WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: koran

31 mrt.2016

Bij alle overbodigheid toch nog maar een enkele bron aangaande de positie van de koran  , uit het ervaringsveld:


Uit: De Volkskrant, 24-03-2016, ingezonden brief van Wilbert van Rijen, Holthees

Religie als oorzaak

In het commentaar van 23 maart schrijft Arnout Brouwers: 'het stigma mag nooit rusten op een geloof'. Doorgaans is dit een prima uitgangspunt, behalve wanneer een geloof opgevat kan worden als een ideologie die een samenleving verdeelt in mensen die meer of juist minder zijn.
    De Koran bevat ruim 400 verzen die duidelijk maken dat God de ongelovigen vervloekt, hen laat branden, hen laat folteren en oproept je geloof te verdedigen tot aan de dood.
    Mijn decennialange werken met leerlingen en asielzoekers met een islamitische achtergrond heeft mij duidelijk gemaakt dat ook de derde generatie de Koran ziet als het werkelijke woord van God waarvan zelfs géén letter geïnterpreteerd mag worden.
    Daarom zal het overgrote deel altijd meer loyaal zijn aan de islam, dan aan de democratische regels in onze samenleving. Ook al is het een kleine groep die overgaat tot terrorisme, zij voelen zich gelegitimeerd door de grote groep zwijgende moslims om hen heen.


Red
.:
    Trouwens: voor welke religie geldt dat "verdelen" niet?  In ieder geval voor het Jodendom, en ook in bepaalde aspecten het christendom.

 
Naar Termen, koran  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .