist ja ... Als goorbekkende negers uit De Bijlmer "bitch" en "teef" staan te brullen, is er niets aan de hand. maar als Thierry Baudet iets schrijft dat in de buurt komt van de neiging van vrouwen om met overdaad te vallen voor grote, agressieve, rijke, psychopate en brute mannen, zoals Marc Dutroux, Joran van der Sloot en OJ Simpson uitleg of detail dan is het huis te klein ...

Maar het ook natuurlijk ook helemaal niet om die opmerking over vrouwen. Want kijk maar naar dit nieuwe hoogtepunt (GeenStijl.nl, 24-03-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):

  VPRO-filmmaker ken geen Lertijns


De door GeenStijl als "VPRO-filmmaker" aangeduide auteur van deze tweet kennen we al: een extreme linksfascist met toegang tot de media. En eentje een een diepe ziel. Kijk maar hoe hij reageert indien gecorrigeerd op de feitelijke onjuistheid van zijn goorheden:

Zoals gezegd: een nieuw dieptepunt.

En nogmaals een illustratie van waar het allemaal om gaat: dit gaat over vrije immigratie. Dit gaat over nomadisme. Dit gaat over Joodsisme. Dit gaat over erdunning van de Nederlandse culturr, identiteit en bevolking.

Al dan niet homeopathisch.

Dit gaat over de Joodse Zin van het Leven.

Michael Schaap is van Joodse afkomst. Erg voor homeopathisch verdunnen, die jongens van Joodse komaf ... uitleg of detail

De volgende - na het overslaan van wat kleinigheden (de Volkskrant, 04-04-2017, door Steven Schoppert, is freelance journalist / tv-maker):

De eerste reeks gorigheden en leugens: Baudet lijkt in niets op Trump meer dan dat de auteur dat doet: twee handen, twee benen enzovoort. Baudet heeft geen enkele manier ooit geflirt met Rusland. Baudet heeft twijfel uitsgeproken over aspecten van het MH-17 onderzoek - een teken van gezond verstand. Degenen die dat onderzoerk voor zoete koek slikken, zijn geestelijk gestoord - in de vorm cognitieve dementie   . "Dedain voor de waarheid'... Dit is duidelijk een zelfportret van de auteur.

Baudet heeft nooit opvatting uitgesproken dat vrouwen overmand willen worden, van bewondering van Poetin is niets bekend bij deze redactie. De Krim kan niet geannexeerd zijn door Rusland omdat het altijd Rusland was - de Krim is in 1956 geannexeerd door OekraIense communisten. En de aantoonbare leugens zijn dus weer die van de auteur.

Oftewel: dit is weer de bekende karaktermoord van linksfascisten.

Inmiddels is ook de eerste externe constatering van dit gebeuren te noteren geweest, natuurlijk zeer aan de rand van de media, door RTLZ-presentator Roderik Veelo uitleg of detail - titel: "onverdraagzaam links kiest weer voor karaktermoord". Bijna dezelfde woorden als deze redactie. Maar natuurlijk onmiddelijk gevolgd door verdachtmakingen bij het broeinet van het linksfascisme: Joop.nl uitleg of detail . Wat zich allemaal op het verbale vlak afspeelt. Maar met voortdurende suggesties richting fyssiek actie, zoals al gezien afkomstig van Anne Fleur Dekker. En dit soort lieden:

Die deze woorden beslist niet overdrachtelijke bedoelen (GeenStijl.nl, 16-04-2017, door Zentgraaff uitleg of detail ):
  Linksmongooltjes dreigen Terry uit Dordrecht

Zucht. Linkse mensen en het democratisch proces: het lijkt een goed idee maar voor je het weet slaan de ideologische brigades iedereen zonder utopisch complex de harses in. Pianoliggert Terry wilde een zaaltje huren in Dordrecht om dankbaar zijn kiezers toe te spreken alsook te klankborden voor het te voeren beleid in de komende vier jaar, maar dreigementen uit de Volkerthoek maken hem dit onmogelijk. De eigenaar van het zaaltje kan zijn veiligheid niet garanderen. ...

Ongelofelijk ... Het garanderen van de veiligheid van deze bijeenkomst is namelijke helemaal niet de taak van deze zaaleigenaar het beveiligen van dat zaaltje en de democratie is een taak van de politie. Die, als dit een bijeenkomst van moslims in een moskee betrof, aangevuurd door burgemeesters en korpsleiding al met hele peletons klaar zou staan als het omgekeerde gebeurde.
    En dat het kan gebeuren door deze linksfascisten is al bewezen: hetzelfde soort tuig heeft het hotel waar Janmaat een bijeenkomst hield in brand gestoken. Hetzelfde soort tuig als Anne Fleur Dekker, Joke Kaviaar, scribenten bij Joop.nl enzovoort, gesteund door andere scribenten bij Joop.nl, linskfasistische BN' ers als Dolf Jansen en deze:

Die met hun pakkende taalgebruik het vuur bij de "activisten" oftewel terroristen oprakelen, met als tussenfase dus dit (ad.nl, 16-04-2017, door Peter Koster uitleg of detail ):
  Actiegroep wil streep door komst Thierry Baudet naar Dordrecht

Haal een streep door een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Die oproep doet de actiegroep Dordt Discriminatievrij aan de eigenaren van het Event Center Dordrecht.

De twee kersverse Kamerleden van Forum voor Democratie (FVD), Thierry Baudet en Theo Hiddema, hebben aangekondigd maandagavond een partijbijeenkomst in het partycentrum aan de Weeskinderendijk te willen houden. De partij staat er volgens Dordt Discriminatievrij niet alleen om bekend anti-islam te zijn, maar ook uiterst vrouwonvriendelijk.    ...
    De actievoerders vinden niet dat de bijeenkomst van FVD van de vrijheid van meningsuiting gebruik kan maken. ,,Racisme en sexisme zijn geen meningen, het zijn uitsluitingsmechanismen. De getroffen groepen hebben geen enkele kans om mee te doen.’’    ...

Levensgevaarlijke fascisten, deze lieden. Die onder het mom van 'getroffen groepen' hard bezig zijn met het binnenhalen van de islam en de barbarij van de zwarte Afrikanen. Aangevuurd door de hele politieke-correctheid. Joke Kaviaar linkt naar artkelen bij Joop.nl. Anne Fleur Dekker schtrijft artikelen bij Joop.nl. De Volkskrant excuseert het haatgeschrijf van Anne Fleur Dekker bij Joop.nl. Mense als Erik van Muiswinkel krijgen een podium in de Volkskrant en bij programmma's als DWDD en Pauw. Enzovoort, enzovoort, enzovoort. En allemaal zijn ze een blij met de vrijlating van Volkert van der Graaf.

Met in de kern daarvan dus de politieke-correcte media, en, het best te volgen door deze redactie: de Volkskrant. Het geweld van deze groepen, vroeger RaRa en wat recenter Volkert van der Graaf, en de huidige linksfascisten , zijn een directe verantwoordelijkheid van de Volkskrant en de rest van de politiek-correcte media. En de politiek-correcte media-elite van bestaanden uit lieden als Dolf Jansen en Erik van Muiswinkel.


Addenda
In de politiek is er een adempauze anwege de kabinetsformatie, die lang duurt, maar dat wil niet zeggen dat er bij gelegenheid niet verder wordt gewerkt aan de hetze. Deze redactie is zo langzamerhand kotsmisselijk van Pauw, maar hier het verslag van derden. Thierry Baudet gebruikt graag min-of-meer literaire beelden, en dat in dit geval de figuur Gandalff uit de Harry Potter-verhalen. Hier is wat het Pauw-gajes er mee doet (GeenStijl.nl, 13-05-2017, door Feynman uitleg of detail ):
  Feynman en/of Feiten – Jeroen Pauw gezakt

...    Pauw sloeg een paar dagen later weer de plank mis. Draghi, het opperhoofd van de euro, kwam verantwoording afleggen in de Kamer. Het programma kwam niet verder dan de karaktermoord op de lijsttrekker van een splinterpartijtje. Een karaktermoord op basis van de beeldvorming van een bewindspersoon die geen steun vindt in de Lord of the Rings Triologie.
    Het is waar dat de cliffhanger eindigde met Gandalff die in het ravijn stortte, zoals Pauw uiteraard wél liet zien, het is onjuist om te stellen dat het verkeerd afliep met Gandalff, zoals uren aan filmplezier aantonen, die Pauw niet liet zien. Nog veel schokkender was de keuze om wel een item te maken over deze beeldspraak, zonder aandacht voor de inhoud van het debat.    ...

Jeroen Pauw maakte een logische keuze, want hij koos voor de inhoud van zijn eigen agenda. En zijnde van Joodse afkomst, is die agenda de ondergang van de Nederlandse en Europese samenleving middels de import van "vluchtelingen", zijnde cultuurslopers van islamitische en zwarte soort. Zie ook de soortgelijke inspanningen van soortgenoten Rosanne Hertzberger uitleg of detail en Karin Junger uitleg of detail , om slechts een paar recent genoteerde gevallen te noemen. Bronnen zie aldaar.
    En Thierry Baudet is een hinderpaal in dat streven.

Het is al een langere tijd rustig rond Baudet, behoudens dat enkele Pauw-gebeuren. Dus zet de Volkskrant maar eigen mensen in om de hetze warm te houden, en de keus viel op hun hoogst eigen onlineverkrachter uitleg of detail : Dion Mebius, die twee pagina's mocht vullen in het nieuwe katern "Zaterdag" op zaterdag dat achtergronden bij het nieuws zou moeten bevatten maar natuurlijk doodgewoon Volkskrant-hetze is net als het katern dat wel de naam "Opinie" draagt. Met natuurlijk de noodzakelijke omliggende propagada:
 
 

Hier de tekst (de Volkskrant, 27-05-2017, door Dion Mebius):
  Nieuwe partij met extreme glans

Rechtser dan rechts

Uitspraken uit de boezem van Forum voor Democratie wekken argwaan. Hoe ver leunt de partij van Thierry Baudet naar rechts?

Nou, de toon is al helemaal gezet, hè ... Je ziet de troepen in zwarte uniformen al weer door de straten paraderen. Wel brutaal hoor, van zo'n onlineverkrachter ... Hier wat van zijn teksten:
  ... schurkt Baudet aan tegen personen en organisaties met dubieuze agenda's. Tijdens de Republikeinse conventie in de Amerikaanse staat Cleveland, in 2016, bezocht Baudet een feest van de Britse provocateur Milo Yiannopoulos, toenmalig boegbeeld van de Amerikaanse radicaal-rechtse alt-right-beweging ...
    In 2014 hield hij op de IJzerwake, een jaarlijks rechts-nationalistische manifestatie in Vlaanderen die wordt georganiseerd door voornamelijk extreem-rechtse bewegingen, een praatje over de kracht van het nationalisme ten opzichte van het Europese eenheidsdenken. En onlangs mocht Joost Niemöller, de journalist die gelooft dat zwarte mensen veel vaker crimineel zijn door hun dna-structuur, zijn nieuwste boek presenteren op een avond van FvD.

Dat is de retorische truc van het "aanwrijven" : zet de persoon naast een andere persoon of zaak die een bekende negatieve reputatie heeft (of die terecht is, is niet van belang), et voilá; zonder bewijs is iemand veroordeeld.
    Typisch ook iets voor een onlineverkrachter.
    Overigens gaat het eerste deel van het artikel hierover:
  ... Robert de Haze Winkelman. De 63-jarige organisatorisch adviseur van Forum voor Democratie (FvD) kreeg vorige week veel kritiek te verwerken toen hij op Twitter een link naar een complottheorie over witte genocide in Europa plaatste. De leiders van de westerse wereld, zo luidt het 'Plan van Kalergi', halen doelbewust miljoenen vluchtelingen naar Europa.

Daarover aan het einde meer.
    Terug naar de hetze:
  ... Willem Wagenaar. Hij onderzoekt extreem-rechtse groeperingen in Nederland voor de Anne Frank Stichting. ...
    ... Toch zien enkele extreem-rechtse groeperingen in Nederland Baudet als hun pleitbezorger in Den Haag, stelt Wagenaar. 'Zijn uitspraken zijn vaak multi-interpretabel, zoals die over de verdunning en auto-immuunziekten. Daardoor raakt hij een snaar bij extreem-rechtse clubs.'
    Voor de verkiezingen liet Constant Kusters, voorman van de neonazistische Nederlandse Volksunie, met een videoboodschap weten dat hij FvD ging stemmen.

Nog meer "aanwrijven".
  Tijdens de campagne woonde een delegatie van de NVU een bijeenkomst van FvD in Arnhem bij. Kusters schreef daar later een positieve recensie over op de site van zijn eigen beweging. 'Laten we hopen dat het FvD het gaat redden om over de kiesdrempel te komen. Het is heel druk op de uiterst-rechtse flank.'
    En ook Erkenbrand, een nieuwe fascistische beweging van zo'n 25 hoogopgeleide studenten die onlangs een congres organiseerden voor honderd geïnteresseerden, schaart zich achter Baudet.

En nog meer "aanwrijven".
  Sarah de Lange, bijzonder hoogleraar aan de faculteit maatschappij- en gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, noemt FvD 'radicaal-rechts'. 'Extreem-rechts is de partij niet, al vallen bepaalde uitspraken van partijleden wel binnen de extreem-rechtse ideologie.'
    De Lange doet al jaren onderzoek naar veranderingen in de West-Europese partijpolitiek en promoveerde op het thema extreem-rechts.

En nog meer suggestieve hetze.
    Nu nog wat over dat plan van die Robert Kalergi. Dat wordt ook even uitgelegd in een tussenstuk:
  Het Kalergi-complot: een mengsoort om in toom te houden

Het 'Plan van Kalergi' waar De Haze Winkelman in zijn bekritiseerde tweet naar verwees, is volgens onderzoeker Willem Wagenaar van de Anne Frank Stichting een 'extreem racistische complottheorie'.

Dit zijn extreem-Joodsistische leugens. Deze Robert Kalergi was een "internationalist" van de soort "Alle Menschen werden Brüder", die, net als Arnon Grunberg uitleg of detail en overgrote meerderheid van de "media en elite"-Joden  uitleg of detail de Europese nationale culturen zien als de grootste ehinderpaal op weg naar dat "ideaal" ( bij de Joden: hun bloedeigen Apocalyps annex Armageddon - hun "Endlösing"). Dat heeft die Kalergi allemaal uitvoerig en gedetailleerd opgeschreven. Dat is een bestaand plan. Het is geen complot om te verwijzen naar dit plan, zoals boven gedaan wordt. De aanduidingen als "complot" zijn dus Joodsistische leugens.
    Het aspect dat onze onlineverkrachter in het begin gebruikt, is dat er door opmerkzame mensen naar dit plan verwezen wordt in termen van "Dit is precies het huidige beleid van de Europese leiders". 
    Ook dat is nog geen complot, want wat er gebeurt aangaande immigratie is inderdaad precies volgens dat Kalergi-plan. Er is alleen sprake van een "complottheorie", als iemand beweert dat wat de Europese leiders doen een "complot" is.
    En dat laatste is eigenlijk ook nog eens een redelijk onbelangrijk detail, zoals bij een moord het al dan niet sprake kan zijn van voorbedachte rade. Het is alleen van belang voor de strafmaat. Degenen die de randwerkzaamheden verrichten voor de werking van de concentratiekampen is ook niet gevraagd naar hun gezamenlijke plannen ... Ze werden veroordeeld voor wat ze hebben gedaan.
    En dat de Europese elite van dat plan op de hoogte was, staat ook vast:
  ... graaf Coudenhove-Kalergi. Hij richtte in 1922 de Paneuropese Unie op, die naar een Europese eenheidsstaat streeft. Onder anderen Einstein, Adenauer en Pompidou waren er lid van. In Praktisch Idealisme (1925) schreef Coudenhove-Kalergi dat 'de toekomstige mens van gemengd ras zal zijn'. 'Het Euraziatisch-negroïde ras van de toekomst, dat qua uiterlijk zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de diversiteit der volkeren door de diversiteit van individuelen.'

Het kan niet duidelijker. Precies wat men nu doet - in alle opzichten. En dit vervolg ...:
  Het zijn die uitspraken die nu worden misbruikt door aanhangers van de Kalergi-complottheorie.

... kan alleen komen uit kringen die deel uitmaken van dit plan.
    De Volkskrant staat, met haar aanvallen op de critici ervan, voor de volle 100 procent achter dit plan. Zoals ook al haar overige berichtgeving blijkt: sterk pro-slam uitleg of detail en pro-zwarten, en anti-Nederlands uitleg of detail . Allemaal volgens het plan om de Europese bevolking te vervangen door 'het Euraziatisch-negroïde ras'. De Volkskrnat werkt keihard aan de uitvoering van de Joodse ideeën voor Europa uitleg of detail uitleg of detail .

De reacties waren ook zeer illustratief (de Volkskrant, 29-05-2017, ingezonden brief van Harry Fontein, Leiderdorp):
  Baudet

Ik werd onaangenaam verrast door het artikel over Thierry Baudet (Zaterdag, 27 mei).
    Volop insinuaties over hoe rechts hij wel niet zou zijn, maar geen enkel steekhoudend argument ter onderbouwing.
    Typisch geval van framing dunkt mij. De druiven over de nederlaag van Links bij de laatste verkiezingen zijn blijkbaar wel erg zuur bij sommige journalisten van de Volkskrant.

Te vergelijken met (de Volkskrant, 29-05-2017, ingezonden brief van Joost Heyink, Zuidwolde):
  Baudet (2)

Een grondige, bijna serene analyse door Dion Mebius en Mark Misérus van het gedachtegoed van Baudets Forum voor Democratie.
    Willem Wagenaar (Anne Frank Stichting) en Sarah de Lange (UvA) aarzelen de FvD extreem-rechts te noemen. Misschien hebben ze gelijk als een strikte definitie wordt gehanteerd. Maar er is grond voor gerede twijfel. De Haze Winkelman (adviseur van de FvD) suggereert een Europees complot tot rassenvermenging met Afrikanen. Het zou tot een dociele mix leiden.
    Die gedachte duidt niet alleen op een paranoïde instelling, maar ook op een racistische fantasie. Baudet wordt gesteund door neonazistische en fascistische groeperingen (Nederlandse Volksunie en Erkenbrand), wat hij zich laat aanleunen.
    Hij maakt een selfie met een rabiate rechts-radicale Amerikaanse activist en rept over een verdunning van de westerse bevolking, sorry, cultuur.
    Los van definities gaat het hier om een beweging met ranzige opvattingen die honderd jaar geleden opgeld deden en nu gelukkig vrij algemeen als historische knekels worden beschouwd.

Twee in elkaar spiegelende reacties. Waarvan er maar eentje de juiste kan zijn. En neem slechts het enkele woord 'sereen' in de tweede reactie in combinatie met beschuldigingen van fascisme in het artikel, dan is het meteen duidelijk dat de tweede reactie die van het gespiegelde universum is. En dus net als de inhoud van het artikel.

Nog gemist: het commentaar van GeenStijl (GeenStijl.nl, 27-05-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Is Forum voor Democratie extreem-rechts?Belangwekkende vraag in de Volkskrant hedenmorgen. Zegt u het maar.
A) Ja. OP NAAR UTRECHT!!!
B) Ja en da's maar goed ook anders wordt het Kalergi plan ten uitvoering gebracht.
C) Nee. "We verklaren in dit land steeds meer onderwerpen taboe. Dan plakken we er het label complottheorie op en mag je het er niet meer over hebben."
D) Wat nou een kikker is gewoon een symbool van Den Bosch tijdens carnaval.
E) Hee. Anders Laten we Dion Mebius een stuk schrijven op basis van een verwijderde tweet. Dion Mebius.
F) Anders, namelijk...

Zoals gebruikelijk, met al die leuke links, weer totaal dodelijk. Wie de Volkskrant nog serieus neemt als nieuwsbron, zelfs onbetrouwbare nieuwsbron, heeft er echt totaal niets van begrepen ... De Volkskrant is nog slechts nuttig voor één ding: snel te weten te komen wat de waarheid niet is ...

Dat hier sprake is van een campagne, wordt nog eens bevestigd door de op één na hoogste autoriteit bij de Volkskrant (de Volkskrant, 03-06-2017, rubriek Ombudsvrouw, door Annieke Kranenberg):
  Ombudsvrouw: extreem-rechtsvraag bij stuk over Forum voor Democratie wekte verkeerde indruk

Een spijkerharde leugen. De overeenkomsten tussen deze A. Kranenberg en de psychopaat A. Grunberg beginnen steeds vaker voor te komen en op te vallen. De extreem-rechtsvraag bij het stuk over Forum voor Democratie gaf een volkomen correcte indruk van het stuk van de onlineverkrachter. Zie ook bovenstaande reacties.
    De ondertitel:
  Journalisten die dubieuze uitingen van politici onder de loep nemen doen gewoon hun werk

Weer à la A. Grunberg: contradictie! Hier wordt toegegeven dat men de opvattingen van het Fvd als "dubieus" heeft beschreven, wat iedereen uitlegt zoals het bedoeld is: "fascistisch" en "nazistisch".
    Uit de tekst:
  Wie meteen het antwoord wilde lezen, moest snel doorbladeren naar pagina 6 en 7 in Zaterdag. Daar, halverwege het verhaal, stond het: De partij extreem-rechts noemen op basis van enkele uitspraken reikt te ver, zegt Willem Wagenaar.

En natuurlijk behoort het tot de standaardkennis van ook deze want alle krantenmensen dat hoe verder je in een stuk komt, hoe minder mensen lezen, en op dit punt, halverwege is inmiddels iedereen die er ook maar enigszins vatbaar voor als volkomen in de "FvD is fascisme en nazisme"-hoek geïnsinueerd.
    Vervolgens:
  Een verkeerde kop haalt de legitimiteit van het stuk niet meteen onderuit ...

Juist ja ... Dus die kop over "extreem-rechts" was legitiem. Want ...:
  Aanleiding was een omstreden tweet van Robert de Haze Winkelman, organisatorisch adviseur van FvD.

Omstreden door de politiek-correctheid. Maar volkomen juist.
  Hij had een link naar een racistische complottheorie geplaatst

Grunbergsiaanse glasharde leugen: de ideeën van Kalergi zijn geen complot, maar een door hem op schrift gesteld beleidsvoorstel, met aanzienlijke aanhang in de Europese top.
  'Het plan van Kalergi was om via massa-immigratie de Europese mens te mengen tot een volgzaam soort. Komt erg dichtbij.' De link was slecht gekozen, stelde de adviseur in een privéconversatie op Twitter met een van de verslaggevers. Hij had de tweet verwijderd, maar afstand nemen van de theorie deed hij niet, meldt het stuk.

Een absurditeit. Robert de Haze Winkelman kan geen afstand nemen van een beleidsplan waar hij hartstikke tegen is. Wat men bedoelt is: dat hij afstand zou moeten nemen van de bewering in die link dat wat Europa doet heel erg lijkt op dat beleidsplan van Kalergi. En ook daar kan De Haze Winkelman geen afstand van nemen, want dat is gewoon zo. Voor iedereen waar te nemen. De EU-leiders sturen boten naar Libië om gekleurde migranten op te halen, en schelden op de Hongaarse premier die zijn grenzen sluit.
  'Dat was de reden om een breder onderzoek te verrichten', zeggen de journalisten.

Oftewel: deze journalisten ondersteunen het beleidpslan van Kalergi. Honderdduizend goede redenen voor een onderzoek naar deze journalisten en de krant waar ze voor werken.
  Met name omdat de reactie deed denken aan eerdere uitspraken van Baudet over de 'homeopathische verdunning' van het Nederlandse volk

Nog heel veel meer redenen voor onderzoeken naar de Volkskrant en soortgelijke instellingen: hiermee steunen ze de massa-immigratie en de homeopathische verdunning van Nederland, dat nu al rond de 15 procent gekleurde instroom telt met de helft van de grote steden gekleurd, en snel stijgende uitleg of detail .
    Of in de woorden van A. Kranenberg
  Deze optelsom - hierboven onvolledig - rechtvaardigt kritische vragen over het radicale gehalte van de partij.

Oftewel:
  Deze optelsom - hierboven onvolledig - rechtvaardigt kritische vragen over het radicale gehalte van de Volskkrnat en de hele extremistische politiek-correcte beweging

Wat, weer net als A. Grunberg, A. Kranenberg schaamteloos bevestigt, zich kennelijk veilig wanend in de politiek-correcte cocon :
  In de brief haalt Frentrop [Fvd-voorzitter, red.] ook uit naar de deskundigen. De keuze voor uitgerekend deze twee bevreemdt hem, stelt hij, omdat Wagenaar dertig jaar geleden werd veroordeeld wegens geweldpleging tegen leden van de Centrumpartij in Kedichem

Juist ja ... Die Wagenaar is een gevaarlijke linksfascist (dat soort lieden geneest niet). Geheel in lijn met het feit dat hij voor de Anne Frank-("Iedereeen die tegen vrije immigratie is, is een fascist")-stichting uitleg of detail werkt die geheel en al bestaat uit linksfascisten.
  In de brief haalt Frentrop ook uit naar de deskundigen. ... omdat De Lange sinds 2016 bij de UvA de Joop den Uyl-leerstoel bekleedt, die in 1988 door het wetenschappelijke bureau van de PvdA werd ingesteld. 'Ik ben geen PvdA-professor, ik opereer volledig onafhankelijk en ben alleen de UvA verantwoording verschuldigd', vat De Lange samen.

Juist ja... de UvA uitleg of detail is een broeinest van linksfascisme en islamofilie.  
    De opvattingen van A. Kranenberg over deze lieden:
  Beide experts hebben zich bewezen.

Oftewel: ze zijn van dezelfde huize als zichzelf, oftewel: politiek-correcte linksfascisten.
    Verder bewijs:
  Beide experts hebben zich bewezen. ...Het is niet voor niets dat beide namen geregeld opduiken in de media.

Ze worden gebruikt door de media, en die zijn politiek-correct en linksfascistisch uitleg of detail .
    Dan volgen nog wat duidelijkere (natuurlijk ook onbedoelde) bekentenissen:
  Met de extreem-rechtsvraag heeft de redactie haar critici een stok aangereikt om mee te slaan, maar het verwijt dat zij Baudet demoniseert - net zoals dat ook klonk bij Pim Fortuyn - gaat veel te ver.

Vertaald: "Het is correct, maar dat willen we absoluut niet horen".
  Journalisten die dubieuze uitingen van politici onder de loep nemen, doen niet aan een 'middeleeuwse heksenjacht', zoals Baudet het duidt, maar gewoon hun werk.

Contradictie! Dit is precies wat de journalisten die Pim Fortuyn demoniseerden ook zeiden over hun werk toen ze Pim Fortuyn 'onder de loep namen' en dat bleek ordinair demoniseren.
  Sterker, als politici niet meer onomwonden afstand nemen van extreem-rechtse bewegingen of denkbeelden, zoals bij de meesten tot voor kort gebruikelijk was ...

Contradictie!!! Hier wordt zonder meer gesteld dat de bestreden opvattingen van het FvD wél, wél, WÉL, extreem-rechts zijn.
     Ook: Grunbergsiaanse valsheid!!! Hier een voorbeeld van een politicus die zoals tot voor kort gebruikelijk afstand nam van extreem-rechte denkbeelden:
  'Hier vlakbij, op loopafstand, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank zestig jaar geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef: 'Ik hoop maar één ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig!" Vanochtend heeft Pim Fortuyn dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden.'
Thom de Graaf (D66), 9 februari 2002 op partij-bijeenkomst

Dus: Contradictie!!! Het 'als politici niet meer onomwonden afstand nemen van extreem-rechtse bewegingen of denkbeelden, zoals bij de meesten tot voor kort gebruikelijk was' blijkt identiek aan demoniseren.
  ... als politici niet meer onomwonden afstand nemen van extreem-rechtse bewegingen of denkbeelden,... noopt dit alleen maar tot meer onderzoek.

Leugen!!! De meest gore en Grubergiaanse soort van leugen. Hier een heel recent voorbeeld van een politicus die ook niet onomwonden afstand neemt van ultrarechte denkbeelden, namelijk dat van de gewongen partnerkeuze:
  Tussentitel: 'Ha, ha, een Leefbaar-wethouder die campagne voert voor diversiteit. Geloof je het zelf?' - Nourdin el Ouali, fractievoorzitter Nida Rotterdam

Naar deze anti-"vrije huwleijkskeuze" dus anti-westerse uitspraak heeft de Volkskrant geen enkel onderzoek ingesteld, want sterker: de Volkskrant steunt deze ultrarechtse uitspraak. Net zoals de Volkskrant geen onderzoek heeft ingesteld naar de eindeloos vele voorgaande ultrarechtse uitspraken van politici uit de hoek van de ultrarechtse beweging genaamd "islam". Integendeel: ook al eerdere die ultrarechtse opvattingen juist steunde.
    De Volkskrant voelt zich alleen genoopt tot onderzoek naar opvattingen die de vrije immigratie, de opheffing van de nationale staten, en de dictatuur van de financiële markten bestrijden. Die de Joodse en Joodsistische opvattingen bestrijden. Net zoals de door Joden en Joodsisten gedomineerde Amerikaanse media alleen onderzoeken doen naar mensen die de Joodse en Joodsistische opvattingen bestrijden.

Zo, dat was de verdediging. Maar, om alle ideeën van een samenzwering voorgoed de kop in te drukken, zorgde de redactie ook meteen voor een hernieuwing van de aanval. En om dit extra kracht bij te zetten, bedacht men, halen we niet een auteur uit de belkende linksfascistische hoek, maar zoeken we iemand dmet een rechte reputatie.
    Nou zijn die natuurlijk moeilijk te vinden, rechtse menesen die een linksfascistisch stuk willen schrijven, maar er was, ook bij deze redactie, de  laatste tijd iemand opgevallen die er misschien wel aan kon en wilde voldoen: Joshua Livestro. Die heeft namelijk een rechtse reputatie, maar had het laatste jaar voornamelijk oligarchische boodschappen verspreid. Zo had hij zich actief ingezet voor de opname van Oekraïne in de EU en veel oligarchischer en fascistischer kan te niet: dat Oekraïne is overgenomen door de Joden George Schwartz-Soros en Petro Porosjenko in "De strijd tegen Rusland", door welke eerste Livestro zich heeft laten betalen.
    Dus maar aan Livestro gevraagd om een stuk in het kader van de linksfascistische hetze tegen de migratiecritici. En Livestro greep de kans. Met beide handen, mag men wel zeggen, want het stuk beslaat twee pagina's, boordevol nog absurdere retoriek dan bijvoorbeeld de onlineverkrachter Mebius had geproduceerd. Aan de slag dus (de Volkskrant, 03-06-2017, door Joshua Livestro):
  Mijn rechts moet ...

Heerlijk! Drie woorden, twee leugens. Als je het wat ruim neemt en een retorische truc als "leugen" bestempelt. Dat is natuurlijk dat "moet" uitleg of detail . De andere leugen is dan natuurlijk de eerste twee: "Mijn rechts" is diefstal: er is niets in wat wie dan ook doet of zegt dan toebehoort aan Joshua Livestro. Trouwens ... "Joshua" ... Dat heetf toch niets met het Eerste Testanment te maken hè ...?
    Vervolg van de kop:
  ... moet zich niet laten meeslepen door ondergangsdenkers

Oké, dat gaan we zo meteen zien.
  In januari 1962 kwam in Palm Beach, Florida, een klein gezelschap van prominente Republikeinen bijeen. ...

Gevolgd door vier alinea's vol met Amerikaanse toestende.
    Dan zijn er twee mogelijkheden: dit slaat allemaal nergens ons op, of hij wil iets gaan "vergelijken" met anderen. Oftewel: een uitgebreide vorm van de retorische truc van het "aanwrijven" uitleg of detail .  
    het begin van de vijfde alinea: 
Trumps overwinning staat niet op zichzelf. In de hele westerse wereld kent het rechtse kamp inmiddels denkers en politici met opvattingen die de antithese vormen van het oude redelijkheidsideaal. Zo ook in ons land, ...

Inderdaad ... het is dus "aanwrijven".
    Wat zijn ze toch simpel, hè ...
    En wat wordt er dan aangewreven? Dat uit de titel:
... in ons land, waar het zich op de rechterflank ... manifesteert in de vorm van een steeds verder om zich heen grijpend ondergangsdenken. ...

Gevolgd door wat beroemde-namensmijterij, om te komen tot de essentie van het stuk:
...  Wierd Duk ... Thierry Baudet ... Geert Wilders ... Jan Roos ... GeenStijl-redacteur Marck Burema alias Pritt ... Arnold Karskens ...

Allemaal ondergangsdenkers, dus.
    En dan zijn net over eenderde van het artikel, maar is het in feite al afgelopen. Er staat verder niets van enige importatie. Het gaat allemaal maar over één ding, dat al afgeleid kan worden uit dat lijstje: het is zo'n beetje iedereen die zich opnelijk durft uit te spreken tegen vrije immigratie. (Toch "Oude Testament?")
    En let daarbij ook op de volgorde: met Wierd Duk als eerste. Die zelf nauwleijks inhoudelijke standpunten verkondigt, maar wel niet-politiek-correcten en immigratietegenstanders aan het woord laat. Als interviewer.
    En let ook op wat steekwoorden uit de rest:
.... samenzweringstheorie is die van de 'omvolking', ook wel 'white genocide' genoemd. ... (Thierry Baudet). ... 'minderheid in eigen land' ... (Geert Wilders).
    ...Thierry Baudet... 'kwaadwillende, agressieve elementen' die 'in ongehoorde aantallen' ons land worden 'binnengeloodst'. ...
    ... Thierry Baudet met zijn eigen versie van de omvolkingstheorie. ...
    ... Baudets betoog een opmerkelijke wending. Hij lijkt namelijk te stellen dat massa-immigratie ook bij de Romeinen  ... met de these dat 'er heel veel culturen verloren zijn gegaan door massa-immigratie' ...
    Het herhaalde koppelen van 'etnische' veranderingen aan massa-immigratie ... Baudet ... FvD-prominent Robert de Haze Winkelman ... the Kalergi plan for white genocide ...
    ... hou op met het verspreiden van ... idiote racistische theorieën.

En er komen ook nog wat andere dingen langs:
... Zo verklaart bijvoorbeeld Joost Niemöller: 'De VN stort ons in de ondergang. Welbewust. En in het geheime overleg in Davos wordt dat met applaus onthaald.'

Oh nee ... Datr slaat natuurlijk ook op alle inspanningen om "vluchtelingen" Europa binnen te krijgen.
... Of GeenStijl-redacteur Bart Nijman, architect van de GeenPeil campagne die uitmondde in het Oekraïnereferendum: 'De EU moet kapot worden gemaakt voordat de EU Europa kapotmaakt.'

Ook een samenzweringstheorie volgens J. Livestro. Oftewel: J. Livestro's definitie van een samenzweringstheorie is "Alles dat één van mijn idoelogieén tegenspreekt".
Hoe geloofwaardig is de Syrische hulporganisatie White Helmets eigenlijk, vraag Wierd Duk zich af.

Als wat? Als strijder voor de "De Universel Rechten van de Mens" en "De Verlichting in het algemeen" zoals men dat in de media voorstelt. Totaal niet dus. Wel als "strijders voor één van de radicaalste bewegingen  in de islam". Of doodgewoon "soennietische terroristen".  Maar dat zijn waarheden die J. Livestro kennelijk niet bevallen. Dus "samenzweringstheorie".
    Tjonge, wat simpel ...
.En hoe zit het met MH17? Zouden daar niet moslims achter hebben kunnen gezeten? (Niemöller).

Even waarschijnlijk als dat de Russen er achtergezten hebben.
...Of de Oekraïeners zelf? (Nijman, Baudet).

Veruit de meest waarschijnlijke verklaring, als degenen die er het meeste voordeel bij hebben. mede ondersteund door het feit dat ze hun drie radarstations in de buurt uit hebben gezet. Althans dat zeggen ze als reden om geen gegevens van die staions te overdragen (de enige andere reden is natuurlijk: op die radargegeens staat het bewijs dat ze het gedaan hebben)
    Nou, zijn dat geen rasechte samenzweringstheoriën ...?
    Nog eentje:
Het feit dat men twijfelt aan officiële verklaringen is op zich ook een gevolg van een samenzwering. 'Gaslighting' noemt men die, de idee dat de bevolking door psychologische manipulatie structureel aan het twijfelen wordt gebracht over haar eigen waarneming. ...

Zoals de bevolking systematisch aan het twijfelen is gebracht over de eigen waarneming door het verkondigen van "De multiculturele samenleving is een verrijking voor onze cultuur", dat al dertig of veertig jaar verkondigd wordt in weerwil van iedere waarneming  van de bevolking uitleg of detail . Of denk aan het "Islam is Vrede". Of "Moslims zijn mensen als u en ik". Of "Alle Nederlanders zijn racisten".
Dit middel zou door de elite worden ingezet om 'een heel leger van zombies op de been te brengen: mensen die niet rebelleren, niet afwijken en overal rustig onder blijven'.

Zoals het eindeloos door media en elite herhaalde mantra dat "De bevolking moet rustig blijven onder de aanslagen door de moslims".
    Maar ook dat ...
Deze theorie werd populair gemaakt door ThePostOnline-columniste Sietske Bergsma.

... is dus een theorie. Volgens J. Livestro.
Daarbij horen vanzelfsprekend ook 'gelijkgeschakelde media' die uitsluitend de officiële verklaringen als nieuws durven te brengen. Aldus Wierd Duk, die daarmee zijn journalistieke collega's op één lijn stelt met de pers tijdens de Duitse bezetting.

Tjonge. dat weten we dus ook weer, want tot nu tot heb je alles wat J. Livestro stelde moeten omkeren, om een beetje in de buurt van de werkelijkheid te komen ...
    Dus voor de gein nog een stukje uit zijn ook zeer wijdsprakige slotconclusie :
... leef je gerust uit in het debat, maar peur geen subjectieve intenties meer uit objectieve gebeurtenissen. Ofwel: hou op met het verspreiden van paranoïde samenzweringsverhalen, extreme ondergangsfantasieën en idiote racistische theorieën.

 Weer zo'n voortreffelijk zelfportret, dit ... uitleg of detail
    Het is toch ook heel tekenend dat zodra je de zaak van de politieke-correctheid gaat verdedigen, je automatich vervalt in het absurdistische woordgebruik van die lieden ...

Het zou hoogst verwonderlijk moeten zijn dat de Volkskrant dit soort rotzooi onder haar banier durft te publiceren. Inmiddels is duidelijk dat dit gebeurt onder de invloed van de Joodse kwaadaardigheid uitleg of detail . En dat hierboven sprake is van kwaadaardige rotzooi blijkt nog eens ten overvloede uit dat ze gedwongen zijn dit te publiceren (de Volkskrant, 07-06-2017, ingezonden brief van Sid Lukkassen, Duiven):
Joshua Livestro

Joshua Livestro verwijt mij dat ik het begrip 'cultuurmarxisme' gebruik om actuele problemen te analyseren. Vervolgens associeert hij mij met de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. Als volksvertegenwoordiger verzet ik mij tegen die vergelijking met een terrorist.
    De term 'cultureel marxisme' was reeds een academisch debat vóórdat Breivik zijn manifest openbaarde. Derk Jan Eppink - nota bene uw eigen columnist - haalde het concept cultuurmarxisme bijvoorbeeld al in 2001 aan in The Wall Street Journal. In 2007 publiceerde de marxistische cultuurcriticus Fredric Jameson het boek Conversations on Cultural Marxism.
    De filosofen Frans van Peperstraten en Bernard Delfgaauw wezen erop dat de Frankfurter Schule het marxistische gelijkheidsideaal toepast op cultuur in plaats van op economie. Dat werd een voedingsbodem voor politieke correctheid, nu overal verspreid, en het politiseren van het 'slachtofferdenken'.
    Livestro mag op zijn route van Sarah Palin naar George Soros afrekenen met zijn eigen verleden. Maar niet ten koste van anderen.

Het stuk van Livestro is niets dan beerputtige kwaadaardigheid. Gepubliceerd omdat het beerputtige kwaadaardigheid is door een medium dat doet in beerputtige kwaadaardigheid op haar voorpagina uitleg of detail . Al een jaar of vijf.
     En zojuist gezocht en gevonden naar aanleiding van een reactie bij GeenStijl: '...Livestro, een tot het christendom bekeerde jood, ...', zie hier uitleg of detail . De door Joden betaalde Jood die te keer gaat in de krant met de Jood voorop ... We zijn weer helemaal thuis.

En hier weer iets over de diepere motivatie achter de hetze - eerst de hetze zelf (de Volkskrant, 14-06-2017, door Sacha Bronwasser):
Zware bagage

Wie of wat zette je leven op het juiste spoor? In een serie interviews vraagt de Volkskrant mensen naar hun inspiratiebron. Documentairemaker Michael Schaap ...

We zijn hem boven al tegengekomen.
'Ik deed research, 's nachts tijdens de draaiperiode van De Hokjesman ...

Een populait progrmamma an de soort "Amsterdamse grachtengordel gaat op safari naat het gewone volk", dat wil zeggen: geen kunstenaars kunstenmakers en idiote intellectuelen". Zelf dus wél zijnde  "Amsterdamse grachtengordel bestaande uit kunstenaars, kunstenmakers en idiote intellectuelen". Met vrijwel altijd ook dit soort afwijkingen:
'... het nieuwe fascisme... mensen denken bij fascisme altijd aan soldatenlaarzen die door de straten stampen. Ik roep al sinds de opkomst van het Fortuynisme: jongens, de geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier. Het fascisme komt dit keer in een pak, met een stropdas om en een keurig praatje. Dat zien we nu met Meneer Ezel, 'baudet' is mannetjesezel in het Frans, die weer een stukje slimmer is dan meneer Wilders. ...

Voor "Schaap" geldt iets dergelijks. Net zoals bijna alles wat dit soort lieden beweert, moet je in dit geval ook de naam van de betreffende persoon omkeren. Waarmee "Schaap" wordt "Wolf". Als in "roofdier". Als van deze soort:
Toen ik in 1968 werd geboren schreven mijn ouders in mijn babyboek: 'Een mooie Joodse baby is geboren.' ...

Verder beschreven hier uitleg of detail als van de "kwaadaardige antisociaalheid". Uitvoerig bewezen dus. een kwaadaardige antisociaalheid (zie ook het ergst mogelijke racisme in de laatste uitiing) die lang kan duren, maar natuurlijk altijd uitmondt dit dit soort gebeuren:
'Het wordt steeds naarder. Hier de Jodensterren, keurig omgezoomd door mijn grootmoeder. De doodenge periode dat mijn familie steeds uitstel kreeg, biss weiteres von Transport abgestellt. Dan toch de deportatie. Aantekeningen van mijn grootvader: een plattegrond van Westerbork, insignes van SS-rangen in potlood getekend. Dat deed-ie omdat de ene je harder in elkaar sloeg dan de ander. Een kam uit Westerbork, het staat er op. Een plattegrond van Theresienstadt. Nepgeld uit het kamp, met Mozes erop, verschrikkelijk.
    'Snap je het? Dat ik als kind in die koffer keek en dacht: hoe kon dit? Hoe kón dit gebeuren? Hoe werkt het in- en uitsluiten? Hoe werkt de macht? Wat maakt de mens tot zo'n beest? Waar zit het kwaad?

Antwoord: het kwaad zit in de kwaadaardige antisociaalheid. het parasitisme. Ingebakken bij nomaden en nomadisten. Al zwervende over de wereld kan je geen voedsel of techniek produceren. Al zwervende moet je parasiteren - met beroepen als "schrijver" of "filmpjesmaker".
    Dat kwaad wordt óf snel verrekend en dan is er correctie mogelijk, óf, indien de parasieten een langwerkend tegengif hebben (verbale begaafdheid), verzamelt het zich op en dan uit zich als bovenstaand: kataklyptisch.
    En van dat verbale tegengif, werkend tegen snelle onthulling als parasiet, hebben we al zeer veel voorbeelden gezien, en hier nog een portie van wat "Wolf" er aan toevoegt:
'... Meneer Ezel, 'baudet' is mannetjesezel in het Frans, die weer een stukje slimmer is dan meneer Wilders. De bedreigingen die ik van zijn aanhangers krijg, zijn ook alweer wat beter geschreven. Daar zijn we nog lang niet van af. Het gaat me niet alleen om die geborneerde minkukels. De komende tien jaar zul je zien dat er steeds meer aanslagen komen, ik wacht op de eerste knal in Amsterdam. En dat leidt tot verrechtsing, de roep om meer controle en een nieuwe crypto-fascistische orde. Het komt vast wel weer goed, ooit. Maar ik ben niet bereid om lijdzaam toe te zien.'

Meneer "Wolf" is niet bereid lijdzaam toe te zien hoe geprobeerd wordt de door de "wolven" geïnstigeerde invasie van het blanke Europa uitleg of detail  belemmeen. Door onthulling van dat "plan" door mensen als Baudet, met termen als "homeopathische verdunning".

Overigens is hier geen sprake van een "plan" op papier of met vergaderingen. Want dan zou dit nooit geplaatst zijn (de Volkskrant, 16-06-2017, ingezonden brief van P.J. Berends, Zwolle):
Baudet-moe

Ik erger me er langzamerhand dood aan bijna elke dag in de krant iets te moeten lezen over Baudet. Steeds weer krijgt hij alle gelegenheid om zijn plannen openbaar te maken. Ook zijn vleugel is nu wel genoeg uitgemolken. Mag ik hiervan voortaan verschoond blijven?

Brullen van de lach!!!
    En nadat we de volgende dag bijgekomen zijn ...: natuurlijk was er hier geen letter positiefs bij ("Hij is tegen vrije immigratie ... Wat denkt u wel ..."), dus hier staat een glasheldere erkenning van de ernst van de hetze.

De hetze is nu weer op zo'n niveau dat het geen bijhouden is - bij Joop.nl is Thierry-bashen nu een dagelijkse bezigheid geworden en dat slaan we natuurlijk allemaal over. Maar hhier toch wat opvellande gevalletjes Hiero is Haro (de Volkskrant, 07-07-2017, rubriek Top & Flop, door ... en Haro Kraak):
  Top & Flop

Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek. Deze week: .. en Tom Kellerhuis biedt een podium aan een seksist.


Flop

Eigenlijk willen we dit stukje helemaal niet schrijven ...

Geweldige start!!! Praeteritio! uitleg of detail . De redelijk algemeen als meest lage geachte van de klassieke retorische truc. Het laatste toevluchtsoord van de kwezels en kwallen.
  ... helemaal niet schrijven, want dat is dus precies wat Tom Kellerhuis beoogt met zijn interview met Thierry Baudet in HP/De Tijd.

En nog zo'n fraaie ... Hij heeft nog geen naam, maar die bedenken we hier en nu: de "zielekijk": het zonder enige gids of zonder enige aanleiding weten wat de andere denkt of wil. Waarvan iedere psycholoog weet waar hetgeen dan volgt vandaan komt: de eigen ziel van de helderziende, zeker als het negatief is en dat is het bijna altijd. Oftewel: Krakemans beoogt zelf iets duisters met zijn schrijverijtje. Maar dat wisten we hier al.
    De volgende zin ...
  Maar aangezien Kellerhuis geen terrorist is ...

... en de volgende truc: het "aanwrijven" uitleg of detail - stront in het rond spetteren in de buurt van de persoon in de hoop en eigenlijk wel zekerheid dat er altijd wel een spetter blijft hangen. Nog mooier is natuurlijk "Maar aangezien Kellerhuis niet Anne Frank heeft gewurgd ..." maar daar kon Krakemans kennelijk even niet opkomen ... Thom de Graaf is daar beter in uitleg of detail .
    Direct gevolgd door ...:
  ... laten we het 'maar dat is precies wat ze willen'-argument even varen.

... nog een preateritio. Hier zou zelfs Grunberg uitleg of detail al best tevreden met zichzelf zijn.
    En weer direct erna:
  Enfin, het interview dus. Kellerhuis stelt de FvD-voorman vragen als 'Ben je goed in bed?', 'Hoeveel talen spreek jij wel niet?' en 'Wat veel minder mensen weten, is dat je al jaren internationaal redelijk wat faam hebt opgebouwd onder grote denkers'.

Het gelegenheidargument uitleg of detail - het lijkt wel of Krakemans probeert de hele verzameling retorische trucs af te werken.
    Waarom is dit een gelegheidargument: omdat er in de Volkskrant hele reeksen intereviews staan met figuren als Alexander Pechtold, Jesse Klaver en het laatste geval op het momen van schrijven dat van Ahmed Marcouch uitleg of detail , waarin de kritische vraag (over de opvattingen van de betreffende persoon) zo ver te zoeken is dat je in het legendarisch Timboektoe uit zou komen en er nog geen gevonden hebt.
    Gevolgd door wat getuigenissen van de weerzin waarmee hij het interview gelezen heeft:
  Baudet zegt, zonder al te veel tegenspraak te krijgen, dat de termen seksisme en racisme niets betekenen,

Natuurlijk slaande op de beschuldigingen van racisme en seksisme in zijn richting. Omdat hij tegen vrije immigratie is en een boek heeft geschreven waarin een mannelijke verleider voorkomt.
  ... en dat hij een van de briljantste denkers van Nederland is.

Wat er natuurlijk niet staat maar Krakemans zo gelezen heeft. Terecht, die kwalificatie, overigens, als wat heet "De grootste kwaliteitskrant van Nederland" gevuld wordt door leerlingen van de Hogeschool Winderheim in het bezit van slechts één enkele hersencel: "Is Joods/neger/islam = Is goed". Iemand met twee hersencellen is dan al snel een briljant denker.
    En na nog wat badinerende opmerkingen over de witte wijn en nootjes waar de Volkskrant op iedere zaterdag haar Magazine mee vult, werd er besloten met de meest openlijke onthulling van de obsessie:
  Kellerhuis besluit met de opmerking: misschien zijn ze over tien jaar wel vrienden en is hij lid van de beweging. ... Daar zit inderdaad het gevaar....als we zo blijven lachen om een megalomane, autoritaire narcist, gaan we nog eens spijt krijgen.

Oftewel: als we de megalomane en kwaadaardige uitleg of detail Joden, Joodsisten en moslims die nu de baas zijn nog langer hun gang laten gaan en Nederland laten volstromen uitleg of detail uitleg of detail met nog meer haatdragende en haatzaaiende moslims en negers uitleg of detail uitleg of detail , gaan we zeker spijt krijgen.
    Oerigens: ook bij GeenStijl was er grote bewondering voor de prestaties uit Windesheim - het grootste deel van de kritiek bestond uit het reproduceren van de tekst - met een passende kop, dat dan weer wel (GeenStijl.nl, 07-07-2017, door Pritt Stift uitleg of detail )
  Thierry Baudet alweer verkracht door Volkskrant

Ja ja, ze weten het toch altijd weer leuk te zeggen, bij GeenStijl ... Niks geen Windesheim, daar ...
    Ze hadden natuurlijk ook wel een beetje kritiek:
  Forum voor Democratie-voorman Baudet staat inmiddels op zes zetels in de peilings, en 'jullie soort' partijkarteljournalisten als Haro Kraak worden daar schijtbenauwd van. Verder wat Jort Kelder gisteravond bij Tante Jinek zei: "Thierry gaat de VVD en CDA helemaal leeg vreten." BOE!


Overigens is de terminologie "partijkartel" geen goede weergave van de breedte van het spectrum - beter is "politiek-coreect Joodsisme-kartel" ...

En vermoedelijk naar aanleiding van een zoekactie verband houdend met dit of een soortgelijk artikel, kwam ook dit boven water, wat uitverkoren is omdat je indien mogelijk ook aandacht moet besteden aan andere bronnen dan de Omvolkskrant (dagelijksestandaard.nl, 04-05-2017, door Michael van der Galien uitleg of detail ):
  Columniste Baudet-hatend NRC: “Enkele vriendinnen van mij zijn door zijn seksisme op zelfverdediging gegaan!”

Deze columniste is werkelijk helemaal gestoord… maar mag trots haar achterlijke stukjes blijven schrijven voor ‘kwaliteitskrant’ (haha!) NRC Handelsblad.


Ah kijk eens even! Als je dacht dat de hatelijke hetze van het NRC Handelsblad tegen Thierry Baudet even stil zou worden gelegd vanwege Dodenherdenking en Bevrijdingsdag heb je het helaas mis. Het GoedVolk van die krant blijft er namelijk met gestrekt been ingaan. Dit keer schrijft de knettergekke columniste Ellen Deckwitz (wie kent haar niet? Juist) dít over de leider van Forum voor Democratie:
  Sommige van mijn homoseksuele vrienden lopen op straat niet meer hand in hand. Enkele van mijn vriendinnen zijn na het nieuws over de aanrandingen in Keulen, maar ook dankzij seksisten als Thierry Baudet, op zelfverdediging gegaan. De intellectuelen in mijn vriendenkring gaan niet eens meer in tegen het populistisch geblaat in De Telegraaf omdat het volgens hen toch niets uithaalt.

Mevrouw de nepfeminist vergelijkt aanrandingen in Keulen dus met een roman van Thierry Baudet, die vervolgens door links bewust op buitengewoon foutieve wijze geïnterpreteerd wordt. ...

Inderdaad ... Knettergek. En het doet ook meteen ergens anders aan denken, maar op die gedachte kwam auteur Van der Galien ook al:
  De NRC en diens columnisten (en redactie) worden echt met de dag gekker. Deze demonisering heb ik eigenlijk nog nooit eerder gezien. Nou ja, er komt maar één iemand bij in de buurt: Pim Fortuyn. Ook hij werd op zulke vreselijke manieren zwartgemaakt. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

En kijk nog eens even naar wat men toen allemaal te berde te brengen had hier uitleg of detail .
    Dat maakt nog eens duidelijk: die Deckwitz is knotsknettergek ...
    Maar het zou ook kunnen dat Deckwitz een verbastering is van Dershowitz uitleg of detail . Ze blijft knotsknettergek, net als Grunberg uitleg of detail , maar je kan er wat oorzaken bij verzinnen ...

En het houdt maar niet op ... (GeenStijl.nl, 10-07-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Thierry Baudet wederom verkracht door Volkskrant


Bewijs. Voor Pooiers Persgroep is Thierry Baudet pure clickbait. De Volkskrant online verkracht Thierry Baudet systematisch. Gewoon, omdat die zieke extreemrechtse frame klikgeld uit de beurzen van de deugcohorten oplevert. ....

Misschien had GeenStijl geen screenshot van de webpresentatie - bij deze (Volkskrant.nl. 09-07-2017:

De tekst onder de foto: 'Zo maakt Baudet uiterst rechts gedachtegoed salonfähig'. Het aan de lezer overlatend wat nu erger is: "extreem rechts" of "uiterst rechts". Oftewel: wat is het  nu: "Hitler!" of "Holocaust!"?
    Dat maakt het commentaar van GeenStijl ...:
  .... En dan in de papieren Volkscourant de fatsoenlijke meneer uithangen. Zie screenshot met totaal andere krantenkop alhieronder. ...

... van de zeer gematigde soort. Want wat GeenStijl misschien niet weet maar vermoedelijk niet wil weten waar dit zo opvallende verschil tussen papieren en elektronische krant vandaan komt: sinds een paar maanden is de positie van chef van de elektronische krant in handen van Kustaw Bessems. Die als eerst zichtbare daad de mogelijkheid tot reageren afsloot. Hekel aan de stem van het volk. Want dat volk is tegen vrije immigratie en en tegen de Koude Oorlog.
    En nu dus dit soort "uiterste" of "extremistische" anti-Nederlandse uitingen ... Waar kennen we deze combinatie en taalgebruik van...? Juist! Van A, Grunberg! uitleg of detail Kustaw Bessems uitleg of detail is van dezelfde origine als A. Grunberg.
    Nee, er is geen Joodse samenzwering .. Ze zeggen en doen allen in hoge mate (bijna) allemaal hetzelfde.
    Waartoe hoort een godsgruwelijke pesthekel aan Thierry Baudet ... "Geert Wilders-light!". Iedereen die tegen vrije immigratie is, is minstens "Geert Wilders-light". En iedereen weet: liever Adolf Hitler dan een "Geert Wilders-light!"
    Overigens hadden sommige reageerders bij GeenStijl beter gelezen dan deze redactie:
  "Het zijn overwegend witte, jonge mensen, meer mannen dan vrouwen " Racisme!!1! Vrowuenhaat!!1!

Ow wat zitten de post-moderne onnozelaars er toch naast. Zo vreselijk veel 'gelijkheid' propageren dat het oxymoron word.

Als je stelt dat alle waarden gelijk zijn, dan zeg je eigenlijk dat waarden er niet toe doen. Deze 'deugende' mensen zijn dus ook niet voor waarden maar eerder gezegd. Anti-waarden.
KutFilosoof | 10-07-17


In het artikel van de Volkskrant staat letterlijk: "Het zijn overwegend witte, jonge mensen"
Waarom "witte mensen" en niet "blanke mensen".
Zit Sylvana soms in de eindredactie van VK?
necrosis | 10-07-17


De schedelmeters van de volkskrant aan het woord: "Het zijn overwegend witte, jonge mensen, meer mannen dan vrouwen....".    ...
TheseDays00 | 10-07-17

Oftewel: ook de Volkskrant is defintief toegetreden tot de groep gebruikers van het jargon van bakra's/-makamba's, kufars, en goy. Of de andere kant op: zwartjoekels, olijven en haakneuzen.
    Een andere reageerder wees op nog een aspect hiervan:
  De framing met ' voornamelijk witte mensen ' is wel geniepig. Moet je eens naar een GL of D66 bijeenkomst gaan ...
ikbenerweer! | 10-07-17

Oftewel: naast de Nederlandhaat, het omvolkingsbeleid, en het racisme, heeft dit artikel ook een ruime mate van kwaadaardigheid. Weer een eigenschap passende in het Joodse en Joodsistische rijtje uitleg of detail .

Naast de polititiek-correcte media (bijna alles), de neoliberale media (Elsevier, De Telegraaf), en "het internet",zijn er nog een paar andere, de "neutralen", met als meest bekende en populaire de nieuwswebstie nu.nl . Hier is hoe neutraal nu.nl is (GeenStijl.nl, 11-07-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Nu.nl zegt op hele awkward manier sorry voor anti-Baudistische nepnieuws-propagandaGekste stukje van de dag staat vandaag op de bekende webzijde Nu.nl. U kent ze wel, van het nepnieuws over Thierry Baudet verspreiden. ...

Het was te druk dus dit was er niet van gekomen. En vergeleken met de rest ... De misstap: er waren vijf demonstranten afgekomen op een bijeenkomst van het FvD, de sneulieden in het noorden van het Dagblad van het Noorden (bewijst maar weer: alle journalisme is tuig) hadden het over "enkele tientallen"- (met op hun eigen foto's vijf en twee), en de nog sneuer lieden van nu.nl over 200. Baudet zelf heeft zich er ter plekke uitgebreid vrolijk over maken. En nu wrijft nu.nl zout in de eigen wonde:
  Daar schaamden ze zich bij Nu.nl ook een beetje voor, maar ja Baudet is stom stommer stomst boehoe!!! Dus in plaats van dat Nu.nl een nette rectificatie bij het inmiddels aangepaste bericht plaatst, verschijnt DIT frommelartikel. Daarin wordt door scribent 'Nu.nl' een vraag uit de kop (waarop het antwoord ondubbelzinnig 'JA! WAAR! REKEN MAAR VAN YES!' moet zijn) met 'Deels waar' beantwoord, omdat Baudet zijn terechte klacht met een stukje cabareteske zelfspot lardeerde die ze bij Nu.nl overduidelijk niet snappen.

