WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Neurologie, emotie-organen: overzichten

8 okt.2014

Naast die gegeven in Neurologie, emotie-organen , hier nog een paar overzichten van de ruimte van de emotie-organen. Als eerste eentje met als oorspronkelijk hoofddoel de illustratie van de loop van de medial forebrain bundle (van hier via ):

Hier ook benoemd, bij wijze van hoge uitzondering, is het mammilotegmental tract, oftewel de bundels lopende tussen de mammilary bodies en (de bovenkant van) de hersenstam. Tevens zichtbaar maar ook hier onbenoemd zijn bundels lopend tussen de habenular nucleus en de hersenstam. In diverse overzichten worden de structuren wel ingetekend dus ze zijn vermoedelijk redelijk in het oog vallend.

Nog meer aanvulling hier (van hier via ):

Hier duidelijk te zien wat ook in andere illustratie wordt afgebeeld, is hoe er een bundel loopt van de hersenstam naar de hypothalamus en hypofyse. De naar buiten lopende bundel overlappende de onderkant van de amygdala is de oculomotor nerve (hoofdzenuw nummer 3).


Naar Neurologie, emotie-organen Neurologie, organisatie , Neurologie, overzicht , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .
 

 

.2013