WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Islam, cultuur: wraak

14 mei 2012

Een aspect van de islam dat verrassenderwijs aan de aandacht van de redactie was ontsnapt is waarzucht. Wraak komt in diverse mate in alle mensen en alle culturen voor, maar de islamitische cultuur scoort op deze schaal duidelijk in de top. Bekend is het aspect van de strafvoering, waarin de islamitische landen eruit springen met bijvoorbeeld openbare ophangingen in Iran, onthoofdingen in Saoedi-ArabiŽ, en stenigingen in SomaliŽ. En ook in de al eerder aangelegde verzameling beelden uit de islamitische wereld is dit aspect vertegenwoordigd. Die beelden zijn hier geselecteerd en op dezelfde manier naast de tekst geplakt.

Het eerste geval (de Volkskrant, 10-05-2012):
  Kans op vervolging Karremans gestegen

De kans dat Thom Karremans strafrechtelijk wordt vervolgd, is een stuk groter geworden. De Landelijke Reflectiekamer heeft de top van het Openbaar Ministerie positief geadviseerd over de vervolging van de vroegere commandant van Dutchbat-3 in de Moslimenclave Srebrenica. ... Nabestaanden van slachtoffers van 'Srebrenica' deden twee jaar geleden aangifte wegens oorlogsmisdaden en genocide.

Nu is het volkomen duidelijk dat Thom Karremans geen mens heeft omgebracht, en in ieder geval de indruk wekt ook nooit een vlieg kwaad te hebben gedaan.
    Als je dit wilt spelen over de boeg van verantwoordelijkheid, is het traject bijna nog hopelozer, aangezien dat niet lag in de handen van Thom Karremans, maar van de leiding van het leger waarin hij diende - het leger van de Verenigde Naties. Dat hem op een onverdedigbare plaats neerzette en hem verder heeft laten zitten toen gevechten dreigden.
    Gegeven deze onweerlegbare feiten is er maar een reden te bedenken om toch, na inmiddels zoveel verstreken jaren, achter iemand als Karremans, die aanwezig was vlak voor de moorden bij Srebrenica, aan te gaan: pure en blinde wraakzucht.

Volgende geval, op zich minstens even bekend: de moorden van Anders Breivik. Bijna alle slachtoffers waren Noren, met een enkele immigrantenafkomeling. De Noren hebben zeer ingetogen gereageerd. Hier is de reactie van de moslim (de Volkskrant, 12-05-2012, van de buitenlandredactie):
  Irakees gooit schoen naar Anders Breivik

Een Iraakse man heeft vrijdag in de rechtbank in Oslo een schoen gegooid naar de rechts-extremist Anders Behring Breivik. Het is het eerste incident in het proces tegen de Noorse massamoordenaar die vorig jaar met twee aanslagen 77 personen ombracht.
    'Je hebt mijn broer vermoord. Jij moordenaar, loop naar de hel', schreeuwde de 20-jarige Hayder Mustafa Qasim terwijl hij zijn schoen gooide naar Breivik, die op enkele meters van hem verwijderd zat. ...

Bijna een archetypische reactie van een moslim.

Uit het archief (Trouw.nl, weblog Midden-Oosten, 07-07-2009, door Eduard Padberg):
  'Dood aan Duitsland'

Het klonk uit duizenden kelen tijdens de begrafenismars in AlexandriŽ. De gemoederen liepen hoop op; zo hoog dat de burgemeester van AlexandriŽ een plein vernoemde naar de Egyptische vrouw die vorige week in Dresden werd doodgestoken door een doorgedraaide neo-nazi. "Er is geen God dan Allah en de Duitsers zijn Zijn vijand", scandeerde de menigte.

Het is altijd even schrikken hoe een incident, hoe tragisch ook, dergelijke grote woorden kan uitlokken in de islamitische wereld. De Nederlandse verzetsleuzen uit de Tweede Wereldoorlog steken er tam bij af.   ...
Ondertussen houdt de christelijke gemeenschap in AlexandriŽ zijn adem in. Voor veel minder werden de kerken in de stad belegerd door woedende menigten moslims.
    "Maar dat is anders", legt een taxichauffeur in Cairo uit, na eerst vriendelijk geÔnformeerd te hebben of ik niet toevallig Duits ben. "Dat is een Egyptische aangelegenheid. En dat gebeurt alleen met een goede reden; als de islam wordt aangevallen."
    Hij ondersteunt zijn argumenten met klassiek-Arabische Koranverzen die ik niet versta. "Dit is een islamitisch land", voegt hij ter verduidelijking in het Egyptisch toe. "Iedereen moet zich hier aan de regels van islam houden."
    Ik werp tegen dat Duitsland een christelijk land is, en aangezien het incident zich in Dresden heeft afgespeeld, dat hij de wet ter plaatse moet respecteren. "De dader staat nu toch terecht voor moord?"
    Het is niet genoeg, vindt hij. De man moet dood, evenals iedereen die Islam beledigt. "Dat heeft niets te maken de Duitse wet. Het staat in de Koran."    ...

Wraak, wraak, wraak ...

Geen doodstraf ...?  (de Volkskrant, 04-06-2012, Reuters, AP, AFP, NYT):
  Mubarak levenslang: Tahrirplein eist meer

Het vonnis zaterdag tegen oud-president Hosni Mubarak en leden van zijn regime heeft de tegenstellingen in de Egyptische samenleving versterkt. Tienduizenden betogers uitten dit weekeinde in CaÔro en andere steden hun woede over de in hun ogen slappe rechterlijke uitspraak.   ...

Wraak, wraak, wraak ...

Er is nu in SyriŽ oorlog tussen de soennieten en een paar andere stromingen als alewieten en druzen. En zodra je de "Alluhah Akhbar!!!" brullende baardmannen van de soennieten heb gezien, heb je al gegeten en gedronken. een van de weinig eerlijke experts legt het nog even uit (de Volkskrant, 14-08-2012, door Maarten Zeegers, arabist en de auteur van Wij zijn Arabieren, portret van ondoordringbaar SyriŽ (2012)):
  Syrische revolutie ten dode opgeschreven

Vreedzame protesten zijn veranderd in bittere strijd. Daarin opereren zowel het regime als de opstandelingen gewetenloos. De rebellen zijn geen alternatief voor de troepen van premier Assad.


Afgelopen week executeerden rebellen van het Vrije Syrische Leger in de stad Aleppo veertien leden van de Berri-clan, een van de machtigste stammen uit de regio met de controle over een wijdvertakt crimineel netwerk.
    De stamleider, Hasan Shabaan Berri, naast Godfather ook parlementslid, genoot bescherming van het regime voor zijn illegale activiteiten. De geŽxecuteerde mannen zouden behoren tot een regeringsmilitie, de shabiha, verantwoordelijk voor de dood van tientallen demonstranten en opstandelingen in de stad.
    Een luguber filmpje op YouTube toonde hoe mannen in ondergoed, besmeurd met bloed naar buiten werden gesleurd en tegen de muur werden gezet. De rebellen scandeerden religieuze leuzen en vervolgens klonk het geknetter van automatisch geweervuur. De lijken van de halfnaakte mannen bleven achter, doorzeefd met kogels.
    Het Westen reageerde geschokt op de beelden. ...

