WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: huiduitbuiter

2 jun.2015

De term huiduitbuiter  is voor operationeel gebruik bedacht voor het creoolse coryfee op de politiek-correcte publieke omroep: Sylvana Simons. Hier is het hele verhaal, dat begint met een geval van kortsluiting binnen de politieke-correctheid (de Volkskrant, 16-04-2015, door Mirjam van Zuidam):
  '10 redenen om een donkere man te daten'

Excuses VIVA  voor lijstje

Je ziet de opstellers van dat lijstje al voor je: ze zien steeds sterkere uitingen van steun aan negers, en proberen hun nieuwe, zoveelste, bijdrage te leveren. En ook weer wat duidelijker dan de voorgaande keren - je moet tenslotte elke keer weer wat nieuws en beters brengen. En wie liggen er nu nog het meeste onder het vuur van de de nog bestaande kritische blikken: de zwarte man. De zwarte man moet dus een extra sterk "kontje" zoals de islam volgens Job Cohen een kontje moest krijgen. En geen gevoeliger dus effectiever terrein om dat te doen is om hem aan de vrouw proberen te brengen. De blanke vrouw, natuurlijk.
    Het resultaat was inderdaad treffend. Dusdanig treffend dat de Volkskrant het niet reproduceerde in dit artikel in de krant. Misschien een gebrek aan ruimte. Maar het stond ook niet in het artikel op de website. Te pijnlijk, dus. Hier is het lijstje, in de vorm van een schermafdruk van derden, omdat het origineel schielijk verwijderd werd:
Asha VIVA

Kijk als eerste naar de presentatie: allemaal goede bedoelingen. Constateert ook de Volkskrant:
De schrijver van het vrolijk bedoelde stukje ...

En dan het lijstje zelf. Hier is het in wat beter leesbare vorm:
1  He's got the moves! De kans is groot dat hij op de dansvloer - al helemaal vergeleken met de gemiddelde Nederlandse man - sexy losse heupjes heelt. En dát komt weer prima van pas in bed...
2  Zijn zachte, volle lippen zoenen heerlijk!
3  Jullie krijgen de mooiste kindjes die er maar bestaan. Stiekem zijn we toch allemaal een beetje jaloers op de prachtige halfbloedjes van Sunnery en Doutzen?
4   Extra reden voor reisjes naar het buitenland. Dit jaar wéér kerst vieren bij zijn familie in een zonnig warm land? Hè, wat vervelend nou..
5  Jullie zijn het levende bewijs dat verschil in afkomst geen barrière is in de liefde. En dat kon iedereen zien!
6  Elke keer als jullie samen naakt in bed liggen, besef je hoe mooi jullie huidskleuren bij elkaar afsteken.
7  Donkere mannen hebben over het algemeen meer passie dan onze nuchtere Hollandse knapen.
8  Het verbreedt je kennis over de wereld, want je krijgt er een gratis een lesje over zijn cultuur bij.
9  Je zat er vast al op te wachten: zijn piemel. Meer uitleg lijkt ons overbodig.
10  Donkere mannen zijn vaak echte gentlemen. Deuren open houden, lieve complimentjes... Ons hoor je niet klagen!

Allemaal positieve zaken over de zwarte man.
Qua idee precies hetzelfde als al die politiek-correcte rotzooi die al eerder ruimschoots wordt verkondigd in de media. Zojuist, tijdens het schrijven van dit stukje, op de televisie een trailer van de NPS voor een programma over de Cito-toets: een Nederland kind, een neger, en een moslim. Volkomen disproportioneel. "Een neger omdat het moet" en "Een moslim omdat het moet". En steeds meer.

En de VIVA heeft  alleen een volgend stapje gezet. Het commentaar van de hyper-politiek-correcte Asha ten Broeke (Twitter, 14-04-2015, door Asha ten Broeke):
Btw: wat een blamage van Viva, dat super stereotyperende stukje over zwarte mannen. Goed dat ze op hun donder kregen.

Maar het is natuurlijk niet specifiek dit lijstje dat zo grondig Bah! is: al die voorgaande politiek-correctheid, inclusief al die prijsnegers op televisie, is datgene dat Bah! is. Negermannen zijn slechte vaders. Negers zijn dol op het verbale geweld van hiphop en rap. Negers zijn dol op gangs. Vanuit welke hoedanigheid ze hiphoppers en rappers doodschieten uitleg of detail - net als trouwens nog veel meer van hun soortgenoten en de wijdere omgeving.
    Negermannen zijn dus waanzinnig slechte partners. Qua feiten enzo uitleg of detail .
    En die werkelijkheid is inmiddels alom bekend. Wat leidt tot die pro-negeriaanse propaganda.
    Die dus voortdurende stijgt, tot die propaganda een dusdanige vorm krijgt dat de pogingen de slechte eigenschappen te verdoezelen, ze juist extra sterk in het daglicht plaatst. Op welk moment de ophef van de politiek-correcten uitbreekt - "een storm op twitter".
    Oftewel: hiermee is bewezen dat de combinatie van een gegeven culturele achterstand en een gegeven mate van politieke-correctheid niet alle leidt tot een vast hoeveelheid pro-allochtone propaganda, maar ook tot een bepaalde toename in de hoeveelheid pro-allochtone propaganda.

Maar dat was slechts deel één van de affaire. Hier volgt deel twee (RTLnieuws.nl, 15-04-2015. uitleg of detail ):
  Sylvana Simons houdt column over aan ophef Viva

Het vrouwenblad Viva heeft gisteravond behoorlijk wat ophef veroorzaakt met een artikel op hun website... Sylvana Simons was not amused.


Het vrouwenblad plaatste gisteravond een opmerkelijk lijstje op de eigen website: tien redenen waarom Nederlandse vrouwen een donkere man zouden moeten daten. En daar kwamen nogal wat reacties op.
    ... Onder de lezers van het bericht was ook presentatrice Sylvana Simons en zij had ook zo haar eigen mening over het bericht.
    "Ik heb artikel met stijgende verbazing gelezen", zegt Sylvana in RTL Boulevard. "Terwijl ik lees ben ik aan het analyseren: staat dit er echt? Klopt het wat mijn ogen zien?"    ...

Net als bij de rest van de critici je reinste hypocrisie: alle berichten over dat zwarten het zo goed zijn van precies dezelfde aard. Maar deze hypocrisie had ook een persoonlijk doel:
Sylvana klimt meteen in de mail naar de hoofdredactie van het blad. "Ik heb meteen aangeboden om samen te kijken hoe we dit soort kwesties kunnen oplossen, met als gevolg dat ik per direct als columnisten ben gevraagd voor Viva. Dat heb ik meteen aangenomen."

Oftewel: ze wist dat VIVA op dat moment hypergevoelig was op de kwestie en zag en de mogelijkheid van een baantje in dat ze anders wegens gebrek aan capaciteiten nooit zou krijgen. Hier is zonder meer sprake van morele chantage. Met de zwartst mogelijke bijbedoelingen (viva.nl, 15-04-2015. uitleg of detail ):
  Sylvana Simons per direct VIVA-columnist

RTL Boulevard had vanavond de scoop: Sylvana Simons wordt per direct VIVA’s nieuwe columnist. In de VIVA die volgende week naar de drukker gaat, zal haar eerste column al worden opgenomen.


Na alle ophef die gisteravond is ontstaan naar aanleiding van wat inmiddels te boek staat als de VIVAgate is de redactie van VIVA met de vele mensen die terecht kritiek hebben geuit de dialoog aangegaan. ...

Iedereen weet "de dialoog aangaan"  in deze context betekent: allochtonen krijgen hun zin.
    Maar het gaat in dit stuk om de motieven van Simons:
Sylvana: “Ik ben erg blij dat Vivianne mijn aanbod om samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor een steeds terugkerend probleem in de media en op andere plekken in onze samenleving heeft aangenomen ....”

Oftewel: "Waar negers geen numeriek evenredig aantal plaatsen hebben, is er sprake van racisme en Nederland zit vol met dat soort plaatsen dus vol met racisme".
“... en kijk er naar uit vanaf nu wekelijks een column te schrijven voor VIVA die zal laten zien dat diversiteit geen nobel streven maar een vast gegeven is dat zich gereflecteerd mag zien in alle vormen van media en op alle plekken in de samenleving. ...”

Oftewel: "Waar negers geen numeriek evenredig aantal plaatsen hebben, is er sprake van racisme en Nederland zit vol met dat soort plaatsen dus vol met racisme".
“...Naast het schrijven van de column zal ik de ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar in de media en 44 jaar als zwarte vrouw in Nederland heb opgedaan, inzetten om op lange termijn mee te denken en te adviseren in hoe diversiteit en alle gevoeligheden daaromheen een permanente plek te geven in het maken van het blad en adresseren van haar lezeressen. ...”

Oftewel: "Waar negers geen numeriek evenredig aantal plaatsen hebben, is er sprake van racisme en Nederland zit vol met dat soort plaatsen dus vol met racisme".
“...Ik ben blij dat een blad als VIVA hiermee de kans grijpt om vooraan te lopen in de mars naar een realistischer beeld van alle Nederlanders en hoe wij ons met elkaar verhouden.”

Oftewel: "Waar negers geen numeriek evenredig aantal plaatsen hebben, is er sprake van racisme en Nederland zit vol met dat soort plaatsen dus vol met racisme".
    Mevrouw Sylvana Simons is een racist, en een huiduitbuiter.


Naar Termen  , of site home  .