Moslims, aanslagen: A'dam 2018

De halfgelukte aanslag van de Afghaan Jawed S. op het Centraal Station van Amsterdam, op 31 augustus 2018, heeft geleid tot een aantal opmerkelijke reacties, tevens een betoon voor de soepelheid van geest die de mensheid kenmerkt

Om ervoor te zorgen dat ze bewaard blijven voor het nageslacht, hier de belangijkste uitspraken eruit.

Deel 1 komt uit de meest zuivere bron voor de verspreiding van de linkse ideologie: de VARA webpublicatie Joop.nl.(Joop.nl, 04-09-2018, door Henk Witte - Neerlandicus uitleg of detail ):

  Doorgeslagen vrijheid van godsdient

...    De vraag die zo langzamerhand wel eens gesteld mag worden is of wij die vrijheid van godsdienst wel dienen met de wijze waarop we heden ten dage met die vrijheid om gaan. ... Tegenwoordig wordt vaak van die vrijheid gebruik gemaakt om, los van welk debat ook, te pas en te onpas onze opvattingen te ventileren en dat dan vervolgens niet zelden op een weinig verheffende wijze te doen.
    Heroriëntatie ten aanzien van vrijheid van godsdient, een bepaalde normering, lijkt nodig om ze op te waarderen. ... Misschien kan er dan ook eens een eind worden gemaakt maken aan al die vuiligheid en schunnigheden die ten pas en te onpas verschijnen. ...

Waarmee deze redactie het van harte eens is.

Dit is een auteur en men zou kunnen denken een enkeling. Daarom als deel 2 een representatieve reactie uit de achterban bij Joop.nl:
  Sonic – 4 september 2018 at 21:01
Vrijheid van godsdienst is een prachtig goed, maar is een gevaarlijk wapen in de handen van partijen zoals DENK, NIDA en MoslimDemocraten. Die vrijheid van godsdient louter misbruiken om te provoceren en een selectieve invulling van de vrijheid van gofdienstg hebben.    ,,,

Ik denk dat je mensen er op moet wijzen dat vrijheid van godsdienst zonder verantwoordelijkheid grote gevaren kent. Moslims zijn een voorbeeld van mensen die dat dus niet beseffen en dat heeft voor groot gevaar gezorgd.

Jawed S was op weg naar Den Haag. Dat is mijn volledige overtuiging. Hij heeft namelijk eerst drie kwartier op het station doelloos rond gelopen. Hij kon natuurlijk de weg niet vinden. Hij heeft op het station in Amsterdam uiteraard de trein naar Den Haag niet kunnen vinden. Dus ging hij naar de informatie balie.    ...

Je kunt nu eenmaal geen enkele institutie in handen leggen van  DENK, NIDA en MoslimDemocraten. Dus wat IS doet in Irak had je allemaal van te voren wel kunnen uittekenen. En dan heb je ook nog hier op deze site verraders zitten die dat steunen. Dat zijn het namelijk.

Nou, als dat geen duidelijke taal is ...

En deel 3 laat zien dat dit gedachtengoed, dat dus oorspronkelijk komt van linkse kringen, ook de rest van media, bestuurlijk- en elitair Nederland gevat heeft (NRC Handelsblad, 03-09-2018, door Jannetje Koelewijn):
  Waarom mogen moslims blijven pesten?

Akke Veerman (72), klinisch psycholoog en kinderpsychoanalytica, stuurt me een mail waaruit zowel verbazing als bezorgdheid spreekt. „Het gedrag van de moslims", schrijft ze, „waarom benoemen we dat als vrijheid van godsdienst terwijl het onder pesten, hitserij of belediging zou kunnen vallen?" ...

En zo zie je maar ... Dat mediaal-, bestuurlijk- en elitair Nederland geen enkele moeite heeft met zich aan te passen aan gebeurtenissen zoals die zich daadwerkelijk in de maatschappij voordoen.

En alles zullen doen om herhaling ervan te voorkomen.

De angst voor escalatie van het geweld door moslims is dan ook volstrekt uit de lucht gegrepen, en een vreedzame en zonnige toekomst voor de multiculturele samenleving die Nederland nu eemaal is, is verzekerd:




Driewerf Hoera!!!

   Rijnlandmodel  - 5 september 2018