WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Allochtonendebat, misverstanden: massa-immigratie

1 feb.2012

Dat er geen sprake is van een verschijnsel genaamd massa-immigratie, is één van de leerstellingen van de politieke-correctheid. Als er een massa-immigratie was, zou dat namelijk zeker bedreigend zijn voor de Nederlandse cultuur, want als er een massa binnenkomt met een andere cultuur, en ze moeten "ook hun plaats krijgen", wat een andere leerstelling is van de politieke-correctheid, is er minder plaats voor de Nederlandse cultuur: geld en ruimte kan je mar één keer vergeven. En dat geldt ook voor alle personele posities: een Marokkaanse burgemeester is geen-Nederlandse burgemeester. Een creoolse Journaal-lezers is geen Nederlandse Journaal-lezeres. Als je de creoolse Journaal-lezeres herdefinieert als een "Nederlandse" Journaal-lezeres, was het überhaupt overbodig om de Nederlandse Journaal-lezeres te vervangen door een creoolse Journaal-lezers.
    En omdat er geen sprake kan zijn van "bedreiging van de Nederlandse cultuur", kan er dus ook geen sprake zijn van massa-immigratie:


Uit: De Volkskrant, 05-12-2011, door Bert Brussen en Thomas von der Dunk

Brussen vs Von der Dunk over 'moreel ejaculerende journalisten'

Opnieuw wordt een met uitzetting bedreigde asielzoeker door links omhelsd, zegt Bert Brussen. In normale tijden zou er allang een generaal pardon zijn geweest, meent Thomas von der Dunk.
.

Bert Brussen:
Er moet weer een nieuwe minderjarige asielzoeker worden uitgezet. ...

Thomas von der Dunk:
... In normale politieke tijden was voor deze beperkte groep allang een generaal pardon gevolgd. Het is de huidige massahysterie over zogenaamde massa-immigratie ...


Red.:   Thomas von der Dunk is één van die bvoorbeelden van iemand bij wij het brein redelijk wekt, tot het over immigratiezaken gaat. Dan gaat het licht volledig uit.
    En hier is een tweede voorbeeld:


Uit: De Volkskrant, 13-10-2012, door Rutger Bregman

Nederland volgens Maarten van Rossem

Van Rossem schrijft helder en lichtvoetig over van alles en nog wat.
.

Dat Maarten van Rossem nog tijd over heeft om te schrijven naast al zijn mediaoptredens wekt misschien enige verbazing. Maar dit is dan ook een allegaartje van essays en columns die sinds 2007 in zijn glossy Maarten! zijn verschenen. Het lijkt daardoor wel een boekje uit een vorig tijdperk, toen bijvoorbeeld 'de multiculturele samenleving' nog een geliefd onderwerp van polemiek was. Van Rossem ontkracht nog maar eens de mythe van de massa-immigratie ...


Red.:   De geloofwaardigheid van Maarten van Rossem valt af te leiden uit het feit dat hij PVV'ers een grotere bedreiging vindt dan de koppensnellers van de islam.
    Hier één de beroeps-leugenaars van de Volkskrant:


Uit: De Volkskrant, 15-02-2013, door Toine Heijmans

Hoe goed is... de nieuwe Nederlander? Vaak veel beter dan we denken

Massa-immigratie? Geen sprake van

Nee, Nederland wordt niet overstroomd door kansloze allochtonen. Wie zich niet door emoties laat leiden maar nuchter naar de cijfers kijkt, ziet dat meer dan de helft van de migranten hoogopgeleid is en uit het 'Westen' komt. En in 2012 kwamen er per saldo 12 duizend 'nieuwe Nederlanders' bij. Niet zóveel dus.


Quizvraag
Hoeveel Marokkanen kwamen vorig jaar naar Nederland?
A.210.000
B.21.000
C.2.100

Iedereen die C invult, mag stoppen met lezen, want die weten het al en ze hebben gelijk. Het zijn er niet zo veel als weleens wordt gedacht. De rest moet meteen maar door naar de Turken: daarvan kwamen er vorig jaar 3.800 naar Nederland, een best aantal. Maar tegelijk vertrokken er ook nog eens 4.000, waardoor de netto aanwas van nieuwe Turken komt op -200.
    Van de Marokkanen gingen er trouwens 1.800 weg vorig jaar. Saldo: +300.
    Is dat nu wat we verstaan onder massa-immigratie?    ...


Red.:   En dat al sinds 1960. Dus we zouden nu ruim in de negatieve cijfers moeten zitten. Dat allochtonen die nu al de helft van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam uitmaken ... Dat is pure verbeelding.
    Dit waren allemaal Nederlanders (hoewel ... Von der Dunk is van Joodse afkomst). Maar de allochtone immigranten zelf kunnen er ook wat van:
 

Uit: Joop.nl, 13-07-2012, door Amma Asante - Kandidaat-Kamerlid voor de PvdA

Massa-immigratie? De rechtse partijen zien spoken

Er is geen massa-immigratie, toch schermt onder andere de VVD ermee. ...


Red.:   Oké, dat was de politieke-correctheid. Nu de werkelijkheid. Die hier aanvankelijk bestond uit een reeks voorbeelden van het tegendeel, maar die een andere start heeft gekregen vanwege de volgende bijdrage:


Uit: De Volkskrant, 17-09-2014, door Robert Vuijsje

Land van afkomst | Interview | Noraly Beyer

Op zwart

Welke rol speelt afkomst in een leven in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Noraly Beyer was presentatrice van het NOS Journaal en vindt het spijtig dat er geen gekleurde opvolger is gekomen.


Tussentitel: 'Ik was veertien jaar weg geweest uit Nederland. De sfeer was totaal omgeslagen, alles was veranderd'

Het mooiste vond ze de mensen die kwamen vragen of ze over haar hand mochten wrijven, om te zien of de kleur zou afgeven. Als kind was ze één keer op vakantie geweest naar Nederland. 'De mensen hadden ogen op steeltjes als ze ons zagen. Een gezin met zes kinderen, allemaal donker. Dat was ongekend.'
    ...De vader van Noraly Beyer kwam terecht bij Shell, haar moeder zat in het onderwijs. Wie het zich kon permitteren stuurde zijn kinderen naar Nederland om te studeren. Op haar 12de ging ze naar het internaat in Roermond, bij de nonnen.
    '...Mensen zoals ons kenden ze alleen van de missiekalender. Ik zat met twee andere kinderen uit de West op die kostschool. We waren de zwarte korrels in een pan met witte rijst.'    ...


Red.:   Oftewel: in de jaren zestig (Beyer is van 1946) was Nederland zo wit als een laken. met een klein vlekje erop.
    Waarop het artikel eigenlijk meteen gesloten kan worden, want iedereen die wel ens in een stad in het westen heeft rondgelopen, weet dat het nu zwart ziet van de gekleurden en er een behoorlijk aantal gebieden is waar ze in de meerderheid zijn. En van bijna nul naar deels dominant kan alleen door immigratie van die massa die er nu is: massa-immigratie (het idee dat het allemaal, van "fokken" komt is nog veel beangstigender).
    Op het voormalige Volkskrant-weblog was ren "intellectueel"die zijn weblog gewijd had aan het bestrijden van de mythe van de massa-immigratie, en daartoe met eindeloos veel grafieken kwam, gelicht uit de cijfers van het CBS, bij voorkeur. De redactie kreeg op een gegeven moment een brain wave en presenteerde hem sterk verkort deze gegevens: bijna 0 in 1960, 1,5 miljoen in 2010 (met een klein grafiekje erbij in het tekstvak), en de conclusie: dat is massa-immigratie. Het leverde de redactie een permanente ban op van reageren bij onze "intellectueel". Het was één van de leermomenten die leidden tot de conclusie dat met dit soort mensen geen discussie mogelijk is. Geen enkele.
    Dit wat betreft de redelijke aanpak. Hierop nog de reeks aan artikelen die laten zien hoe veel allochtone immigranten er wel niet zijn in Nederland en aanverwante Europese landen:   


Uit: De Volkskrant, 30-01-2012, van correspondent Patrick van IJzendoorn

Londen opent Spelen op z'n Engels

Na de grootse show in Peking moet Londen nu een onvergetelijk openingsspektakel creëren voor de Olympische Spelen in juli. De Engelsen houden het simpel bij Shakespeare en gewone mensen.

Fotobijschrift: Regisseur Danny Boyle verklapt Lonneke schoolkinderen dat met het gebeier van een immense klok de Olympische Spelen in juli worden geopend

Verpleegsters, schoolkinderen en een misvormd monster uit een van William Shakespeare's toneelstukken behoren tot de hoofdrolspelers in de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Artistiek directeur Danny Boyle heeft aangekondigd dat de show minder adembenemend en hemelbestormend zal zijn dan vier jaar geleden in Peking, maar des te 'menselijker, creatiever en inventiever'.


Red.:   De illustratie bij het artikel laat zien dat wat ze verstaan onder "gewone mensen" dus "allochtone immigranten" is  - waarvan er dus een enorme massa moet zijn:


    Maar het is in Nederland precies hetzelfde hetzelfde. Zelfs bij het "Nationale" Songfestival blijkt dat de bevolking van Nederland voor de helft uit creolen bestaat (de Volkskrant, 25-02-2012):

En het speelt in heel Europa - want uit dezelfde krant:

Van iedere drie friet-etende Belgen zijn er al twee van allochtone afkomst.
    En om het Europa-wijde karakter van de tsunami te benadrukken, drie dagen later:


Uit: De Volkskrant, 28-02-2012, van correspondent Merlijn Schoonenboom

Spanningen met Iran drijven prijzen Duitse braadworst op

De spanningen met Iran kunnen een onverwacht gevolg hebben voor het komende Duitse grill-seizoen. Volgens een aantal Duitse slagers en handelaars is de stijgende prijs van schapendarm uit het Midden-Oosten er mede de oorzaak van dat diverse worstsoorten de komende maanden duurder zullen worden. ...


Twee creolen op de twee koopsters van bratwurst.
    De voorgaande drie gevallen liggen binnen drie dagen, en zijn dus sterk representatief - zo sterk kan de berichtgeving niet afwijken van de werkelijkheid, toch? En die werkelijkheid is dus die van een een massa-immigratie van allochtonen. Van een tsunami. Zoals Geert Wilders al zei.
    Een gewone demonstratie over iets met scholen:


Uit: De Volkskrant, 22-03-2012, van verslaggeefster Evelien Flink

Reportage | Demonstatie ROC ASA college

'Nu mogen we zelf iets doen'

Zeven mbo-scholen moeten bezuinigen, anders worden ze overgenomen door ROC Amsterdam. Leraren stellen nu voor eigen arbeidstijd in te leveren.


Red.:   En wat zien we als we het hele bericht bekijken:


Een schoolplein bijna geheel gevuld met moslim-immigranten - en een enkele autochtoon (linksvoor).
    Cijfers uit een lokale bron:


Van: www.omroepwest.nl, 14-04-2012. uitleg of detail

Den Haag: Meer dan 50% allochtone inwoners

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer allochtone dan autochtone inwoners in Den Haag. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50 procent gezakt.


Volgens de gemeentelijke bevolkingsprognose zal het aantal autochtone Hagenaars tot 2020 zelfs dalen met 15.000.
    Tot die tijd zullen er naar schatting 30.000 allochtone inwoners bijkomen in Den Haag.   ...


Red.:   Om te brullen van de lach, na al die ontkenningen. Trouwens:  ook in Rotterdam is dat waarschijnlijk zo, al meerdere jaren.
    En overigens: dit bericht was natuurlijk niet te vinden in de kwaliteitsmedia - print of elektronisch.
    En hier de bevestiging van het Rotterdamse vermoeden:


Uit: De Volkskrant, 18-10-2012, van verslaggever Bart Dirks

Ruim helft inwoners Rotterdam allochtoon

Rond het jaar 2015 telt Rotterdam evenveel allochtone als autochtone inwoners. Na Amsterdam bereikt Rotterdam als tweede stad in Nederland dit omslagpunt. In 2030 kan het aandeel allochtonen er gestegen zijn tot 60 procent.
    Die verwachtingen blijken uit de Bevolkingsprognose Rotterdam 2013-2030 van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek, in opdracht van het gemeentebestuur. Begin 2012 was 52 procent van de Rotterdammers autochtoon: beide ouders waren in Nederland geboren.    ...


Red.:   En dan tellen de kinderen van hier geboren Marokkanen dus nog niet eens mee. Het werkelijke percentage ligt dus hoger, en is nu al meer dan de helft.
   Dus hebben nu drie van de grootste steden in Nederland een allochtone meerderheid. En volgens de multiculturalisten is er geen massa-immigratie.
    Er is weer eens de Citotoets geweest, en de Volkskrant presenteert een archetypische klas:


Uit: De Volkskrant, 06-02-2013, van verslaggeefster Charlotte Huisman

'Wat ik later worden wil: trendwatcher!'

Al Qalam is een van de 52 'excellente' scholen van Nederland. De prestaties zijn er bovengemiddeld.


De kleuters lopen twee aan twee op hun tenen door de centrale hal van de islamitische basisschool Al Qalam in Gouda. Juf Joy-Alice heeft hen gevraagd deze dinsdagochtend zo stil mogelijk te zijn. ...


Red.:   En dat ziet er dan zo uit:


Nu denkt u meteen bij uzelf, als kritisch waarnemer: ik zie alleen maar zelfstigmatisering en dus achterstanden. Hoe kan dat 'excellente' dan kloppen?. Hier is het antwoord:
  Schooldirecteur Said Boukayouh heeft hoge verwachtingen van de scores van zijn leerlingen. Al Qalam presteert elk jaar bovengemiddeld met de Citotoets, afgemeten aan het opleidingsniveau van de ouders van het kind, vertelt hij zichtbaar trots.

Oftewel: de ouders zijn analfabeet, en de kinderen hebben een beetje leren lezen en schrijven. Dan heb je dus te maken met een excellente school, en excellente leerlingen. Die later ook iets nuttigs willen doen voor de Nederlandse economie: trendwatcher worden.
    Over het buitenland is het altijd veel makkelijker praten:
 

Uit: De Volkskrant, 25-02-2013, van correspondent Patrick van IJzendoorn

Reportage | Londense buurten

Blanke Britten weg uit Oost-Londen
 
In het oosten van Londen vindt een 'witte uittocht' plaats. De blanke East Enders voelen zich niet meer thuis.

Tussentitel: 'De immigratie is doorgeschoten. Het is intimiderend'

Steve Mason kijkt wat verloren in de etalage van makelaar Orange Square. 'Dat is een ritueel geworden. De hoop dat ik dit shithole kan verlaten, is klein.' Met deze onvriendelijke benaming doelt de 48-jarige schilder en behanger op East Ham, een overwegend Indiase wijk in het oosten van Londen. Het lijkt op een koude versie van Madras. Op de stoep van de High Street staan tafels met mango's, meloenen en groene bananen. Vrouwen in gekleurde sari's lopen de Shiva-supermarkt in. Een oude man beweegt met zijn handen drie keer van voorhoofd naar de lichtblauwe muur van de Laksmi-tempel. Het ruikt naar curry en wierook.
    Levendig is het East End nog altijd, tot in de late avonduren, maar niet op een manier die West Ham United-supporter Mason gewend is. Hij steekt een Silk Cut op en analyseert de ontstane situatie. 'Kijk om je heen, ik ben de enige blanke hier. Massa-immigratie heeft de wijk veranderd. Wat heb ik hier nog te zoeken? ...


Red.:   Wat dus geen heer verschilt van de Nederlandse situatie. Die Toine Heijmans is dan ook een beruchte multiculturalist.
    De allochtonen beseffen de waarde van massa-immigratie maar al te goed:


Uit: De Volkskrant, 25-03-2013, column door Harriet Duurvoort, media-ondernemer.

Kunst, hiphop en kansenwijken

Tussentitel: Ik heb altijd een zwak gehad voor 'kansenwijken'

'Als wij hier een rondleiding hebben met een school met islamitische leerlingen, hangt de volgende dag het schoolbestuur aan de lijn. U heeft een schilderij getoond van een zekere Breit... nee Breitner. En dat was bloot. Dat moet u weghangen, anders komen we niet meer!' Dat waren de woorden van Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans van Beuningen, toen ik hem jaren geleden interviewde voor een documentaire over de rol die culturele diversiteit speelde in de kunst.
    De dagelijkse praktijk van de kunsteducatie bij een internationale kunstinstelling in een stad waarin inmiddels een ruime meerderheid van de jeugd allochtoon is ...


