WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Cultuurbedreiging: vertrouwen

.2012

De belangrijkste westerse maatschappelijke waarde die ondermijnt wordt door de allochtone instroom is vertrouwen. Vertrouwen is in alle opzichten de basis van een moderne grootschalige georganiseerde maatschappij, omdat zonder dat vertrouwen dusdanig veel controlemechanismes nodig zijn dat de grote schaal, dat wil zeggen: die boven de schaal van familie, gezin en clan, niet langer effectief is. Niet-westerse culturen zijn of staan nog dicht bij de gezin-familie-clan cultuur, en staan laag op de schaal van vertrouwen - en hoog op die van wantrouwen. Immigranten uit die culturen brengen noodzakelijkerwijs deze culturele trekken mee, evenzeer als couscous en buikdansen. En hun taal en religie enzovoort.
    Het contrast tussen westerse en niet-westerse culturen in het algemeen is in praktische voorbeelden verzameled elders => . Hier geven we voorbeelden van dat gebrek aan vertrouwen en overdaad aan wantrouwen binnen de diverse niet-westerse, allochtone, immigrantengroepen.:


Uit: De Volkskrant, 28-07-2012, door Leen Vervaeke

Spierballentaal helpt niet tegen moslimradicalisme

Puur netwerken is de werkwijze. De politie in Antwerpen wint langzaam het vertrouwen van de moslims.


Een positief verhaal, dat wil Jinnih Beels vertellen. De Antwerpse politiecommissaris, volgens Belgische deskundigen een voortrekker in de strijd tegen radicalisering, vermijdt woorden als 'radicalisme', 'extremisme' of 'terrorisme'. Haar verhaal is er één van 'diversiteit', 'dialoog' en 'wederzijds respect'.
    'Onze werkwijze komt neer op puur netwerken', zegt Beels, die aan het hoofd staat van de Dienst Diversiteit, een politieafdeling met vier voltijdse medewerkers en dertig agenten die op afroep inzetbaar zijn. 'We gaan de straat op, bezoeken moskeeën en scholen, nemen tijd om een koffietje te drinken en te praten. Het is een kwestie van vertrouwen, daar moet je jarenlang in investeren.'    ...


Red.:   Zo gigantisch groot is het wantrouwen! Zo groot: 

  Beels: 'In het begin is er vooral achterdocht. Deze mensen hebben meestal alleen negatieve ervaringen met de politie. Ze willen eigenlijk niets met ons te maken hebben.

Dat van die negatieve ervaringen is natuurlijk een keiharde multiculturaltische leugen. De ervaringen zijn precies dezelfde als voor iedereen: rijdt je te hard, krijg je een bon, steel je, wordt je gearresteerd. Nee, het zit in dit soort dingen:

   'Een paar weken na de incidenten met Sharia4Belgium kwam het Vlaams Belang in het nieuws omdat ze een halalbarbecue hadden verstoord. Zij werden met rust gelaten door justitie en politiek. In de theehuizen gonst het dan: zij mogen blijkbaar provoceren, maar een moslim niet.'

Dat 'ze werden met rust gelaten' is weer een keiharde leugen - tot in Nederland stond het in de pers, en ging het over arrestaties. Nee, het zit zo: die moslims zijn hartstikke beledigd en in hun respect aangetast door zelfs maar de geringste soort kritiek, en ze vinden dat die verstoorders opgehangen en gevierendeeld zouden moeten worden. En alles dat minder is, wordt beoordeeld volgens hun standaardpatroon: wantrouwen. Diep wantrouwen.
   Overigens een voorbeeldje uit Duitsland: zelf delen ze korans uit, als provocatie, en als tegenstanders met cartoons van Mohammed gaan lopen, maken ze amok.


Naar Allochtonen, cultuurbedreiging  , Allochtonen lijst , Allochtonen, overzicht  , of site home .