Bronnen bij Asielzoekers: rijkeren

29 apr.2009

Het minst genoemde feit omtrent asielaanvragers, immigranten die voor onder grens staan, is het feit dat dit per definitie niet het armste deel van de bevolking is - het deel dat het slechtste af is. Dit kan hier genoemd worden als feit, omdat het een gevolg is van onweerlegbare logica: voor het maken van zo'n reis is geld en een aantal mogelijkheden tot voorbereiding nodig.
    Nu, vele jaren nadat het onderwerp alhier voor het eerst is aangekaart, komt er een onafhankelijke bevestiging:


Uit: De Volkskrant, 25-04-2009, door Kees Broere

Reportage | Weg uit Ghana

Een man van de wereld

Elk jaar proberen duizenden jongeren, vooral uit west-Afrika, naar Europa te reizen om daar hun droom te verwezenlijken. Van Accra naar Amsterdam gaat over hun reis en de daarbij opdoemende problemen.


...    Vrijwel elke deskundige is het erover eens: de gemiddelde migrant is geen straatarm iemand. "Arme mensen migreren niet', zoals Adjei zegt. Volgens Hein de Haas, een vooraanstaande Nederlandse migratieonderzoeker aan de universiteit van Oxford, gaat het om mensen die de 'welbewuste keuze' maken op reis te gaan. Jonge, deels geschoolde mensen, die vergeleken met veel landgenoten in bijvoorbeeld Ghana het 'relatief goed hebben', maar die toch in eigen land een 'gebrek aan perspectief zien om voor henzelf, hun familie en hun eigen toekomstige gezin de weg omhoog te vinden.  ...


Red.:   De reden voor deze vorm van omerta is simpel: het maakt het verlenen van asiel aan dit soort mensen niet alleen tot onwenselijk, maar moreel verwerpelijk - schunnig. Want die mensen zijn degenen die het hardste nodig zijn in eigen land.
   De enige conclusie is dan ook dat de mogelijkheid voor asiel volledig gesloten moet worden. Op een doodenkel totaal duidelijk geval van politieke vervolging na.
 

Naar Asielzoekers , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .