WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen, kort: averechts

  Averechts
Indien slaande op gekleurde immigratie: de manier waarop alle ideeën of plannen om iets aan hun barbaarsheid te doen uitwerken: Incest verbieden? "Het werkt averrechts!". Besnijdenis verbieden? "Het werkt averrechts!" Vrije partnerkeuze bevorderen? "Het werkt averrechts!"

De eerste bron betreft een simpele kwestie - hoewel eigenlijk al deze kwesties simpel zijn (de Volkskrant, 23-02-2009, van verslaggeefster Natalie Righton):
  ‘Plan tegen besnijdenis werkt averechts’

Migrantenvrouwen in Nederland zien geen heil in de aangekondigde harde aanpak van meisjesbesnijdenis.


De plannen van Haagse politici om meisjesbesnijdenis in Nederland ‘met wortel en tak uit te roeien’, zullen nauwelijks effect sorteren. Dit voorspellen migrantenvrouwen van Somalische, Soedanese en Ethiopische afkomst in gesprekken met de Volkskrant.

Kwestie nummer 2 (trouw.nl, 20-11-2012, door Rob Pietersen uitleg of detail ):
  'Trouwverbod neef-nicht is geen oplossing'

Het kabinet wil hard optreden tegen culturele praktijken als polygamie, meisjesbesnijdenis en gedwongen huwelijken. Een onderzoeksteam van de Vrije Universiteit en VUmc Amsterdam vindt het schadelijk en schandelijk dat in één adem met dat rijtje ook neef-nicht-huwelijken worden genoemd. "Die koppeling is stigmatiserend. Het doet geen recht aan wat wij zien", zegt antropologe Edien Bartels.

... Bartels: "Het kan dat een verbod in Nederland ook averechts werkt.


Naar Termen, kort  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

8 dec.2017