WERELD & DENKEN
 
 

Filosofen: Hans Harbers

Het is werkelijk ongelofelijk hoe veel mesen er tegenwoordig bezig zijn onder de noemer "filosofie". Het aantal aan deze redactie bekende gevallen is inmiddels zo hoog, dat alle verwachting bij iedereen op enige gemiddeld kwaliteit volkomen de grond zou moeten zijn.

Van filosofen verwacht je de top qua denken, en de top in zo iets moeilijks al denken kan nooit anders dan uiterst smal zijn. Hooguit een stuk of tien op de hele Nederlandse bevolking. En in het kader van de actie "Nederlandse filosofen spreken zich uit" uitleg of detail is al gebleken dat aantal eerder dichter bij de honderd moet liggen.

Hier is weer zo'n geval van een filsofische kabouter, die, zoals in de meeste door deze redactie gesignaleerde gevallen, de ruimte krijgt om zijn onzin te spuien, omdat deze onzin goed uitkomt bij de politieke-correctheid (de Volkskrant, 25-11-2016, door Hans Harbers, docent filosofie aan de Universiteit Groningen).

  Referendum leidt tot tirannie van de minderheid

Problemen van de democratie kun je beter oplossen door je stem te laten horen dan door te stemmen.

Ja hoor, het staat er allemaal echt. In de Volkskrant. Geproduceerd door een "filosoof" die uit is op een artikeltje en weet wat de Volkskrant wil horen.

En één van de dingen die de Volkskrant wil horen, is dat democratie goed is, zolang het volk op de Joodse en Joodsistisch elite stemt, dat wil zeggen: voor neoliberalisme, opheffen van Nederland, vrije immigratie, en het vernietigen van de Nederlandse cultuur.

En democratie wil afschaffen, zodra het volk gaat morren en gaat stemmen tegen neoliberalisme, opheffen van Nederland, vrije immigratie, en het vernietigen van de Nederlandse cultuur.

Dat wil zeggen: de mogelijkheid krijgt om dat te doen, door de dictatuur van de elite via het politieke stelsel van partijen uitleg of detail te omzeilen.

Dat wil zeggen: de Joodse en Joodsitische elite is mordicus tegen iedere vorm van echte volksinvloed. Tegen iedere echte democratie.

Tegen iedere effectieve vorm van referendum.

Schijft dus Hans Harbers, met als slotargument:
  Stel, er komt een bindend referendum over herinvoering van de doodstraf. Bij een opkomst van, zeg, 30 procent van de kiesgerechtigden, en een uitslag van 60 procent van de uitgebrachte stemmen voor en 40 procent tegen, dicteert dus een minderheid van 18 procent van de bevolking over leven en dood.

Wat natuurlijk verschikkelijk is. Dat 18 procent van de bevolking dicteert.

Heel veel verschikkelijker dan wanneer 0,0005 procent van de bevolking regeeert (80 Kamerzetels), de huidge situatie.

Maar die 0,0005 procent hebben wel de juiste visie op de wereld. Die van neoliberalisme, opheffen van Nederland, vrije immigratie, en het vernietigen van de Nederlandse cultuur.

De Joodse en Joodsistische visie.

Die volkomen domineert in de media en de Volkskrant.

Argumenten?

Zijn die nodig dan?

Voor het mooi en om het vereiste oppervlakte te vullen:
  ... een onderzoeksrapport van Forum voor Democratie, geschreven op verzoek van Geert Wilders. Titel: Echte Democratie - Het probleem van de representatieve democratie & het referendum als oplossing. Auteurs: Thierry Baudet en Paul Cliteur.
   Echte democratie. ... de vorm die Baudet en Cliteur ...
    Baudet en Cliteur reduceren ...
    ... zetten Baudet en Cliteur ...
    ... wat Baudet en Cliteur zeggen ...
    ... Baudet en Cliteur richten ...
    ... Baudet en Cliteur zo min ...

Dat zegt toch allemaal genoeg ...?

Dat zijn ONTZETTEND FOUTE MENSEN!!!

Wat zouden Grunberg, Soros, Blankfein en Jahweh daar wel niet van zo'n mooi stukje van een echte filosoof van vinden ...


Naar Filosofie, inleiding  , of site home  .

 

25 nov.2016