WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Laura de Jong

1 nov.2016

Laura de Jong is, schrijvende begin november 2016, nog niet zo lang werkzaam bij de Volkskrant. En vermoedelijk nog redelijk jong. Desalniettemenin is zij reeds volledig bedorven door een volstrekt eenzijdige blik op de maatschappij. Hetgeen haar reeds een vermelding bij in de lijst van landverraders opleverde, naar aanleiding van de keuze voor moslims bij een belangenconflict met westerse waarden uitleg of detail .

Een bewijs van de volstrekte schadelijkheid van de sfeer bij de Volkskrant, de media in het algemeen, en de politieke-correctheid in het nog algemener.

Een sfeer die op vele punten en bij vele personen het kwaadaardige heeft overschreden. Men denke aan figuren als Grunberg, Wagendorp, Pauw, DWDD/Van Nieuwkerk, enzovoort.

Of dat bij Laura de Jong al het geval is, is nog onzeker, maar met onderstaande bijdrage heeft ze een flinke stap gezet - al dan niet vrijwillig:
  De Volkskrant, 31-10-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Laura de Jong).

Hier had al een bel moeten gaan rinkelen. Een jonge verslaggever die een hoofdredactioneel commentaar moet gaan schrijven ... Is dat niet omdat anderen er hun vingers niet allen willen branden ...? Dat zou iedereen met enig gezond verstand zich toch moeten afvragen ...

En het gaat dan ook al meteen mis, voor Laura. Want de invulling van koppen gebeurd door de rest van de redactie ...
  Brand in moskee

En meteen ben je gebrandmerkt als leugenaar. Want er is helemaal geen brand in een moskee geweest. Er was een fles benzine die brandde op een grasveldje voor de moskee. "Wie, wat, waar wanneer en waarom", zijn de basisregels van de verslaggeverij en de journalistiek in het algemeen. En bij "Wat" gaat het al hopeloos fout.

Mogelijk deels buiten de schuld van Laura, want haar eerste zinnen zijn wel juist:
  De aanslag in Enschede was sukkelig uitgevoerd en ook was er geen sprake van een zorgvuldig voorbereid vooropgezet plan. Thuis werden twee bierflesjes gevuld met brandbare vloeistof en dichtgepropt met vulling uit oude tuinkussens. ...

Kortom: de actie van "verwarde mannnen", zoals terroristen van islamitisch huize in alle gevallen, met als dan niet zeer geslaagde aanslagen, worden omschreven. Door de Volkskrant.

Maar niet nu:
  Voor het eerst neemt een rechter het geweld tegen een moskee zo zwaar op.

Klopt. Bij daden door moslims wordt het altijd zeer licht opgenomen.
  De vijf aanslagplegers - van wie buiten kijf staat dat ze extreem-rechts en racistisch gedachtengoed aanhangen

Moslims hebben per definitie extreem, racistisch en gewelddadig gedachtengoed. Dat is de aard van hun religie, zie het hele Midden-Oosten en overal waar ze zitten en nog niet de baas zijn.
  De vijf aanslagplegers ... hebben grote angst veroorzaakt.

Een zeer racistische opmerking, want na iedere moslimsaanslag, soms met vele tientallen doeden, wordt ons door de Volkskrant en de rest van politieke-correctheid en elite op het hart gedrukt dat bang-worden volkomen onterecht is.
  Niet alleen bij de Enschedese moskeegangers, maar ook bij de Nederlandse moslimgemeenschap in het algemeen.

Kijk er eens: hier staat dat de angst van Nederlanders voor moslims volkomen terecht is.
  Moskeeën zijn vaker het mikpunt van agressie. Een geroosterde varkenskop voor de deur, dreigbrieven, stenen door de ruit, bekladding. De afgelopen jaren gebeurde het allemaal.

Diefstal, mishandeling, marteling, moord, massamoord, terreur, honderden doden ... De afgelopen jaren gebeurde het allemaal. Daarbij vergeleken zijn dingen voor de deur, brieven en bekladding ...
  Te lang is dit afgedaan als spielerei ...

... spielerei.

Oftewel: dit vonnis is niet slechts een aanfluiting voor de juristerij, maar het is verkrachting van de rechtsstaat, die stelt dat gelijke zaken gelijk behandeld moeten worden, en ongelijke ongelijk.

Bovendien is het brandstichterij. Brandstichterij in de maatschappelijke toestand die toch al licht-ontvlambaar aan het worden is. Zoals direct af te lezen valt uit de reacties op dit vonnis. Zelfs bij de Volkskrant:
  Karel Kolner - maandag 31 oktober 07:23
Juist de omschrijving van de daders en de wijze waarop zij de aanslag hebben gepleegd getuigt van een onvoorstelbaar vonnis. Het is wel in lijn met de wijze waarop autochtonen door de rechterlijke macht worden aangepakt. Bekend is dat ze onze - medelanders veelal niet zo durven te straffen, die weten namelijk waar onze rechterlijke helden en vooral heldinnen wonen.

theo joubert - maandag 31 oktober 07:37
Ja natuurlijk. In de moskee wordt gebeden, in de vrijdagpreek worden de gelovigen opgeroepen om liefde te betonen voor elkaar en evenzeer voor de kafirs. Dat er van moskeeën een dreiging uitgaat is pure fantasie.

poolse-landdag - maandag 31 oktober 08:40
En de echte terroristen en jihadisten krijgen na gedane moord, verkrachting en mishandeling in Syrie een huis en een baan.

BKR - maandag 31 oktober 09:03
En de uit Syrie teruggekeerde Jihadi s krijgen (na een eventueel proces) een huis een uitkering en een baan aangeboden. Krijgen deze mensen dat ook? Denk het niet.

jan akker - maandag 31 oktober 09:12
De politiek correcte ideologie is 1 x in de 40 jaar voor zware straffen. Echter teruggekeerde ISIS strijders worden gepamperd en Rutte/Samson willen de etnisch gemotiveerde ISIS zuiveringen geen ''genocide'' noemen. Ik krijg steeds meer het idee dat het Politiek Correctisme een etnische negatief discriminerende koers jegens het eigen volk aan het varen is. Idealismen lijden tot ontsporingen en deze uitspraak is er 1 van velen.

E.Hartogs - maandag 31 oktober 09:32
Brandbommen naar een moskee met mensen er in is een terroristische daad. Oproepen tot Jihad is het promoteren van terreur. Beiden moeten keihard bestraft worden door de wet.

Giordano Bruno - maandag 31 oktober 09:49
Klopt. Het is zelfs nog erger: de agressie van moslims lopende van types als treitervloggers tot jihadisten wordt afgedaan met theedrinken tot en met gratis huizen en cursussen. "Opdat ze niet verder radicaliseren". En deze ongelijke behandeling, van islamitische agressie en van de Nederlandse reactie erop, stuurt regelrecht aan op een burgeroorlog.

CorArnhem - maandag 31 oktober 10:06
Hier zijn we het over eens. Zulllen we meteen ook alle agressie tegen homo's en Joden even voortvarend aanpakken? Tenslotte is Vrouwe Justitia blind. Wat dat ook mag betekenen.

Giordano Bruno - maandag 31 oktober 10:29
Goed dat de rechter vindt dat de mannen die brand stichtten in auto's van de buren, terroristen zijn.Goed dat de rechter vindt dat de mannen die ramen ingooien bij de buren, terroristen zijn. Goed dat de rechter vindt dat de mannen die brand stichtten in de Schilderswijk, terroristen zijn. Goed dat de rechter vindt dat de mannen die homo's wegpesten uit de buurt, terroristen zijn. Goed dat de rechter vindt dat de mannen die vrouwen lastig vallen met termen als "hoer", terroristen zijn. Goed dat de rechter vindt dat de mannen die bussen bekogelen, terroristen zijn. Enzovoort.

koolhydraten. - maandag 31 oktober 11:10
Een slimme zet van de rechter om dit terrorisme te noemen. Want iedereen weet dat de term terrorisme zo'n 50 jaar Islam-gerelateerd is. Het zit een beetje op de politiek correcte lijn die Christendom nét zoiets als Islam vindt. Ondanks Oriana Fallaci's "De Kracht Van De Rede".

SvanOoijen - dinsdag 1 november 05:56
Geweldig dat geweld tegen moslims wordt aangepakt. Maar nu ook graag 4 jaar gevangenis voor moslims die stenen gooien naar de bezoekers van synagogen en die homo's in de gracht duwen of achter het Centraal Station in Amsterdam half dood schoppen. En niet alleen een showproces tegen Geert Wilders, maar ook eindelijk eens consequent optreden tegen alle imams die nu al decennia lang ongestoord hel en verdoemenis in ons land mogen prediken.

Jan de Reaguurtueel - dinsdag 1 november 10:38
Lik op stuk, goed zo. Ik begrijp alleen dat de uit Belgie naar Nederland terugverbannen haatzaaiende imam 'in de gaten wordt gehouden'. Hij is in ieder geval verantwoordelijk voor verscheidene Syriëgangers. Selectieve verontwaardiging wordt altijd ontmaskerd. Gezien de rest van de reacties is dat al gebeurd.

En dat waren op een stuk of vijf na alle reacties.

De Volkskrant doet aan haatzaaien.

De Volkskrant stuurt met haar berichtgeving en commentaar regelrecht aan op burgeroorlog.

Etnische burgeroorlog.

Oh ja nog dit: volgens de Volkskrant is het terecht dat alle moslims in heel Nederland zeer bang worden van een fles benzine op het gazon van een moskee in Enschede. Oftewel:
  Volgens de Volkskrant is het na de tientallen terreuraanslagen door moslims volkomen terecht dat Nederlanders doodsbang zijn voor alle moslims  

En ze weg willen.


P.S.
Nog even een herhaling van deze reactie:
  E.Hartogs - maandag 31 oktober 09:32
Brandbommen naar een moskee met mensen er in is een terroristische daad. Oproepen tot Jihad is het promoteren van terreur. Beiden moeten keihard bestraft worden door de wet.

Toeval: op dezelfde dag zo'n soort gevalletje (de Volkskrant, 31-10-2016, door Janny Groen):
  De Marokkaans-Nederlandse imam El Alami Amaouch, alias Alami abu Hamza, wordt definitief België uitgezet en komt dan vrijwel zeker naar Nederland. ...
    Alami abu Hamza vertrok in 2006 vanuit Nederland naar Dison, nabij Verviers. Of hij een rol heeft gespeeld bij de radicalisering van de twee Vervierse terreurverdachten die in januari 2015 door de Belgische politie werden doodgeschoten, is onduidelijk. Hij wordt wel in verband gebracht met het vertrek van een aantal Belgische jongeren naar Syrië.
    Volgens de Belgische Staatsveiligheid dweepte hij met de Algerijn Mohammed Merah, die in 2012 in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde. Hij heeft ook de seculiere islamkritische Marokkaanse dichter Ahmed Assid bedreigd. In een preek smeekte hij Allah diens 'tong en benen af te snijden'.

En hier is hoe de Nederlandse justitie deze man aanpakt:
  'Wij houden zijn komst scherp in de gaten', reageert een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid.

Keihard!!!


Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .