Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: aanpassen

  Aanpassen is een opdracht voor alle Nederlanders - aanpassen is niet iets dat je van allochtone immigranten mag vragen  -  Alle politiek-correcten, multiculturalisten, bestuurlijke elite, intellectuelen, kunstenaars, en alle andere fatsoenlijke mensen.

Een enkel voorbeeldje van de eis tot aanpassen door de Nederlanders (Joop.nl, 22-12-2010, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop):
  Couscous met kerst
...
Laatste Reacties
...
Sylvia Stuurman, vr 24 december 2010 10:30
Ik vind het een leuk stuk, maar protesteer wel regen dat woord "integratie".

Integratie van systemen houdt in dat je overal waar nodig aanpassingen doet om die systemen met elkaar samen te laten werken.
Integratie houdt in dit geval dus in dat het Suikerfeest ook een nationale feestdag zou worden.

Integratie zoals het hier wordt gebruikt (en zo wordt het heel vaak gebruikt) slaat eigenlijk op aanpassing van één kant.

Ik ben voor integratie in de ware zin van het woord.

Sylvia Stuurman is een frequent reageerder bij Joop.nl, en een haatzaaister van het ergste soort.

En een voorbeeld van allochtone huize (Joop.nl, 21-04-2011, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop):
  Discriminatie hoort nu eenmaal bij Nederland

... Nederland wordt bang gemaakt voor meisjes met een hoofddoek aan het loket van de deelgemeente, want deze zouden wel eens hun geloof aan je kunnen opdringen. ...

Nederland moet zijn staatsregels aanpassen aan de gewoontes van de allochtone immigranten.

En ook in België, natuurlijk (de Volkskrant, 03-05-2013, van correspondente Leen Vervaeke):
  België in debat over hoofddoeken

Mag een ambtenaar een hoofddoek of een tulband dragen, of schendt hij daarmee de neutraliteit van het overheidsambt? Over die vraag wordt in België duchtig gediscussieerd.
    Zes jaar na de invoering van een verbod op religieuze symbolen bij ambtenaren in enkele Belgische gemeenten staat de kwestie bovenaan op de agenda. Minderhedenorganisaties voeren al weken actie om het 'hoofddoekverbod' in Gent terug te draaien. ...

En dat terwijl er hele werelddelen zijn waarin het andersom is, en de eisers daar vrijelijk naar toe kunnen reizen.

Uit de voorraad knipsels (de Volkskrant, 13-04-2013, ingezonden brief van Astrid van de Wetering, communicatiewetenschapper, Tilburg):
  Marokkanenprobleem

... David Pinto, hoogleraar-directeur Inter-Cultureel Instituut en zelf van Marokkaanse komaf: 'Als 65 procent van de Marokkaanse jongeren met de politie in aanraking komt, is er een Marokkanenprobleem.' (O&D, 11 april). Voor PowNews donderdagavond aan, leiding Pinto in het zonnetje te zetten.    ...
    De oplossing is volgens David Pinto 'het beste uit twee werelden' te leren hanteren: ...
    Onmogelijk haast, meent Henk Müller, opinieredacteur van uw krant. Durf daar zo niet over te oordelen. ... met alle respect, in hoeverre is dit 'het beste uit twee werelden'? Het lijkt mij veel effectiever, en eerlijker bovendien, als ook Nederlanders hun (zelf)inzicht vergroten en op zijn tijd een andere bril opzetten.
    Bij voorkeur eentje die hen leert om zich eens te verplaatsen in Marokkaanse medelanders in plaats van hun koloniale minderwaardigheidsgevoelens voortdurend te voeden. Een bril die laat zien waarom Marokkanen doen wat ze doen en wat Marokkanen zoal belangrijk vinden.    ...

Juist ja. Er is een probleem met Marokkanen die hier tegen de wil van de Nederlanders zijn (ze zijn nogal gewetenloos uitleg of detail ), en de oplossing is dat Nederlanders zich in die Marokkanen moeten gaan verdiepen.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , of site home  ·.