Krokodillentranen van de ergste soort - ze hebben die baardmannen tot gesteund alsof het het Heilige Leger van Heer was.
    Maar dit is de werkelijkheid:
  De executies van handlangers van het regime zijn namelijk helemaal geen nieuw fenomeen. Meer dan een jaar geleden, toen velen nog geloofden dat de revolutie in SyriŽ strikt geweldloos was, verschenen op de Facebookpagina van de revolutie al foto's van jonge mannen met het onderschrift: 'Dit is een shabih en een moordenaar.'
    Het leek mij aanvankelijk een vorm van beschadiging van iemands goede naam, totdat een week later foto's van dezelfde mannen opdoken, maar nu met een doorgesneden keel. Het onderschrift: 'Goddelijke gerechtigheid'.
    Vanaf dat moment bleven de foto's komen. Het ging om mannen die ervan beschuldigd werden deel uit te maken van de milities van Assad met bijgevoegd het vriendelijke verzoek hen uit de weg te ruimen. Facebook bleek een krachtig middel met ongekend bereik, niet alleen effectief voor het organiseren van vreedzame protesten.
    Het vogelvrij verklaren van iemand was nog nooit zo eenvoudig. Het was alleen niet altijd even duidelijk of het daadwerkelijk handlangers van het regime betrof. Soms leek het meer een eenvoudige manier om oude rekeningen te vereffenen. Op een gegeven moment werden zelfs twee gesluierde vrouwen op Facebook ervan beschuldigd lid te zijn van een militie. Wilde een gescheiden man misschien wraak nemen op zijn ex-vrouw?

En dat hoort allemaal bij:
  De kritiek negeert ook nog eens fundamentele cultuurverschillen tussen Oost en West. In de Arabische wereld geldt het eeuwenoude principe: oog om oog, tand om tand. Als iemand jouw broer vermoordt, dan doe jij hetzelfde met hem. En als je hem niet kan vinden, dan dood je maar een ander familielid.
    Vergeving of verzoening is een zwaktebod. Wraak daarentegen een vorm van eerherstel en een religieus voorschrift. De Koran stelt onder meer dat in geval van een halsmisdaad de misdadiger precies dezelfde straf moet krijgen (qisas).
    De veroordelingen uit het Westen van de bloedige afrekeningen worden in SyriŽ dan ook niet begrepen. 'Waarom maken jullie je druk om het lot van deze moordenaars?' sprak dezelfde strijder uit Homs. 'Waarom zijn jullie niet blij dat de slachtoffers en hun familieleden hiermee recht wordt gedaan.'
    De reacties onder de video van de executie van de Berri-clan maken duidelijk dat men in het Midden-Oosten echt anders denkt over dit soort zaken. Het commentaar in het Engels bevat met name afschuw over deze 'gruwelijke en barbaarse daad'. Dat in het Arabisch prijst juist de manier waarop dit soort 'honden en varkens' worden afgemaakt. Hun welverdiende loon.
    Onder de videoboodschap van het Vrije Leger waarin zij verklaart de conventie van GenŤve te respecteren, staat in het Arabisch: 'Waarom moeten wij ons houden aan deze heidense conventie? De sharia schrijft toch al voor hoe wij met krijgsgevangenen dienen om te gaan.'

Misschien moesten we maar de mensen als Paul RosenmŲller of Rob Vreeken er eens op af sturen - mensen die zo hartverwarmend weten te spreken en te schrijven van hoe schattig en beschaafd die moslims zijn ...

Dit waren we nog bijna vergeten: "Er is op aarde noch Hemel natuurlijk geen mooiere wraak, dan eerwraak ..." (de Volkskrant, 06-08-2012, van correspondent Patrick van IJzendoorn):
 
 
Een vrouw in Banda Atjeh, die kussend is  betrapt met een vriendje, wordt gestraft bij de moskee. De straf blijft beperkt tot publieke vernedering; de beul doet alleen alsof hij slaat.
NRC Handelsblad, 19-02-2006.
 
 
 
 
 
 
Democratie:
 
 
  Hulp kon eerwraak op Shafilea niet voorkomen

De ouders van de Brits-Pakistaanse Shafilea Ahmed zijn vrijdag in Londen tot levenslang veroordeeld wegens moord op hun 'te westerse' dochter. ...
    Ze kuste met jongens, droeg aantrekkelijke kleren en wilde advocate worden. Shafilea Ahmed zat vol levensvreugde en ambitie, maar haar ouders gruwden van het westerse gedrag van hun 17-jarige dochter. Zij hadden een ander levenspad voor haar uitgestippeld: een huwelijk met een neef uit het land van herkomst, gevolgd door een bestaan als huisvrouw. ...
    Wrang detail is dat haar vader in zijn jonge jaren volop danste en alcohol dronk. Voordat hij Farzana huwde - een nichtje - was Iftikhar lange tijd getrouwd met een Deense vrouw. ...

Inteelt. Ook dat nog. Maar daar ging het hier niet om. Hier ging het om de wraak. En natuurlijk is dit niet een mannen-, maar een cultuur-kwestie:
  'Just finish it now'. Met deze ijzingwekkende woorden eiste Shafilea's moeder Farzana Ahmed in de vooravond van 11 september 2003 de doodstraf voor haar dochter. Haar echtgenoot Iftikhar was het met haar eens. Kort ervoor had het meisje de woning in het Noord-Engelse dorp Great Sankey met ontblote armen betreden. Haar vestje had ze vanwege het mooie weer onderweg uitgedaan, tot woede van haar ouders. Bovendien had ze zich na thuiskomst wederom uitgesproken tegen het geplande huwelijk met haar neef. Shafilea wilde trouwen met iemand van wie ze hield en zeker niet met een familielid.
    Farzana duwde haar dochter tegen de sofa, waarna haar echtgenoot op haar begon in te beuken. Vervolgens propte de moeder een plastic zak in de mond van haar dochter. Na een paar minuten viel Shafilea dood neer op de vloer. Haar vader gaf haar nog een harde dreun na, op de borsten.

Maar dit is een individueel geval - zullen sommigen zeggen. Hier is de werkelijkheid:
   Jaarlijks worden in het Verenigd Koninkrijk tienduizend, veelal Aziatische, jonge vrouwen uitgehuwelijkt. Naar schatting vindt er elke maand een geval van eerwraak plaats.

Het is een cultuurkwestie.

Uit weer een ander islamtisch land (de Volkskrant, 04-09-2012, van verslaggever Cor Speksnijder):
  Christelijk Pakistaans meisje nog zeker tot vrijdag vast

Wie van blasfemie is verdacht, is vogelvrij


Tussentitels: Er wordt nu echt gepoogd de zaak te onderzoeken

Zal ze ooit veilig naar huis kunnen terugkeren? Het Pakistaanse meisje dat is beschuldigd van ontheiliging van de Koran zal daar waarschijnlijk gevaar blijven lopen. Ook na de arrestatie van een imam die bewijsmateriaal tegen haar zou hebben vervalst en zelf heilige teksten zou hebben verbrand..
     ... De zaak tegen de minderjarige en geestelijk gehandicapte Rimsha Masih, die in de cel zit omdat zij pagina's uit de Koran zou hebben verbrand, kreeg afgelopen weekeinde een onverwachte wending met de arrestatie van de imam. Toch blijft Masih nog zeker tot vrijdag vastzitten. Een hoorzitting over een borgtocht werd gisteren uitgesteld.
    Volgens getuigen heeft de imam zelf pagina's uit het heilige boek gescheurd en die in een tas van het meisje gestopt. Deze islamitische voorganger was degene die bewoners van een buitenwijk in Islamabad had opgezweept om luidruchtig de zwaarste straf voor het meisje te eisen.
    Nadat de 14-jarige Rimsha, dochter van arme christelijke ouders, vorige maand was gearresteerd werd vanaf de minaretten het bericht van haar godslastering verspreid. Vervolgens sloegen honderden christenen op de vlucht, uit vrees voor geweld. Inmiddels zijn sommigen naar huis teruggekeerd, maar nog steeds durven de meeste christelijke ouders hun kinderen niet naar school te laten gaan. De roep om bestraffing van het meisje is nog niet verstomd.    ...

 En de zin die stond op de plaats van de puntjes, en waar het hier om gaat:
  Wie in Pakistan eenmaal van blasfemie is verdacht, blijft vaak achtervolgd door wraakzucht.

Hete, zoete, wraak.

