Leugens over Oekraïne

In Oekraïne was anno ergens 2013 een oligarch president. Ene Janoekowitz. Gekozen, weliswaar, maar toch een oligarch. Die zijn presidentschap natuurlijk gebruikte om zichzelf nog eens lekker verder te verrijken.

Dat was niet naar de zin van een andere oligarch, ene Poroshenko. Dus die Poroshenko huurde met zijn miljardenkapitaal twee clubs in om aan de regering van die Janoekowitz een een einde te maken.

De ene club heet "Rechtse Sektor", en is, zoals de naam al zegt, nogal rechts. Want als een club van zichzelf toegeeft, in de naam, rechts te zijn, dan moet je toch eigenlijk meteen al denken aan het spectrum op of voorbij extreem-rechts. Zeg maar, om het af te korten: fascisten

De andere club hanteerde de meer gebruikelijke omgekeerde aanpak: die noemt zichzelf "Svoboda", wat zoveel betekent als "Vrijheid". Die club is nog iets erger dan Rechtse Sektor. Die club heeft sympathieën die overduidelijk refereren aan de jaren 1930 en 1940 in Duitsland, inclusief symbolen, iets dat ze zelf trouwens ook maar halfslachtig ontkennen.

Deze twee clubs van vrienden van de vrijheid huurde de oligarch Poroshenko om het parlement in de hoofdstad Kiev te belegeren. Onder leiding van ex-bokser Klytsjko

Dat beleg duurde een aantal maanden, voornamelijk omdat de regering en president weigerden om harshandig op te treden.

Zo ging het een tijdje door, en omdat de toestand redelijk onhoudbaar werd, starten er iets van onderhandelingen.

En, zowaar, een akkoord werd bereikt.

De dag na de avond dat het akkoord er was, vielen er op het plein voor het parlement zo'n 100 doden, aan de hand van sluipschutters.

Nu weet iedereen dat in zo'n situatie je de daders moet zoeken, net als trouwens in bijna alle andere situaties, onder de mensen die voordeel hebben bij de gang a zaken.

Nou, dat was duidelijk niet die president Janoekowitz, want die had net een akkoord in handen waarmee hij president zou blijven.

Dan blijft er in deze tweestrijd dus maar één partij over: degenen die streden tegen Janoekowitz

Nu is het uiterst onwaarschijnlijk dat na maanden van beleg, die Rechtse Sektor- en Svoboda-lui op eigen houtje zoiets zouden ondernemen als een honderdtal van hun eigen mensen doodschieten (hoewel "eigen": er liep ook allerlei ander volk rond).

Dus wie komt ervoor in aanmerking om gebeld te zijn om goede raad, of gewoon zelf gebeld te hebben: die andere oligarch. De oligarch die grotelijks zou verliezen bij de gesloten overeenkomst.

Poroshenko.

Hier staat hij zijn troepen toe te spreken naast veld-leider Klytsjko:
 


Zijn naam was trouwens allang genoemd was als leider van deze terreur, maar dat werd natuurlijk buiten de westerse pers gehouden, want het westen was op de hand van de fascisten en neo-nazi's. Omdat ze tegen Rusland waren. En die Janoekowitz was voor Rusland. Althans niet ertegen.

Dat soort argumenten. Zoals men in net westen eigenlijk wel blij was met de aanval van Hitler op Rusland, alleen had hij niet eerst West-Europa moeten bezetten.

Anyway: het kwam uiteindelijk tot nieuwe verkiezingen, en wie deed mee en wie won:

Poroshenko.

En hoe werd die moordende fascist, die een chocoladefabriek heeft, in de Volkskrant geïntroduceerd:
 


De Volkskrant
als de Völkischer Beobachter
 


Ja ja, de PR van de fascisten is ook weer sterk verbeterd sinds die tijd. Ze hebben zelfs een mooie nieuwe vlag voor hun nieuwe Rijk:

 
.

 

   Rijnlandmodel  -  26 mei 2014[an error occurred while processing this directive]