WERELD & DENKEN
 
 

Ploerten, personen, inleiding

19 aug.2016

De term "ploert" is op deze website gereserveerd voor die persoon of instelling die bevordert of pleit voor de doelstelling om geld, welvaart en dergelijke over te hevelen van het minder rijke deel van de bevolking naar het rijkere deel.

Op welk niveau dan ook.

Inmiddels heeft de praktijk geleerd dat als je eenmaal dit soort beleid uitvoert of aanhangt op wat voor niveau dan ook, het resultaat is dat bijna alle vermogen, dat wil zeggen: bijna alle welvaart, uiteindelijk terecht komt bij de top 1 procent, en als je nog wat beter kijkt, bij de top 0,1 procent.

Dat volgt uit de wetten van de vrije markt: wat het grootst is, groeit het hardst .

Dus iedereen en iedere insteling die dit soort ideeën aanhangt of uitvoert, ook wle "neoliberalisme" geheten, valt onder de term "ploert".

Dat dat er heel veel zijn, en zelfs in Nederland een overgrote meerderheid van de elite, zeg maar: de topderde, doet hier natuurlijk niets aan af.

Al deze mensen komen in aanmerking voor de rechtvaardige behamdeling van ploerten, "ploerten" dan staande voor: mensen die andere grote groepen van mensen aanzienlijke tot grote schade betrokkenen, en dat is ophanging. of iets dergelijks.

Als je iets heel ergs doet met één persoon, kom je daarvoor in aanmerking, als je iets ergs doet met heel veel personen dan natuurlijk idem.

Helaas zijn een aantal mensen van dit soort groepen nodig om de samenleving draaiende te houden, dus de geneigdheid van de rest van de burgers om dit gerechtvaardigde vonnis te voltrekken is zeer gering.

Duurt de periode waarin de ploertigheid vrijuit bedreven kan worden lang, dan kan ineens de vlam in de pan slaan. Dat noemt men "revolutie", en dan komt het wel tot een aantal voltrekking van het gerechtvaardigde vonnissen. Helaas dan meestal ook nogal ongericht - men "pakt" de meest voor de hand liggende daders in plaats van de ergste.

Maar dat is hoe het nu eenmaal werkt.

En als waarschuwing voor dit soort verschijnselen is er deze verzameling.

Daders, ploerten, neoliberalen, mediamensen, academici: weest hiervoor beducht als u op de lijst staat.

U bent dit:Dit gaat er mogelijk met u gebeuren:U bent gewaarschuwd.

Pas uw houding en gedrag aan nu het nog kan.


Naar Houding top, I , of site home .