Dom, dom, dubbeldom ... Het commentaar van GeenStijl stond in de url van het plaatje:
  www.geenstijl.nl/.../gvdkutnunl.png

Ook nu.nl zit in het "Pim Fortuyn, uh pardon: Thierry Baudet, moet dood!"-kamp.
    Of misschien is dit alleen maar een teken van hoe ernstig het effect van de hezte al is ...

Maandag 17 juli 2017 is weer een drukke dag, voor de baudet-watchers. Beide grote Nederlandse "kwaliteits"-ochtendkranten gaan er weer lekker tegenaan. In de eigen bus viel het volgende product van de door baas Remarque van de Volkskrant als "talentje" bestempelde Gidi Heesakkers. We leiden het langzaam in en plukken eerst hier en daar wat citaatjes om een wat consistenter wijder beeld te schetsen (de Volkskrant, 17-07-2017, tv-recensie, door Gidi Heesakkers):
  Twijfel

Zondagavond keek ik naar het nieuwe discussieprogramma What's the right thing to do? (Human). ...
    In What's the right thing to do? is het geen kwestie van gelijk of ongelijk hebben. Onder leiding van ... Michael Sandel wisselen 21 mensen tussen de 20 en 40 jaar in het Engels van gedachten over vraagstukken van deze tijd.
    Tien deelnemers zijn Nederlands, een paar bekend: NTR-presentator Danny Ghosen, cabaretiers Carolien Borgers en Jeroen Woe, schrijver Philip Huff, ...

Uit dit reeksje namen stijgt de geur van de meest weeïge politieke-correctheid op ... En die titel: '... the right thing to do ...' Ook nog de beerputstank van Het Absolutisme: iemand die gaat vertellen wat "The Right Thing" is. Dat kennen we. Van 8000 jaar geleden ...
    En met de volgende in het rijtje personen...:
  ... Hajar Alariachi van De Meiden van Halal.

... en deze foto van de Haatsters van Halal uitleg of detail ...:

... (Hajar is de linker van de haatdoeken) weet je met totale zekerheid dat alles van het meest weerzinwekkende multiculturalismee, islampromotie, blankenhaat en omvolkingspolitiek langskomt.
    Dat was de inleiding. Eerste weggelaten detail:
  In What's the right thing to do? ... Onder leiding van politiek filosoof en Harvard-hoogleraar Michael Sandel ...

"Michael"... "Harvard" ... Zoeken dus maar, en ja hoor: Michael Sandel is van het Keppel und Menora-nationalismus"- met dank aan A. Grunberg uitleg of detail voor die laatste term.
    En dat was alleen maar de schets van het veld waarbinnen Talentje haar onderwerp gaat behandelen. En dat onderwerp is datgene dat de hele media- en bestuurlijke elite dwarszit als de graat van een haai in de keel ...
  Zondagavond keek ik naar het nieuwe discussieprogramma What's the right thing to do? (Human). Daarna dwaalde ik in gedachten af naar een inmiddels veelbesproken vraaggesprek met Thierry Baudet ...

Brullen van de lach!!!
    Dat is ook zo'n eigenaardig aspect van het proces: de hysterie en obsessie de Joden eigen uitleg of detail die natuurlijk het sterkst naar buiten komt bij uitdagingen aan hun wereldvisie, zoals door Thierry Baudet, blijkt overdraagbaar aan mensen die daar niet mee geboren en/of opgevoed zijn. Eerst worden de denkbeelden overgenomen: via internationalisme naar steeds ergere uitingen als kosmopolitisme om te eindigen met omvolkingspolitiek uitleg of detail , met tegelijkertijd geleidelijk ook de kennelijk bijbehorerende emotionele afwijkingen. Obsessiviteit en hysterie, zoals op deze website het meest volledig gedocumenteerd aan de hand van het geval van A. Grunberg uitleg of detail , maar ook bij alle hier aangehaalde vertegenwoordigers uitleg of detail aanwezig.
    En na nog wat loftuitingen aan het adres van het omvolkingsvolk van Human (is dat niet VPRO? In ieder geval NPO en sterkt bejoodst uitleg of detail dus) en Joden als Sandel ...:
  'Het is mijn missie mensen te laten zien hoe een beter en rijker publiek debat eruitziet', zei Sandel tegen de VPRO Gids.

... en de VPRO-gids is in ieder geval wel VPRO oftewel Michael Schaap uitleg of detail enzooort, gaat het aan het slot weer terug naar de obsessie:
  Voor de verandering is het dan wel eens prettig om een minder fel, maar inhoudelijk twistgesprek te bekijken waarbij iedereen elkaar laat uitpraten. En je vervolgens voor te stellen hoe Thierry Baudet misschien ook voor de buis zat, gebrande nootjes in zijn oren stoppend om al die meningen pardon, feitelijke onjuistheden maar niet te hoeven aanhoren.

En je ook voor te stellen hoe Talentje met begeitenboterde matzes voor de ogen alles aangaande Thierry "Blanken zijn ook mensen" Baudet tot zich neemt.

Dit is dus de wijdere context van de Baudet-basherij: het dient allemaal de Grote Zaak van de Omvolking van Nederland en Europa van Blank naar Olijvig-Zwart onder aansturing van de Joden. Hoofdkantoor: Goldman Sachs, Wall Street, New York, Groot-Israël. Geen samenzwering, hoor. Ze willen het gewoon (bijna) allemaal stuk-voor-stuk uit zichzelf. Wil je het een naam geven? Dat kan:  het Coundenhove-Kalergi plan uitleg of detail . Want die heeft het allemaal ooit en voor het eerst opgeschreven, en het is nu eenmaal de gewoont om dingen te benoemen naar hun eerste opschrijver. Maar natuurlijk komt de manier van denken uit het Eerste Testament.

Okééééé, dat was de Volkskrant. Maar we hadden ook nog het NRC Handelsblad. Dat op het internet allerlei nogal pejoratieve bijnamen heeft, vele waarvan beginnen met NSB. Reden waarvoor is ondere de actie gestart door het NRC uitleg of detail voor het verdwijnen van GeenStijl onder de smoes dat de terminologie "Zou u haar doen?" ("Wilt u vrijwillig seks met haar hebben?") zo diep beledigend was. Hier de "Zou u hem doen?"-versie van NSB Halalblad, die tot ons komt via datzelfde GeenStijl (GeenStijl, 17-07-2017, door Mosterd uitleg of detail):
  Kuitenbrouwer (NRC) flikkert Duk, Roos en Baudet onder de bus. Wie wint?

Juist ja ... Daarbij vergeleken is "Zou u haar doen?" het toppunt van intieme vrouwvriendelijkheid.
    GeenStijl houdt haar commentaar nogal geserreerd:
  Toet toet daar is de NRC-bus met Peter Vandenkaraktermoord achter het stuur! Langs de kant van de weg staat columnist Jan Kuitenbrouwer mensen als Duk, Roos en Baudet onder de bus te flikkeren. Zijn 'radicaal-rechtse' mensen knettergek of zijn ze strategisch knettergek? Is Wierd Duk wel goed bij zijn hoofd?! Discours! ...

Dat 'Peter Vandenkaraktermoord' staat voor hoofdredacteur Peter Vandermeersch, iemand die een zo glibbergriezelige hypocriet en islamist is dat zelfs ... Nou ja, verzin zelf maar een superlatief.
    Het relevante inhoudelijke commentaar stond al onder dat stuk van de Azaanbode.

Verbijstering. Donsveertje gooit ook haar gewicht in de strijd (GeenStijl.nl, 22-07-2017, door Ronaldo uitleg of detail):
Sylvana: 'Media poeslief voor Baudet wegens te weinig redacteuren van kleur'

Hier het citaatje:

Oftewel, Simons: "Baudet komt weg met haat en racisme".
     Wat een voortreffelijk zelfportret, dit weer...

En dus ook meteen de bijvangst van Heleen Mees. Die bijna nog Joodser is dan de Joden zelf, met haar theorietjes over "We moeten alle blanke werkende gewone mesen ontslaan en vervangen door voor een fooi werkende gekleurde immigrnaten". Tja ... Daar is Thierry Baudet tegen, die volledig vrije immigratie. Dus Thierry Baudet is De Duivel. Het Joodse verhaal.

En naar aanleiding van een andere gekleurde immigrant, eentje van de olijvige variant, een beschouwing over wat al deze commentaren waard zijn. De auteur introduceert de aanleiding zelf (dagelijksestandaard.nl, 21-07-2017, door Paul van der Bas uitleg of detail ):

  Terwijl Nederland zich verbijstert over het gebrek aan respect dat de AD-columniste toont richting MH17-nabestaanden ...
... het haatstuk van AD-columniste Hanina Ajarai. Gisteren reageerde Nederland geschokt en verbijsterd op haar column, waarin ze schrijft dat de MH17-slachtoffers haar niets kunnen schelen.     ...

En de hersenschade van Ajax-voetballer en Marokkaan Abdelhak Nouri wél.
    Oftewel: dit gaat ontelbaar vele stadia verder dan iemand die in een roman een vrouwenverslindende verleider introduceert. Zijnde Thierry Baudet die na die introductie van een vrouwenverslindede verleider in een roman door heel "links" oftewel politiek-correct en Joods en Joodsistisch Nederland uitgescholden wordt voor "Verkrachter!!!"
    Goed, een behoofddoekte moslims die een column mag schrijven in het AD omdat ze een behoofddoekte moslima is en Nederlands beheerst (zij het niet in creatieve of stylistisch interessante mate) begaat een matschappelijke gotspe. En hier is de karakteristieke reactie van "links" oftewel politiek-correct en Joods en Joodsistisch Nederland:
  NPO-presentator neemt het op voor haatcolumniste Hanina Ajarai: ze is dapper!

Terwijl Nederland zich verbijstert over het gebrek aan respect dat de AD-columniste toont richting MH17-nabestaanden, staat de linkse NPO op de barricaden om haar te verdedigen.
    Linkse mensen hebben een bevoorrechte positie in Nederland. Het maakt niet uit hoe respectloos, hatelijk of beledigend je je uit, de NPO staat klaar om het voor je op te nemen. Dat blijkt maar weer uit de reactie van NPO-presentator Renze Klamer op het haatstuk van AD-columniste Hanina Ajarai. ...
    ... NPO-man Renze Klamer is niet geschokt – hij vindt Hanina juist dapper! In een column op de website van NPO-radio 1 schrijft hij dat de mening van Hanina Ajarai misschien vervelend is voor de nabestaanden, maar dat het toch dapper is:
  “Maar ik vind het aan de andere kant ook dapper dat iemand zich zoiets af durft te vragen: waarom doet dit mij niets?”

En:
  “laten we niet doen alsof het raar is om zo te denken, want dan houden we onszelf voor de gek.”

Typisch de NPO. Waar heel Nederland is geschrokken van de respectloze AD-columniste, springt de NPO voor haar in de bres. Dat doen ze overigens alleen bij linkse mensen – de NPO zou het nooit opnemen voor een rechtse columnist. Iemand als Thierry Baudet wordt door de NPO neergesabeld vanwege een passage in zijn roman, maar AD-columniste Hanina Ajarai – die nauwelijks excuses heeft aangeboden – blijft buiten schot.
    Het is een treffend voorbeeld van de dubbele maat die de NPO hanteert: linkse mensen mogen meer zeggen dan rechtse mensen. Wanneer een linkse columnist iets geks zegt, kan hij erop rekenen dat de mainstream media hem verdedigt. Een rechts persoon daarentegen moet elk woord op een goudschaaltje wegen. Op die manier houdt het mediakartel zichzelf in stand. Tijd om de NPO te saneren!

Amen.

Terug naar Baudet zelve. En we willen niet suggereren dat het niet erger kan, maar met deze clown hebben we toch wel een nieuw plateau van laagland bereikt (GeenStijl.nl, 29-07-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Youp: 'Asielzoekers komen asperges steken'


Onze Russische vriend Pavel belde en vroeg wie die Van 't Hek is? Wij legden hem uit dat deze Youp van 't Hek iemand is die tragisch jong dementeert en daarom binnenkort wordt afgespoten. Daar is de Nederlandse wet gelukkig heel duidelijk over. Als je zulke onzin (spiegel) gaat uitkramen als Youp nu doet dan is je leven gewoon voltooid en is het voor alle partijen beter dat je geruimd wordt. Komt meneer Van 't Hek Thierry Baudet even in de hoek zetten met een paar keiharde objectieve feiten over asielzoekers.

Onder de link "spiegel" staat de relevante stukjes uit de column - het bein en het iende met een groot stuk "zwart"ertussen wat deze redactie er heel creatief uitgeknipt heeft, overlatende dit (dat auteurschap is een technische fout want het hoofd is dat van de clown tenzij ze die clown ook redacteur hebben gemaakt wat niet onmogelijk is want tegenwoordig kan alles in dit soort roddelmedia):

Met meesterwerkjes als 'peuterpim' en 'kakkers-PVV' ...

Het is overduidelijk wat men wil. Thierry Baudet is tegen vrije immigratie, dus tegen nog meer moslims en negers, dus Thierry Baudet moet dood.
    Dat schrijft men natuurlijk niet expliciet.
    Maar het is duidelijk het doel van de campagne uitleg of detail tegen hem, want die is van hetzelfde soort als die tegen Pim Fortuyn uitleg of detail en die campagne tegen Fortuyn leidde tot diens dood. Weet iedereen.

Nog een kandidaat voor onmiddellijke executie mocht Baudet wat overkomen (de Volkskrant, 02-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Mannelijkheid

Verkeer ik als man in een crisis? ...
    Dat gehamer op de vermeende crisis van de man heeft volgens mij ook andere, veel griezeliger gevolgen dan alleen gejammer om sekseloze aanspreekvormen. Je ziet het bij de jongetjes en mannetjes die echt geloven dat hun man-zijn in een crisis verkeert en alleen door een agressieve viriliteit opgelost kan worden. Die willen hun crisis met alle macht overwinnen en supermannetjes worden die Nederland voor homeopathische verdunning behoeden. Soms komen zulke aanhangers van 'de-man-in-crisis' in de Tweede Kamer terecht.

Hoewel Bahara met zijn haatbaardje waarschijnlijk wel een extra speciale haatbaarden-behandeling krijgt ...

En leest u geheel zelfstandig maar dit uitleg of detail , van één van de maniakken bij haatzaaisite Joop.nl - genoeg weerleggingen in de reacties.

Na het min-of-meer randfiguur Roderik Veelo, is er nu de eerste serieus genomen opiniemaker die de hetze tegen Baudet aan de kaak stelt (elsevier.nl, 04-08-2017, door Afshin Ellian, hoogleraar rechtsgeleerdheid in Leiden uitleg of detail ):
  Baudet is een verademing. Houd eens op met die karaktermoord

De elite weet geen raad met hem. Thierry Baudet is een fenomeen, een politiek fenomeen. Daarom is hij een belangrijk doelwit. Hij wordt permanent aangevallen door de spreekbuizen van het establishment.

De constatering. Nog steeds niveau "Kijk, de Naakte Keizer heeft geen Kleren aan".
    Gevolgd door:
  Met verbijstering en ongeloof aanschouwde men de stormachtige opkomst van Thierry Baudet. In de Volkskrant en andere media werd de vraag gesteld of Baudet een extreem-rechtse politicus is. Ik weet dat u nu vreselijk aan het lachen bent. Ja, ze zijn dom, heel dom. We maken immers deze vruchteloze strategie al voor zoveelste keer mee.

Namelijk in de reeks: Hans Janmaat, Pim Fortuyn, Rita Verdonk, Geert Wilders en nu dus Thierry Baudet. Overigens al dusdanig verschillende figuren dat het gemeenschappelijk zeer beperkt wordt. Met als veruit meest vooraanstaand: ze zijn allemaal tegen vrije immigratie
    Waarmee meteen een correctie aangebracht kan worden op de kwalificatie van Ellian van dit successief handelen als 'dom'. Het speelt zich niet af op het lak van slimheid, of denken, maar op dat van emoties, cultuur, en genen: Ze kunnen niet anders dan zich herhalen. Ze, Joden en hun volgers de Joodsisten, moeten zich cultuur- en genetisch-gebonden keren tegen iedereen die zich keert tegen vrije (im)migratie.
    Waarna de rest van het artikel alhier overgeslagen kan worden, en we meteen kunnen overgaan op de reactie vanuit de Joodse en Joodsistische elite. Natuurlijk primair die van het dodelijke stilzwijgen (Ellian heeft te veel autoriteit om de strijd direct te kunnen aangaan zonder zelf ernstige schade te lijden), maar indirect, dat wil zeggen zonderl vermelding maar voor voor de volle 100 procent zeker wel (mede) als aanleiding,  kwam deze een paar dagen later - en ook dan nog van veruit de meest hondsbrutale figuur in de meute (de Volkskrant, 08-08-2017, column door Arnon Grunberg):
  Jihadist Baudet

In de Tweede Kamer zitten twee jihadisten. Wilders voert een jihad tegen de Koran, Baudet voert er een tegen de dildo, en tegen alles wat niet arisch is. ...

De Joodse verbale terreur. Antwoordt Sylvana Simons op haar "Alle Nederlanders zijn racisten" niet met "Zet Sylvana terug op de tjoekie-tjoekieboot naar Suriname'. Reageer op Seada Nourhussen's "Jullie witten moeten niets zeggen over Afrika" met "Die negerin van Trouw'. U wordt met stront en modder, rijelijk geschept uit de politiek-correcte beerput, besproeid vanuit de hele gore door Joden, Joodsisten en linksfascisten gedomineerde politiek-correcte media.
    Maar noem Thierry Baudet een verkrachter en nazi, en u krijgt viooltjess toegworpen en een column op de vooropagina van de Volkskrant. Of Trouw of NRC Handelsblad of het AD (in dat laatste geva eerst ook nog wel even uw buurt terroriseren als moslim). En ook nog dagelijke uitnodigingen bij Jeroen Pauw (Joods), Matthijs van Nieuwkerk (Joodsist), of Humberto Tan (neger).
    Naturlijk zijn al de alhier gegeven kwalificaties ook hartstikke fout, want schelden ... Dat mogen alles de Joden, Joodsiten, linksfascisten en soortgelijke.
    En iedereen die de woorden als Wilders of Baudet in de mond neemt zonder op linksfascitische wijze te tieren, is natuurlijk ook een nazi:
  Passend dat, zo schrijft Carla Joosten in een hagiografie over de jihadist Baudet in Elsevier, ... (Dat Elsevier een dergelijke hagiografie afdrukt, doet vermoeden dat hoofdredacteur J.A.S. Joustra een clown is met perverse trekjes.)
    Ellian, Cliteur en Wiegel luisteren de hagiografie op met nietszeggende citaten. (Ellian: 'Ik zie een beweging die me doet denken aan D66.') Ook deze heren vrezen de dildo en het niet-arische kennelijk. ...

Wat zeggen we: ze zijn niet alleen nazi's, maar ook racisten. Of is dat hetzelfde ...?
    Anyway. Grunberg geeft met zijn 'niet-arisch' nog eens duidelijk aan waar de scheidslijn ligt: blanken, versus Joden, moslims, negers en een clubje vijfde-colonnisten en landverraders van de elite. En heel erg de media.

In Amerika hielden aanhangers van "rechts" een demonstratie tegen het verwijderen van het standbeeld van een beroemde generaal van de zuiderlijke staten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Net zoals hier kwam daarop een grote groep "antifascistische" linksfascisten af die geen "rechtse" dmeonstraties dulden - het soort de lieden die laatst Hamburg kort en klein sloeg. Bij de, ook alhier optredende, schermutselingen na de aanvallen van de linksfascisten is er een dode gevallen. Ook in Nederland schreeuwt de hele politieke-correctheid en natuurlijk de hele media moord en brand. Met natuurlijk ook dit soort bijdrages (GeenStijl.nl, 15-08-2017, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Fascisco von Jolo heeft een vraag. Nou? Iemand?


Het commentaar staat al in de kop.

Maar hij was natuurlijk niet de enige op zijn linksfascsitische haatzaai-site (Joop.nl, 14-08-2017, door Jelmer Renema - Natuurkundige uitleg of detail )
  Jullie schuld

Wie in een positie van macht zit, en de nazi’s van Charlottesville niet veroordeelt, is moreel medeverantwoordelijk voor hun misdaden

Iets wat naturlijk niet geldt voor moslims als hun soortgenoten met vrachtwagens over onschuldiuge mensen heen walsen, noch voor zwarten als hun negerbroeders Europese binnensteden in de brand steken. En al zeker niet voor coillega-linksfascisten, uit welk tijdtaip of welke plaats dan ook.

Oh ja, gaat dit wel ovet Thierry Baudet? Kijk maar aan het einde:
  Nederland .... Wij hebben politici en media-figuren die flirten met extreem-rechts, omdat ze daar politiek beter van worden. ... hij trekt er wel degelijk flink politiek profijt uit dat zijn tegenstanders monddood gemaakt worden. En dat maakt hem medeverantwoordelijk.

Waarop de riposte luidt:
  Nederland ... Wij hebben politici en media-figuren die flirten met extreeme islam, omdat ze daar politiek beter van worden. En voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat Klaver de horde moslimterroristen die op zijn hand zijn zelf aanstuurt. Zo dom is hij niet. Maar hij trekt er wel degelijk flink politiek profijt uit dat zijn tegenstanders monddood gemaakt worden door de moslimaanslagen. En dat maakt hem medeverantwoordelijk.

En natuurlijk is Jelmer Renema één van de trollen in dienst van Klaver en zijn moslimhorden, die het doel hebben in Nederlanmd het kalifaat te vestigen.

Maar er kwamen nog wat namen langs:
  ... in Nederland ... functioneert het mechanisme van intimidatie openlijk. De laatste slachtoffers zijn Willem Bosch en Sarah Sluimer. Zij werden van Twitter af gepest nadat ze het gedurfd hadden iets onvriendelijks over Thierry Baudet te zeggen.

Die Sarah Sluimer uitleg of detail was al bekend van een smerige vorm van karaktermoord op Baudet. Als die geïntmideerd wordt, krijgt ze minimaal wat haar toenoemt - de moslimhoer.
   Die Willen Bosch kende deze redactie van naam als een van de ergste linksfascistische lieden op Twitter. Geen behoefte om bij dat soort lui te gaan kijken. Maar hier wordt hij dus opgedrongen, middels vermelding en een illustratie bij dit stuk linsksfascisme:
:

Juist ja ... Omdat hier dus nogal wat commentaar op kwam, werd ook duidelijk wie die "Willem Bosch" is. Hij is scriptschrijver. Voor de publieke omroep. Van successeries. Dus met invloed. Die publieke omroep is een rattennest van gajes.
    Overigens had men voor Willem Bosch ook wat passende goede wensen terug (waar linksfascist Renema het natuurlijk "niet mee eens" was):
 
 

En ook dit zal de linksfascisten niet tot waarschuwing zijn. Zo volkomen vol van hun eigen gelijk als ze zitten.

En dit slaatr niet alleen op mensen die zich regelmatig maatschappelijk roeren - de hele elite is totaal verkankerd met de Baudet-haat:

Actrice-sneuneusje Georgina Verbaan ...

Ex-PvdA-Tweede Kamerlid sneuneusje Myrthe Hilkens ...
    Enzo-, enzo-, enzovoort.

En zo, gesteund door de Joodse columnisten op de voorpagina, de overige bijdragers op de overige  bijdragers, en de hele publieke omroep, en bijna de gehele intellectuel en kunstzinnige elite, blijft men maar geven met steeds ombenulliger aanleidingen (tpo.nl, 15-08-2017, door Bas Paternotte uitleg of detail ):

  Metro-columniste: Vanwege deze foto is Thierry Baudet een racist

Vlog van Metro-columniste Elfie Tromp dinsdag. In nog geen 2,5 minuten stelt ze dat Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet een racist is. ...

Vanwege deze foto:

Links historicus Thierry Baudet (hij zat toen nog niet in de politiek) en rechts historicus Geerten Waling (nu ondere schrijvend in de Volkskrant) tijdens een rondreis in het zuiden van de Verenigde Staten op bezoek bij een collega-historicus, die een "FOUT!" boek zou hebben geschreven (The South was right! (2010)).
    Reden voor deze Grunberg-adept om de krijsen:
  Wat wil je nog meer voor duidelijk bewijs? Dat hij zijn Surinaamse buurman opknoopt aan de lindeboom in zijn straat? Thierry Baudet is een seksist en een racist en zijn volgers ook.

Net als Grunberg: veilig opsluiten - met goede verzorging maar zonder contact met de openbare buitenwereld.

Een nieuw front. De "intellectuelen". En meer specifiek: historici. De eerste aflevering hadden we overgeslagen, want kwam van de maniak van Joop.nl, "Han van der Horst, historicus". Maar vanwege het vervolg hier een synopsis - eerst de aanleiding(Joop.nl, 20-08-2017, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail):
  Cultuurmarxisme is een hersenspinsel

Baudet meent dat de EU de Europese beschaving wil vernietigen, maar buiten de samenzweringstheorieën van extreemrechts bestaat cultuurmarxisme niet


“Waarom heeft de EU-elite het leerstuk van de open grenzen heilig verklaard?” vraagt de van de site Opiniez bekende Rutger van der Noort. Dr. Thierry Baudet tweet het antwoord: “Omdat de Europese Unie een cultuurmarxistisch project is dat tot doel heeft de vernietiging van de Europese beschaving.”

Oftewel: in een tweetje heeft Baudet de term "cultuurmarxisme" laten vallen. En daar doet de maniak ...:
  Het is zo langzamerhand bon ton geworden om af te geven op de EU en al hare werken, maar je bent van het pad af als je daar de cultuurmarxistische toeleg achter zoekt om de Europese beschaving te vernietigen.

... heel opgeowonden over - al die zinnetje staan oor lange alinea's:
  Robert Schumann, die algemeen gezien wordt als de grondlegger van de Europese eenwording, was een vroom katholiek en een geheide christendemocraat. ...
    Je kunt een hoop afdingen op de Europese Unie. ...
    Dankzij Europese programma’s zoals Erasmus maken studenten uit alle lidstaten kennis ...
    ‘Cultuurmarxisme’ en ‘cultuurmarxistisch’ zijn termen die je aan de uiterste rechterzijde steeds vaker tegenkomt. De door Anders Breivik op het internet her en der gejatte en aan elkaar geplakte teksten staan er bijvoorbeeld vol mee. Ze duiden een in die kringen ontstaan hersenspinsel aan, waarmee men de eigen samenzweringstheorieën samenhang probeert te geven. Meestal zijn ze gebaseerd op een verkeerd begrip van de hoofdwerken uit de kring van de Frankfurter Schule. Dat is een kring van filosofen, psychologen, sociologen, historici en andere geleerden uit de eerste helft van de twintigste eeuw, van wie Theodor Adorno en Max Horkheimer de bekendste zijn. ...
    De meeste sociale wetenschappers werken met geheel andere theoretische benaderingen. Toch beschouwen zij de leer van de Frankfurter Schule als een serieus alternatief ...
    Dat het Berlaymont paleis, hoofdkwartier van de EU in Brussel, overlopen wordt door aanhangers van de Frankfurter Schule is een bizarre gedachte. ...
    Een andere intellectuele duivel die je bij extreem rechts ziet opduiken is Antonio Gramsci. ...
    Gramsci en de onderzoekers van de Frankfurter Schule hebben gemeen dat ...
    Maar terzake: niet valt in te zien hoe een tamelijk marginale wetenschappelijke theorie ...
    Hoe dan ook: cultuurmarxisme is een hersenspinsel dat buiten de samenzweringstheorieën van extreemrechts niet bestaat. ...

Met helemaal aan het einde de reden van de filippica:
  Toch is het zorgelijk om te beseffen dat een fabulant die zijn publiek voorhoudt dat de EU erop uit is om de Europese beschaving te vernietigen, volle zalen trekt. Deze zondag kon Baudet melden dat zijn Forum inmiddels op zeven virtuele zetels staat.

Juist ja...
    En al die mensen die op hem stemmen, weten van "cultuurmarxime" maar één ding en dat is een ding dat hen zorgen baart: "vrije immigratie". Het gaat over het Joodse immigratiebeleid. Waardoor de Europese grote steden al hoge percentages gekleurden tellen, en hoge percentages sociale problemen van alle mogelijke soort. Inclusief reeksen aanslagen door de olijvige  variant, en hordes in tentjes van de donkergekleurde.

Maar van vrije immigratie oftewel homeopathische verdunning oftewel omvolking is naast de publieke omroep (Joop.nl = VARA) ook de Volkskrant natuurlijk een groot voorstander. Want de NPO is drie keer de Volkskrant en de Volkskrant is drie keer de NPO. De VPRO draait op dit moment een promo-filmpje met daarin als één van haar uitgamgspunten: "vrij reizen" - een eufemisme voor vrije immigratie. Landverraad.

En doodsbang zijn ze dat Thierry Baudet en zijn opkomst een stokje steken voor hun plannetje.

En dus kwam de Volkskrant hier mee, zes dagen later (de Volkskrant, 26-08-2017, door Peter Giesen):
  'Er is een complot tegen de Europese mens gaande'

In Rechts Nederland waart een schrikbeeld rond: cultureel marxisten zijn bezig de Europese beschaving te vernietigen. ...

Van der Horst versie 2. Alleen nog minder onderbouwd:
  Rechts Nederland heeft een nieuw favoriet woord: cultuurmarxisme. Thierry Baudet, leider van het Forum voor Democratie, noemde de Europese Unie 'een cultuurmarxistisch project dat tot doel heeft de vernietiging van de Europese beschaving'.

Bronnen? Waar? Wanneer? Bij geen vermelding: Geen! Of in dit geval: ongetwijfeld precies dezelfde als Van der Horst, anders zouden ze vol triomf genoemd worden.
    Hier is hoe de Volkskant het probeert te maskeren:
  Zijn geestverwant Paul Cliteur schreef een column op de website TPO: 'Cultureel marxisten hebben geen rust voordat u bent onderworpen.'

Wanneer? Gisteren? Zes jaar terug? Waarschijnlijk het laatste want hier is bron drie:
  ... een vernietiging - een vernietiging van waarden, deugden en erfgoed', stelde de rechtse schrijver Sid Lukkassen in Avondland en identiteit, een Nederlandse aanval op het cultuurmarxisme.

Jaar van uitgave: 2015.
    Wat een armoede. En dat geldt nog erger voor de inhoud van het artikel:
  Cultuurmarxisme is een etiket dat pas achteraf door rechts op een aantal linkse denkers is geplakt. In zijn huidige vorm werd het concept voor het eerst gesignaleerd in 1992, toen de belangrijkste 'cultuurmarxistische' filosofen allang dood waren. De eerste die werd ingelijfd was de Italiaanse communist Antonio Gramsci. ...
    De echte schurken in het cultuurmarxistische verhaal zijn echter de denkers van de Frankfurter Schule, ...
    De Frankfurter Schule paarde Marx aan Freud. ...
    'De Frankfurter Schule wilde de traditionele cultuur van de Verenigde Staten vernietigen. ...
    De ideeën van de Frankfurter Schule werden populair aan de Amerikaanse universiteiten ...
    Maar 'de zogenaamde bevrijding is omgeslagen in een vernietiging ...
    Ook bij Lukkassen effent de cultuurmarxistische aanval op de westerse cultuur ...
    'De postmoderne man is afgericht, gedomesticeerd', schrijft Lukkassen. ...
    Dat maakt ons kwetsbaar in de confrontatie met culturen die nog wel ruimte bieden aan het uitleven van mannelijkheid, denkt hij. ...
    Tegenstanders beschouwen het concept cultuurmarxisme als een rammelende complottheorie met troebele antecedenten.
Als de denkers van de Frankfurter Schule hun studenten daadwerkelijk hebben willen hersenspoelen, hebben ze dat in elk geval slecht gedaan ...
    Volgens Wilson miskennen de rechtse strijders tegen cultuurmarxisme ...
    Het concept cultuurmarxisme heeft echter een groot voordeel: het verdeelt de wereld handzaam in helden en schurken....
    Zo worden alle veronderstelde gebreken van de hedendaagse samenleving teruggevoerd naar die vermaledijde elite van '1968'. ...

En uit dit alles (gewoon Van der Horst met andere woorden) stijgt een intense geur op: de geur van angstzweet - uit het artikel van Van der Horst:
  ... Deze zondag kon Baudet melden dat zijn Forum inmiddels op zeven virtuele zetels staat.
    Het wordt je koud om het hart. ...

De angst voor de gevolgen van vrije immigratie.
    Maar ze kunnen het niet laten, want vrije immigratie is Joods - uit het artikel van Van der Horst:
  Ik moest denken aan een interview dat ik lang geleden heb gemaakt met professor Kurt Martin, ontwikkelingseconoom, die zijn loopbaan op het Institut fur Sozialforschung begon. Martin, die – vertrouwde hij me toe – eigenlijk Kurt Mandelbaum heett,e was ook nog jood. In 1933 kon hij net op tijd uit Frankfurt en Duitsland ontsnappen. Een huis heeft Martin nooit meer willen hebben. Hij huurde kamers en bij vrienden in alle werelddelen had hij geperste broeken en gesteven overhemden gelegd. “Bezit maakt immobiel”, zei professor Martin.

En wie zich keert tegen een Joods idee, is een antisemiet.
    Oh ja, de beelden:
 
 

Oftewel: er is ter ere van de Joodse en Joodistische zaak weer prima uitgepakt. Met dit als mogleijk hoogte annex dipetepunt (een vergroting van rechtsboven in de tweede illustratie):

Smeerlapperij van het onzuiverste water ...
    En later aangevuld: "De publieke omroep is drie keer de Volkskrant". Dus op 3 september deed het chique discussieprogramma Buitenhof het nog eens dunnetjes over. Hier het verslag van de linksfascisten en haatzaaiers van de publieke omroep:

De intellectuele bleeksmoel in de foto is een De Groene Amterdammer-redacteur genaamd Casper Thomas, die zijn inhoudelijke kritiek op het begrip "cultuurmarxisme" begon met "Anders Breivik ...". Dat begint zo langzamerhand een klassiekertje te worden.
    Overigens: dat De Groene Amsterdammer is natuurlijk één van de propagandisten van de stelling "De ideeën van de moslimterroristen hebben niets met de ideeën van de moslims te maken".

Eentje uit het ideologische hart van de beweging: de Joodse sekte, afdeling politiek (telegraaf.nl, 02-09-2017. uitleg of detail ):
  ’Mensen opgehitst tegen Marcouch’

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman zegt dat mensen zijn opgehitst tegen zijn partijgenoot Ahmed Marcouch, de nieuwe burgemeester van Arnhem. In het radioprogramma Kamerbreed stelt hij dat dit is gebeurd door PVV-leider Geert Wilders en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

Oh ja, natuurlijk ook tegen Geert Wilders, maar dat spreekt voor zich.
  De installatie van Marcouch als burgemeester van Arnhem werd vrijdag kort verstoord. Drie actievoerders riepen in het Arnhemse stadhuis vanaf de publieke tribune „Marcouch wegwezen.”     ...

Een onschuldige demonstratie dus. Niets van de gewelddadigheid dat de linksfascisten zoals die van Antifa kenmerkt.
  Volgens Spekman is het ophitsen steeds extremer geworden en gebeurde het al vanaf het moment dat de voordracht van de PvdA’er met Marokkaanse roots bekend was. Volgens hem begon Wilders met ophitsen op Twitter en ging Baudet daaroverheen. „Ze proberen elkaar te overschreeuwen”, aldus Spekman.    ...

En grappig genoeg, Spekman werd elders expliciet van repliek gediend (elsevier.nl, 02-09-2017, door Tom Reijner uitleg of detail ):
  ‘Ophitsing’ tegen Marcouch? Baudet overschreeuwde Wilders niet

De vertrekkende PvdA-voorzitter Hans Spekman sneert zaterdagmiddag naar PVV-leider Geert Wilders en Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Volgens Spekman zijn zij medeverantwoordelijk voor de ophitsing tegen zijn partijgenoot Ahmed Marcouch en zouden ze elkaar hebben overschreeuwd op Twitter. Maar wie naar de verstuurde tweets kijkt, ziet dat dit niet het geval is.

...
Wilders stuurde, vlak nadat het nieuws over Marcouch begin juli bekend werd, tweets de wereld in waarin hij expliciet wees op Marcouch’ Marokkaanse afkomst en islamitische achtergrond. En hem verbond met de ‘islamofascistische moslimbroeder’ Qaradawi. Daarna riep hij om op te protesteren in Arnhem. En zo geschiedde: een paar dagen later stond de PVV met een aantal sympathisanten bij het stadhuis.
    Zonder Baudet, die nooit tot een protest heeft opgeroepen en zich daar ook niet bij aansloot. De Forum voor Democratie-leider wees in een tweet op een eerdere uitspraak van Marcouch, die vindt dat PVV’ers niet bij de politie zouden mogen werken. Maar over Wilders heengaan en hem ‘overschreeuwen’ op Twitter? Dat gebeurt niet. In elk geval geen ‘ophitsing’. Baudet wijst consequent op het ‘doorbreken van het partijkartel’ (de ‘PvdA-baantjescarrousel’) en zijn wens dat er een gekozen burgemeester moet komen. Gerechtvaardigde kritiek, in het licht van bijvoorbeeld de benoeming van PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam als NPO-bestuurder.
Uh, pardon ...? Die Spekman is dus doodgewoon een ordinaire leugenaar. Bewezen. Op papier. De afdeling "hodsbrutale leugen" uitleg of detail , die al volstrekt overbevolkt wordt door Joden. En dat allemaal omdat Baudet tegen vrije immigratie is, en vrije imiigratie de culturele ruggegraat van Joden is.
    En volgens de Joden is het voorgaande antisemitisme, want ieder bezwaar tegen Joodse poltieke en maatschappelijke ideeën is volgens Joden antisemitisme.

Het nieuwe politieke seizoen is nog maar net begonnen, en het is al niet meer bij te houden ...Hier is Bertje "Wielerjournalist met oma in Israël" Wagendorp. Die in zijn hele column over het Nederlands elftal één niet-voetbalkundige opmerking maakt:
  Het getob van Oranje

... Elftal en land missen zelfvertrouwen. Het pessimisme en de zwartgalligheid die de Wilders- en Baudetachtigen blijven uitsproeien over de delta, ...

En zoals gewoonlijk is de werkelijkheid weer precies andersom: het is het pessimisme en de zwartgalligheid die de Joods-, zwart-, olijf- en grachtengordel-achtigen blijven uitsproeien over de delta die de voedingsbodem zullen vormen voor de etnische burgeroorlog  .

