WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Sociologische begrippen: hiërarchie, overtredingen

18 apr.2012

Overtredingen van de regels van de hiërarchische structuur zijn frequent, met name bij grotere projecten:


Uit: De Volkskrant, 17-04-2012, van verslaggever Sander Heijne

PostNL schort reorganisatie maand op

PostNL heeft de gevolgen van de reorganisatie binnen het bedrijf verkeerd ingeschat. De postbezorging rond Utrecht en Den Bosch heeft in de weken na 18 maart onnodig veel vertraging opgelopen. Het postbedrijf stelt de volgende stap in het reorganisatieproces met een maand uit, om herhaling van de problemen elders te voorkomen.
    Dit zei Pieter Kunz, directeur productie bij PostNL, maandag op een persbijeenkomst. ...
    PostNL heeft 18 maart een grote stap gezet in de reorganisatie. De zes landelijke sorteercentra zijn in gebruik genomen en rond Utrecht en Den Bosch zijn de eersten van de 172 lokale sorteercentra gesloten.
    Achteraf waren dit te veel wijzigingen tegelijk, zegt Kunz nu. Het personeel in de nieuwe sorteercentra had meer tijd nodig om aan de nieuwe processen te wennen. Ook verliep de invoering van de nieuwe rittenschema's voor de vrachtauto's tussen de centra niet vlekkeloos. ...


Red.:   Je moet eerst de verandering op één niveau van de hiërarchie inregelen, voordat je de andere niveaus gaat reorganiwreren. Dit omdat het plan geen rekening houdt met de aanpassingen die ongetwijfeld nodig zijn bij de vorige stap. 'Ongetwijfeld', omdat perfecte plannen nu eenmaal niet bestaan.


Naar Sociologische krachten , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .