WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Politieke analyse: stemwijzers

12 mei 2010

Dat het uitgangspunt van de huidige stemwijzers niet deugt, is meer mensen opgevallen


Uit: De Volkskrant, 11-05-2010, door Alphons F. Mantel (Utrecht)

Stemwijzer geeft geen garantie

Op internet is een stemwijzerwebsite gemaakt die de burger zou moeten helpen bij het maken van een onderbouwde keuze voor de verkiezingen op 9 juni. Merkwaardig is dat sommigen menen dat dit een betrouwbaar en integer hulpmiddel is (Binnenland, 8 mei). Er is geen enkele garantie dat een partijstandpunt in een verkiezingsprogramma ooit werkelijkheid wordt, zeker niet in een land dat altijd wordt bestuurd door coalities die doorgaans uitblinken in opportunisme en onbegrijpelijke en nietszeggende regeerakkoorden die zelden iets te maken hebben met de werkelijkheid. De kiezer kan beter terugkijken naar de door de partijen genomen besluiten en kritisch bezien wat er is gebeurd met zijn belastingcenten. Kijk naar de grote projecten die met onze belastingcenten zijn gefinancierd en onbeheersbare kosten bleken te genereren. Denk aan wat de Stopera, de Haagse tramtunnel, de Betuwelijn, de Afghanistanmissie, de HSL, de Noord-Zuidlijn ons leert. Vrijwel alle partijen gaven goedkeuring aan dit soort megalomane projecten. ...


Red.:   Juist ja ...
    Maar het blijkt allemaal nog erger te zijn. In de aanloop van de volgende Tweede Kamerverkieizxngen, die steeds openlijker gaan waar het eigenlijk altijd om gaat sinds de macht is gegrepen door het neoliberalisme en Joodsisme in de jaren 1980: elite tegen de gewone burgers. Hier het ultieme bewijs:


Uit: GeenStijl.nl, 15-08-2016, door Van Rossem uitleg of detail

SorosLeaks: Miljardair koopt Nederland en de EU

Dit weekend lekten er talloze documenten over George Soros' Open Society Foundation. Daarin staan bewijzen en bedragen over het handelen van de manipulatieve Amerikaanse miljardair in heel Europa. Ook in Nederland. Iedereen kan lekker grasduinen in de documenten, die keurig online staan bij DC Leaks. Want de Nederlandse MSM hebben er nog geen letter over geschreven. ...
     ook democratische invloeden worden gesponsord door Soros: ProDemos, bouwers van de Stemwijzer, kreeg in 2014 $217.249 om 'kiezers te bereiken'. En wie nu denkt: 'Dan ga ik voortaan wel naar Krouwels Kieskompas'. Helaas. Die ontvangt óók Sorosgeld. ...


Red.:   De politieke oligachie en de rest van de elite spelen onder één hoedje met de Joden die onze cultuur willen vernietigen door massale import van moslims.
     Waarbij de Stemwijzers er toe dienen om de leugens van dit soort "Alle moslims naar Nederland"-landverraders onontdekt te houden:


Uit: GeenStijl, 20-08-2016, door Zentgraaff uitleg of detail

Ohnee he. Peggold spint zich de campagne in

Moedeloos worden we ervan, nog een politieke cyclus tegen de door 72 communicatiemutsen in de plooi gehouden kop van Arrogander Peggold aan te moeten kijken. Het is nu een grof half jaartje totdat de verkiezingen beginnen, dus het veilingmeestertje sorteert voor op de campagne. Hij heeft aan zijn legertje twintigjarige literatuurwetenschappers met een moeilijke bril en een BKB'tje in millennialmarketing gevraagd wat er bij de kiezer leeft; daar kwam uit dat de Vaderlander zijn banen ziet wegsmelten, dus gaat Peggold roepen dat er meer vaste banen moeten komen. Ja, werkelijk iedereen die een vaste baan zou willen zou er volgens hem zomaar eentje moeten kunnen vinden. ... Bovendien komt het voorstel van de partij die u jarenlang heeft voorgespiegeld dat flexibilisering en individualisering het Alfa en Omega zijn van de progressieve politiek. AirBnB voor uw rolkofferbaan en allemaal wekelijks van gender wisselen, bij MarCom66 preken ze al jaren niks anders. Onder slogans als "een leven lang leren en ontwikkelen" werd het jobhoppen tot een kunst verheven; fijn voor in halve overheidsdienst werkende consultants, maar voor Jan met de Pet niet zo relevant. ... er is werkelijk geen hond die het gelooft van de partij die eigenlijk altijd het tegenovergestelde predikte. We zien alleen maar debilisering in dit proefballonnetje.


Red.:   Nee, we zien islamisering en Joodsisme in dit proefballonnetje.
    Zelfs de Volkskrant schrijft er, voorzichtig, iets over:


Uit: De Volkskrant, 23-08-2016, rubriek De kwestie, door Peter de Waard

Wil Pechtold nu met SP of PVV?

Tussentitel: Flexibilisering is juist een verworvenheid van vijftig jaar D66

...    In de paarse kabinetten-Kok (1994-2002) was bij uitstek D66 de pleitbezorger van meer flexibilisering. In 1998 kwam in de euforie van het zogenoemde poldermodel en het sociaal-liberalisme de eerste Flexwet tot stand, die de weg baande voor een op moderne, Angelsaksische leest geschoeide arbeidsmarkt. In de nieuwe tijd van mondialisering zou het vaste contract ouderwets zijn en moesten mensen steeds rouleren, mogelijk gemaakt door permanente educatie. Nog in 2012 stond in het verkiezingsprogramma van D66 'dat flexibiliteit past in de moderne arbeidsmarkt'.
    D66 zou zich op de borst moeten slaan. Er is gebeurd wat de partij wilde. Sinds Paars is het aantal vaste banen met een half miljoen stuks afgenomen, maar er kwamen 1,2 miljoen 'wegwerpbanen' bij. Nederland hoort met slechts 6 procent werkloosheid bij de landen die dankzij flexibele arbeidsmarkten (VS, Groot-Brittannië) veel banen hebben geschapen. Zij staan tegenover de landen met rigide arbeidsmarkten (Griekenland, Italië), waar een kwart van de beroepsbevolking werkloos is. Nederland heeft als beste ingehaakt op de mondiale trend van de deeleconomie en virtuele platforms.
    Dat heeft geleid tot meer ongelijkheid en de race to the bottom waarover SP (grote inkomensverschillen) en PVV (immigratie) zich boos maken en er met een muur om het land een einde aan willen maken.
    Dat D66 dit bereikte Utopia niet koestert is óf verkiezingsretoriek óf een grote ideologische omslag.


Red.:   Na de voorgaande beschrijving is die conclusie er natuurlijk eentje van lafheid. Of een gevolg van het beleid van de redactie van de Volkskrant: geen seieuze aanvallen op haar meest geliefde partijj (inderdaad: van de PvdA gaat het alleen maar om vrije immigratie en daar is D66 nog veel meer voor).
    Nee, dit is natuurlijk datgene waar de oligarchische partijen allemaal in uitblinken: het meest gore verkiezings- en kiezersbedrag.
    Een verkiezings- en kiezersbedrag dat één-op-één wordt overgenomen door de Stemwijzers.

Naar Politieke analyse  , of site home  .