WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, media: Paul Witteman

6 jun.2016

Het programma Buitenhof is het chique discussie-programma van de publieke omroep. Ooit begonnen door de VPRO, de elite-omroep, is het nu iets gezamenlijks. Altijd beginnende met een lang interview tussen één of andere dignitarus en de presnetator dat zelden iets oplevert. En in het resterende half uur af en toe een aardige discussie.
    Er is tegenwoordig, schijvende 2016, en team van drie presentatoren: Pieter Jan Hagens, Marcia Luiten, en ons huidgie subject: Paul Witteman. Die eerder in zijn carrière bij de VARA zat, in Achter het nieuws en diverse praatprograama's. Alwaar hij altijd en sterk politiek-correct en elitair geluid heeft laten horen. En neoliberaal: de ideeën van SP-voorman Emile Roemer waren altijd per definitie naïef, en die van D66-voorman Alexander Pechtold het gezonde verstand zelve. Bleek uit het gedrag van Paul Witteman.
    Nu dus bij Buitenhof in verband met de "racisme"-discussie die nu, mei-juni 2016, een debat tussen een creoolse en een Turkse. geleid door Witteman. De Nederlandse stem, zeg van iemand als Joost Niemöller of Jan Dijkshoorn, is daar natuurlijk niet welkom - althans: slechts bij hoge uitzondering.
    Hier is de aankondiging:


nos.nl, 05-06-2016. uitleg of detail

Nederland: kleurenblind

Nederlanders hebben zich altijd onttrokken aan een écht debat over racisme, en weggekeken van het eigen koloniale verleden. Ze zien zichzelf het liefst als progressief, verlicht en kleurenblind. Maar van dat beeld klopt weinig. Dat stelt emeritus hoogleraar Gloria Wekker, van wie onlangs het boek White Innocence verscheen. Welke invloed heeft dat verleden, nu het racismedebat op scherp staat? Gloria Wekker in debat met VVD-raadslid in Amsterdam Dilan Yesilgöz.


Red.:   Dilan Yesilgöz is eerder op televisie geweest en bleek daar een verrassend nuchter blik te hebben. Iets dat voldoende was voor een bloedbad.
    Kijkt u zelf naar de hele uitzending (zie de link bij het artikel), maar hier is een sterk gecondenseerde samenvatting:
  GW: "Hoe kan je koloniaal rijk gehad hebben zonder nu nog koloniaal te zijn" Dat het "cultureel archief" van Edward Said. Ze geeft een oorbeeld uit 1984 over iemand in ambtelijke vergadering die denkt dat ze secretaresse/koffiejuffrouw is. "Dat is cultureel archief".
DY: "Verband van incident naar systematiek gaat te ver".
PW: Mevrouw Wekker denkt dat het tussen de oren zit.
GW: Nietus. Er zit een systeem achter.
DY: "Dat toerekenen aan een ras is racisme. Het doortrekken van incidenten naar systemen, bijvoorbeeld politie is feitelijk onjuist en polariserend.
GW: Stotter de stotter. "Ik merk dat ik dit een moeilijk standpunt vindt". "Ik vind niet dat ik generaliseer". Enzovoort: Nietus.
PW:  "Het Nederlandse volk is voor een flink deel racistisch vanwege reacties op Sylvana Simons".
GW: ... blaatblaat ... "... elkaar eerlijke kansen geven ... blik wenden naar mensen uit minderheidsgroepen."
DY: "Doortrekken naar systeem is fout. Politie is niet racistisch - heeft geval Typhoon meteen erkend en excuses aangeboden."
PW: "Mevrouw Wekker denkt dat het tussen de oren zit."

Oftewel: Paul Witteman pleegt drie interventies. Alledrie ten gunste van de creoolse raciste Gloria Wekker.
    Paul Witteman, en zijn soort, draagt is hoge mate bij ana het polariseren ven het debat in nederland, overaal wara het gata om culturel verschillen
    Paul Witteman, en zijn soort, zullen mede-verantwoordelijk zijn in zeer aanzienlijke mate als het ooit tot maatschappelijke onrust komt.
    Paul Witteman is een haatzaaier van een zeer gevaarlijke soort.


P.S.
Een uitzending van Buitenhof (18-09-2016), met een item gaande over Hongarije, omdat Hongarije geen vluchtelingen wil opvangen: "Het niet willen opvangen van vluchtelingen is een vorm van antisemitisme".


Naar Haatzaaiers, elite , Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , of site home .