De proto-criminelen van de islam

In de moskee worden de bankjes bevolkt door types van 12 ambachten en 13 ongelukken. Het zijn vaak mensen met een gestoorde agressie-huishouding of avonturiers die zonder enige politieke overtuiging hun wagentje aanhaken aan de islam. Dat is natuurlijk vragen om problemen.
 

Krasse woorden, maar het is de waarheid, want Maarten van Rossum heeft het zelf gezegd. En zoals iedereen weet, is Maarten van Rossum vroeger professor in de historische wetenschap geweest, en dus een zeer betrouwbare bron.

Wie hier verrast op reageert, heeft gelijk. Maarten schreef het lichtelijk anders. Zo schreef Maarten het uitleg of detail (www.joop.nl):

  De proto-criminelen van de PVV

Bij de PVV worden de bankjes bevolkt door types van 12 ambachten en 13 ongelukken. Het zijn vaak mensen met een gestoorde agressie-huishouding of avonturiers die zonder enige politieke overtuiging hun wagentje aanhaken aan de PVV. Dat is natuurlijk vragen om problemen.

Dus inderdaad wel anders, maar eigenlijk best wel heel weinig anders. Om heel precies te zijn: er zijn maar twee woorden anders (een paar taaltechnische aanwijswoorden niet meegerekend) - een "PVV" is vervangen door "moskee", en een tweede "PVV" is vervangen door "islam".

Als geheel is de uitspraak dus van precies dezelfde soort gebleven, alleen is het subject veranderd. In min of meer zijn spiegelbeeld.

En als je kritiek wilt leveren op die laatste term, dan ligt dat toch vooral aan de PVV-kant: want de storing in de agressie-huishouding van PVV'ers, die oude buurvrouwtjes hebben uitgescholden, is een klein kindje vergeleken bij de grote brute-baardmannen agressiviteit van de islam, die een constante stroom haat-terroristen aflevert.

   Rijnlandmodel  - 29 november 2010[an error occurred while processing this directive]