Het is al zo vaak gezged: politieke-correctheid is een progressieve "kwaal" - dat wil zeggen: ze wordt voortdurend erger. En lees voor "kwaal" dus de ergste vormen van geestesgestoordheid. En dus hoeft het volgende eigenlijk niet te verbazen. Omdat deze redactie het toch is, de hele bron in onvervalsbare vorm - en het gaat eigenlijk alleen maar om de kop maar dit om te bewijzen dat het inderdaad allemaal zo bedoeld wordt (Joop.nl, 04-09-2017, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail ):
 
 
 
 
 
 
 

En voor alle duidelijkheid: wie staat tegenover Jesse Klaver is natuurlijk Thierry Baudet. En wat betreft de inhoud van de boodschap: die is ook aan iederenn duidelijk, zoals deze reageerder laat zien(doownlaod de plaatjes om ze goed te kunnen lezen):

Reageerder Gerda rozendal: "Mochten we het niet snappen: De Vorst der duisternis is Satan."
    Oftewel: de boodschap van dit artikel is:
Thierry Baudet is Satan 

Eigenlijk iets dat ook de Volkskrant al stelde:


"Maar wij demoniseren absoluut niet", zal het antwoord desgevraagd zijn.

En voorspellingen zijn niet meer nodig: hier is het geweld (GeenStijl.nl, 07-09-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Gewone Nederlanders bekladden huis Thierry Baudet met niet-zwarte verfBezorgde burgers mogen we ze niet meer noemen, het rellend antifa-gajes dat met witte roze blanke verf de huisdeur van FvD-kwast Thierry Baudet heeft beklad.

Op DEZE (spiegel) tuigsite leest u waarom ze dit gedaan hebben. "Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte mensen steeds duidelijker hun stem laten horen." Gelukkig hebben deze cultuurmarxisten randdebielen geen pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij nodig om hun stupiditeit in te verpakken. Een potje verf en een paar symbolen die al lang over de maandelijkse datum zijn is genoeg. Lekker bezig jongens niet-mannen. "Daarnaast hebben we een traktatie achtergelaten in zijn brievenbus." ...
UPDATE: Traktatie is volgens de Televlogger een 'mengsel van ontlasting en braaksel'.

En dit alles is regelrecht de schuld van de Volkskrant, Joop.nl  Pauw, Van Nieuwkerk, de rest van de publieke omroep en de rest van het linksfascistische, islamofascistische en Judeofascistische tuig. Hun voorgangers zijn weggekomen met de moord op Pim Fortuyn, het is aan u om te zorgen dat het huidige gajes niet hetzelfde lukt.

Ze ruiken nattigheid en proberen er met de meest gore vormen van hypocrisie onderuit te komen (de Volkskrant, 08-09-2017, hoofdredactioneel commentaar, door Raoul du Pré):
  Ontsporing

De bekladding van het huis van Thierry Baudet past in de oververhitting van het integratiedebat.

Klopt. De overhitting opgestookt door de Volkskrant, de publieke omroep, Joop.nl, enzovoort.
  Het treurige is dat het niet eens verrassend is. Het debat rond Baudets Forum voor Democratie is sinds zijn verkiezing tot Kamerlid ronduit agressief van toon geworden. Baudet kan geen uitlating meer doen zonder dat hij voor fascist wordt uitgemaakt.

Door de Volkskrant, de publieke omroep, Joop.nl, enzovoort.
  Zeer recentelijk nog werd hij door velen op de sociale media op één lijn gesteld met de Noorse massamoordenaar Anders Breivik.

Mogelijk. Maar ook door de Volkskrant, de publieke omroep, Joop.nl enzovoort. En dat telt oneindig veel meer.
    Maar natuurlijk niets over de eigen rol van de gore hypocrieten. En nog niets vernomen van de schrijvende maniak van van Joop.nl Van der Horst die er anders altijd als eerste bij is. Ook niet van de redigerende maniak: Van Jole. Of de rest van de linksfascisten aldaar.

Maar wie laat zich natuurlijk niet stoppen (net als A. Grunberg): "Psycho" Peter Middendorp. Die er meteen een fraaie stijloefening van maakt: "Is het mogelijk een hele column te vullen met één lange praeteritio uitleg of detail - weet u wel: die retorische truc die begint met "Ik wil niet zeggen dat ..." en als één van de laagst of mogelijk de laagste in het assortiment wordt gezien. Psycho slaagt met vlag en wimpel. Vanaf acquit - oh ja: de kop is die van de website want de krant van zaterdag moet nog verschijnen (Volkskrant.nl, 08-09-2017, column door Peter Middendorp uitleg of detail ):
  In deze roerige tijden kun je maar beter niemand met een nazi vergelijken

Wat bij deze dus gedaan is, want hier staat dat het alleen maar "niet kan" vanwege speciale omstandigheden die van (relatief) korte duur zijn.
    Wat tekst:
  Ik had net een hele column klaar over Thierry Baudet en zijn gedachtengoed toen ook mij het nieuws bereikte dat zijn voordeur was beklad door een of andere antifascistische vrouwenbrigade. ...

Waarvan het waarheidsgehalte natuurlijk volstrekt duiter is. Maar het kan. Psycho heeft in zijn (gedwongen?) zomerpauze zijn hele cel volgekrabbeld met "Baudet, Wilders, Wilders, Baudet ..." enzovoort.
  Op zich veranderde de verf op zijn voordeur niets aan het feit dat hij en de mannen van het Forum voor Democratie heel rare theorieën verspreiden. Omvolkingstheorieën. Samenzweringstheorieën, soms antisemitisch. ...

Maar natuurlijk. Natuurlijk zijn de Joden op geen enkele manier langsgekomen, maar dit is een terechte gevolgtrekking van Psycho: "Wie tegen vrije immigratie is, is tegen de Joden, dus een antisemiet".
    Deze zullen we nog vaak gaan citeren.
    En met een tussenstop ...:
  ... Ze strijden volop tegen een niet-bestaand 'cultuurmarxisme' ...

... om te arriveren bij de inmiddels moderne klassieker:
  "... een niet-bestaand 'cultuurmarxisme', zonder dat daarbij vaak de naam Anders Breivik valt ...

Waarna in ieder redelijk georganiseerd land deze persoon uit zijn lijden verlost zou worden. Maar omdat het hier al een kalifaat is, ettert het maar door:
  De theorieën verklaren volgens Baudet hoe de elite ons probeert te ondermijnen tot in het diepst van onze biologie. Doelbewust worden stromen vreemdelingen aangevoerd, zodat het volk 'homeopathisch zal verdunnen', en de westerse mens zal veranderen in een gedweeë, verzwakte figuur die alleen nog maar op de PvdA kan stemmen.
    Er bestaan genoeg goedkope termen om dit type denken te beschrijven, maar laten we onder de omstandigheden maar voor 'evolutionair-humanisme' kiezen, het duurste woord dat ze in de jaren dertig konden vinden voor het idee dat ons ras zal degenereren als wij het met andere rassen gaan lopen vermengen.

Met nog een paar alinea's waaruit we nog dit hoogtepuntje lichten:
  ...  Mein Kampf  ...

Om te besluiten met:
  Je wil niet demoniseren, zoals het heet, want dat is gevaarlijk. In deze roerige tijden kun je maar beter niemand meer met een nazi vergelijken, al staat hij in het desbetreffende uniform van dichtbij Duits tegen je praten.

"De kotszakken bevinden zich in het dashboardkastje" (naar Freek de Jonge) ...
    Dit vooral voor degenen die niet goed tegen bloederige executies kunnen.
    Een dag later, en de printversie is qua kop nog mooier (de Volkskrant, 08-09-2017, column door Peter Middendorp):
  Mischvolk

En eigenlijk hoort die kop dus ook schuingedrukt, als zijnde termen uit een andere taal, maar dat doen ze nooit in koppen. En die "andere taal" is niet die van de Duitsers maar die van de ook heel vaak de Duitse taal hanterende Joden. Die overigens niet of in ieder geval heel weing aan Mischvolkerei doen, want anders hadden ze het geen 8000 jaar plus volgehouden. De hugenoten die er wel aan deden waren na zo'n honderd jaar (maximaal 200) al verdwenen behalve de loslopende Fransklinkende naam hier en daar. De Joden doen het andersom: die heten tegewoordig "Bret Stephens" en blijken dan pas achteraf zo Joods als "Mozes Abramovitz". Altijd handig als je "Vrije Immigratie" propageert onder het mom van "Diversiteit!!!"

En dit alles maakt het volgende ook o zo logisch (elsevier.nl, 08-09-2017, door Carla Joosten uitleg of detail ):
  Extreem-links heeft niets geleerd van moord op Fortuyn

Extreem-links slaat weer eens toe. ...

Met hierin een groot misverstand: het gaat er niet om dat extreem-links noieyts heeft geleerd van de moord op Fortuyn, maar dat heel "links" dat niet gedaan heeft. Met "links" in de meest ruime zin, dat wil zeggen: medai, intellectuelen, kunstzinnigen enzovoort . Dus plus een groot deel van de bestuurlijke elite inclusief de juristerij. En een groot deel van de rest gedoogt het. De campagne hierboven tegen Baudet is een bijna perfecte herhaling van die tegen Fortuyn (en ook Wilders). De extremisten zijn slechts het topje van de ijsberg van die campagne. Degene die de haat-in-woorden omzetten in haat-in-daden. Waarvoor de haat-in-woorden lieden dus even verantwoordelijk zijn als Hitler en Goering die ook niemand fysiek met een vinger hebben geroerd.
    Dit terwijl deze lieden zichzelf toch tot de meest voorplopende qua denken achten:
  In dit land weet links de rest van de samenleving altijd zo goed de maat te nemen. De moraal? Daar gaan wij over. Het milieu? Daar weten wij van links alles van. En niet te vergeten van de historie van dit land. Ook daar zingen linkse activisten het hoogste lied.    ...

Maar ...
  Maar besef van die historie, zelfs als het nog maar vijftien jaar geleden is, hebben ze niet. Daarom nog maar eens: 6 mei 2002 werd de aanstormende politicus Pim Fortuyn op het mediapark in Hilversum vermoord door een linkse dierenactivist. Dat gebeurde nadat Fortuyn maandenlang was verguisd, bedreigd en gedemoniseerd.

Zo simpel als één plus één is twee.
    Dus er moet wel iets heel fundamenteel mis gaan. In de hoofden van die lieden.
    En dat is hetgene Psycho Peter in zijn deliriumstukje zo onbedoeld heeft verwoord (ook dat weet iedereen):
  ... Omvolkingstheorieën. Samenzweringstheorieën, soms antisemitisch. ...

Ze zijn volkomen gedomineerd door het Joodse denken: "Anti-'vrije immigratie' is antisemitisme".
    Zeg iets tegen vrije immigratie, en de hoofden slaan instantaan volkomen op hol: "Tegen immigratie?  Dat is tegen de ideologie van de Joden! Dat is antisemitisme! Dat is 'Hitler!', 'Holocaust!', 'Anne Frank!' ".
    Natuurlijk is het niet alleen de Joodse invloed want ze zijn er zelf ook best voor: hoe meer gekleurde immigratie, hoe meer rotzooi, hoe meer graaien en parasiteren, hoe meer drugsdealertjes, hoe minder burgermansheid, enzvoort uitleg of detail .
     Maar het is de Joodse factor die het doet omslaan in volkomen redeloosheid. Die volkomen redeloosheid zijnde van dezelfde soort als die van Oude Testament, Nieuwe Testament en koran.
    "De Joodse factor" is het antwoord op de vraag die de gewone Elsevier-journaliste oproept met haar razendsimpele stukje.
    En de nadruk op de inbreng van Psycho Peter is natuurlijk ook niets anders dan een retorisch middel - lieden als de o zo fatsonelijk Sarah Sluimer enzovoort zijn minstens net zo erg en veel gevaarlijker want hebbende de air van redelijkheid.

Waarna de Volkskrant, volkomen overbodig, nogmaals aantoont dat af en toe een stukje met af en toe een beetje waarheid of werkelijkheid totaal niet helpt. Want in dezenfde zaterdagkrant als Psycho staan ook nog deze collega's-cokesnuivers (dta is de reden dat ze, waar ze ook geboren zijn, allemaal naar de grachtengordel verhuizen)  (de Volkskrant, 09-09-2017, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Dat cultuurmarxisme, heette dat twee jaar geleden niet anders?

... Al dagen probeerden we kaas te maken van het 'cultuurmarxisme'. Een term die tot voor kort alleen te vinden was in de stijve rechterarm van het internet, maar nu was doorgedrongen tot mainstreammedia als NRC Handelsblad en het toch niet veel minder elitaire Buitenhof. Daar mocht Sid Lukkassen, een soortement van LOI-intellectueel met name-dropping neurose, oreren ...
    Allemaal prima natuurlijk, maar ondertussen blijft onze pokdalige alt-rightjeugd verweesd achter. Moest die nou oppassen voor 'homeopatische vermenging', waarvoor Thierry Baudet waarschuwt, of 'integreren onder de lakens' zoals zijn meer ervaren mederechercheur Hiddema voorstelde? ... Hadden we het hier trouwens over de dikke dikke BMW-mevrouw en het piemelkoor in Geldermalsen? Of geldt het ook voor de racistische ninja's die op het dak van een islamitische basisschool waren geklommen? ...

Zoiets "een ordinaire scheldpartij" noemen doet natuurlijk ook mee in de top van "Sterke eufemismes".
    Maar deze cokesnuivers doen net als Psycho ook een onbedoelde onthulling aangaande motieven:
  Uitgeput besloten we ... het voor één keer niet te bekijken vanuit de boze burger. Maar ... de nieuwkomers.

Juist ja ... Kijk, zonder 'de nieuwkomers' is het echt bijzonder lastig om aan de coke te komen. Die onderlinge afrekeningen onder 'de nieuwkomers', ook wel bekend als de "mocro wars" uitleg of detail met naast de Marokkaanse "nieuwkomers" ook een flink deel Antilliaanse "nieuwkomers" gaan natuurlijk niet over pinda's maar de opbrengsten van drugshandel oftewel er is daar een ruime afzetmarkt en dat is de grachtengordel waar dus gestoorde lieden uit de provincie ...
  Eén groot electoraal leger van boze burgers. En dat dat dan gewoon is. Niet dat er iemand naar ons gaat luisteren verder. Wij zijn niet gewoon. ...

(pardon: "niet-gewone burgers uit de provincie") ... met de sterke behoefte om hun kwalen (pardon: "niet-gewoonheid") mede te verzachten of te verdringen middels schrijverij op afkomen als mieren op de stroop en zo krijgen we stukken als die van Psycho en de Kotsmannetjes in de grachtengordelkrant.
    Gestoorde mannetjes die zich natuurlijk in de beschikbaarheid van hun "geneesmiddel" bedreigd voelen door de wens van mensen als ...
  ... dat is dus precies waar ze op uit zijn, de Hiddema's, de Baudets, de Van Haersma Buma's. Eén groot electoraal leger van boze burgers. ...

... Baudet om de import van drugsverhandelende "nieuwkomers" te stoppen.

En zo zie je maar weer: het kan de ene gestoordheid zijn, of de andere. Maar gestoordheid is het.

Er wordt door deze redactie veelvuldig de terminologie gebruikt "... en de rest van de intellectuele en kunstzinnige elite". Hier weer eens een voorbeeld daarvan (telegraaf.nl, 08-09-2017 uitleg of detail ):

"En waarom had Baudet dat kunnen verwachten, Waldemar?"
 "Nou, simpel toch, Jeroen: omdat zijn standpunten alle normen van fatsoen schenden".
"En van wie heb je dat, Waldemar?".
"|Nou, van jou, Jeroen. En van de rest van de media en de intellectuele en kunstzinnige elite".

Há! De eerste reactie van Joop.nl (Joop.nl, 09-09-2017 uitleg of detail ):

We laten altijd zo veel mogelijk zien van de inbreng van deze kant, zodat de bronvermelding er in al zijn volledigheid bij staat: dit is van de VARA. Opdat u het goede gebouw uitkiest op het mediapark om de voordeur van te bekladden. Of iets dergelijks.
   VARA: verbale geweldplegers, en steuners van fysieke geweldplegers.

En daar is de maniak (Joop.nl, 10-09-2017, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail ):
  Het merkwaardige aan de bizarre actie bij Baudets voordeur

'bizarre actie': verzachting nummer 1.
  ... deze kwademeidenstreek ...

Verzachting nummer 2.
  ... als iemand durft te schrijven dat Baudet en de zijnen de akker ploegden waarop de volgende Anders Breivik gedijt. ...

Brullen van de ;lach!!! Dat 'als'. Ze doen niets anders dan schrijven over Anders Breivik. Oh, het is niet alleen schrijven, maar ook praten. Zoals die verbale deurbekladder en brievenpoeper van De Groene Amsterdammer bij Buitenhof.
    Kleinigheidje, dus. deze actie. Weet u wat echt erg is: als een paar lieden die zich Pegida noemen met een spandoek op een moskee in aanbouw gaan staan - echt waar:
  ... de Pegida-vandalen die met spandoeken het dak van een school of een moskee bezet houden.

Heel erg!!!
    En oh ja: het voorgaande, wat deze redactie doet, dat is ...:
  ... Holman c.s. die nu iedereen links van Rutte de maat nemen om de schending van Baudets voordeur. ...  Het is het demoniseren dat ze anders altijd hun tegenstanders verwijten.

... "demoniseren".
    De man is volledig gestoord.
    Oh ja, nog even waar het allemaal vandaan komt:
  Lees hier een informatief interview met Emma Goldman

De oneindige diepe poel van de Joodse gestoordheden.

Joshua Livestro kennen we al: één van de Joodse stemmen in Nederland en eentje met de schrilste toon. Joshua is het niet eens met de het standpunt van Raoul du Pré van de Volkskrant, al geciteerd, dat fysieke aanvallen op Baudet geen goed idee is. Hij eiste een podium en kreeg het in één van de andere organen van de islamsering, negerisering en omvolking van Nederland: NRC Handelsblad. Die haar taak deed door de Joodse stem op de voorpagina aan te kondigen (met dank aan GeenStijl - we komen zo meteen op ze terug):

Zijn standpunten kennen we ook, net als zijn argumenten: "Volledig vrije immigratie, een Europees Neiliberaal Imperium, en atoombommen op Rusland. Anders 'Hitler!', 'Holocaust!', 'Anne Frank!' ". Hier het artikel (NRC Handelsblad, 11-09-2017, column door Joshua Livestro, hoofdredacteur van opiniesite Jalta.nl. Hij studeerde politicologie en filosofie):
  Scherpe kritiek op Baudet blijft noodzaak

Eind vorige week publiceerde de Volkskrant een opvallend commentaar van politiek commentator Raoul du Pré. ...„We weten sinds [de moord op Fortuyn] dat pseudo-lollige protestacties niet zo lollig zijn als de daders ze willen doen voorkomen”, waarschuwde hij. Hij noemde de daad „gevolg van ontsporend debat” en „voorbode van meer onheil”.
    „We weten waar dat toe leidt.” Deze redenering kenden we tot voor kort alleen van auteurs uit de donkere krochten van het internet ...

Het blijven toch de meest fantastische leugenaars, hè, die Joodse activisten ... De ene minuut komende met "Baudet leidt tot  'Hitler!', 'Holocaust!', 'Anne Frank!' " en de volgende minuut anderen beschuldigen van doemvoorspellingen. Onder het spuien van het meest inventieve taalgebruik, dit keer geleend:
  Deze redenering kenden we tot voor kort alleen van auteurs uit de donkere krochten van het internet, die hem te pas en te onpas inzetten om critici van hun eigen extreem-rechtse standpunten de mond te snoeren. De schrijfster Stella Bergsma gaf het fenomeen de naam ‘Pimwin’ mee. Ze verwees daarmee naar de wet van Godwin: naarmate een onlinedebat langer duurt, wordt de kans dat een van de deelnemers anderen vergelijkt met Hitler steeds groter.

Die Stella Bergsma uitleg of detail is bewoonster van één van die diepste krochten van het internet, berucht vanwege haar raillerende taalgebruik vol doem over "Hitler!", "Holocaust!", "Anne Frank!".
    Waarna de Jood gaat betogen dat hij en Stella niet deugen:
  Op deze logica valt nogal wat af te dingen. De geschiedenis herhaalt zich om te beginnen zelden.

Enzovoort, allemaal goede redenen om gewoon te luisteren naar Thierry Baudet, en zijn waarnemingen, zoals "Nederland: 100 procent blank in 1970 - Nederland 75 procent blank in 2017 - Hoe blank is Nederland in 2050?' serieus te nemen en te bespreken als een al dan niet wenselijke toekomst., Oftwel: "Nederland als Nederland of Nederland als mix tussen Afrika en het Midden-Oosten?", verder af te korten tot "Nederland: beschaving of barbarij?".  Wat de Joden zullen kiezen is bekend uit 8000 plus jaren geschiedenis: 100 procent voor de barbarij van de ronde wielenuitleg of detail natuurlijk.
    Maar ja, dat is dus allemaal ...:
  ... racistische theorieën

... en ...
  ... hun abjecte standpunten ...

Hadden we dat al verteld: 'abjecte standpunten' is de NRC-versie van  "Hitler!", "Holocaust!", "Anne Frank!".
    En zo zie je maar weer: het is niet alleen de Volkskrant die onder zware Joodse invloed staat, hetzelfde geldt ook voor het NRC. En Trouw ... Daar gaat het een stapje indirecter: eerst is er het Joodse, dat is vertaald in het christelijke, en daaruit haalt Trouw (en haar aanhang, zie Buitenhof, 10-09-2017) weer het meest Joodse: alles voor massa-immigratie van moslims!
    Iets dat normaliter wat meer verborgen blijft, maar meteen naar buiten komt als je die ene voelspriet beroert: (im)migratie.
    Is de term "antisemitisme" nog niet gevallen ...? Oh ja, bij de psychopaat Middendorp uitleg of detail .
    Oh, vergeten: we moeten GeenStijl nog een keer aan het woord laten  (GeenStijl, 11-09-2017, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Livestropop bekladt Baudet in NSB Handelsblad

Interessante weldenkende afwegingen weer in de papieren slijpsteen appelrasp voor de geest. Ten eerste heeft eeuwige miskleun Joshua Livestro kennelijk een column in de Vlaamse Meubelfolder, ten tweede wordt de Soros-shill op de voorpagina angekeild, dus lijken ze ter Rokin nog blij met zijn bijdrage te zijn ook, en ten derde alsook het meest opvallend: op de dag nadat de woning van democratisch gekozen Kamerlid Thierry Baudet voor de tweede maal in vier dagen beklad werd door fascistoïde fuckertjes, drukt de Folkertjensmabode een schril stukje van Jostiband Livestropop af waarin hij de fysieke intimidatie van de Forum-fractieleider afzwakt en gelijk stelt aan "kritiek" ...

Maar het meest pijnlijk lijkt toch dit aangehaalde commentaar:
 

En dat is zo erg, omdat het laat zien dat de actie met behulp van de Judeofascist Livestro een welbewuste is.

Zo, weer even een veegactie van de afgelopen week. Uitsluitend de Volkskrant, hoor, anders is het helemaal niet bij te houden. De Pauw-achtige mannetjes en vrouwtjes met hun slinkse Joodsistische tussendoortjes. Nummer 1 (de Volkskrant, 21-09-2017,:

Olaf Tempelman uitleg of detail die zichzelf publiceert in eigen krant, met een betoog dat de termen "FASCIST!!!", RACIST!!!" en "NEONAZI!!!" een hartstikke juiste weergave zijn van de inhoud van de geest van iedere tegenstander van vrije immigratie, en dat "cultuurmarxist" ...
  Thierry Baudet noemt de EU 'een cultuurmarxistisch project dat de vernietiging van de Europese beschaving tot doel heeft'.

... een grove vorm van defamatie is. Gebaseerd op volkomen ongeldige generalisaties en niet-bestaande overeenkomsten. "Angela Davis (zie foto) is een cultuurmarxist - ik lijk echt niet op Angela Davis - dus, ergo, q.e.d.: ik ben geen cultuurmarxist".
    En dat ze "cultuurmarxisme" gebruiken met dit doel:
  ... je manoeuvreert jezelf in een voordelige positie als je tegenstanders als marxisten bestempelt.

Wat natuurlijk beslist niet het geval is als je je tegenstanders bestempelt als "FASCIST!!!, RACIST!!!" en "NEONAZI!!!", of hier Tempelman's keuze "COMMUNIST!!!"
    Meer detail over dit stuk bij Tempelman uitleg of detail .


Nummer 2 van de week en tevens, zoals al zo vaak gezegd, een illustratie van het feit dat het proces van de politiek-correcte gestoordheid voortdurend escaleert. Hier dus het volgende niveau - de kop moeten we even overslaan (de Volkskrant, 28-09-2017, door Frank Hendrickx):
  Haagse politici en insiders struinen nu al een paar dagen de boekhandels rond het Binnenhof af om nog een exemplaar te bemachtigen van Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, de onverbiddelijke afrekening van ex-Kamerlid Berckmoes met de VVD. De memoires over het deprimerende bestaan binnen de machtigste partij van Nederland zijn een onverwacht succes. Er is nu al een derde druk ...

Groot gevaar!!! Mogelijk nog meer overlopers van VVD naar FvD dat in peilingen nu al rond de zeven zetels staat. Dus:
  Baudets netwerk hielp Berckmoes met schrijven van anti-VVD-boek

Oftewel: "De Duistere Machten van Het Kwaad verzamelen zich":

En wat zijn de bewijzen:
  Het VVD-Kamerlid raakte bij de FvD-borrel in gesprek met uitgever René van Praag, een kennis van Baudet die meteen voorstelde dat Berckmoes een boek ging schrijven over haar ervaringen. Ze zou worden bijgestaan door de eveneens aanwezige controversiële publicist en journalist Joost Niemöller, die eerder een mede door Baudet ondertekende open brief schreef aan Donald Trump om een nieuw onderzoek te vragen naar de aanslag op MH17.

"Een kennis van" en "Iemand wiens naam ooit naast de zijne stond"...
    Bij de Volkskrant zijn ze beland op het Yasmina Haifi-niveau ... De ambtenaar die vrolijk tweette dat IS een complot van de Joden was ...

En nummer 3 van de week (oké: negen dagen), met weer een twee-pagina uitvouwer in de zaterdagkrant (de Volkskrant, 30-09-2017):

Dit keer speciaal gericht aan "de FvD-stemmer in  Het Gooi". Die allemaal niet voor bepaalde politiek-maatschappelijke beleidskeuzes stemmen, maar allemaal uitsluitend en alleen op Thierry Baudet vanwege zijn keurige accent, zijn academische titels, maar vooral vanwege zijn vaardigheid op de vleugel. En voor zover die keuzes wel iets met de maatschappij te maken heben, zijn die keuzes natuurlijk xenofoob en racistisch (de Volkskrant, 30-09-2017, door Philip Huff):
  De welgestelden die op Baudet stemmen:

Welgesteld en kortzichtig

Je zou in gebieden als Het Gooi niet zoveel xenofobie en ressentiment verwachten, stelt schrijver Philip Huff.


... Kennemerlandse stemmers komen nu juist uit postcodegebieden met een hoge geletterdheid, een hoog opleidingsniveau en hoge inkomsten.
    ... deze postcodegebieden hebben door deze eigenschappen een positieve invloed op je socio-economische mobiliteit, en die mobiliteit brengt weer verminderde xenofobie met zich. Zo niet bij de Baudetstemmer ...

In een artikel dat vol zit met klassiekertjes. Twee genoemde bronnen:
  De Israëlische historicus Yuval Noah Harari schrijft in zijn bestseller Sapiens ...
    ... De econoom en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman beschreef het al in zijn Thinking, Fast and Slow ...

Twee Joden.
    En die Joden weer met ...:
  ... Yuval Noah Harari schrijft in zijn bestseller Sapiens dat racisme een door de wetenschap achterhaald concept is.
    ... Daniel Kahneman beschreef het al in zijn Thinking, Fast and Slow: mensen zijn bang te verliezen wat ze hebben. ...

... met de bekende totaal onzinnige absolutismen, met "racisme"-theoriën en gaande over "iedereen". Die Harari beweert doodgewoon dat als je een Chinese man en vrouw migreert naar Afrika, dat ze dan donkerhuidige kinderen met dik gekruld afro-haar krijgen. En dat Sylvana Simons een Ku Klux Klan-achtige en neonazistische racist is als ze het heeft over de overeenkomsten tussen haar en Zwarte Piet.
    En die Kahneman heeft een stelling van de soort "Als je de Aarde overal ophoogt met één meter, hoeft niemand meer te bukken".
    Daarnaast is er natuurlijk absoluut en op geen enkele manier sprake van massa-immigratie:
  ... Zo sprak Baudet in een interview met HP/de Tijd in juli het schrikbeeld uit van een jaarlijkse vluchtelingenstroom van tweehonderdduizend asielzoekers naar Nederland. ...
    Van deze cijfers klopt helemaal niks, de niet bijzonder linkse website 925.nl rekende dat al voor: Baudet weet niet wat netto-immigratie is ...

Oftewel: van het feit dat er in 1960 afgerond nul gekleurde immigranten waren en in 2017 ergens tussen 2 en 3 miljoen zodat er dringende noodzaak is voor meer "diversiteit" op televisie en bij depolitie enzovoort is helemaal en absoluut niets waar.
    En overigens is Sylvana Simons uitleg of detail niet iemand die op basis van vermoedde racistische overeenkomsten tussen haar en Zwarte Piet racistische uitspraken doet over blanke Nederlanders, maar ...
  ... Sylvana Simons is een goed voorbeeld: een zwarte vrouw die zich politiek uitspreekt ...

Waarna je je gaat afvragen hoe de lokale instelling voor geestelijke gezondheidszorg heet in de streken van 't Gooi en omliggende waar de heer Huff vandaan komt.
    Maar goed: Psycho Peter Middendorp uitleg of detail schrijft ook in de Volkskrant, dus ook die handicap is absoluut geen belemmering voor een bloeiende carrière in wat heet de "mainstream media".
    Welke geestestoestand dus ook geldt voor de "mainstream media" als geheel. Want het reeksje artikelen van deze week is zonder één enkele concrete aanleiding, en waar men die expliciet heeft gezocht (het Berckmans-geval), gaf het alleen maar extra bewijs voor de gestoordheid: men hanteert een ordinaire complottheorie.
    Men is volkomen geobsedeerd, op een manier die drie hoofd-oorzaken kent: religie, etnie, of ideologie, of een combinatie ervan. En voor deze particuliere vorm van gestoordheid kan je dat het kortst uitdrukken met "Joodsisme". 
    Het was zo extreem dat zelfs GeenStijl met haar zeer ruime aanbod aan absurditeiten er iets over zei (GeenStijl, 30-09-217, door Zentgraaff uitleg of detail ):
  Philip Huff snapt zijn Gooise haatmoeder niet

God wat een treinongeluk van een "essay" weer in de Volkskrant vandaag. De verder niet bijster intelligente of interessante romannetjestyper Philip Huff ...

Weten we dat ook weer ...
  ... vraagt zich af waarom de rijke tatta's uit het Gooi op Terry stemmen. ... Portee van het betoog: Gooise mensen zijn stom want ze hebben al het geld van de wereld maar kunnen niet delen met dobbernegers. Ook zijn ze stom omdat ze tegen open grenzen zijn maar wel vijf keer per jaar de wereld rondvliegen. Als ze nou allemaal nou zouden deugen dan zouden ze niet op Terry stemmen, maar gewoon eerlijk hun poetjes delen. Zucht. Het is zoals altijd bij dit soort tuigschrijvers geen poging om dingen te begrijpen, maar om de mensen die hij omschrijft te dwingen tot een uiterst simplistische progressieve moraal. ...

Weggelaten: "... en in de praktijk uiterst kwaadaardige ..."
  Bovendien snapt hij er niks van: het gaat niet om het geld, het gaat om de cultuur. Huff snapt gewoon echt niet dat juist die progressieve monocultuur van altijd maar het ideaalbeeld van de mensheid stellen op de verdrukte hoofddoekneger zo slecht valt bij mensen die de economische ruggengraat van het land vromen. De dwingende multiculturalistische moraal van "verbinding" gaat er gewoon niet in, in het Gooi - het geld kunnen ze prima missen, maar dat ze gedwongen gezellig moeten doen met achter de kinderwagen schuifelende kopvodden en opgeschoren tuigmocro's gaat er gewoon niet. ...

Ja, maar die bestaan niet in het uniersum an de simplistische progressieve moralisten. Alleen hoogbegaafde kopvodden en tuigmocro's. Dagelijks bij de NPO te bewonderen.
  Het hele idee van een "rainbow nation" waarin iedereen blij en solidair is (en dat mag wat kosten) op puur culturele gronden is een illusie en is alleen relevant voor een overgesubsidieerd kliekje beleidsmakers, academici en beroepsslachtoffers. Sterker nog: Gooise mensen hebben totaal geen probleem met dokken voor dingen waar ze geen zin hebben. Onkruid? Tuinman. Lastige kinderen? Remedial teaching, bijles, summer schools in het buitenland en als ze oud genoeg zijn worden ze gewoon met een enorme zak geld en een koophuis over het hek getyfd in Amsterdam (waar ze dan weer domme progressieve dingen gaan doen aan de UvA, maar dat terzijde). Meer dan 50% belasting betalen om geen last te hebben van Andere Mensen doen ze dan ook graag: daarom moet je Gooise mensen ook niet de hele dag krampachtig willen laten verbinden op het culturele vlak. Het progressieve systeembombardement in de Kamer, in de media en op de televisie werkt daarom averechts. Nee, de average tatta wil niet de hele tijd als ie naar de opera gaat een ingelast stuk over vluchtelingen. Nee, men wil niet in elke weekendbijlage interviews met "allochtone rolmodellen" over hun afkomst en waarom hun verhaal de criminaliteit op de binnenlandpagina's van hun stamgenoten een paar bladzijdes eerder zou moeten compenseren. Nee, men wil niet continu geconfronteerd worden met "de andere, onderbelichte kant van de islam".

Even een indrukje van de mediale werkelijkheid.
  Men weet in 't Gooi instinctief donders goed dat bepaalde culturen (namelijk, die van de blanke bourgeoisie) wel tot economisch succes en welstand leiden en dat de corrupte culturele patronen van buiten die welvaart bedreigen. Dat schrijft Huff laatdunkend weg als "culturisme", maar helaas is het nu eenmaal zo dat er wel degelijk culturele gronden zijn waarom de witte Nederlandse bourgeoisie een samenleving op kan bouwen met Volvo's en rietgedekte huizen en waarom West-Afrikaanse zonnebrillenverkopers dat niet doen: om dezelfde reden dat Arabieren geen auto's bouwen en Japanners wel.

Maar dat zijn dus allemaal hartstikke verboden "ideeën". Kijk maar:
  De progressieve monocultuur van de Huffjes die dit verschil moord vindt ...

En "XENOFOBIE!!!" en "RACISME!!!" en "FASCISME!!!" en "NEONAZISNME!!!" en "STEMMEN OP THIERRY BAUDET!!!".
    Of dus deze:
  Dat schrijft Huff laatdunkend weg als "culturisme" ...

Dat wil zeggen: niet het eigen "culturisme" van "Alle Culturen zijn Gelijkwaardig".
  ... die dit verschil moord vindt en zoveel mogelijk probeert uit te bannen door het culturele kompas op de grootste gemene deler te zetten (de exotische, geïmporteerde mohammedaanse onderklassecultuur) wekt instinctief weerstand op bij de witte bourgeoisie. Binnen de UvA-achtige denkers van het land is het stellen van de vraag over de auto's, de Arabieren en de Japanners een dusdanige intellectuele doodzonde dat het maar wordt afgedaan met een korte verwijzing naar een of andere studeerkamergeleerde (in dit geval de nieuwe darling, Harari, maar daar kun je net zo goed Chomsky of wat van de Frankfurter Schule invullen) die in zijn kamertje bedacht heeft dat de westerse cultuur slecht is en dat een vaag idee van multiculturalisme heus veel beter is.

Alweer een doodszonde van GeenStijl: 'Frankfurter Schule' ...: Joodse ideologen. Cultuurmarxisten.
    Met deze maar als laatste:
  Jammer genoeg voor de Huffjes trappen de mensen buiten de progressieve cultus niet in deze intellectualistische sofistiek: die leven gewoon in een cultuur, in plaats van dat ze uit een soort modieuze geborneerdheid verklaren dat ze "boven" de foute thuiscultuur staan. Kortom, de moeders van de Philipjes stemmen inderdaad Terry (en vroeger de Bolk) uit angst om de basis van hun welvaart, de cultuur van de bourgeoisie, te verliezen. Dat is maar goed ook: stel je voor dat ineens alle gewone witte mensen in Nederland er de huwelijkse trouw van de Antilliaan op gingen nahouden, de Somalische werklust zou cultiveren of het Marokkaanse subsidienepotisme zou nastreven. Het land zou in het honderd lopen.

Met nog een paar keiharde vloeken in de kerk.
    Kijk, dat moet je dus allemaal doen om stukken te kunnen schrijven over Thierry Baudet ...

Hoe diep zit de kanker ...? Zo diep zit de kanker (GeenStijl.nl, 05-10-2017, door Zentgraaff uitleg of detail ):
  Terry onderbroken door linkse dramdocentjes Universiteit Leiden

Enorm verdrietig weer dit hoe dom en drammerig academisch links omgaat met andere meningen dan de "progressieve" orthodoxie. Studenten geschiedenis nodigen Terry uit om te komen praten over wat te doen met je universitaire bul. Leuk, want als iemand een grappige carrière heeft dan is het Terry wel. Van mislukt academicus naar vlammend kamerlid. Het ging niet eens over omvolking of iets dergelijks, maar gewoon over wat te doen in de grote maatschappij als het studeren voorbij is. Lachen toch? Nee, niet voor zuurlinkse debielen die iedereen ten rechterzijde van GroenLinks verklaart tot Hitler. De studenten luisterden allemaal netjes en stellen wat kritische vragen. Prima, keurig, niks aan de hand. MAAR DAN! Juist het lagere onderwijzende personeel - toch vaak aktivisten die uit ellende en onverkwikkelijk karakter nergens anders terecht kunnen dan in een stoffige boekenkast ergens achterin de letterenfaculteit - ging als een stel kleuters zitten joelen en bulderlachen achterin de zaal. Zo enorm sad. "Volgens Esther van Landeghem (ONS) was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. ‘Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.’ ‘Deze docenten hebben ook nog eens niet betaald’, weet assessor Olivier Fajgenblat. Toegang tot de carrièredag kostte drie euro. ‘Toen ze gewoon naar binnen liepen, durfden studenten hen niet te weigeren’, zegt Fajgenblat. ‘De machtsverhoudingen liggen complex." Helaas noemt de Mare (universiteitskrantparel van Leiden) geen namen en rugnummers, maar het is wel weer ontzettend jammer dat de zogenaamd intellectueel hoogstaande promovendi en postdokkertjes weer minder volwassen blijken dan hun negentienjarige postpuistenpuberale pupillen. Ook is het weer mooi om te zien dat englinks niet met de academische vrijheid van denken en spreken om kan gaan, maar dat wisten we na de 20e eeuw al. ...

Zo diep uitgezaaid dat de kans op herstel in de buurt van de 20 procent ligt ...

