WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid: creolen, geweld

De sterkere neiging tot geweld binnen de zwarte cultuur, in ieder geval voor zover als minderheidscultuur, kan in principe afgedaan worden met twee soorten plaatjes met cijfers.

Het eerste voorbeeld van de eerste soort is afkomstig van de FBI, opgedoken naar aanleiding van de "Trayvon Martin"- zaak, waarin een zwarte, Trayvon Martin de dood vond na een gevecht met een blanke (latino) buurtwacht, George Zimmerman (sadhillnews.com., 03-04-2012, opgeslagen 14-08-2013. uitleg of detail ):
  ‘Racial Murder’ Chart Courtesy The FBI: ‘Crackers’ Are Losing The Homicide Competition

On 04.3.12, in Censorship, Government, Immigration, New World Order, Racism, Regime, by Sad Hill


…and by ‘Crackers‘ I mean anyone that’s not black.

Since George Zimmerman – a Hispanic – is [now] a ‘Cracker’ (racial slur for ‘whites’), then technically Obama the half-black, half-white, half-muslim president is also a ‘Cracker.’
    Wrong. He’s ‘America’s first black president.’ Oh…
    Whatever. Most of us could care less who’s black, who’s white, etc. But not our race-baiting president, nor our ‘post-racial’ government. The US Census Bureau, and just about every other federal organization must know our ethnicity so they can use Microsoft Excel® to produce ‘race-based‘ homicide charts such as this one (see below), courtesy of the FBI.
    Before you read it, consider this. ‘Black’ people account for 12.6% (2010 Census) of America’s population.    ...Dus op 12,6 procent van de bevolking plegen ze ongeveer evenveel moorden als de rest. Ruwweg ongeveer 6,5 keer zo moorddadig al de rest van de bevolking, dus.

Ter bevestiging van deze trend in moorden nog een tweede reeks (de Volkskrant, 29-08-2013, van correspondent Arie Elshout):
  Obama: 'Mars is nog niet voorbij'

Vijftig jaar geleden trokken honderdduizenden naar Washington om rassengelijkheid te eisen. Veel is verbeterd, zei president Obama bij de herdenking, 'maar er ligt nog veel onvoltooid werk'

Tussentitel: We moeten zeer trots zijn op wat we hebben bereikt - Colin Powell - eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken VS

'Amerika veranderde voor jou en voor mij.' Dat zei president Obama woensdag bij de vijftigste verjaardag van de Mars naar Washington, waarbij honderdduizenden zwarten en blanken onder leiding van dominee Martin Luther King naar de Amerikaanse hoofdstad trokken om gelijkheid voor alle rassen te eisen. De verandering kwam 'omdat zij marcheerden', aldus de president.  ...


In het artikel werden ook cijfers gegeven ter vergelijking van de maatschappelijke situatie van zwarten en blanken:

En onderaan zijn daar dus weer die extreme moordcijfers.

En ten bewijze dat dit niet specifiek aan de Amerikaanse cultuur ligt, wat gegevens uit Nederland waar expliciete cijfers niet verzameld mogen worden, maar soms komen ze per ongeluk toch naar buiten (Telegraaf.nl, 19-05-2013, ANP. uitleg of detail ):
  Antilliaanse mannen het meest vermoord

Als in Nederland iemand wordt vermoord, gaat het relatief vaak om een Antilliaanse man. Tussen 1997 en 2011 zijn 113 mannen uit de Antillen door geweld om het leven gekomen, omgerekend 13,2 op elke 100.000. Dat is meer dan twee keer zo veel als bij Surinamers, Turken en Marokkanen en bijna 15 keer zo veel als onder autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Die kop is, door het ANP, natuurlijk politiek-correct vervormd, zoals blijkt uit de tekst:
  Vooral tegen elkaar gebruiken de Curaçaose jongens veel geweld.

Wat iedereen die het nieuws in Nederland volgt allang wist. De kop had dus moeten luiden:
  Creoolse mannen moorden het meest

Want ook Curaçao is een redelijk gemengde bevolking, en dit gaat vrijwel universeel over het creoolse deel ervan.

Maar dit was al veel langer bekend, of had dat kunnen zijn (Volkskrant weblog, 25-08-2007, door Ina Dijstelberge):
  De grote vraag in de UK: Waarom willen onze kinderen elkaar vermoorden?

Onderstaand artikel is m.i. een adequate analyse van de sociale problemen in de Britse maatschappij. Het is een vervolg op de drie eerdere artikelen die ik hier over geschreven heb. Armoede inde UK, Geweld in the UK, Schulden in de UK.

The real question: why are our children prepared to kill one another?
We need to ask why so many young lives are being cut short by teenagers


By Camila Batmanghelidjh, Founder of Kids Company
Published: The Independent, 25 August 2007There are two rates for renting a gun on the streets of Britain. If the weapon is returned unused, it can cost £50. If it is fired, the price is £250. That is the cost of shooting someone in the world's fourth richest country.
    The harrowing and sad death of Rhys Jones brought home this week the unseen and sinister infrastructure for young people to use firearms that now exists in Britain's cities. The rage, bewilderment and hatred that have followed Rhys's murder while he walked home from playing football are understandable.
    Questions are being asked about whether we have a state of anarchy on our streets, whether a generation is being lost to violent lyrics, images that glorify murder and poor parenting. The eight children on the front page, all of them aged under 18, are unified by one single fact: they all had their lives cut short this year by their fellow teenagers.
But the question that needs to be asked is this: what brings a teenager to the point where he, or even she, could access the illegal gun infrastructure - either by loan, rental or direct order of a gang leader - and use it?

Waarbij die paar blanken er vermoedelijk bij staan uit politiek-correctheid. Kijk nog maar eens naar dit (Dagblad De Pers, 17-09-2007, door Arjen van der Horst):
  Britse steden vol met jeugdbendes

Kinderen die een kogel in de nek krijgen,jochies van veertien die achter de tralies verdwijnen voor doodslag. De Britse steden hebben in korte tijd uiterst gewelddadige jeugdbendes zien opkomen. 'Dit land staat op ontploffen. Als de regering niks doet, loopt het helemaal uit de hand.'

Tussentitel: Als je toevallig de verkeerde kant op kijkt, loop je, al gevaar

Het zijn de grenzen die onzichtbaar zijn voor elke normale Londenaar. De overgang van het ene postcodegebied naar het andere. Maar voor de straatbendes in de Britse hoofdstad is dat geen geheim. Ze weten precies waar die grenzen liggen. Tot op de meter.
    Toen de Man Dem Crew het postcodegebied SE11 in Zuid-Londen binnenwandelde, kon je er gif op innemen dat er herrie zou komen. SE 11, dat was het territorium van de K-Town Crew. Een rivaliserende bende kon zijn domein niet ongestraft binnenlopen.
    Het duurde dan ook niet lang voordat de twee bendes oog in oog met elkaar stonden. Na wat gescheld over en weer riep Adu Sarpong, de leider van de K-Town Crew: 'Wat doen jullie in ons gebied? Dit is jullie wijk niet: Het was het startsein voor een bloederig gevecht waarbij de tieners elkaar met messen, hamers, metalen staven, flessen en een samoeraizwaard te lijf gingen.
    Na afloop bleef Alex Kamondo, een lid van de KTown Crew, zwaargewond op de grond liggen. Uit zijn lichaam stak een keukenmes, dat met zulke kracht in zijn borst was geplant dat het in tweeën was gebroken. Het heft, 20 centimeter lang, was dwars door zijn hart en linkerlong gegaan.
    Kamondo, een vijftienjarige scholier, overleed niet veel later in het ziekenhuis. Adu Sarpong, achttien jaar oud, is dit jaar voor de moord veroordeeld. Hij zit nu een levenslange gevangenisstraf uit.  De dood van Alex Kamondo was geen op zichzelf staand incident. In korte tijd is in alle grote steden in Groot-Brittannië een uiterst gewelddadige bendecultuur ontstaan, compleet met rapmuziek, gang-kleuren en afgebakende territoria. Wat het meeste zorgen baart, is de willekeur van het geweld die de politie als een 'postcodeloterij' bestempelt. ...

Voor meer over het "respect"-aspect achter deze houdingen hier uitleg of detail .

En een paar jaar later nog weer een setje cijfers - ook weer alleen in De Telegraaf, natuurlijk (telegraaf.nl, 27-08-2015, door Mick van Wely uitleg of detail ):
  Dader komt meestal uit directe omgeving van slachtoffer

Antilliaanse man vaakst vermoord


Bijna de helft van de vermoorde mensen in Nederland heeft een allochtone achtergrond. Het zijn vooral Antillianen en Arubanen die door geweld om het leven worden gebracht. Ruim dertien keer vaker dan autochtone Nederlanders.    ...
    Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het bureau analyseerde vier jaar moord en doodslag, tussen 2010 en 2015. In de periode kwamen 777 mensen door geweld om het leven. ...
    Het hoge cijfer dat Antillianen en Arubanen ’scoren’ op het gebied van moord- en doodslag strookt met de misdaadcijfers. Op elke 10.000 allochtonen worden gemiddeld 689 Antillianen in verband gebracht met een misdrijf. Bij autochtonen zijn dat er 115 op elke 10.000. Ook deze gegevens zijn afkomstig van het CBS. Antillianen en Arubanen zijn oververtegenwoordigd bij zwaardere geweldsincidenten.

En dit dus in Nederland waar de Nederlanders de zwarten altijd behandeld hebben als Humphrey Mijnals: gewoon mee laten voetballen - of als Zwarte Piet: houden van.
    Dus met twee van zulk verschillende maatschappijen als Amerika en Nederland, mag je aannemen dat de gemeenschappelijke factor in het zwart-zijn zit en het elders dus hetzelfde is.

Een stelling die dit soort gegevens, indien expliciet ter sprake komend, bijna altijd begeleidt is het "Het ligt aan de armoede". Daarvover gaat de tweede soort cijfers die in de aanhef aangekondigd werd (GeenStijl.nl, 03-04-2015, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Muziekwetenschap. Waar gaan artiesten aan dood?...Een Australische onderzoekster heeft de doodsoorzaak van 12.665 muzikanten onderzocht, en daar is bovenstaande grafiek uitgerold. ...

Oftewel: ook rijke zwarte rappers vermoorden elkaar ...
    Het extra moorden heeft dus weinig met materiële toestand te maken.
    En natuurlijk zet zich dat voort door het hele spectrum van de vele soorten van geweld die er zijn. Want dit neemt alles tezamen onder de noemer moord, maar ook zijn er in gradaties. En ook in de ergste gevallen daarbinnen scoort de zwarte cultuur top - die verzameling, onder de noemer "Gewetenloosheid", staat elders uitleg of detail .

Hier volgen voorbeelden uit het lagere uiteinde van het spectrum. Natuurlijk moet je ook hier de gegevens vissen uit de leugens van de media (de Volkskrant, 27-11-2012, van verslaggever Rik Nijland):
  Werkstraf voor man die Zwarte Piet sloeg

Muanza P. (Pedro) de man die tijdens de intocht van Sinterklaas in Almelo een Zwarte Piet sloeg, krijgt een werkstraf van 20 uur. Ook moet hij het slachtoffer 150 euro smartegeld betalen. Dat besloot de politierechter in Almelo woensdag tijdens een snelrechtzitting.
    Wat er op 15 november precies gebeurde voor de deur van Albert Heijn in het centrum van Almelo wordt ook tijdens de zitting niet geheel opgehelderd. ...

Een leugen. Want er volgde een veroordeling. Hier het bewijs ervoor, staande aan het einde van het artikel.
  Dat hij de kinderen zou hebben uitgemaakt voor racisten en wild zwaaiend op ze af liep, zoals getuigen hebben aangegeven ...

Volkskrant leugenaars.
  De klap in Almelo is een van de drie gewelddadige incidenten die dit najaar het treurige uitvloeisel vormen van de Zwarte Pieten-discussie. In Gouda werden bij de officiële intocht, ook op 15 november, negentig actievoerders na wat schermutselingen aangehouden, zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet.

Voor het overgrote deel een leugen. De tegenstanders waren agressief en werden gearresteerd, en men nam ook paar mensen mee die Zwarte Piet verdedigden tegen de agressievelingen - om de zwarten en hun steuners im bescherming te nemen.
    Volkskrant leugenaars.
  Een maand eerder sloeg een Zwarte Piet-fan een demonstrante bij het gebouw van het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht.

De man sloeg de zwarte vrouw die de cameraman sloeg, zie de reportage hier Pownews , en de details hieronder:
Zwarte Piet negerin
 
z
 
z 
 
z

Allemaal binnen dezelfde seconde maar duidelijk zichtbaar: de negerin haalt uit naar de cameraman. Omdat die van Pownews is en Pownews trapt niet in de leugens van de negers omtrent Zwarte Piet en het racisme van de Nederlanders. Waarop een andere betoger op de slaande vrouw inslaat. Dat laatste zijn de beelden die in de media verder verspreid zijn Pownews . Leugen-media.   
    En er komt meer voor in het filmpje. Na 0:21 min. slaat een eerste vrouw naar camera. Daarna komt de kerel, en dan de tweede vrouw in de rode jas.
    Drie stuks in één filmpje.

Een ander archetypisch geval van kleinschalig zwart geweld: het verzet tegen aanhouding. Dat begint al in het verkeer waarvan op het internet leuke filmpjes rondzwerven, vooral uit Amerika, maar geldt dan ook voor dit soort gevallen (de Volkskrant, 23-09-2016, van verslaggever Hassan Bahara):
'Je protesteert daar waar het effect heeft'

De rechtszaak tegen dichter en anti-Zwarte Piet activist Jerry Afriyie (35) ...
    Afriyie vormt samen met dichter Quinsy Gario de voorhoede van het anti-Zwarte Piet protest. Met Gario was Afriyie een keer eerder aangehouden bij een Sinterklaasintocht, in Dordrecht in 2011. Die aanhouding noemde de Nationale Ombudsman in 2014 'onrechtmatig en disproportioneel gewelddadig'.
    In Gouda verzette Afriyie zich bij een tweede arrestatie. Hij zou een agent daarbij letsel hebben toegebracht. Het Openbaar Ministerie eist hiervoor 1.500 euro boete en 1.250 smartengeld. ...
    Voor de Sinterklaasintocht van 2014 in Gouda was door de burgemeester een demonstratieverbod uitgevaardigd. Hij vreesde een confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Toch begaf Afriyie zich tussen het publiek en hield een stil protest.
    Vier agenten werkten hem daarop tegen de grond en rekenden hem in. Volgens de Officier van Justitie zou Afriyie daarbij een agent hebben geknepen en verwondingen aan de pols hebben toegebracht waar de agent nog altijd last van heeft.

Dit dus ook gepaard gaande met die andere zwarte trek:
Afriyie zegt dat hij de beelden aan zijn zijde heeft.

Maar dat valt meer onder de noemer van "gewetenloosheid" - hoewel die twee uiteindelijk dus hand in hand gaan ... uitleg of detail

Kijk er eens ... Eindelijk heldere taal in de media (Elsevier.nl, 03-10-2016, door Gerlof Leistra):
Hoe Antilliaanse bendes in Nederland te werk gaan

Van Curaçao overgewaaide bendestrijd doet met golf aan schietpartijen niet onder voor de beruchte ‘Mocrowar’. Antilliaanse criminelen zijn uitzonderlijk mobiel en daardoor voor de recherche erg lastig te bestrijden.

Antilliaanse criminelen zijn snel aangebrand, weet iedere agent met straatervaring, en knallen er bij het minste of geringste op los. Geregeld vallen daarbij slachtoffers en raken onschuldige burgers gewond. Het lijken incidenten, maar veel van die schietpartijen houden verband met een bloedige oorlog tussen twee Antilliaanse straatbendes, No Limit Soldiers (NLS) en Buena Vista City (BVC). ...

Mitch Henriquez: "Ik heb een gun in mijn pocket". En dan verbaasd zijn dat de politie met vijf man bovenop je springt en je toch blijven verzetten als een wildeman ... En de rest van de schietcreolen boos als hij daarbij stikt ...
    Bericht over de schietcreolen in Amerika - de kop zegt al genoeg (de Volkskrant, 05-11-2016, door Michael Persson):
Klaar-over tegen de kogels

... Chicago. Er zijn dit jaar tot dusver meer dan zeshonderd mensen doodgeschoten en daarmee is de op twee na grootste stad van Amerika op weg naar zijn gewelddadigste jaar in twee decennia (begin jaren negentig vielen er ruim negenhonderd doden). Vorige weekeinde kwamen er naast Demarco Webster zeventien mensen om, en dat was een record dit jaar.
    Chicago is ook de stad waar de huidige president van Amerika, vanaf dinsdag min of meer demissionair, na de overdracht naar terugkeert. ...
    ... 'Ik kijk ernaar uit hem weer wat vaker te zien', zegt pastoor Alvin Love, in zijn kantoortje bij de Lilydale First Baptist Church aan de rand van de zuidelijke probleembuurten. 'Er is werk te doen.'    ...
    Love woont nog steeds naast zijn kerk, maar het werk is veranderd. De wijk is ook veranderd: de stabiele basis is verdwenen, de banen zijn verdwenen, veel huizen werden verlaten en toen kwamen de bendes. De schietpartijen zijn nu zijn grootste zorg.
    'Het komt en gaat in cycli', zegt Love over zijn sisyfusklus, achter zijn bureau, voor een decor van foto's en andere Obama-memorabilia. 'Het geweld was een tijdje minder, maar de laatste twee jaar is het enorm toegenomen. ...
    Het zijn jongens die niet weten hoe ze conflicten moeten oplossen, zegt Love. 'Een scheldpartij op school kan leiden tot een vechtpartij op weg naar huis, en dat eindigde laatst met een dodelijke schietpartij bij de bushalte daar.'    ...
    In de West Side, waar Demarco Webster werd doodgeschoten, zie je 's middags rond drie uur op alle kruispunten mensen in groengele hesjes verschijnen. Een soort kogelklaar-overs. Gele borden met pijlen langs de straat wijzen de weg: 'Safe Passage', staat erop.
    'Als ik schoten hoor, dan bel ik de politie', zegt Cynthia Dunning. 'Of wanneer er jongens op een straathoek hangen, of iemand lang blijft wachten. Als er gescholden wordt of gevochten bellen we ook. Het gaat erom dat de kinderen veilig thuiskomen.'
    Misschien helpt het: de afgelopen weken zijn er weinig kinderen op weg naar en van school neergeschoten. Maar dan blijven er nog heel veel uren over. Vooral tegen de avond, als ook de mannen buiten zitten op de stoepjes voor half leegstaande huizen in de West Side, komt de dreiging over de stad.    ...

Schietcreolen in overvloed. Overal waar creolen zijn. Amerika. Nederland. Het heeft niets met de landen te maken (telegraaf.nl,, 12-12-2016 uitleg of detail ):
  Rotterdamse politie is schietpartijen beu


De Rotterdamse politie heeft een speciaal team geformeerd dat een einde moet maken aan een reeks schietpartijen in het zuidelijke stadsdeel. Een groep van twintig rechercheurs onderzoekt de recente incidenten in Rotterdam-Zuid.
    Volgens korpschef Frank Paauw „kan het niet zo zijn dat deze schietincidenten het Rotterdamse straatbeeld op Zuid gaan bepalen”. Hij kondigt een hard optreden aan tegen de daders en belooft het illegaal wapenbezit aan te pakken. ...


Er is maar één oplossing: allemaal het land uit.

En terug naar ... (Telegraaf.nl, 19-03-2017. uitleg of detail ):
 

Eiland geteisterd door drugsgerelateerde bendeoorlogen

Vier doden bij schietpartij op Curaçao

Op Curaçao zijn zaterdagavond bij een schietpartij in de wijk Berg Altena vier doden gevallen. Dat melden lokale media op het eiland. Er werd geschoten vanuit een rijdende auto. Alle slachtoffers zouden jonge mannen zijn.

Volgens lokale media was één slachtoffer ter plekke dood. De andere drie slachtoffers overleden op weg naar het ziekenhuis en in het ziekenhuis.
    In 2013 werden voor hetzelfde winkeltje op kerstavond drie mensen neergeschoten. Berg Altena is een wijk in Willemstad, in de buurt van het toeristische centrum.
    Het eiland wordt geteisterd door vaak drugsgerelateerde bendeoorlogen met tal van liquidaties. ...


... of Afrika.
    Wordt vervolgd.

En meteen (Telegraaf.nl, 19-03-2017. uitleg of detail ):
  Tiener beschoten na ruzie Rotterdam

Een 17-jarige jongen is zaterdagavond in Rotterdam beschoten. Hij bleef daarbij ongedeerd. De schutter is nog spoorloos.
    ... Aanleiding was vermoedelijk een ruzie, aldus de politie.
    Er werd meerdere keren geschoten. ...
    De politie zoekt getuigen van de schietpartij op de Martinus Steijnstraat in de Afrikaanderwijk.

Afrikaanderwijk ... Modus operandi ... Grote kans dat dit ook zwarten zijn ...

Naar Amerika dan maar weer (elsevier.nl, 02-05-2017, door Milan Bruynzeel):
  Baltimore slaat alarm: aantal moorden onbeheersbaar

De Amerikaanse stad Baltimore beleeft de bloedigste periode in zijn geschiedenis. De politie kan de geweldsexplosie niet aan en slaat alarm bij de federale overheid.

Verhoudingsgewijs werden er nooit eerder zo veel moorden gepleegd in Baltimore: de teller staat dit jaar al op 108. Het aantal moorden, schietpartijen en overvallen liet dubbele groeicijfers zien: er waren 23 procent geweldsdelicten meer.
    Ter vergelijking: in heel 2016 werden in Nederland – een land met ruim 17 miljoen inwoners – 109 mensen vermoord. Na de eerste vier maanden van dit jaar staat Baltimore, een stad met zo’n 600.000 inwoners, al bijna even hoog als Nederland in het hele afgelopen jaar.    ...
    Ook Chicago wordt geteisterd door een moordgolf. In 2016 werden 785 mensen doodgeschoten. Dit jaar kwamen er al bijna 200 mensen om door moord, meer dan duizend mensen raakten gewond bij schietpartijen. ...
    Zowel in Baltimore als Chicago zijn (jonge) Afro-Amerikanen oververtegenwoordigd onder de daders én de slachtoffers van moord. De meesten komen om bij schietpartijen. ...
    Er heerst een cultuur waarin praten met de politie uit den boze is. Jongeren die zich dure spullen kunnen veroorloven zonder baan, worden niet aangesproken door familieleden. Volgens oud-president Barack Obama zijn de afwezige vaders de kern van het probleem.    ...

En even nog een stukje "gewetenloosheid":
  Hoewel een aanzienlijk deel van de moorden gerelateerd is aan criminaliteit, vallen er ook veel onschuldige slachtoffers. Zo zijn er ouderen, kleuters en zelfs baby’s omgekomen bij schietpartijen tussen criminelen.

Dankuwel alstublieft. de reactie van de gemeenschap (de Volkskrant, 30-11-2015, van corrspondent Michael Persson):
  'Waarom zou je de moordenaar niet vergeven?'

Vandaag begint in Baltimore de rechtszaak tegen een van de agenten die Freddie Gray arresteerden. Gray stierf.
...

... sinds de dood van Freddie Gray, de zwarte jongen van twee blokken verderop die hier in april werd gearresteerd en vervolgens in een politiebusje in coma raakte en een week later stierf ...
    ... De politie zou terughoudender zijn geworden, na de met veel publiciteit omgeven en vaak door camera's geregistreerde incidenten van politiegeweld. Agenten zouden bang zijn geworden voor het lot van de zes collega's die Freddie Gray oppakten. Maandag begint de rechtszaak tegen de eerste van hen (overigens een zwarte man, ook uit deze wijk). Doodslag, is de aanklacht. ...

Die klagen als er door verzet tegen de politie slachtoffers vallen onder de zwarte criminelen. Dan gaan ze met z'n honderduizenden de straat op en plunderen winkels. Black Lives Matter!!!.

Kijk er eens ... De best mogelijke bron ... Vanuit de diepste krochten van de politieke-correctheid (de Volkskrant, 15-05-2017, column door Arnon Grunberg):
  Klasse en ras

Gary Younge, lange tijd correspondent voor The Guardian in Amerika ...

Arnon Grunberg, de meest rabiate politiek-correcteling in Nederland ... The Guardian, de meest rabiaat politiek-correcte krant in Engeland. Gary Younge ...:

... de zwartst mogelijke ... zwarte. En waar komen deze mensen mee:
  Gary Younge, ... schreef Another Day in the Death of America. In dit boek portretteert hij tien Amerikaanse kinderen, de meeste zwart, die op één dag, zaterdag 23 november 2013, zijn neergeschoten.
    Per dag sterven gemiddeld tien kinderen aan gun violence in Amerika. ...

En daar komt geen enkele al dan niet blanke politieagent aan te pas.
    N... , uh: zwarten, zijn gewoon gewelddadig.

En ze beginnen er al piepjong meer - kijk maar bijvoorbeeld in Engeland (de Volkskrant, 27-06-2017, door Patrick van IJzendoorn):
  De epidemie die Londen verlamt: kids killing kids

In Londen zijn dit jaar al twintig jongeren neergestoken, van wie de helft tiener. En het geweld is gruwelijker dan ooit.


Zijn naam wisten ze niet, de bewoners van het Zuid-Londense Winstanley Estate. 'Voor de 17-jarige jongen die op deze plek is gestorven', luidt de tekst op een papier dat aan een boom hangt. Daaronder liggen zo'n twintig bossen bloemen, met boodschappen aan de jongen, Mohamed Hassan, die hier, in een voorjaarsnacht, op een motorkap door zes gemaskerde leeftijdsgenoten was neergestoken. 'Kids killing kids', zegt Katie, een vrouw van in de vijftig die tussen de flats met een boodschappenkarretje langsloopt, 'als een beest afgeslacht, een kind. De tweede in korte tijd.'
    Ze doelt op een eerdere steekpartij waarbij de 22-jarige Malachi Brooks omkwam. ...
    Triest zijn de verhalen over de 'goedaardige' Jordan Wright (19) die een gewelddadige dood vond naast een sportveld in Kidbrooke, de 'stille, bescheiden en hardwerkende jongen' Syed Islam uit Mile End die stierf in de armen van zijn moeder en de 'kleine, bruisende, gelukkige en ondeugende' Quamari Barnes (17) die het leven liet voor de poorten van zijn school in Willesden. ...
     Islington. In deze Noord-Londense wijk werd de 16-jarige Ben Kinsella, een broertje van Eastenders-actrice Brooke Kinsella, in 2008 door drie jongemannen met elf messteken doodgestoken na een woordenwisseling in een bar. ...

Hm, dat klinkt niet zwart ... Even controleren ... En inderdaad, die is niet zwart. Maar hier zijn de daders:

En die zijn ...
    Overigens komt de afkomst natuurlijk niet voor, dacht deze redactie. Maar wel impliciet in het einde van het artikel toch even:
  Cressida Dick, de nieuwe commissaris van Scotland Yard, ...
   ... liet ook doorschemeren te willen terugkeren naar het omstreden stop- en fouilleerbeleid, de wens van veel agenten. Het werd drie jaar geleden afgeschaft door toenmalige minister van Binnenlandse Zaken en de huidige Britse premier Theresa May, dit wegens klachten dat de politie zich alleen richtte op gekleurde jongeren. ...

Nogal wiedes: je richt je op de dadergroep en dat zijn de zwarten - voornamelijk. Kijk maar:
  ... Green van de Ben Kinsella Trust ziet het nut ervan in, zolang fouilleren maar gebeurt op basis van bewijs. 'Het is ook een vorm van bescherming, want niet alleen daders maar ook slachtoffers komen uit minderheidsgroepen.'

ZWARTEN!!! Niks geen 'minderheidsgroepen'. Aziaten en ook hindoestanen doen daar niet aan mee.
    En in de slotalinea:
   ... In de flat tegenover de plek waar de moordpartij plaatshad, klinkt reddeloosheid bij een Brits-Afrikaanse bewoonster: 'Ik bid elke week tot God voor onze kinderen. Alleen Hij kan helpen.'

Nee, het gaat om onze blanke kinderen. En die kunnen we helpen met de deportatie van deze barbaren.
    Valt u trouwens ook op hoe verschillend het soort lieden dat je op dot soort foto's ziet, verschilt van wat je aan zwarten op tv ziet ... En de soort van bovenstaande foto's is met minstens 90 procent in de meerderheid ...

Berichtje (telegraaf.nl, 02-09-2017. uitleg of detail ):
  Bezit op eilanden ’nogal ingeburgerd’

Zorgwekkend aantal illegale vuurwapens op Antillen


Het gemak waarmee criminelen aan illegale vuurwapens kunnen komen op Curaçao en andere Antilliaanse eilanden is „zeer zorgwekkend”. Dat zegt de vertrekkende hoogste baas van het Openbaar Ministerie op Curaçao, Sint-Maarten en Caribisch Nederland zaterdag in een afscheidsinterview in De Telegraaf.     ...
    Schram, die na drie jaar terugkeert in de functie van hoofdofficier van justitie van het OM Noord-Nederland, noemt het vuurwapenbezit op de eilanden „nogal ingeburgerd”.
    Met name op Curaçao blijft het aantal moorden onveranderd hoog. „Ieder jaar vallen 20 à 25 slachtoffers en dat op een bevolkingsaantal van 170.000 inwoners. Omgerekend voor Nederland met 17 miljoen inwoners zou dat jaarlijks 2000 tot 2500 moorden betekenen.”     ...

En oom dus: hoe zwarter (Curacao in het zwartst), hoe meer schieten.
    En je dan nog afvragen waarom de Amerikaanse politie eerst schiet en daarna vragen stelt ... "Own Live Matters"!

Maar weer eens zo'n geinig berichtje uit de stroom gehaald, omdat er zo'n leuk plaatje bij stond (Telegraaf.nl, 13-12-2017 uitleg of detail ):
  Lege benzinetank nekt gewapende overvallers

De ’gehaaide’ overvallers die een supermarkt in Atlanta beroofden, kwamen niet ver met hun buit. Ze werden na een korte klopjacht in de boeien geslagen. Ze hadden het de politie dan ook makkelijk gemaakt: ze zaten zonder benzine.Najee Logan (18) en Justin Larry (21) hielden een man op de parkeerplaats van de supermarkt onder schot voor zijn portemonnee en de gewapende overvallers gingen er met gierende bandjes vandoor. ...

De snoetjes die we zo langzamerhand wel kennen ... "Black Lives Matter!!!"

Er zijn grote en kleine vormen en individuele en collectievez. Hier een wat kleinere maar collectieve - aanleiding: een virtueel bezoek aan een natuur-historisch museum (de Volkskrant, 15-01-2018, buitenlandredactie):
  H&M Zuid-Afrika dicht na bestorming

Kledingketen Hennes & Mauritz heeft zaterdag al zijn winkels in Zuid-Afrika gesloten, nadat leden van een radicale oppositiepartij in dat land enkele filialen hadden bestormd uit woede over een advertentie van H&M die zij als racistisch ervaren.
    Op de modefoto is een zwart jongetje te zien in een sweatshirt met de tekst: 'Coolest monkey in the jungle'. De foto van H&M veroorzaakte afgelopen week al veel ophef op sociale media. De Amerikaanse topbasketballer LeBron James, rapper The Weeknd, voetballer Romelu Lukaku en andere bekende figuren spraken schande over de advertentie en riepen op tot een boycot van het kledingconcern. The Weeknd besloot uit protest zijn zakelijke banden met het modemerk te verbreken.
    H&M bood onmiddellijk zijn verontschuldigingen aan, haalde de gewraakte foto van zijn website en nam de sweater uit de handel. Maar dat bleek voor de Economische Vrijheidsstrijders (EFF) in Zuid-Afrika niet voldoende. De linkse partij eiste dat H&M al zijn activiteiten in Zuid-Afrika staakt. De EFF wordt geleid door Julius Malema, de vroegere leider van de jeugdafdeling van het ANC.    ...

Ook nog grappig, dit:
  De moeder van het jongetje dat model stond voor de reclame, vond alle ophef maar overdreven. 'Ik ben de moeder. Dit is een van de honderden outfits die mijn zoon droeg tijdens de fotoshoot. Stop met die onnodige kritiek, dit is een nutteloos probleem. Zet je erover heen!,' zei de vrouw die zelf in Zweden woont.

Oftewel: op werkelijk álles is een uitzondering, al is het er maar eentje ...


Naar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .

26 sep.2016