Een bijzonder navrant geval (Volkskrant.nl, 03-10-2014):
  Nabestaanden eisen vervolging juweliersvrouw Deurne

Nabestaanden van een van de overvallers die werd doodgeschoten bij juwelier Goldies in Deurne willen dat de schietende juweliersvrouw alsnog wordt vervolgd voor doodslag. Ze dienen daarom een klacht in bij het gerechtshof in Den Bosch, vertelde hun advocaat Peter Plasman vandaag tegen de NOS.
    De Deurnese juweliersvrouw Marina schoot de twee overvallers dood. Het Openbaar Ministerie (OM) oordeelde dat ze mocht schieten om zichzelf en haar man te verdedigen toen ze werden aangevallen.
    De nabestaanden hebben vraagtekens bij het standpunt van het OM, legde Plasman uit. ...
    Ze ... willen in een proces de kans hebben op spreekrecht. Het kunnen uiten van hun gevoelens is van groot belang voor de verwerking, zegt Plasman.

Gevoelens van wraak aangaande twee lieden die zonder enig aarzelen de juwelier doodgeschoten hadden als ze de kans hadden gekregen. Zoals hun vele voorgangers ook gedaan hebben.
    Met een bevestiging (de Volkskrant, 06-10-2014, van verslaggever Willem Feenstra):
  Interview | Peter Plasman, advocaat

'In zaak Deurne heeft OM een belang'

Abdel H. stierf terwijl hij een overval pleegde. Zijn familie vraagt vervolging van de vrouw die hem neerschoot. Waarom legt zij zich niet neer bij het oordeel van justitie: noodweer?

...
Heeft de familie van Abdel contact gehad met het juweliersechtpaar?
'Nog niet. Afgelopen week heeft Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van het echtpaar, mij laten weten dat ze wel een gesprek willen. Dat heb ik aan de familie doorgegeven. Ook nu mijn cliŽnten de beslissing hebben genomen een klacht in te dienen bij het hof, is het gespreksaanbod blijven staan. Maar dit is niet het goede moment.'

Is er ooit een goed moment?
'Mijn cliŽnten koesteren geen wrok. ....'

Commentaar in beelden:

De nieuwe versie: "Moslims zijn niet wraakzuchtig"...

En de absurditeiten houden niet op (Telegraaf.nl, 07-01-2015):
  Nabestaanden overvallers eisen vervolging

Nabestaanden van de overvallers die omkwamen bij de overval op een juwelierszaak in Deurne eisen alsnog vervolging van de betrokken juweliersvrouw. Ze schoot de twee aanvallers dood.


Advocaat Bťnťdicte Ficq begint een zogeheten artikel 12-procedure, vertelde ze woensdag. ...
    Het OM kwam eerder tot de conclusie dat de juweliersvrouw het vuur opende uit noodweer en dat ze niet hoeft te worden vervolgd. ...
    „Het gaat toch om de dood van twee jonge mannen”, licht Ficq toe. „Daarom willen nabestaanden dat een rechter naar de zaak kijkt. Dit had overigens misschien vermeden kunnen worden als de nabestaanden iets van oprechte spijt te horen hadden gekregen. Maar ze hebben geen enkele reactie gehad.”    ...

De opvoeders van de criminele moordenaars eisen excuses van het slachtoffer omdat het slachtoffer in de gelegenheid was om ook te schieten ... Dit overigens op de dag dat hun soortgenoten een dozijn mensen neermaaien in Frankrijk omdat ze de schepper onwelgevallige cartoons publiceren ...

