WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Sociologische begrippen: immigratie, aantallen

26 mei 2015

Onderstaand gegevens omtrent het antal asielzoekers verblijvende onder de hoede van het Centraal Opvangsorgaan Asielzoekers, het COA uitleg of detail . Dit zijn tevens de aantallen immigranten via deze route, uitgaande van het "continue stroom"-model: er is een continue instroom, en een continue uitstroom - en een opvang. Stel dit voor als vloeistofstromen:
Stromen

Dan is meteen glashelder, tenzij het vat zeer groot is ten opzichte van de stromen, dat datgene dat erin komt gelijk is aan datgene dat eruit gaat. En wat uit het COA stroomt, stroomt de maatschappij in, en is dus immigratie. Vrijwel uitsluitend allochtone immigratie. Hier zijn de screenshots vn de CO-website:
COA immigratie 1 
 
COA immigratie 2 
 
COA immigratie 3 

Indien gewenst, download de plaatjes voor het lezen op ware grootte.
    Dit zijn de gegevens zoals gebruikt in Immigratie, aantallen . Het totaal is 772611, over 21 jaar, neerkomende op 36791 per jaar. Door over die 21 jaar te middelen is de invloed van pieken en dalen vrijwel minimaal geworden, en dit aantal kan uitstekend gebruikt worden voor projecties naar de toekomst - in ieder geval veel beter dan projecties gebaseerd op kortere termijnen.


Naar Sociologische krachten, immigratie, aantallen , Sociologie lijst , Sociologie overzicht , of site home .