Gunst ... Dat was lang naar de volgende... Maar ja ... Kabinetsformatie. Waarbij weer sterke pogingen gedaan werden de records aan volksbedrog te breken. En elders waar deze redactie niet komt, is er vast nog wel wat gebeurd aan het Thierry-front. Bijvoorbeeld iets al dit (door Van Rossem uitleg of detail):
  Stevo Akkerman, het Baudet hatende Godwin-kanon van Trouw wint vanavond de Heldringprijs

Gevonden op een mailserver van het Mediahuis: de vanavond bekend te maken winnaar van de Heldringprijs, een NRC-prijsje voor de beste columnist. Hij gaat naar Stevo Akkerman, Godwinkanon van Trouw. ...
    ... Doen we ook nog ff ons eigen gratis juryrapport bij over Baudetvrezende, jaren '30-angst predikende Trouwtikker Stevo: Godwin. Godwin. Dit zou ook een Godwin kunnen zijn. Dit is zeker weten een Godwin. En hier nog een FvD = nazi fragment op video en dan heeft u wel een beeld van Stevo 'Godwin' Akkerman. Applaus voor de jury (Giselle van Cann (plaatsvervangend hoofdredacteur NOS), Avinash Bhikhie (Nu.nl), Folkert Jensma (lol) en juryvoorzitter Herman Pleij). ...We kijken ontzettend uit naar je volgende stukje. Wie zou er dit keer weer de fascistenbel omgebonden krijgen?

Geen verder commentaar.

Goh, het al weer een week of zo rustig geweest aan het Baudet-front. Psycho Peter onderbreekt de rust, maar een voor hem zelfs "gematigd" niveau (de Volkskrant, 11-11-2017, column door Peter Middendorp):
  Uitgelachen

...   Thierry Baudet van het Forum voor Democratie. ... zakelijk gesproken... vind ik hem, om even wat krachttermen achterwege te laten, niet zo. Dat is de andere kant van het verhaal.
    Het is het vijanddenken, languit over het alt-rechtse orgel. Alles moet 'stuk worden gemaakt', de hele EU; alle middelen zijn geoorloofd. Het doelbewust verspreiden van hoaxes, het inzetten van bots op sociale media, het zaaien van twijfel over het onderzoek naar de ramp met de MH17. Het flirten met extreem-rechts, met 'ondergang', 'verval' en 'alleenheerschappij', en daarna snel 'ironie!' roepen, buut-vrij.
    Het zijn middelen voor wie niet op een normale manier kan of wil winnen. Die vooral de verzwakking van het geheel zoeken, tweedracht, chaos. Zoals terrorisme tot oorlog staat, zo staat de methode-Baudet wat mij betreft tot democratie.    ...

Tja, wat zeg je daarop terug ... "Het is de psychopathie, die het probleem vormt ... van Psycho Peter, Psycho Arnon, Psycho Bert en al hun soortgenoten ...

En Psycho Bert doet ook meteen weer mee. Maar, hoogstverbazingwekkend, zonder schelden en vloeken. Echt waar! (de Volkskrant, 28-11-2017, column door Bert Wagendorp):
  Thierry Baudet

'Wie nu nog twijfelt aan de potentie van Forum voor Democratie was zaterdag niet op het partijcongres in Amsterdam', stelde Volkskrant-verslaggever Ariejan Korteweg maandag vast. ...

Op één en slechts basis: er hadden wel wel liefst 2000 mensen de moeite genomen naar dat partijcongres te komen.an diers pluimooi.
  ... Ik was er niet en ik twijfel inderdaad nog aan de potentie van FvD. ...

Tja ... Psycho's heben nu eenmaal nauwleijks en meestal geen contact met de realiteit.
  Zaterdag stond er een interview met Baudet in NRC. Hij pareerde handig vragen over eerdere omstreden uitspraken. Die waren uit hun context gehaald, of het waren grapjes (de gewenste absolute heerschappij van FvD) of hyperbolen (architect Rem Koolhaas is 'de grootste misdadiger tegen de menselijkheid'). Sommige dingen had hij beter niet kunnen zeggen ('homeopatische verdunning').

Ken je nagaan .. Aan niets van dit alles is ook maar iets fouts te bekennen.
  In zijn apocalyptische visioenen over de naderende ondergang van Nederland, binnen tien tot vijftien jaar zelfs, kan ik Baudet níét meer volgen.

Tja ... Een vis kan ook niet volgen wat water is, want hij is er altijd door omgeven. Psycho Bert leeft de wereld van de ondergang van Nederland.
    En dan kómen er toch rare geluiden uit ...
  Ik begrijp niet wat hij bedoelt met het 'bevrijden' van dit land van de 'huidige politieke en journalistieke elite'.

"Blub, blub, blub", zei de vis.
    Oh, gemist bij het "scannen": toch nog wat schelden:
  ... Nanninga als lijsttrekker naar voren schuiven in Amsterdam, een schreeuwlelijk die meer heeft met haat dan met liefde en hoegenaamd niks met beschaving? ...

Brullen van de lach!!! Alweer zo'n heerlijk zelfportret!
    En nog wat geblubber wat men ook tot de titelop de website erhief:
  Wat wil die man eigenlijk echt? Weet iemand dat? Wat zit er onder die grapjes en hyperbolen?

Zullen we het meteen maar even samenvatten ... Wat Baudet wil, is beschaving. Dus het volkomen tegenovergestelde van wat de Joden en Joodsisten willen: het parasitaire en anarchistische nomadisme van rondtrekkende parasieten met andermans geld in hun buidel en andermans schilderijen onder hun arm.

Maar weer eens een meting van de maatschappelijke temperatuur die de kwaadaardige hetze door de media veroorzaakt. Ze rapporteren er zelf vol trots over (Volkskrant.nl, 28-11-2017, door Joost de Vries uitleg of detail ):
  Baudet versus 'linkse' leraar

'Is Baudet een tijdverschijnsel dat snel weer uitsterft? Of hebben zijn ideeën bestaansrecht voor langere tijd?' Deze vragen uit een schoolopdracht voor een VWO5-klas leidden vandaag tot grote verontwaardiging in Forum voor Democratie-kringen. De vraagstelling zou suggestief zijn. Zo staat er bijvoorbeeld in de opdracht: 'Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben.' ...

Waaruit onmiddellijk de zoveelste bevestiging volgt van de stelling "Alles dat de Volkskrant schrijft (met een politike-cirrecte connotatie) moet doodgewoon omgekeerd worden. Want die kop had natuurlijk moeten luiden:
  Linkse leraar versus Baudet

Zelfs de aanhalingstekens zijn fout.
    Maar ook deze correctie is nog niet voldoende, want kijk maar naar de reactie van de linkse leraar:
 
Zoals dat op Twitter gaat, reageerde al snel de docent in kwestie. 'Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt ...'

Een keiharde leugen van de linkse leraaar, want hij heeft geen woord gehoord uit Baudet's eigen mond, maar alleen berichten uit de media gelezen. En, hoogst misschien, een door de meda uit zijn verband gerukt citaatje, dat voorzien was van de door hen gewenste connotatie: "BAUDET IS EEN FASCIST EN NEONAZI!!!"
    Dus het is niet "Linkse leraar versus Baudet", maar:
  Linksfascistische leraar versus Baudet

Geheel volgens de indoctrinatie door elite en vooral media.
    Grappig: Joop.nl, de motorbende van het linksfascisme, komt op voor haar nieuwe erelid, na het plegen van zijn rituele initiatiemoord:
  FvD roept op tot ontslag kritische docent

Forum voor Democratie, de partij geleid door de zelfbenoemde ‘belangrijkste intellectueel van Nederland’ ...

"VROEMM, VROEMMM!!!
    Met dus een nieuwe definitie voor "kritisch":
  Kritisch
Alles dat het linksfascisme en de rest van de politieke-correctheid goedunkt qua scheldpartijen jegens niet-politiek-correcte personen. Voorbeeld: een Zwarte Piet-aanhanger is een racist" is "kritisch".

Te vergelijken met:
  Belediging
 Alle meningen van niet politiek-correcte personen over politiek-correcte zaken. Of erger dan belediging, zie "RACISME!!!" enzovoort. Voorbeeld: "Een anti-Zwarte Piet-activist is een racist" is een racistische belediging, veroorzaakt door 400 jaar kolonialisme en slavernij.

Met nog een bewijs dat linksfascisme echt alle hersenfuncties aantast:
  Waarop Gierveld twitterde:
  “ Als er nog leerlingen zijn die Baudet kiezen als onderwerp voor betoog/beschouwing en wat input willen, ik zal mijn mentions even printen. Met dank aan de leerling die Thierry op het onderwerp attendeerde. ”

Welke laatste zin natuurlijk niet minder is dan een volbloed schuldbekentenis.

Normaliter praten de haatzaai-linksfascisten in termen van ideaologieën - taal gevuld met "Gelijkheid", "Mensenrechten" enzovoort, en met betrekkelijk weinig concreet beleid. Je kan ook moeilijk roepen "Ik wil Mark Rutte vervangen zien door Jerry Afriyie of John Leerdam" (zoek maar op). Je kan wel roepen "We willen minder racisme", maar in concreto hebben ze niet meer kunnen vinden dan "Zwarte Piet".
    Maar nu gaat één van de haatzaai-linksfascisten van Joop.nl een groot deel van het programma af. Naturlijk niet als eigen beleid, maar als spiegelbeeld van het beleid dat ze willen omkeren (Joop.nl, 01-12-2017, door Joyce Brekelmans - Redacteur Joop.nl uitleg of detail )
  Forum voor Democratie zegt duidelijk waar zij voor staan, durf te luisteren

Er gaat een boodschap vanuit die bij het beoogde publiek luid en duidelijk binnenkomt

En simpelweg spiegelen waar de linksfacisten zich tegenkeren, levert hun programma op:

  Onderstaand enkele uitspraken van FvD-leider Thierry Baudet.

In een debat over immigratie:
  “ Ik wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is. ”

De linksfascisten willen dat Europa olijvig en zwart-gekleurd wordt.
  In een speech over ‘nationale zelfhaat’ op een partijbijeenkomst:
  “ Door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. ”

De linksfascisten willen de blanke bevolking van Europa verdrijven.
  In een interview met Quote:
  “ Ik weet wel dat vrouwen het over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo… Ja, maar het is gewoon zo. ”

Oftewel:"Vrouwen zijn in alle opzichten volkomen gelijk aan mannen".
  Op een partijbijeenkomst:
  “ Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. ”

Oftewel:"Wij linksfascisten willen absolute heersers zijn".  Wat overigens al zo ver strekt als volstrekte dominantie, met name in de media. Kennelijk willen ze daar wetten van maken.
  Op een partijbijeenkomst:
  “ We moeten minder universalistisch zijn. We moeten het idee loslaten dat alle mensen helemaal hetzelfde zijn. ”

Oftewel: "Alle Mensen zijn Volkomen Gelijk en Gelijkwaardig".
  Op een partijbijeenkomst:
  “ Vroeger was de hele wereld van ons. We moeten ons laatste stukje grandeur, de Antillen, niet opgeven. ”

Oftewel: "We moeten de Antillen hetzelfde lot laten ondergaan als Afrika: institutionele asociaalheid, wanbestuur, barbarij, wreedheid, stammenoorlog"
  Op een partijbijeenkomst:
  “ GroenLinks is een beetje een wijvenpartij. ”

Tja ... Dat valt niet om te keren (de Volkskrant,23-11-2017):

Download het plaatje maar en zoom in: GroenLinks is niet een heel klein beetje, maar best wel veel een wijvenpartij. Logisch: het willen verzorgen of redden van terroristen of mislukkelingen (de huidige kern van "Meer, meer, meer massa-immigratie" dus niet-Groen en niet-Links uitleg of detail ) zit in hun hormonen ...
    Wat is dus de grote reden voor de haat jegens Thierry Baudet (en iedereen die hem steunt): hij spreekt de waarheid. En er is niets waar linksfascisten en soortelijke haat-ideologen meer aan hekel aan hebben dan dat: de waarheid.

In de Volkskrant zelf is een nieuwe fase ingetreden. Oordeelt u zelf. Deel 1 (de Volkskrant, 04-12-2017, column door Marjan Slob):
  Thierry Baudet en de laatste mens

Tussentitel: Voor een erotische uitstraling komt Baudet veel te zelfvoldaan over

Sinds het partijcongres van het Forum voor Democratie vorig weekend heel wat meer belangstellenden trok dan de conferenties van de regeringspartijen, raken de media niet uitgepraat over Thierry Baudet. ...

Wat meteen laat zien: flagrante onzin. Zoals hier gezien. 
    Maar wat is de dominante uitingsvorm? Een inventarisatie:
  ... Het Avondland heeft dringend een redder nodig - en nou ja, dat moet Baudet dan maar zijn. En volgens Volkskrant-verslaggever Ariejan Korteweg had Baudet tijdens zijn RAI-congres de mond vol van Rilke, Baudelaire en Puccini.
    Nietzsche ontbreekt in dit rijtje 19de-eeuwse mannen ...
    Ik denk dat afkeer van de laatste mens de ware kern is van Baudets succes. ...
    ... Baudet in zijn jeugdige geldingsdrang ...
    ... Baudet heeft niet zoveel met moraal ...
    Baudets aantrekkingskracht ligt op een ander vlak: dat van het pathos. ...
    En vlak zijn lichamelijkheid niet uit. ...
    ... veel eros bespeur ik niet in Baudet. ...
    ... Baudet ... vermoedelijk omdat hij zelf meer redenaar dan vergaderaar is.
    ... Baudet is een vurige jonge man in een land vol uitgebluste ouderen. ...

Overigens vergezeld van ...
  Nietzsche ontbreekt in dit rijtje 19de-eeuwse mannen, terwijl dit toch eigenlijk de meest voor de hand liggende referentie voor hem is. Nietzsche fulmineerde tegen 'de laatste mens', ...
    Ik denk dat afkeer van de laatste mens de ware kern is van Baudets succes. ...

Een klassiek "stromannetje"...
    Nu deel 2 (de Volkskrant, 05-12-2017, door Sytze Faber, was Kamerlid voor het CDA en hoofdredacteur van het Friesch Dagblad):
  De aristocraat Baudet en de slavenzielen

Leden stromen bij duizenden toe. Volgens recente peilingen (Ipsos, De Hond) zit het aantal (potentiële) kiezers al tegen het miljoen aan. Hoe flikt Thierry Baudet dat met zijn Forum voor Democratie? ...
    Er is nog het een en ander. De afgelopen zestig jaar stonden in het teken van het algemeen onbetwijfelde vooruitgangsgeloof. ...
    ... Bijna elke week is er wel iets soortgelijks aan de hand. Ook internationale ontwikkelingen zijn niet te managen. ...
   Door robotisering is het niet uitgesloten ...
   Het vooruitgangsgeloof sterft een stille dood. ... Baudet belichaamt de hang naar (het geflatteerde) vroeger. ...
   Met zijn zwierigheid, ironie, intellectuele uitstraling, zijn strooien met erudiete citaten, de Europese Unie als zijn door hem uitgeroepen vijand paradeert Baudet als een kind van déze tijd. ...
    De paradijsvogel in het Haagse inteeltwereldje. ...
    Steeds meer kiezers staren in zijn koplampen. ...
    Thierry Baudets zegetocht duurt nog wel even. Tot er weer net zo'n spannende politicus als hij opstaat, die het slavenzielenleed beëindigt ...

Goed, twee gehad. Wat is de overeenkomst? Een clou voor het antwoord? Het gaat om waar het niet over gaat: de standpunten van Baudet. En met name eentje: hij is tegen compleet open grenzen en tegen vrije immigratie.
    Faber laat in het voorbijgaan wel wat kreten in die richting los:
  Ook internationale ontwikkelingen zijn niet te managen. De klimaatveranderingen en het enorme geboorteoverschot in Afrika zullen leiden tot vluchtelingenstromen waarbij die van tegenwoordig slechts beekjes zullen blijken te zijn geweest.

Maar gaat daar verder niet op in. En verkondigt ondertussen de bekende oligarchische leugen dat de migratiestromen niet te managen zijn. Ja, dat zeiden ze ook over de migratiestroom via Griekenland en de Balkan. Hop, één hek met soldaten erachter in Hongarije en het probleem was geklaard. Dat van de Middelandse Zee: hop, één kanonneerboot en twee dobberbootjes lekgeschoten, en ook dat probleem is voorbij.
     Maar dat willen ze niet, hè ...
     Waarvoor maar één zinvolle reden kan zijn: ze willen de blanke Europese bevolking verdringen.
     Dus betrapt op dat standpunt willen ze ook niet worden ...
     Want dat weten ze wel: dan krijgen ze de volkswoede over zich heen.
     Dus het maar hebben over "Thierry en de laatste mens" en "Thierry de aristocraat"
     Ga zo door, en jullie zullen ooit nog eens terugverlangen naar Baudet ...

Inmiddels heeft deze verzameling de nevenbedoeling om (mede) te documenteren hoe het linksfascisme werkt.En waar betere voorbeelden, behalve de Volkskrant (en NRC en Trouw en DWDD en Pauw) dan Joop.nl. Waar men heilig gelooft in het adagium: bij tegenslag voorje ideologie, ga je er daarna dubbel zo hard tegenaan. Hier het vervolg van het tegenslagje "docent Gierveld" (Joop.nl, 07-12-2017, door Michelle Van Dijk - Docent Nederlands uitleg of detail ):

  Link(s)e leraren

Mag een docent in de klas alles zeggen, roepen en schrijven, om te testen of zijn leerlingen kritisch denken?

een reotirsche raag an de merouw docetn Nederlands, wnayt natuurlijk mag je niet verkodigen dat zwarten en molsms onderpresteren in de Nederlandse maatschappij vawege hun onderpresterende culturele achtergrond.
    Maar, dat komt nu even niet uit, wnat nu gaat het over extreem linksfascistisch 'alles zeggen':
  ... Doet het ertoe dat leraren vaker GroenLinks stemmen dan VVD?
    Nee, zolang er een veilig klimaat is voor alle leerlingen waarin de leerdoelen bereikt worden; zolang iedereen zichzelf mag zijn; en zolang iedereen leert om voor zichzelf te denken.
    Is het zo simpel? Ja, het is zo simpel.    ...

Of een paar minuten later: "Doet het ertoe dat politieagenten meer PVV of FvD stemmen? Ja, want de burger moet kunnen vertrouwen op een neutrale politie" (en wie tegestribbelt: bij leraren is dat oneindig veel essentiëler).
    En weer even later:
  Mag een docent dan in de klas alles zeggen, roepen en schrijven, om te testen of zijn leerlingen kritisch denken? Nee, want dan is de klas geen veilige plek meer. Alle vormen van discriminatie zijn uit den boze. Die grens is simpel. Zodra je je negatief over anderen uitlaat, begeef je je op glad ijs. Een leerling kan denken dat zijn ideeën er niet mogen zijn. Daar is iets mis mee.

Kortom: er is niks mee om je negatief uit te laten over de minderheid van PVV of FvD aanhagers, en er is alles mis met je negatief uitlaten over "Nederlanders zijn racisten"- en "Nederlanders zijn vieze ongelovige honden"-aanhangers.
    En waar zit het enige verschil: de PVV- of FvD-aanhangers zijn blank, en de "Nederlanders zijn racisten"- en "Nederlanders zijn vieze ongelovige honden"-aanhangers zijn gekleurd.
    Kortom: het zoveelste voorbeeld van het extreem linksfascisme, en van het racisme van het extreem linksfascisme.
    En oh ja: hoe herken je (onder andere) dit soort linksfascisten? Zo:
   Je mag Thierry natuurlijk niet vergelijken met politieke bestuurders van totalitaire staten waar ook uitspraken en politieke voorkeuren van leraren geklikt werden zodat ze ontslagen konden worden. Dus dat doe ik niet.

Praeteritio - redelijk algemeen gezien als de laagste der retorische trucs. Maar het geldt voor alle: één retorische truc: verdacht persoon - twee: leugenaar - drie: linksfascist. Kan bijna niet missen.
me.
    En oh ja: hoe herken je (onder andere) dit soort linksfascisten? Zo:
   Je mag Thierry natuurlijk niet vergelijken met politieke bestuurders van totalitaire staten waar ook uitspraken en politieke voorkeuren van leraren geklikt werden zodat ze ontslagen konden worden. Dus dat doe ik niet.Naar Landverraad , of site home .

"