Weer een navrant voorbeeld (de Volkskrant, 03-03-2015):
  Balkanoorlog

VS gaat oorlogsmisdadigers uitzetten


De Amerikaanse autoriteiten proberen honderden ServiŽrs, maar ook een aantal BosniŽrs en Kroaten het land uit te zetten op verdenking van oorlogsmisdaden in de Balkanoorlog in de jaren negentig. Dat schreef The New York Times dit weekend. De meeste verdachten zijn ServiŽrs en Bosnische ServiŽrs, van wie velen omstreeks 1995 een rol zouden hebben gespeeld bij de genocide in Srebrenica. ...Tien jaar geleden kwamen de eerste berichten over Bosnische oorlogsmisdadigers in de VS in het nieuws, omdat Bosnische moslims die ook naar de VS waren gevlucht hen herkenden. ... In de Amerikaanse staat Phoenix, waar de meeste Balkanvluchtelingen wonen, kan de immigratierechtbank de toestroom van verdachten niet aan, waardoor jarenlange vertragingen zijn ontstaan.

Natuurlijk is het overgrote deel van de aangiftes gelogen, en puut gebasserd op de Servische afkomst van de betrokkenen, op wie de moslims op deze manier wraak nemen.

Een nog navranter voorbeeld. De zaak: een simpel geval van verdrinking van een kind. Komt helaas met enige regelmaat voor. Maar in de media werd al meteen met meer nadrukkelijkheid de zieligheidsfactor uitgerold. En snel daarna werden de eerste vermoedens bevestigd: het ging om een allochtoon geval. Redelijk recente asielzoekers. Moslims. Ouders spreken geen Nederlands. En, voorspelde deze redactie: die willen wraak. Want moslim. En, voorspelde deze redactie: de juristerij gaat daaraan toegeven. Want corrupt uitleg of detail . Hier is het bericht (de Volkskrant, 06-08-2016, van verslaggevers Kaya Bouma, Willem Feenstra):
  Badmeesters en docenten van verdronken meisje vervolgd

De beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om drie leraren en twee badmeesters te vervolgen voor de dood van een 9-jarig meisje in een zwembad in Rhenen ...
    Tijdens het omkleden met klasgenoten kwam de Syrische vluchteling Salam in september 2015 om onduidelijke redenen in het zwembad terecht. Een badmeester vond haar op de bodem tijdens een ronde. Uit onderzoek bleek dat ze daar minimaal een kwartier had gelegen. In het ziekenhuis overleed ze.
    Deze week maakte het OM bekend de leraren en badmeesters te willen vervolgen voor dood door schuld en grove nalatigheid. Een unieke zaak, tot nu toe werd in zulke gevallen de school of het zwembad verantwoordelijk gehouden.    ...

De aanwezigheid van moslims leidt tot een wraakcultuur.

In welk ze land ze ook zitten (de Volkskrant, 14-07-2016, van correspondent Peter Giesen):
  Staat aansprakelijk voor bloedbad

De Franse autoriteiten hadden meer moeten doen om te voorkomen dat Mohammed Merah in 2012 in Toulouse zeven mensen doodde, oordeelt de rechter. Meer processen zullen nu volgen.

De Franse staat is tekort geschoten in het toezicht op de terrorist Mohammed Merah, die in 2012 zeven mensen doodschoot in Toulouse en omgeving. Daardoor is de staat 'gedeeltelijk verantwoordelijk' voor de dood van de militair Abel Chennouf, heeft een rechtbank in NÓmes bepaald. ...
    De zaak was aangespannen door de vader van Chennouf. ...
    Albert Chennouf was tevreden met zijn overwinning voor de rechtbank in NÓmes, maar gaat verder met procederen. Hij wil individuele terreurbestrijders, zoals het voormalige hoofd van de inlichtingendienst Bernard Squarcini, persoonlijk aanklagen stellen voor de dood van zijn zoon: 'Er zijn mensen die verantwoordelijk waren en hun werk niet hebben gedaan.'

In zekere zin juist: al die lieden die verantwoordelijk zijn voor de aanwezigheid van moslims in Europa hebben zeeŽn bloed aan hun handen ...

Een simpel gevalletje (de Volkskrant, 05-09-2016, door Maud Effting, Anneke Stoffelen):
  De agent, de automobilist en de schietpartij

X. moest blazen en reed weg. Een agent dacht dat hij vluchtte en schoot hem, zou later blijken, een dwarslaesie. De rechter gaf hiervoor 1 maand cel, maar vandaag zal justitie andermaal betogen dat de agent geen straf verdient.

Dronken automobilist gaat er vandoor en de agent heeft goede reden te schieten:
  ... De agent zegt dat hij is aangehouden, en dat hij mee moet naar het bureau voor een ademanalyse. Iedereen verklaart later dat er tot dat moment niets aan de hand is. X. werkt rustig mee.
    'Ik zei: okť, dan ga ik mijn auto even parkeren aan de overkant', vertelt X. 'We stonden midden op de weg.'
    Daarop zegt de agent dat hij nu niet verder mag rijden. De politie zal de auto wel aan de kant zetten. Maar X reageert niet. Hij start de auto en rijdt een stukje achteruit. Voor hem staat nog altijd de agente met haar mountainbike. Ze kijkt naar hem en vermoedt ineens dat hij weg wil.
    X. draait zijn auto naar rechts, maar de agente schuift haar fiets voor de auto om te voorkomen dat hij ervandoor gaat.
    Toch begint X nu te rijden, richting de rechter rijbaan. De auto raakt de fiets. Vrijwel alle getuigen verklaren later dat hij op dat moment langzaam rijdt, bijna stapvoets.
    'Hť!', roept de politieman, 'stoppen.' Hij is verbaasd. 'Wat doe je nou?', roept hij dan. Ook de agente schreeuwt meermaals dat hij moet stoppen. X. reageert niet. Zelf zegt hij dat hij al het geroep niet heeft gehoord en dat hij bezig was met parkeren. De rechtbank oordeelt later dat vaststaat dat hij op dat moment probeert weg te komen.
    Doordat de auto langzaam blijft 'duwen', moet de agente 5 ŗ 6 meter achteruit. Uiteindelijk gooit ze haar fiets weg en springt opzij. ...

Collega in gevaar ... Agent schiet.
    Normale vervolg: iedereen heeft alles genoteerd, en over tot de orde van de dag: automobilist in de bak, agent aan het werk.
    Maar ... X. = Ali Ouaalit - Marokkaan.
    Dus:
...  hoort Ouaalit dat hij niet langer wordt verdacht van poging tot doodslag. Wegens gebrek aan bewijs.

Marokkaan vrij, en ...
Ruim twee jaar later, eind 2014, verschijnt agent Deddy S. voor de rechter.    ...
    Op 10 december 2014 veroordeelt de rechtbank Rotterdam Deddy S. tot celstraf

... agent in de cel.
    Zou de griffier in die zaak misschien een hoofddoek dragen? Of de rechter zelf?
    Of houden ze gewoon rekening met de cultuur van de verdachte:
Op 10 december 2014 veroordeelt de rechtbank Rotterdam Deddy S. tot celstraf, tegen de zin van het OM. Op de publieke tribune balt Ali Ouaalit zijn vuist. In zijn ogen springen tranen van ontlading.

De Riffiaanse en islamitische wraakcultuur.

Weer een staaltje dat mee kan met de allerbeste - eerst de omstandigheden: het islamiseren van de school (ad.nl, 17-05-2017, door Julia Broos):
  Moeder wil 10.000 euro na schoolfoto tijdens offerfeest

Een islamitische moeder eist 10.000 euro schadevergoeding ťn excuses van de Haagse Maria Montessorischool, omdat deze de jaarlijkse klassenfoto inplande tijdens het islamitische offerfeest. Haar twee dochters konden daardoor niet op de foto.

...    Het bestuur van de openbare school, die al meteen erkende dat de planning niet handig was, beweerde gisteren dat de drukbezette fotograaf niet op een andere dag kon. Wel kwam de school islamitische kinderen die officieel vrij hadden gekregen tegemoet door de klassenfoto meteen ’s ochtends vroeg te laten maken, zodat zij de rest van de dag het offerfeest konden vieren. De meeste moslims zouden van dat aanbod gebruik hebben gemaakt. De moeder deed dat niet, omdat zij met haar man en kinderen in de moskee zat voor het traditionele gebed.    ...

Waarbij de school tot in het oneidige met de neus in het stof van het bidkleedje gaat ten einde de islam te faciliteren, in plaats van te zeggen: "Rot op naar ArabiriŽ met je islam!". De reactie van de moslims: "Wraak, wraak, wraak, wraak, wraak!!!".

En het vervolg van het zwembadgeval (telegraaf.nl, 22-06-2017. uitleg of detail ):
  Ouders verdronken Salam ’uitermate teleurgesteld’

De ouders van Salam, het meisje dat na schoolzwemmen verdronk, zijn ’uitermate teleurgesteld dat de twee leerkrachten vrijuit zijn gegaan’. Dat zei hun advocaat Bert van Engelen donderdag na afloop van de uitspraak. De drie badmeesters zijn wel veroordeeld.    ...

Wraak, wraak, wraak, wraak, wraak ...

En zelfs als hun fofo met de beste bedoelingen in de krant wordt gezet, onder het motto,"Kijk eens hoe een gewone mensen moslims zijn, ze staan zelfs in de file ... En voor Schiphol nog wel ... "... willen ze wraak, wraak, wraak (GeenStijl.nl, 16-08-2017, door Mosterd uitleg of detail ):
 

...De Volkskrant is ook in hoger beroep veroordeeld vanwege het etnisch profileren van voorpaginamoslim Mohammed Rashid.  ... was het volgens de rechter gerechtvaardigd om zijn bebaarde mombakkes herkenbaar in beeld te brengen in combinatie met de chocoladeletterkop IS SCHIPHOL NOG VEILIG? Meneer Rashid spande daarop een portrechtrechtszaak aan en heeft nu dus tweemaal gewonnen. Eerst in kort geding, daarna in hoger beroep. Bovenop de 1500 euro schadevergoeding van ronde 1 komt ditmaal nog eens 3400 euro proceskosten, dus dat brengt het totaal aan herstelbetalingen op 4900 euro, inclusief een gratis stempel 'FOUT' op het blazoen van de VŲlkischerkrant. ...

Maar dat komt natuurlijk omdat de Volkskrnat wle kan dneken dat 99,999 procent van alle molsims duegen dus zeker ook deze (de foute moslims zitten allemaal in IS in SyriŽ), de moslim zelfweet natuurlijk wel beter (GeenStijl, 22-08-2016, door Van Rossem uitleg of detail):
  Voorpaginamoslim geframed met Sjeik Haathaat Kijk. Klassiek kiekje uit de haatkoranneske hoek. Polaroid is begin 2014 getrokken toen de vermaarde en veelbesproken haatprediker Haitham al Haddad in Nederland was voor "debatten" en het ophitsen van jongeren, op de voorgrond te zien in djellaba met haakmutsje. ... wie menen wij met de frisse blik van de verse kennismaking op de foto uit 2014 te ontwaren? Voorpaginamoslim Mohammed Rashid! Zijn uitgesproken liefde voor Haatham al Haathaat was ons vorige week al opgevallen: hij noemt de invloedrijke haatprediker "een prachtig mens", zie onderdaan dit topic. En mogelijk hebben ze elkaar in voorjaar 2014 ontmoet. Gek. Begin 2014 ging deze foto veelvuldig rond, ook bij de MSM, maar destijds hebben we hem nooit gehoord over framing. Als dat inderdaad ons Mo is, dan is het voor hem dus erger om in zijn auto bij Schiphol gekiekt te worden door de Volkskrant, dan om in ťťn fotoframe met een boodschapper van haat en achteruitgang te staan.

Mo Rashid reageert als eeh wraakzuchtige haatmoslim, omdat hij zelf dondersgoed weet dat hij een wraakzuchtige haatmoslim is.
    Trowuens: veel pleonasmes in dit ene zinnetje ...


Naar Islamdebat , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .