WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij Termen: verrijking

28 jul.2015

De term "verrijking"  is het geesteskind van toenmalig staatssecretaris Hedy d'Ancona, en daarna gebezigd door bijvoorbeeld Ed van Thijn, Job Cohen, Gerd Leers, Diederik Samsom. De term heeft na de openheid verschaft door de Fortuyn-revolutie aan populariteit verloren, met name ook door de opkomst van de website GenStijl, waar gevallen van allochtone overlast en criminaliteit werden gecombineerd met de term "cultuurverrijker".
    De hardnekkigheid van het verschijnsel van de politieke-corrctheid en met nme het migratie-verslaafde deel ervan blijkt eruit dat het toch nog af en toe opduikt, zij het in meer omklede vorm. Hier wat gevallen:


Uit: Volkskrant.nl, 31-12-2014, ANP, AP, redactie

Merkel wakkert met toespraak Duits immigratiedebat aan

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft met haar nieuwjaarstoespraak het debat over immigratie in Duitsland opnieuw aangewakkerd. De christendemocrate had immigranten een 'aanwinst voor ons allen' genoemd.
...

Bijna alle politieke partijen uitten lof voor de woorden van Merkel. ...


Red.:   Kersttoespraken ... Ook in Nederland een valkuil voor de elite ...   


Uit: De Volkskrant, 02-02-2015, van verslaggever Sander van Walsum

Reportage | 'Wereldwijk' Donderberg in Roermond

'Moslims van nu zijn de katholieken van toen'

Petra Stienen werkte in Egypte en Syrië en schreef een optimistisch boek over de Roermondse wijk Donderberg waar ze opgroeide. Daar liggen naast de vlaaien nu Turkse zoetigheden.


... sloot Stienen na haar terugkeer in Nederland de Donderberg in haar hart. Ze trof er de bonte verscheidenheid aan van de wereld die ze had bereisd. Ze zag de problemen die dat met zich heeft meegebracht, maar ook hoopgevende initiatieven en mensen van goede wil. ...
    'Soms moet je verre reizen maken om te ontdekken welke schatten naast de voordeur liggen', zegt Stienen. ...


Red.:   Stienen is dol op het Midden-Oosten, dus is de islam in Roermond vanzelfsprekend een verrijking.
    En hier oude en een nieuwe en toekomstig vaste gast. In de reguliere media werd hun onzin natuurlijk doodgezwegen, en de redactie wendt bij het aangezicht van de lieden zich vol afschuw af. Het moest dus weer komen van de kanarie in de multiculturele kolenmijn, in een artikel dat eigenlijk over een andere absurditeit gaat:


Uit: GeenStijl.nl, 26-07-2015, door Spartacus uitleg of detail

Dobbertsunami doet 'wonderen voor economie'

... Bovenstaande is de zoveelste linksleugen aangewakkerd door medialand, geflankeerd door Jesse Klaver & Co, en braafjes geslikt door de meerderheid van het volk. En dan nu het weer.


Red.:    Jesse Klaver is de nieuwe leider van GroenLinks en half-Marokkaan, en dat "& Co" is PvdA-leider Diederik Samsom, Joods. Het onderwerp van Nieuwsuur uitleg of detail (25-07-2015, vanaf 9:49 min.): de toekomst en migrtie. En hier een schermafdruk van de inhoud van de link:

De juistheid van de term "verrijking" is dezelfde als die van waar het bericht van GeenStijl over gaat:
  Het gebeurt ons niet vaak, maar soms leren we iets uit de Volkskrant. Zo weet de gegoede Bode ons ditmaal bijvoorbeeld te vertellen dat de vluchtelingentoestroom ronduit FANTASTISCH is voor 's lands economie. Natuurlijk niet omdat er zich zoveel kapitaalkrachtigen bevinden onder onze grenshoppers, nee. Asielzoekers maken ons land weer beter omdat ze werkgelegenheid creëren. Staat er allemaal echt: mensen kunnen bij het COA massaal aan de slag als beoordelaar van asielverzoeken, tolk, woonbegeleiders, verpleegkundigen, huismeesters, sporttrainers, keukenhulpen, administratief medewerkers en managers. Daarbij "levert de toestroom van asielzoekers ook indirecte werkgelegenheid op, zoals voor schoonmakers, toeleveranciers (voedingsmiddelen, beddengoed, televisies), advocaten, onderwijzers en voor supermarkten en snackbars in de omgeving van de 59 opvanglocaties." Oké, legitiem. Even legitiem als zeggen dat de import van 37 maffiafamilies goed zou zijn voor de werkgelegenheid bij de politie, de import van 's werelds pyromanen goed zou zijn voor werkgelegenheid bij de brandweer ...

Enzovoort. De reageerders bij GeenStijl maken er nog veel meer gehakt van - van het niveau van de Volkskrant. Het niveau dat de uitvinder is van termen als "verrijking" ... Allemaal omdat (im)migratie doodgewoon wel "GOED!" móét zijn ...


Naar Termen, verrijking  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .