WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: EU en zelfstandigheid

  Meer Europese samenwerking leidt tot meer zelfstandigheid voor de nationale staten  -  Minister Koenders van Buitenlandse zaken, alle overige Nederlandse bestuurders, alle Europese bestuurders, intellectuelen en kwaliteitsmedia.

Herhaling: Dit is een absurditeit die zo opzichtig absurd is, dat dit op zich weer absurd is. Desalniettemin: men durft het gewoon in zwart en wit op te schrijven:


Uit: De Volkskrant, 10-06-2016, door Bert Koenders, is minister van Buitenlandse Zaken.

Nederland moet aan het stuur van de EU blijven

Federalisten en nationaalpopulisten vergeten allebei dat de EU alleen kan werken met krachtige lidstaten.


Red.:   Ja, het staat er echt. Net als dit:
  Tussentitel: Liever effectieve Europese grensbewaking dan de illusie van een muur rond Nederland

Oftewel: Liever groene kaas van de maan, dan Goudse kaas uit de Nederlandse wei.
    Er stond ook een stukje argumentatie:
  Nationaal-populisten vluchten niet alleen naar de achterbank. Ze doen nog iets veel ergers: in hun paniek gooien ze ook Europa's morele TomTom uit het autoraampje.

Het argument: "De Moraal".
    Natuurlijk niet de gewone-mensenmoraal, maar de moraal van de elite:

  Voor minderheden is geen plaats. Internationale verdragen vormen hooguit een setje adviezen, die je kunt negeren.

Onbeperkte immigratie en het opgeven van de westerse cultuur.
    Hier de gaten die de reageerders er in vonden:
  ruud volkskrant - vrijdag 10 juni 06:30
Hoe groter de organisate, hoe minder democratie er nog bestaat..Mensen moeten het recht hebben, om hun eigen leefomgeving naar hun eigen wensen in te kunnen richten..Bij de EU wordt alles een grote eenheidsworst van one size fits nobody.

jefcooper - vrijdag 10 juni 07:39
Weer een verhaal wat de suggestie uitstraalt dat de EU een doel op zich is. Wie in Brussel echt aan de touwtjes trekt is gissen, maar in elk geval niet het flutlandje Nederland. Dat is dan ook het probleem, de EU is druk bezig, en slaagt daar helaas redelijk in, de landen op te heffen. De Franse stakers begrijpen dat, die weten dat ze tegen Brussel staken. De Britse exit pleitbezorgers ook, zoals Farrage zegt 'wij willen ons land terug'. Waarom er geen samenwerking zou kunnen zijn tussen soevereine landen is nog nooit duidelijk gemaakt. In de EEG tijd ging het goed.

EddieVaIiant - vrijdag 10 juni 09:29
Geachte minister Koenders, als U liever investeert in effectieve Europese grensbewaking dan in de illusie van een muur rond Nederland, waarom hebben U en Uw voorgangers dat nimmer uitgevoerd? U gebruikt daarom een drogredenering want er is nooit iets gedaan om de buitengrenzen daadwerkelijk te beschermen en strenger te controleren.

carolus magnus - vrijdag 10 juni 10:28
Een EU die bij voorkeur bestaat uit krachtige lidstaten roept de vraag op waarom die krachtige lidstaten een EU nodig hebben. De EU is een zwaar, log, duur, complex, controversieel en zelfs splijtend mechanisme met als enig doel om te bereiken wat met eenvoudige samenwerking evengoed zo niet beter zou lukken. Zijne excellentie Minister Koenders mag mij nationaal-populist noemen, het zal mij er niet van weerhouden om tegen de EU te blijven ageren.

Hazlo - vrijdag 10 juni 11:07
Brussel is totaal de weg kwijt, steeds meer bemoeizucht en idiote wetten en regels, de grenzen open voor de Ukraine en straks voor de hele Balkan en Turkije en voor miljoenen economische Afrikaanse gelukzoekers, en miljarden belastinggeld naar corrupte landen. Je hoeft er niet voor doorgeleerd te hebben om te weten dat dit uit gaat lopen op een catastrofe. Economische en militaire samenwerking zoals in de EEG, met ieder zijn eigen munt, wet en regelgeving en grenzen is de beste garantie om de vrede te bewaren, zo als het nu gaat worden wij een 2e S.U. en zal het ons ook net zo vergaan!

JanTump - vrijdag 10 juni 11:48
Weer een stukje dat met retoriek de problemen oplost. In de lijn van de retoriek van de Volkskrant. Kijk eens naar de koppen boven de opinie-artikelen? We moeten dit, en we moeten dat! Het valt mij steeds weer op, en anderen natuurlijk ook. In de retoriek beslist en vol zelfvertrouwen. In werkelijkheid is Nederland een bang muisje. Koenders is de vleesgeworden bange PvdA-muis, die nu nog flink piept over Europa. Na de verkiezingen niet meer. Dan is het zielig. Ik vind dit zeker geen goede ontwikkeling, maar ik houd de realiteit scherp in het oog. Koenders staat niet bekend om zijn daadkracht.

rope88 - vrijdag 10 juni 15:20
Maar één conclusie mogelijk: meneer Koenders is de weg totaal kwijt. Die mensen konden dat wel eens niet vergeten zijn, verre van, maar gewoon anders waarderen dan meneer Koenders: een ongemakkelijke waarheid. En om die mensenrechten schendende deal met Turkije succesvol te noemen (die vluchtelingen zijn er nog steeds hoor, meneer Koenders) en tegelijkertijd het hebben over democratiseren: sorry hoor; kijk eens naar Polen en de rest van de oosthoek met hun opkomend fascistisch nationalisme? Zou ik me meer druk over maken, niet dan?

rob_z - vrijdag 10 juni 19:27
De EU is een eenzijdig project geworden van politici, multinationals en enkele filosofen. Op basis van wensdenken, tunnelvisie en grootheidswaanzin. De meerderheid van 60% van de bevolking werd niks gevraagd. Ja in 2005. Maar toen werd niks met de uitslag gedaan. En dat de EU ons zoveel welvaart gebracht heeft dat geloofd toch niemand meer. In Zuid-Europese landen is de jeugdwerkloosheid al jaren 30% tot 50%. Noorwegen en Zwitserland doen het beter. En het feit dat er geen oorlog is geweest is meer dankzij de NAVO. Ik ga in de huidige EU in Parijs of Brussel de straat niet op.

DAvL - zaterdag 11 juni 18:35
Op geen enkele manier overtuigend stuk. Zoveel tegenstrijdigheden en goedkope doorzichtige trucs ...

Nellie - zaterdag 11 juni 23:59
En dat gajes reutelt maar door. Terwijl ze ijskoud achter onze rug om onze soevereiniteit en onze rechtstaat verpatsen aan Amerikaanse zakenbankiers en capains of industrie. Onze democratie om zeep helpen en ons bestoken met misselijkmakend manipulatieve propaganda. Wat nou persvrijheid. We worden geregeerd door een kliek perverten, die een kinderombudsman die het waagt tegen de grove schendingen in dit land van artikel 7 van het internationaal verdrag van de rechten van het kind gewoon wiebert en experimenten op menselijk leven toestaat om zo zombiebabys te leren creëren. Afzetten die handel.

Ach ja ...


Naar Denkfouten, absurditeiten  , of site home

12 jun.2016