Bronnen bij Allochtonendebat, misverstanden: harde aanpak

17 dec.2008

Bij allochtone misstanden vindt men de eng juiste aanpak die van het "theedrinken" en dergelijke - "...anders radicaliseren ze". Hier voorbeeld van zaken waarvoor men de harde aanpak wel geschikt acht:.


Uit: De Volkskrant, 16-12-2008, van verslaggeefster Violet Laverman

‘Rechts-extremisme vergt harde aanpak’

Zoetermeer geldt als voorbeeld in de strijd tegen het oprukkende rechts-extremisme

Het rechts-extremisme groeit. Dinsdag bleek uit de Monitor Racisme en Extremisme van de Anne Frank Stichting en de Universiteit van Leiden dat in Nederland meer dan duizend extreemrechtse jongeren actief zijn. Volgens onderzoeker Jaap van Donselaar radicaliseren steeds meer van hen zich tot neonazi’s. Die groep groeide de afgelopen vier jaar van veertig tot vierhonderd aanhangers.
    Hard ertegen optreden werkt, is de ervaring van de gemeente Zoetermeer. Twee jaar geleden had deze gemeente te kampen met zo'n tweehonderd extreem-rechtse jongeren.   ...
    Na een vechtpartij tussen Lonsdale-jongeren en skaters, stelde Zoetermeer in 2006 een repressief beleid ten aanzien van extreem-rechtse jeugd in. Dit beleid bestond in de eerste plaats uit het direct vervolgen van de betrokkenen na een vechtpartij en in de tweede plaats uit de inzet van agenten en jongerenwerkers die de groep hulp bood in het vinden van werk en een opleiding.
    ‘Als op straat drie extreem-rechtse jongeren bij elkaar stonden, ging er direct een agent op af’, licht PvdA-wethouder Frans Muizers toe. ‘Als ze in hun eentje rondliepen, werden ze aangesproken.’ Zo kon worden voorkomen dat de jongeren zich opnieuw organiseerden. ‘Nu zijn er geen extreem-rechtse groeperingen meer in Zoetermeer.’ ...
    Rob de Witte, die in 2007 een project lanceerde in Winschoten om jongeren te ‘deradicaliseren’, vindt dat gemeenten meer aandacht moeten besteden aan rechts-extremisme. ‘Deze groep pleegt relatief vaak geweldsdelicten. Maar door gemeenten wordt dit vaak afgedaan als kwajongensgedrag.’


Red.:   En eindeloos herhaald, wordt deze boodschap.
    En men zoekt ook goed naar daders:


Uit: De Volkskrant, 14-04-2006, van een verslaggever

Tweeënhalf jaar cel voor stichten van moskeebrand

De Rotterdamse rechter heeft de 31-jarige B. van der K. veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor brandstichting in de Shaan-e-Islam moskee, vorig jaar juni in Rotterdam-West.


De brand aan de Aleidisstraat brak uit op 15 juni, tegen vier uur 's nachts. Even eerder had een bewakingscamera van een nabijgelegen supermarkt een man geregistreerd op een fiets, met op zijn bagagedrager iets dat op een jerrycan leek.   ...
    Van der K. werd al langer in de gaten gehouden. Hij was een luidruchtig en prominent aanhanger van extreem-rechtse clubjes en had meermalen in het openbaar gezinspeeld op aanslagen op moskeeën.


Red.:   Vergelijk dit nu eens met de aanpak, gedurende de laatste drie decennia, van de allochtonen overlast: pappen, nathouden en theedrinken tot je er kostmisselijk van werd - onder leiding van Job Cohen en zijn talloze kornuiten. Er werden door Marokkanen brandbommen naar een politiebureau gegooid - pas nadat er een ophef in de pers ontstond, waren  Cohen c.s. bereid op zoek te gaan naar daders - dusdanig ineffectief dat er later nog een keer een poging werd gedaan - weer zonder dat er iemand direct werd opgepakt.
 


Naar Allochtonendebat, misverstanden , Allochtonen, lijst  , Allochtonen, overzicht  , of site home .