WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen, kort: apart zetten

  Apart
Als in "apart zetten". 1: Iets dat Nederlanders doen door moslims te dwingen een hoofddoek of djellaba te dragen en in een moskee te gaan zitten. 2: Wat gekleurde immigranten overkomt zodra ze een voet buiten de deur zetten en blanke Nederlanders zien. Ze zien leden van een beter functionerende cultuur en voelen zich meteen "apart gezet". De reden dat ze bij elkaar klitten, en Nederlanders haten.

Eerst een voorbeeld van het eerste (telegraaf.nl, 15-01-2018, uitleg of detail ):
  Plannen voor halal-McDonald’s in Nederland

Ondernemer Redouan Makoer heeft concrete plannen om een halal-filiaal van fastfoodketen McDonald’s te openen in Nederland. ...

Een klassiek voorbeeld uit de eindeloze reeks van blanke Nederlanders genaamd Jan Jansen die moslims dwingen een hoofddoek op te zetten, een baard te gaan dragen, moskeeën op te richten, halal-gelegenheden te openen en de talloze andere manieren waarop blanke Nederlanders genaamd Jan Jansen moslims apart zetten.

Dan een voorbeeld van de enkele GOEDE!!! blanke Nederlanders die de 99,9 procent FOUTE!!! blanke Nederlanders hierop aanspreken (de Volkskrant, 07-05-2016, door Martijn de Koning, antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen. Onlangs publiceerde hij: De ideologische strijd tegen de islam - Fortuyns gedachtegoed als scharnierpunt in de racialisering van moslims):
  Cultuurretoriek | Moslims wordt hun individualiteit afgenomen

Waarom islamofobie wel degelijk racistisch is

Kritiek op moslims kan ook racisme zijn. Zeker nu moslims als groep apart worden gezet, constateert Martijn de Koning.

De rest van deze waanzin wordt behandeld hier uitleg of detail .


Naar Termen, kort  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

4 dec.2017