WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders, linksfascisme: Michael Schaap

15 feb.2017

Dit is het eerst artikel in een nieuwe rubriek: linksfascisme. De term spreekt voor zich: al die geluiden die er op neerkomen dat iedereen die iets beweert waar links bezwaren tegen heeft, het gevang in moet, Hitler is, en op alle andere mogelijke mnaieren de mond gesnoerd moet worden.

Er was allang een ruime hoeveelheid aanleiding voor deze rubriek, maar tijd is beperkt en er zijn prioriteiten - je wilt dit soort afwijking ook in een wijder perspectief plaatsen, wat is dat van de verslaving uitleg of detail .

Hier dus een eerste voorbeeld van waartoe verslaving aan "moreel gelijk hebben" kan leiden (GeenStijl.nl, 15-02-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Hey Blokhuis. Zet eens een leuk muziekje opLeo Blokhuis is iemand die populair is geworden als mede-organisator en presentator van de Top 2000 - de "muziekman' van Nederland. Michael Schaap wordt aan u voorgesteld, indien nodig, door GeenStijl:
  ♬ Zeg ken jij de Hokjesman? De Hokjesman... De Hokjesman... Zeg ken jij de Hokjesman? Die komt je mombakkes meppen ♬

Michael Schaap is zeer populair bij de linkse elite door het programma De Hokjesman, een vorm van "culturele antropologie in eigen land". Van een format dus wat al vele eerdere voorlopers kent, maar Schaap voegde er een stille vorm van ironie aan toe die zo geliefd is bij de linkse elite: "Kijk de gewone mans eens gewoon zijn". Of "Kijk de ongewone man eens ongewoon zijn" ...

Haat voor het Nederlandse volk.

Maar die tweet is ook een teken van liefde.

Want waarvan is Joost Niemöller uitleg of detail bekend? Nou, simpel: van zijn kritiek op en afkeer van de islam.

En voor de islam, heeft Michael Schaap dus een warm plekje in zijn hart

"Islam is Liefde!"

'"Islam is Vrede!"

Kijk maar in het Midden-Oosten en overal elders waar ze de baas zijn ...


Addendum:

Dat was deze redactie even vergeten - in de drukte. In de reactieruimte te kijken. 's Avonds kwam het er van en dit interview met betrokkene kwam boven water (trouw.nl, 21-05-2016, door Suzanne Rethan uitleg of detail ):
  Maker De Hokjesman: Ik wil weten of je deugt

Juist ja ... "Deugen" ... Zaak al weer afgedaan. Maar er stond nog veel meer:
  Ik ben geen vijand van de politie, maar ik vertrouw er niet op dat ze me kunnen beschermen als het nodig is.

Vijand van rust en orde.
  Als jij 's nachts als Syrische vluchteling wordt gemolesteerd in West-Kapelle ...

"Alle soennietische terroristen zijn vredesengeltjes".
  Je kunt niet altijd rekenen op die rukkers en dan sterft het bij het Haagse politiekorps ook nog eens van de PVV'ers.

Haat Nederland.
  Ik rijd duizenden kilometers per maand en opeens zijn ze er: de gele mannetjes. Van die wegmannetjes met een geel hesje en een mobilofoon. Ze zijn meestentijds niet hoogopgeleid, en ze beperken ze mijn vrijheid als filmmaker in de openbare ruimte. Ze zeggen dan: 'Hier mag u niet in.' Hoezo, daar mag ik niet in, ik moet een scène draaien. Wat zijn dat voor mannetjes? Woest word ik daarvan.

Is weerbarstig gajes.
  De meeste mensen zijn zo angstig voor hun plaats in de groep dat ze een bepaalde beschetenheid tentoonspreiden op dagelijkse basis die uiteindelijk henzelf tekortdoet

Rabiate individualist.
    Kunt u het nog niet raden ...?
Verder dan:
  Het is een misverstand te denken dat je een zwakker iemand moet pamperen.

Diep antisociaal (denk aan het onregelmatige werkwoord van Russell ).
  De schoonvader van de buurman die op Wilders zegt te stemmen, spreek ik daar op aan. Ik wijs mensen op hun debiliteit.

Dodelijke arrogantie.
  ... gegroeid met Carmiggelt, maar vooral met de Van het Reve's, Karel en Gerard. ... Het gaat om een mate van autonomie, de positie die hij inneemt, een beetje pastiche, hij speelt ermee, maar het is er wel. Het intellectualisme, de schoonheid van de taal, de meanderende zinnen, de bijzinnen die allemaal terugkomen tot een hoofdzin, je begrijpt ook wat er staat, het is volstrekt duidelijk.

Het neurotische intellecualisme. Verwoord in mooie zinnen.

Nou, de rest slaan we maar over. De samenvatting maar (voor wie het nog niet geraden had):
  ... Overigens ben ik helemaal niet zo links, maar dat lijkt wel zo. En dan ben ik ook een Jood, zo zien mensen mij, al ben ik volgens de Joodse wet niet zuiver. Al die identiteiten worden deels bepaald door anderen. Toch is het streven soeverein te zijn. ...

En natuurlijk heeft hij niets geleerd van het verleden:
  "Afgunst is een van de verklaringen voor die moordpartijen in de Tweede Wereldoorlog. De Joden, vooral de Joden in Duitsland, deden het op dat moment maatschappelijk behoorlijk goed. Ze waren aanwezig in kunst, cultuur, onderwijs en wetenschap. Dus er was veel afgunst.

Kijk even naar de verzameling hier uitleg of detail , en neem waar hoe je aan dat 'maatschappelijk behoorlijk goed' doen komt: door medicijnfabrieken op de kopen en dan de prijs van het medicijn te ver-500-voudigen ...


Naar Landverraad , of site home .