Red.:   Auteur Harriet Duurvoort, creools-Surinaamse, constateer het met genoegen. Om er haar eisen aan te kunnen verbinden:

  Kunst moet anno nu wat vaker een dialoog zijn en niet uitsluitend een westerse monoloog, hoe terecht de nakende missiedrang ook is.
    Ik geef ruiterlijk toe dat dit alles niet gespeend was van eigenbelang en persoonlijke navelstaarderij. Ik wilde als kunstliefhebber, en als gekleurde vrouw, naast Breitner gewoon wat meer zwarte kunstenaars als Basquiat of Ofili aan de witte muren. Of Kara Walker. Alle vier zijn mijn cultureel erfgoed.    ...
    Ik wacht met spanning af wanneer een kunstmuseum eens een tentoonstelling aan de hiphop wijdt. ...

Wij zijn de meerderheid en wij eisen onze kunst in jullie musea.
    Uit een artikel over de algemene verandering van cultuur, door een zeer gerespecteerd filosoof:
 

Uit: De Volkskrant, 19-04-2013, door Ad Verbrugge

Wat hol en uitgewoond is, moet plaatsmaken voor het levensvatbare
 
Wat is het grootste probleem van ons land en hoe lossen we dat op? Bijzondere denkers en doeners beantwoorden die vraag in een lezing in De Balie. Gisteravond deed Ad Verbrugge, filosoof aan de Vrije Universiteit, dat: 'In reactie op de ontheemding proberen we opnieuw onze wereld als een 'huis' vorm te geven.'


De verschillende crises - de financieel-economische, de ecologische, de institutionele, de demografische en de energiecrisis - hebben één ding gemeen: zij wijzen op een ontwrichting die samenhangt met de manier waarop de postmoderne mens de aarde bewoont. ...
    De generatie van de jaren zestig wilde de wereld veranderen en dat heeft zij ook gedaan, ook al is de uitkomst daarvan een andere dan zij wellicht in gedachten had. ...
    Surfend over het internet kan hij ieder moment van de dag wegdromen, de tastbare werkelijkheid ontvluchten en ...
    Vooral vanaf de jaren negentig lijken oude grenzen in sneltreinvaart te worden opgeheven. De grote ideologische tegenstellingen verdwenen, de grenzenloze markt werd omarmd, deregulering werd het toverwoord. Via internet konden we met mensen over de gehele wereld in verbinding treden. In Europa gingen de grenzen open en de basis voor de EU werd gelegd. Er kwam massa-immigratie en het ideaal van de multiculturele samenleving vierde hoogtij.    ...


Red.:   En die massa-immigratie is niet weggegaan, dus is er nog steeds die massa-immigratie. Die massa-immigratie is permanent aanwezig.
    Er is helemaal geen massa-immigratie. Nederland is altijd geweest zoals het nu is:


Uit: De Volkskrant, 17-06-2013, column door Aleid Truijens

Het Tropenmuseum als de maat der dingen

In het Tropenmuseum heb ik mijn eerste neger gezien, die toen nog zo heette. Rond 1960, ik was een kleuter. ...
    Amsterdam was in die jaren zestig nog onvoorstelbaar wit. Ja, mensen die uit 'Indië' kwamen en rijsttafel kookten, die kende ik wel. En wij hadden een buurvrouw uit Suriname. Een bejaarde, statige dame, die een beetje plechtig sprak, met rollende r. Maar zij was niet zwart ; ze leek niks op Sjimmie van Sjors, met zijn grote rode mond en oorringen. Eerder was ze grijsbruin, met golvend wit haar. Een soort mens waarvan er maar eentje was en die ik niet associeerde met het woord 'neger'. Later kreeg ik in de gaten dat mensen verschillende kleuren konden hebben. ...


Red.:    Ja hoor, altijd zo geweest ...
    En nu willen ze zelfs de baas spelen, op grond van hun overtal (Harriet Duurvoort is Surinaames-creools):


Uit: De Volkskrant, 07-10-2013, column door Harriet Duurvoort, publicist

Het ongelijk van @jorisluijendijk

Tussentitel: Gevestigde media doen geen recht aan meerstemmigheid en diversiteit

...    Een geschiedenisstudent werpt op dat alleen in Europa deze discussie gevoerd wordt. Als je meer Afrikanen op tv wil, moet je maar naar Afrika. Opvallend hoe weinig voeling de nieuwe lichting jonge conservatieven met de realiteit hebben. In de Randstad is inmiddels in hún leeftijdscategorie de gevreesde 'majority of minorities' een voldongen feit; er is helemaal geen getalsmatige meerderheid meer, slechts minderheden.    ...


Red.:   Fijn. Laten we dus de maatschappij gaan inrichten naar Surinaams of Afrikaans voorbeeld ...
    En nog eentje van Duurvoort:


Uit: De Volkskrant, 02-12-2013, column door Harriet Duurvoort, publicist

Racisme-inzichten van een wijze moeder

...    Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat mijn lieve, wijze moeder mij toestemming gegeven heeft een boek over haar bijzondere leven te schrijven. Tijdens onze dagelijkse gesprekken duidt ze ook graag het hier en nu, zoals het oplaaiende racismedebat. ...
Als kind van de jaren dertig had mijn moeder nooit kunnen vermoeden dat er een tijd zou komen dat ze als gekleurde oudere vrouw onopvallend zou opgaan in de massa. Toen keek iedereen haar altijd na, was men altijd benieuwd of haar kleur afgaf en wilde zijn vingers door dat touwachtige kroeshaar halen.    ...
    Surinamers zijn in een ongeorganiseerde, massale volksverhuizing naar Nederland gekomen ...


Red.:   Ook deze discussie is dus allang gesloten: er is massa-immigratie, en massa-immigratie van deze soort:

  Surinamers ... domineren de krantenkoppen met werkloosheid, gettovorming, criminaliteit en heroïne.

Waarop het dus tijd is geworden om te gaan spreken over massa-remigratie.
    De multiculturalistische landverraders voelen zich sterk genoeg om open-kaart te spelen:


Uit: NRC, 25-01-2014, door Maurice Crul,  hoogleraar Onderwijs en Diversiteit aan de VU en de EUR en dit jaar gasthoogleraar aan de Graduate School van de City University in New York.

De rechts-populist is demografisch afgetroefd

...    Op 1 januari 2012 passeerde de stad Amsterdam een belangrijke mijlpaal: nog slechts 49 procent van de Amsterdamse bevolking is van Nederlandse afkomst. De voorlichter van de gemeente was blijkbaar nadrukkelijk geïnstrueerd om er geen enkele ruchtbaarheid aan te geven. Amsterdam is als eerste stad in Nederland een meerderheids-minderheden-stad. Rotterdam en Den Haag zullen in de komende vijf jaar volgen. De oude meerderheid wordt een minderheidsgroep in de grote steden, wellicht niet zoals andere minderheidsgroepen, maar wel degelijk een minderheid. En dat is nu precies wat Wilders’ betoog naïef maakt. In de leeftijdsgroep onder de vijftien jaar is nog slechts één op de drie jongeren in Amsterdam van Nederlandse afkomst. Hoe moeten die jongeren, zoals Geert Wilders dat wenst, die andere tweederde dwingen tot aanpassing? Het is een gepasseerd station. Wilders wordt hier slachtoffer van zijn eigen redenering. Hij roept: wij zijn hier als "oorspronkelijke" Nederlanders dadelijk de baas niet meer. En dat klopt. Het omslagpunt is niet te ontkennen. ...


Red.:   Tijd dus om ze tot volledige integratie te dwingen, of ze eruit te gooien. Anders zijn we de Nederlands cultuur kwijt. Maar daar denken landverraders natuurlijk anders over:

  Het is tijd voor een nieuw perspectief dat over de etnische scheidslijnen heen springt. Een positief scenario voor de toekomst waarin de liberale principes van de stad Amsterdam kunnen worden gewaarborgd. Zo’n scenario is alleen mogelijk met de steun van progressieve Surinaamse, Turkse en Marokkaanse Amsterdammers.

Die progressieve Surinamers, Turken en Marokkanen vormen een dusdanig klein percentage van hun respectievelijke groepen, dat het volledig verwaarloosbaar is, De rest zal zich steeds sterker van Nederland afkeren en tegen Nederland verzetten, zoals het Zwarte Piet-debat al heeft laten zien.
  In de kantine van de Hogeschool van Amsterdam op de drukke Wibautstraat zijn de dochters van de arbeidsmigranten niet te missen.

Precies. Vanwege het dragen van een "Ik haat Nederland"-hoofddoek . Zij zijn de ultieme dragers van de toekomstige opstand.
    Kijk er eens ... Een multiculturalist wil het multiculturalisme verdedigen na de aanslag door moslim-immigranten op Charlie Hebdo, en ons dwingen onze cultuur op te geven:


Uit: De Volkskrant, 22-01-2015, door René Romer, directeur van het diversity marketingbureau TransCity in Rotterdam

De 'wij-samenleving' lijkt verder weg dan ooit

Met de belevingswereld van talrijke burgers uit onze gemixte samenleving wordt nauwelijks rekening gehouden. 


...    Het geven van één enkele simpele verklaring voor de dramatische gebeurtenissen in Parijs is natuurlijk onmogelijk. Er is altijd sprake van een combinatie van vaak complexe sociaal-maatschappelijke factoren.
    Toch kan één conclusie alvast wel worden getrokken. We moeten eindelijk eens ondubbelzinnig erkennen dat Europa, en Nederland, een multiculturele samenleving is geworden. ...


Red.:   En gezocht zijn goede argumenten. Cultureel zijn die er niet (eerwraak enzovoort, of vaderloze kinderen enzovoort), dus maar en andere uit de kast getrokken:

  Wie goed naar de bevolkingsstatistieken kijkt, ziet meteen dat andere keuzes nodig zijn. Het CBS maakt een ruwe schatting, met alle onzekerheden van dien, van zo'n zes miljoen eerste- en tweede-generatie-allochtonen in 2055, op een totale bevolking van circa achttien miljoen. Niet meegerekend: de derde en vierde generatie. Wees dus niet verbaasd wanneer onze bevolking over veertig jaar bestaat uit zo'n tien miljoen autochtone Nederlanders en circa acht miljoen Nederlanders met een of meer buitenlandse wortels, van welke generatie en welke afkomst dan ook.

En wat is dat argument: de massa-immmigratie!
    Ahmad Queleich Khany heeft zich verkleed als "Sander Terphuis", ten einde op die manier effectiever te kunnen strijden voor nog meer moslim-immigranten. Hetgeen hij doet binnen de PvdA met steeds meer invloed. Met deze bijbehorende leugens:


Uit: De Volkskrant, 07-03-2015, door Toine Heijmans

Woesj, wqoesj, bukken, draaien, balans

Vanuit Teheran kwam de 18-jarige worstelaar Ahmad Queleich Khany naar Nederland om daar razendsnel in te burgeren als Sander Terphuis. Een gesprek met de bijna blinde bewegingskunstenaar over zijn boek De worstelaar.


...    Is Nederland nog steeds dat paradijs van toen, Sander?
    'Nederland is nog steeds een mooi land. Maar nu ik in de politiek zit, in de maatschappij - dan signaleer je dingen. Dat Nederland zoveel klagers heeft. ...  En bepaalde politici, de populisten, maken de politiek zo troosteloos. Die hebben het over massa-immigratie. Nederland is een rechtsstaat, en in een rechtsstaat gelden waarden. Soms vind ik het heel jammer dat we dat vervuilen door een groep aan te wijzen als zondebok. Dat is zo jammer. Dus zo bezien is mijn blik op het paradijs de afgelopen jaren vervormd.    ...


Red.:   Oftewel: "Er is geen massa-immigratie, pleiten tegen massa-immigratie is tegen de rechtsstaat, pleiten tegen massa-immigratie is tegen alle waarden, en het signaleren van de zware integratieproblemen is vervuiling". Nog meer argumenten om tegen alle immigratie van moslims te pleiten, en voor de terugkeer van hen die er al zitten.
    En zo zien Britten er tegenwoordig uit (de Volkskrant, 07-05-2015):

Britten zijn tegenwoordig Paki's, oftewel lieden geïmporteerd regelrecht van de Indische subcontinent en hun nakomelingen.
     De nieuwe asieleisers-invasie is voor de "deskundigen" aanleiding om te zweren dat er nooit ooit een vorm van invasie, of massa-immigratie, is geweest:


Uit: Volkskrant.nl, Opinie, 19-06-2015, rubriek Nieuwsbreak, door Gijs Hablous

Leo Lucassen: 'Zijlstra doet alsof we worden overspoeld door vreemdelingen'


Red.:   Wat dus niet zo is en nooit zo is geweest. Zegt:
  U doet onderzoek naar..
'Met name internationale migratiestromen en de internationale arbeidsverdeling. Maar ons instituut is breder dan dat. We houdens ons bezig met sociale bewegingen, mensenrechten, civil society. Het Instituut voor Sociale Geschiedenis heeft bovendien een van de grootste historische archieven ter wereld.'

En u strijdt bijvoorbeeld voor:
  ... wat ik mij als voorstander van het Europese project ...
    'Vooral vanuit globaal perspectief ben ik voorstander van vergaande Europese samenwerking.

Wat als doel heeft:
  Over belastingen gesproken: het Nederlandse stelsel gaat op de schop. Hoe denkt u hierover?
'Klopt. Het verlagen van de belasting op arbeid lijkt me in elk geval een goed plan. ... arbeid goedkoper maken, vind ik een goede gedachte.

Waarom u dus voorstander is van:
  Die internationale migratiestromen zijn actueler dan ooit.
'Migratie staat in elk geval hoog op de agenda, ja. Vandaag verschijnt er in NRC een reactie van mij op het plan van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Deze week herhaalde hij in die krant nog eens de plannen van zijn fractie om 'veilige havens' in de regio te creëren. Je kunt het met hem eens zijn, maar de voorstellen zijn volstrekt onhaalbaar.'

Want?
'...Juist doordat we het bijna onmogelijk maken om op een legale manier naar Europa te komen, hebben mensensmokkelaars een baan. ...
    'Ik erken dus dat er ook arbeidsmigranten tussen zitten. ... Ook hen zou je de mogelijkheid moeten bieden op legale wijze een poging te wagen.

Conclusie: deze immigratiedeskundige wil zo veel mogelijk immigranten binnenhalen, zodat de lonen omlaag gaan, de rijken meer kunnen parasiteren en plunderen, en hij meer van de brokken die rijken hem toegooien kan genieten.
    En daarom kan er natuurlijk nooit sprake zijn van massa-immigratie.
    De 17-miljoenste "Nederlander" is geregistreerd, en de Volkskrant is onvoorzichtig:


Uit: De Volkskrant, 21-03-2016, van verslaggeefster Charlotte Huisman

Reportage | Stadhuis Den Haag

Vooral immigranten aan Haags loket

Wie zijn de nieuwe inwoners van Den haag die zich komen melden aan de balie in het gemeentehuis? Vandaag één vader voor zijn baby. Verder 'nieuwe Hagenaars'.


Red.:   Met tevens een erkenning van hoe systematisch er gelogen wordt in alle, ALLE, cijfers over dit soort kwesties

Daar rechtsboven staat namelijk:
  Bijna vier op de vijf inwoners van Nederland heeft twee ouders die in Nederland geboren zijn en wordt dus bestempeld als 'autochtoon'. Van de allochtonen in Nederland heeft iets minder dan de helft een westerse afkomst of ouder(s).

Er wordt systematisch geloging in ALLE cijfers over autochtonen en allochtonen. Nabil Amzieb, wiens hoofd voor een Amsterdamse shisha-lounge belandde uitleg of detail , geldt waarschijnlijk als autochtoon, en zijn moord komt als "autochtoon" in de boeken.
    En dat er sprake is van massa-immigratie, is bij deze dus openlijk toegegeven.

Kijk nou eens ... Er moet iets raars in het eten gezeten hebben in de kantine van de Volkskrant, want ze kwamen zomaar met een artikel met een stukje waarheid over de asielindustrie (de Volkskrant, 11-04-2017, door Remco Meijer):
  Meer nareizigers dan asielzoekers

Voor het eerst maakten de drie diensten die waken over de vreemdelingenketen maandag op een gezamenlijke persconferentie hun jaarcijfers bekend. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) werken sinds de vluchtelingenpiek van 2015 nauwer samen. Later dit jaar worden hun hoofdkantoren onder een dak gehuisvest in Den Haag.

...
31.800 aanvragen van familieleden

In 2016 dienden 36.840 mensen een aanvraag in om zich bij familieleden te mogen voegen die in Nederland zijn toegelaten. ...
    Tijdens de persconferentie zei IND-directeur Rob van Lint dat op iedere asielzoeker die in Nederland een verblijfsstatus krijgt gemiddeld drie familieleden volgen. ...

Oftewel: je moet alle cijfers gegeven door dit soort instanties, inclusief die van het CBS, met vier vermenigvuldigen, Want nakomers tellen niet mee in de cijfers voor (asiel)immigratie.


Naar Allochtonendebat, misverstanden , Allochtonen, lijst  , Allochtonen, overzicht  , of site home .