WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: Koude Oorlog, schepen

  Het sturen van NAVO schepen/-vliegtuigen naar naar vlak voor de Russische kust is een daad van vrede - Het sturen van Russische schepen-vlietuigen naar vlak voor NAVO-kust is een daad van agressie  -  Alle westerse politici, media, en intellectuelen.

Het kan nauwelijks simpeler. Dit onderwerp wordt dan ook beheerst door lieden met granieten koppen, dunne lippen en stalen ogen, die de lezer en kijker grimmig toebijten. Aan de westerse kant, dat is. De aanleiding oor de verzameling (nrc.nl, 26-12-2017, door Joram Bolle uitleg of detail ):

  VK bezorgd over Russische schepen nabij Britse wateren

De Britse marine heeft tijdens de kerstperiode meerdere Russische oorlogsschepen in de gaten gehouden die dicht in de buurt kwamen bij Britse wateren. Dat heeft de Royal Navy dinsdag bekendgemaakt. ...
    Het fregat HMS St Albans werd er op 23 december op uitgestuurd om het Russische fregat Admiraal Gorsjkov te “escorteren” op de Noordzee. ...
    Het patrouilleschip HMS Tyne voerde op 24 december een soortgelijke opdracht uit. Het volgde een Russisch schip, dat door de Britten slechts wordt omschreven als schip dat “inlichtingen verzamelt”, door de Noordzee en het Kanaal. ...

‘We tolereren geen agressie’
De Britse minister Gavin Williamson van Defensie spreekt in een verklaring stevige taal over de aanwezigheid van Russische schepen nabij het Verenigd Koninkrijk:
“Ik zal niet aarzelen om onze wateren te verdedigen, of enige vorm van agressie tolereren. Groot-Brittannië zal nooit geïntimideerd worden als het gaat om het beschermen van ons land, ons volk en onze nationale belangen.”    ...

En zond vervolgens een kleine vloot naar de Baltische Zee en de Zwarte Zee om daar de vrede te gaan handhaven.

En nog eentje uit het archief (de Volkskrant, 02-11-2016, door Patrick van IJzendoorn):
  Chef geheime dienst verbreekt eeuw stilte wegens Poetin

Het was een uniek flottielje, tien dagen geleden vanaf de Witte Kliffen van Dover. Achtervolgd door twee Britse marineschepen voeren acht Russische oorlogsschepen met voorop de Admiraal Koeznetsov door Het Kanaal, op weg naar Syrië.
    Normaal gesproken zouden de Russen om het Verenigd Koninkrijk zijn gevaren, maar dit keer besloten ze de sluiproute via het drukbevaren Kanaal te nemen. Ter hoogte van Dover blies men een grote hoeveelheid zwarte rook de lucht in. Het was precies 211 jaar na de Slag om Trafalgar.
    Het symboliseerde de spanning tussen Moskou en Londen, ...

Waarop het weer complottheorieën en nepnieuws à la "grote hoeeelheden zwarte rook" bij de vleet was, zie de kop, over "Russische spionnen".


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

26 dec.2017