WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: aanslagen

  Een reeks van tientallen aanslagen door "Allahoe Akhbar!!!:-brullende baardmannen zijn "Incidenten" die niets met de islam te maken  -  een dronkeman die op mensen staande voor een moskee inrijdt, is een "Islamofobe terreuraanslag"  -  alle moslims, alle negers, alle Joden, de hele politiek-correcte media, en de hele bestuurlijke, justitiĆ«le, intellectuele en kunstzinnige elite.

Twee voorbeelden uit een eindeloze en buiten de politiek-correcte media ook wel bekritiseerde reeks - een Joods-Volkskrantig en een Joops-islamitisch geval. Eerst het ingewikkeldere Joods-Volkskrantige geval, dus eerst in een korte versie: alleen begin en einde (de Volkskrant, 06-06-2017, column door Arnon Grunberg):
  Straattheater

'Terrorisme is een wrede vorm van straattheater. ...
    De beste manier om door het leven te gaan bestaat uit een combinatie van volharding en gelatenheid.

Zo, nu even tijd om te bekomen.

Dan nu de rest van deze beerput - wat ertussen stond:
  Als iedereen erbovenop springt, ook de deskundigen, speel je de terroristen in de kaart', aldus historicus Rob van Wijk, verleden week op de site van de NOS.
    Dat is een goede definitie: een wrede vorm van straattheater. Hoe met dat straattheater om te gaan?
    Door te erkennen dat er geen garantie bestaat voor veiligheid. De geschiedenis leert ons dat bijvoorbeeld de noodtoestand niet bijdraagt aan veiligheid, hooguit machtsmisbruik van de staat legitimeert.
    Niet door met een half oog naar de grootste gemeenschappelijke deler van de daders te kijken en daaruit verregaande conclusies te trekken. De haat van de ander kan nooit de eigen haat legitimeren.

En let vooral nog even op die laatste. Dit in verband met de verzengende haat die moslims en Joden jegens ons koesteren, "Want jullie ontkennen de grootsheid van Allah en ons bijpassende gezag en recht op respect" respectievelijk "Want jullie hebben meegedaan aan de moord op de Joden" uitleg of detail .

Dan de simpele Joops-islamitische versie (Joop.nl, 20-06-2017. uitleg of detail ):
  Buurtbewoners reageren op islamofobe terreuraanslag Londen

De meest recente aanslag in Londen waarbij een terrorist op een groep moslims inreed

De inbreng van Joop.nl. En hier de lokale:
  ... Behalve de woede over de terreurdaad, is er ook veel onvrede over de manier waarop veel media met de aanslag zijn omgegaan. Volgens sommigen duurde het te lang voor ook nu, met een witte dader, over terrorisme werd gesproken. Verslaggever Danny Ghosen van NTR-programma De Nieuwe Maan ging zelf kijken in de wijk waar de tragische gebeurtenis plaatsvond, Finsbury Park. Daar sprak hij met buurtbewoners en getuigen.


Klik op het linkje en luister en kijk naar de reportage, en hoor hoe "Allahoe akhbar-moordenaars hebben niets met de islam te maken"-roepers nu universeel van mening zijn dat "de witten" de schuld zijn. En let op: zowel moslims als negers.

Waarmee de lijst dus compleet is: Joden, moslims en negers: ze haten ons allemaal.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .