WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen, kort: herkennen

Hier volgt de inleiding bij Termen, kort, vertrouwen uitleg of detail :
  Het smerige politieke-correcte taalgebruik en de verloedering van eerlijke taal in het algemeen komt in alle geledingen van de bestuurlijke elite voor. Zelfs bij de politie. een voorbeeld ...

Waarop volgde een voorbeeld van het misbruik van de term "vertrouwen" door de politietop. Leidende tot:
  Vertrouwen
Iets dat de gekleurden niet in blanken hoeven te hebben, met name de politie, maar blanken wel in gekleurden op straffe van de wet
uitleg of detail .

Voor het geval van "herkennen" kan precies hetzelfde worden gedaan, met enkel en alleen een verwisseling van de termen. En de bron of het bronartikel (ad.nl, 26-05-2017, door Peter Winterman uitleg of detail ):

  Korpschef: Geen hoofddoek bij uniform

De hoogste baas van de politie, korpschef Erik Akerboom, heeft besloten dat de hoofddoek voorlopig geen deel gaat uitmaken van het politie-uniform.

...
,,Niet alle burgers herkennen zich ...

En daar zijn ook 'de burgers' weer en ook hier is het dieventaal:
  ... in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras ...

Het gaat om de gekleurden. Als eerste de zwarten - hier een hondsbrutale versie (de Volkskrant, 24-02-2017, door Tara Nakshbande, is een scholier):
  Als ik televisie kijk, zie ik niemand zoals ik

Nederlandse media voor entertainment moeten diverser worden. Rolmodellen zijn erg belangrijk.

Waarna we lekker de tekst bij "vertrouwen" kopiƫren:
  Oftewel: moslims/zwarten hebben hoeven zichzelf niet te herkennen in blanke politieagenten dus blanken in het algemeen. En dat wordt door de elite zonder probleem en terecht uitgebreid tot de hele gekleurde gemeenschap.

En volgens de elite hoeven de gekleurden die herkenning ook niet te hebben, want ze maken geen bezwaren tetegn de afwezigheid an die herkenning, maar passen hun personeelsbeleid aan aan de gekleurde ontekkning.

Een niet-herkennen dat natuurlijk gewoon racisme is.

Want keer het maar om en men heeft geen enkel probleem het als zodanig te benoemen.

Oftewel: zich herkennen in het andere ras: iets dat de gekleurden niet hoeven te hebben, en blanken moet hebben op straffe van de wet.

Wat een stelletje gore racisten.


Naar Termen, kort  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

27 mei 2017