PC-club: invloed

Onderstaand twee artikelen die er op wijzen dat de allerlei maatschappelijke instellingen als politie, corporaties en gemeentes door de PC opvattingen over allochtonen langdurig zijn beïnvloed (de Volkskrant, 15-08-2003. de ruwe inhoud):
  Een reportage over een strandtenthouder uit Zandvoort die is gearresteerd omdat hij Marokkaanse jongeren die hem bedreigden, terug had bedreigd met een pistool. De overlast wordt veroorzaakt door, volgens getuigen, een groep van circa tachtig Marokkaanse jongeren die het strand terroriseren, en mensen die ze proberen aan te pakken, meestal ondernemers, bedreigen met messen. Volgens de justitiewoordvoerder die over de zaak geïnterviewd wordt, is de bedreiging met een mes onvoldoende rechtvaardiging voor het verdedigen door middel van bedreiging met een pistool. Hij beweert dat justitie geprobeerd heeft iets aan de overlast te doen, maar kan geen bewijzen noemen. Overige geïnterviewden en de praktijk geven bewijzen van het tegendeel.

Voorbeeld 2 (de Volkskrant, 27-01-2005, van verslaggever Willem Beusekamp):
  Agenten verrassend snel bij tasjesroof

Korte tijd na het dodelijke tasjesroof-incident, stal opnieuw een dief iets uit een auto. De Amsterdamse politie was er nu snel bij, een hond hield de rover staande.

... Deze actie roept gemengde gevoelens op bij Mary van Gaalen-Lichtveld (53) uit Den Haag. De Haagse werd samen met haar zus, die in Amsterdam-Oost woont, een week voor het dodelijke incident in de Derde Oosterparkstraat op vrijwel dezelfde plek 's avonds laat op straat overvallen door drie jongemannen 'met Noord-Afrikaans uiterlijk'.
    Dat zij niet onmiddellijk haar handtas losliet, zal ze het komende jaar berouwen: ze werd door de daders over de grond gesleurd, waardoor ze een serie gecornpliceerde schouderbreuken opliep. Een van de knapen schopte haar in de rug.
    Pas gisteren en na opnieuw aandringen kreeg zij in Den Haag bezoek van de Amsterdamse recherche, die haar confronteerde met foto's van honderden al veroordeelde straatrovers.
    Van Gaalen-Lichtveld: 'Op de avond van de beroving heb ik op het politiebureau in Amsterdam Oost gevraagd of ik foto's van mogelijke verdachten kon zien. Dat mocht niet. Bijna drie uur, tot diep in de nacht. zaten we op het politiebureau, terwijl m'n schouder was gebroken. Kennelijk is de politie geschrokken van dat voorval van vorige week, want ineens mocht ik wel foto's van mogelijke verdachten bekijken. Het waren er misschien wel driehonderd.'
    Van Gaalen-Lichtveld, zo hoorde ze achteraf, kreeg gisteren ook de foto te zien van Ali el B., de recidivist die vorige week tijdens een tasjesroof om het leven kwam. Zij zegt: 'Bij vier foto's heb ik langer moeten kijken. Maar het is te lang geleden. Ik durfde niemand aan te wijzen.'
    De vrouw heeft inmiddels een klacht ingediend tegen de Amsterdamse politiebrigadier die weigerde haar op de avond van de overval foto's te laten zien. 'Die avond, maar ook vandaag, kreeg ik de indruk dat de politie die tasjesroverij niet te hoog wil opspelen. Er is geen enkele vooruitgang geboekt in het onderzoek. Dat zit me enorm dwars. Afgezien van mijn fysieke ellende durft mijn zus sinds de roof alleen nog met een taxi naar haar werk. Zij is er slecht aan toe.'
    Een politiewoordvoerder herhaalt de cijfers: vorig jaar hadden in de hoofdstad 2694 straatroven plaats, in 2003 waren het er 3098. 'Er is dus sprake van een daling van 13 procent.' Hij erkent evenwel dat een onbekend aantal slachtoffers geen aangifte doet, dus dat deze cijfers derhalve niet zaligmakend zijn.

Derde voorbeeld (de Volkskrant, 28-01-2005, van verslaggevers Deedee Derksen en Michiel Haighton):
  Opzichter maakt van aso nette huurder

Gedogen is uit. Hard aanpakken, normen en waarden zijn in. Corporaties verzinnen steeds meer maatregelen om de asohuurder uit zijn huis te krijgen.

... Maar als de aso echt zijn leven niet wil beteren, kiezen corporaties voor de andere huurders. Rigoureuze maatregelen zetten de corporaties in, om aso's uit kwetsbare wijken te weren: speciale hufterhuizen aan de rand van de stad, screening van huurders, en verklaringen van goed gedrag. 'Vijf jaar geleden zouden deze maatregelen nooit door de samenleving worden geaccepteerd', zegt Van Leeuwen van Aedes. 'Sinds Pim Fortuyn wel.' ...

Vervang dat 'de samenleving' door de politike-correcte elite, met name de media.


Naar PC club  ,  of site home  ·.