Linkse denken: GOED en FOUT

Het linkse denken in GOED en FOUT heeft op vele aspecten in de omgang met de werkelijkheid zijn weerslag. Zo betekent het dat je jouw meningen, zoals ze in je opkomen net als bij iedere ander, niet aan een nadere beschouwing of analyse hoeft te onderwerpen: jij vindt wat, en omdat jij links en GOED bent, is datgene dat je vindt GOED. Er komt geen seconde in je op dat er misschien ook een andere kant is aan je verhaal. En dus schrijf je maar meteen op wat je vindt (de Volkskrant, 18-01-2011, hoofdredactioneel commentaar,door Raoul du Pré):
  Ga zo door Mark!

Soeverein en zakelijk wees premier Rutte PVV-leider Wilders terecht. Dat smaakt naar meer.

Links kan de handen nog zo enthousiast ineenslaan, het gevaar voor de PVV komt niet van die kant. Het brede linkse front zal Wilders een zorg zijn. Geen kiezer die overloopt. Nee, dan de premier. Toch vreemd, zei die zondag, dat een partij die de radicale islam wil bestrijden, niet thuis geeft als het er in Afghanistan op aankomt. Raar ook dat een politicus die zichzelf profileert als helder en transparant nu de premier verwijt dat die al vóór de verkiezingen een besluit neemt over een missie waar een groot deel van de kiezers op tegen is. 'Je kunt niet regeren bij opiniepeilingen', aldus de minister-president.
    Dat was twee keer raak. ...

Mis. Want er is geen enkel bewijsbaar oorzakelijk verband tussen het voeren van oorlog in Afghanistan en het verminderen van de invloed van de islam. Kijk maar eens wat collega commentaar-schrijver en "linkse" medestander Peter Giesen stelt (de Volkskrant, 18-01-2011, column door Peter Giesen, redacteur van de Volkskrant):
  Seksueel nationalisme

Tussentitel: Kun je iemand dwingen om vrij te zijn?

...  De islam is aantrekkelijk voor jonge moslims op zoek naar identiteit. De Groningse islamdeskundige Marjo Buitelaar heeft de hoofddoek vergeleken met het afrokapsel van jonge zwarten in de jaren zeventig. Islam is beautiful. Hoe sterker de islam onderdrukt wordt, hoe meer glans zij krijgt als een rebels alternatief in een vijandige samenleving.   ...

Het volstrekt omgekeerde argument.
    Het commentaar van Raoul du Pré in dus volledig ononderbouwde pedanterie. Zonder enige twijfel ingegeven ingegeven door de al beschreven denkafwijking: door het links-zijn denkt men zich dusdanig GOED dat het eigen oordeel niet aan andere beschouwing, laat staan kritisch analyse, onderworpen hoeft te worden. Je vindt wat, je hebt toegang tot de hoofdredactionele column, dus je schrijft maar gewoon op wat je vindt.
    Volledig blind ook voor het feit dat het eigenlijk totaal geen pas geeft om in de redactionele column van een krant zo ondubbelzinnige wijze te kiezen vóór of tegen een partij. Wat men in dit geval wel dacht te kunnen, omdat de PVV natuurlijk FOUT is ... Meer voorbeelden van dat laatste hier  .


Naar Rechtse denken  , Rechtse ideologie  , of site home  .

21 jan.2011