WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: asielzoekers toelaten

  Alle asielzoekers zijn zielige en verdrukte vluchtelingen waarvan we de morele plicht hebben ze toe te laten  -  Alle politiek-correcten, multiculturalisten, bestuurlijke elite, intellectuelen, kunstenaars, en alle andere fatsoenlijke mensen (echt allemaal, dus).

De aanleiding voor het maken van dit item en het starten van deze verzameling is eigenlijk volkomen willekeurig, want er zijn op honderden eerdere aanleidingen achter de rug.  Maar omdat er wat meer weerstand komt tegen het "alles toelaten"-beleid, zijn ook de campagnes ervoor heftiger geworden.
    Die aanleiding was dus de komst van een stroom zogenaamd uit Eritrea, maar niemand in Nederland ziet het onderscheid met een Somaliër of een Soedanees en papieren zijn niet aanwezig of net zo echt als ... Nou ja, verzin maar wat. Onmiddellijk kwamen de verhalen over lekke bootjes weer, en dus ook dit soort dingen:


Uit: Volkskrant.nl, 17-05-2014, door Hans Wansink, redacteur van de Volkskrant

'Billijk asielbeleid is taak voor de Europese Unie'

...    De plotselinge toename moet allereerst worden verklaard uit de noodsituatie in Syrië, waar de oorlog miljoenen mensen op de vlucht heeft gejaagd. ... op eigen gelegenheid hebben vele duizenden in Nederland aangeklopt.
    Daarnaast ontvluchten duizenden Eritreeërs ... De meesten van hen worden erkend als bedreigde vluchtelingen die hun leven in het land van herkomst niet zeker zijn. .
    Dat relatief veel vluchtelingen nu in Nederland asiel aanvragen, is weliswaar een complicerende factor ...
    Dat Nederland zijn plicht moet doen ...


Red.:   Het thema in bijna al dit soort verhalen: "We moeten weliswaar streng zijn, maar de mensen die nu voor de poort staan moeten we toelaten". Dit volgens de oude kroegspreuk "Morgen is alles gratis". En als je er ook maar iets van zegt, ben je om te beginnen zeer onfatsoenlijk.
    Hier nog wat fatsoenlijke mensen bij de reageerders:

  ReMe  -  18/05/14 04:02
Volgens het CBS zijn er in 2013 meer dan 144.000 mensen uit Nederland geëmigreerd. Waarom horen we Teeven en Wilders daar nooit over?

tsiuj  - 17/05/14 21:29
Opnemen, dat is onze taak. Wij hebben het goed en ook als we iets zouden inleveren hebben we nog genoeg. Te gek voor woorden, dat we toezien en afwachten. Teeven kom op.

Fransien1  -  17/05/14 09:51
Dat premier Rutte beweert dat het aantal vluchtelingen de Nederlandse samenleving ontwricht is een gotspe. Een eeuw geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog nam Nederland een miljoen vluchtelingen uit België op en nu zouden we 40.000 vluchtelingen uit Eritrea niet aankunnen. Zijn beleid ontwricht de samenleving. Het is wel heel populistisch om vluchtelingen de schuld van je falend beleid te geven. Dat doen regeringsleiders wel vaker. Soms met desastreuze gevolgen.

Zodat u het maar weet: wie tegen het toelaten van alle asielzoekers is, stuurt mensen naar concentratiekampen en is een kampbeul.
     Ook onmiddellijk vooraan het front van de beschaving staat natuurlijk de haatzaai-website van de VARA: Joop.nl:


Uit: Joop.nl, 16-05-2014, door Christian Mommers - Medewerker politieke zaken uitleg of detail

Voor échte vluchtelingen is altijd plaats, zolang ze maar niet écht komen


Red.:
   Meteen al duidelijk: wie niet alle asielzoekers, "vluchtelingen", wil opnemen, is onfatsoenlijk:

  Misschien komen er dit jaar wel 65.000 asielzoekers naar Nederland, zei staatssecretaris Fred Teeven eergisteren bij het TV-programma Eén-op-één. Er is sprake van een een flinke stijging van het aantal asielzoekers in Nederland, met name uit Eritrea. Ook kwamen er nog steeds veel uit Syrië. Waar het getal 65.000 vandaan kwam bleef onduidelijk. Interviewer Sven Kockelmann – gevreesd om zijn eindeloos doorvragen – maande de staatssecretaris vooral om nog eens verder te benadrukken wat een 'ramp' dit is voor het Nederlands asielstelsel. De staatssecretaris benadrukte dat hij dit niet zou laten gebeuren; hij ging de instroom 'ombuigen'.
    Ombuigen. Gisteren, toen de staatssecretaris naar de Tweede Kamer werd geroepen, gebruikte hij het woord weer. Hij gaat onderzoek uitvoeren.

En iedereen weet hoe onfatsoenlijk Fred Teeven is. Hoogstpersoonlijk heeft hij een Russische asielzoeker, ene Dolmatov, gewurgd in zijn cel.
    Dit alles natuurlijk van harte gesteund door zogenaamd linkse partijen:


Uit: Joop.nl, 15-05-2014, door Judith Sargentini - Europarlementariër GroenLinks uitleg of detail

Vluchtelingen eerlijk over EU verdelen

...  een echt solidair Europees asielbeleid groeien, waarbij Europese lidstaten allen een eerlijk deel van de vluchtelingen opvangen. ...


Red.:   Van een afwijzing van welke asielzoeker dan ook kan natuurlijk geen sprake zijn.
    Nog een "morgen is alles gratis"-geval:


Uit: De Volkskrant, 19-05-2014, van verslaggeefster Janny Groen

Migrant ziet Europa als een ver-van-mijn-bedshow


...    het gezapige debat in het HITB-zaaltje, waar de Europese kandidaten Judith Sergentini (GroenLinks), Gabriella Molica (SP), Sander Terphuis en Nejra Kalkan (PvdA) vrijdagavond de degens kruisten. Vooral oude rotten in het migrantencircuit waren komen opdagen, van wie sommigen begin mei in Stockholm een bijeenkomst van Peoples Global Action bijwoonden.
    Op die conferentie over migrantenrechten werd fel uitgehaald naar 'Fort Europa', vertelt Jille Belisario, actief in een Filipijnse migrantenorganisatie. Zij las de lijst met 'Stockholm-eisen' voor, waaronder het recht op een fatsoenlijke asielprocedure, bescherming van kinderrechten ...


Red.:   'Fort Europa' staat natuurlijk voor "het tegenhouden van asielzoekers", en 'een fatsoenlijke asielprocedure' voor het toelaten van alle asielzoekers, want als je dat niet doet, houdt je mensen tegen. En dat is onfatsoenlijk - om individuele mensen tegen te houden ...


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

18 mei 2014