WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: Rusland versus islam

  Rusland is onze fundamentele tegenstander - de islam is onze fundamentele medestander  -  Alle westerse politici, media, en intellectuelen.

Uit alle berichtgeving en meningvorming is het volkomen duidelijk: de grote bedreiging voor onze vrijheid in Rusland, en onze grote vriend is de islam. In Rusland is geen enkele vorm van democratie, geen enkele vorm van persvrijheid, geen homorechten, er vinden regelmatig executies door onthoofding plaats. Bovendien plegen aanhangers van Rusland met enige regelmaat aanslagen in Europa en de overige westerse wereld. In de islamitische wereld vindt je niets van dit alles, dus zijn dit onze grote vrienden. Een situatie ons bijvoorbeeld beschreven door Arnout Brouwers, van opleiding historicus en al langere tijd prominent redacteur bij de Volkskrant:


Uit: De Volkskrant, 13-02-2016, door Arnout Brouwers

Europa's dilemma: speler of speelbal

Of Europa herstelt de orde in eigen huis en blijft een speler, soms ook zonder de VS, of het wordt de speelbal van andere machten, weerloos tegen externe én interne instabiliteit.


Tussentitel:  Het is geen toeval dat populisten ondersteund worden vanuit Moskou
Dienstplicht voor mannen én vrouwen bindende functie kan vervullen


...   
Wat is 'München'? Er is natuurlijk het München van 1938, van de 'appeasement' van Hitler. ...
    ... Dit jaar claimt Rusland, in München vertegenwoordigd door minister Lavrov en vicepresident Dmitri Medvedev, een hoofdrol.
    De internationale diplomatie zelf lijkt dus steeds meer op een achtbaan. Waar Merkel vorig jaar de 'long game' tegen Poetin afkondigde, staan nu de sancties tegen Rusland alweer ter discussie. Het 'lange spel' in de Koude Oorlog duurde bijna vijftig jaar, nu worden de vijftig weken nauwelijks gehaald.
    Dit keer zal München in het teken staan van Syrië, maar het eigenlijke onderwerp is altijd hetzelfde: hoe staat het met de Europese veiligheid? Drie hoofdlijnen vechten om aandacht: een dreigend nieuw conflict tussen het Westen en Rusland ...
    Met op de achtergrond Amerika ... zie de nieuwe NAVO-initiatieven in Oost-Europa).    ...
    Ook Ivo Daalder, Amerikaans politicoloog met Nederlandse wortels en van 2009 tot 2013 Obama's man bij de NAVO, brengt het probleem dichter bij huis. ... Russische assertiviteit ...
    ...schrijft Daalder ... Rusland vormde een grote bedreiging daarvan in 2014 toen het Oekraïne binnenviel. ...
    Hoe kunnen de Europeanen een speler blijven? Door zich niet uiteen te laten drijven door Russische machts- en energiepolitiek ... door te beseffen dat populisten van rechts en van links die in veel EU-landen tegen Europese samenwerking te hoop lopen niet alleen de Europese ordening ondermijnen maar ook Europese waarden als democratie, tolerantie en vrijheid; door te beseffen dat het geen toeval is dat juist zulke bewegingen vanuit Moskou ondersteund worden; door militair te durven ingrijpen waar Europeanen dat kúnnen en waar het gemeenschappelijke Europese belang ertoe noopt ...
    Veel van de hier genoemde zaken gebeuren al, of komen op gang, in EU- en in NAVO-verband. Het narratief van de wanhoop komt van de krachten die uit lijken op de ondergang van onze beschaving. Oekraïne is een frontstaat in een door Rusland begonnen oorlog ...
    Twintig jaar geleden waren er goede redenen de dienstplicht af te schaffen. Nu verzucht de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Wallström dat ze die graag hersteld zou zien. ...
    En ten slotte zou het een goed getimed signaal naar buiten kunnen afgeven, naar machten zoals Rusland die rondbazuinen dat Europa ten onder gaat aan innerlijke zwakte en immoraliteit. Europeanen moeten hun waarden juist met trots uitdragen. Wanneer komt Europa met zijn eerste gepantserde 'Conchita Wurst-brigade', gemaakt van dubbelgehard staal?    ...
    ...  Nu is het Poetin die probeert de EU te splijten (inzake sancties en gas), te verzwakken (door de vluchtelingencrisis aan te wakkeren) en te onthoofden (door, mede door opruiing in Duitsland zelf, Merkel ten val te brengen).
    Dat is het echte 'oude Europa' dat vandaag in München botst met het nieuwe Europa van vrije lotsbestemming en gedeelde soevereiniteit. Maar ook in Nederland zijn er, net als in veel andere EU-landen, mensen en partijen opgekomen die het oude Europa willen laten zegevieren. Ook Nederland is daarmee een frontlijnstaat geworden. Want het destructivisme heeft een prijs. Het moderne 'München' speelt zich dus ook af aan uw keukentafel.


Red.:   Nou ... Is dat geen duidelijke taal. Net als het volgende, opgeschreven na de laatste Russische terreuractie, dit keer in Brussel:


Uit: De Volkskrant, 23-03-2016, hoofdredactioneel commetaar, door Arnout Brouwers

Betrek moslims bij strijd tegen terreur

... Juist de moslimgemeenschap moet de hand worden gereikt ...


Red.:   Maar natuurlijk. Als dragers van de verlichting kunnen de moslims een onschatbare bijdrge leveren aan de bestrijding van het Russische terrorism.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

1 jun.2014