WERELD & DENKEN
 
 

Filosofen: Nanda Oudejans

Op de academie is er ook een soort intuïtieve rangvolgorde aangaande de vakken die je al dan niet serieus moet nemen. En, hoe groot de hekel die ze ook hebben aan de natuurwetenschappenl, de niet-natuurwetenschappers, in die intuïtieve lijstjes staan ze helemaal bovenaan.

In de onderste regionen staan tegenwoordig (vroeger lag dat anders) zaken als geesteswetenschappen, filosofie en op mogelijk de allerlaatste plaats van de degene die ook nogal wat studenten trekken: rechten. De juristerij.

Dus ben je echt dubbel-gehandicapt als in iets doet in de filosofie van het recht.

En dat laat zich voelen!

Bij Nanda Oudejans, universitiair docent in de rechtsfilsofie (Volkskrant.nl, 18-01-2016, door Stan Putman):

  'Het is te makkelijk om tegenstanders af te schilderen als racistisch'

Universitair docent in de rechtsfilosofie Nanda Oudejans moest bij de berichtgeving over aanrandingen in Keulen vaak denken aan een quote van filosofe Hannah Arendt:'Stupidity has become as common as common sense was before.'

Och, och, och ...Dan ben je ook al hopeloos "af". Als je de naam "Hannah Arendt" gaat laten vallen. Net zoiets als die van Sartre, Foucault, Heidegger (vriendje van Arendt). Hele volksstammen liepen er destijds hijgend achteraan. Nu inmiddels grotendeels ontmaskerd ... Als inhoud- en hersenloze dikdoenerij.

Dus het volgende is te verwachten, aangaande kwestie: immigranten uit achterlijke landen en culturen. Die al dan niet nu of een decennium eerder hierheen gekomen, zich aan het buitenkansje van loslopende blanke vrouwen ("Geen hoofddoek dus allemaal hoeren") vergrepen hebben:

 

Wat vond u van de berichtgeving van de Volkskrant over de aanrandingen in Keulen? Onze ombudsvrouw zette in de zaterdagkrant de soms krampachtige keuzes van de krant uiteen.

'Ik heb het stuk met stijgende verbazing gelezen. De krant stond sinds het nieuws uit Keulen vol met verdachtmakingen van vluchtelingen - een kwetsbare groep ...


Riposte: definieer "kwestbaar". En dan kom je uit op: immigranten uit achterlijke landen en culturen.

Wat een armoe ...

Een filosoof die ten eerste dieventaal gebruikt. In plaats van heldere woorden.

En, daar bovenop, dieventaal in dienst van een politieke-correctheid. Een zaak waar juist filosofen geacht worden afstand van te nemen.


Naar Filosofie, inleiding  , of site home  .

25 nov.2016