WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Nieuwsuur, aanslagen

19 aug.2016

Televisieprogramma's zijn lastiger aanpakken. Je kan wel honderd keer zeggen, zoals men zelf heeft toegegeven: "Het is drie keer de Volkskrant", en iedereen met enige kritische blik weet: "De Volkskrant is drie keer landverraad", maar hoe maak je dat op schrift nu echt duidelijk?
    Gelukkig weet de Volkskrant daar af en toe bij te helpen, want het "Drie keer landverraad" van de elektronische media (of is het nu negen keer?) valt natuurlijk in bijzonder goede aarde bij "Drie keer landverraad" de Volkskrant uitleg of detail , die er regelmatig lovende stukjes over schrijft. Hier is er zo eentje:


Uit: De Volkskrant, 19-08-2016, tv-recensie, door Gidi Heesakkers

Na de aanslag

Nieuwsuur serveert deze zomer een zinnige reportagereeks, die de gevolgen van terroristische aanslagen op verschillende plekken in de wereld knap inzichtelijk maakt. ...


Red.:   Nieuwsuur serveert deze week een waanzinige reportagereeks met de boodschap: "De moslims zijn net zo goed slachtoffer": Kijk maar:
  Maandag ging het over de aanslag op winkelcentrum Westgate in Nairobi, in 2013. Dinsdag stond in het teken van Bagdad, waar IS vorige maand een groot bloedbad aanrichtte. Woensdag was er een reportage over de Pakistaanse Bacha Khan Universiteit, die in januari werd aangevallen door Taliban-strijders.
    'Terrorisme is overal,' zei een winkeleigenaar uit Beiroet ...
    ... Terrorisme is terrorisme, waar je ook bent.'

Juist ja ... Omdat moslims onderling aanslagen plegen, meestal van de soort soennieten tegen sjiieten en omgekeerd, moet wij de aanslagen door de moslims alhier maar gelaten over ons laten komen.
    En:
  'Terrorisme is overal,' zei een winkeleigenaar uit Beiroet in de openingsaflevering van zaterdag over de disbalans in de berichtgeving.

Oftewel: we moeten aan die onderlinge aanlsagen evenveeel aandacht besteden als die aanslagen tegen ons ...
    "Arnon Grunberg" uitleg of detail met andere woorden. (Tussen twee haakjes: "Arnon Grunberg" is een term voor de allerovertreffendste trap van smerigheid en weerzinwekkendheid)
    Pure kwaadaardigheid met andere woorden.
    En natuurlijk gaat dat gepaard met het meest smerige gespeel op emoties:
  Die dag hoefde Mohamed el Bachiri uit Brussel geen metro te besturen. Hij was vrij en kon uitslapen. De kinderen waren al naar school, zijn vrouw Loubna had ze weggebracht en daarna de metro naar haar werk genomen. Een vriendin van haar kwam hem rond een uur of tien wakker maken. Ze vroeg of hij iets van Loubna had gehoord.
    Er was een explosie geweest in metrostation Maalbeek, iets meer dan een uur na de aanslagen op luchthaven Zaventem eerder op de ochtend. El Bachiri: 'Ik pakte mijn telefoon en keek naar de Viber-verbinding van mijn vrouw. Ik zag dat er na 9.10 geen verbinding meer was. Toen wist ik het. Ik voelde het.'

Omdat de ene moslim de andere vermoordt, mag de westeling niet meer naar de moslims wijzen als die moslim ook zíjn vrouw vermoordt.
   ...trappen zou je die lui.
   Moslims zowel als Nieuwsuur als Heesakkers als Volkskrant.


Naar Landverraad , of site home .