WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Anne Frank Stichting

31 jan.2017

Anne Frank is wel zo'n beethje het heftigste symbool dat je in de strijd kan werpen als het er om gaat om je politieke-  tegenstanders monddood te maken en uit te schakelen. Geen wonder dus dat dit gedaan werd door een deugende D66'er als Thom de Graaf toen Pim Fortuyn te populair werd uitleg of detail . Met algemene instemming hoewel door medestanders ook wel andere termen werden gebruikt zoals ""kale nepprofessor", "gevaarlijk persoon" en "minderwaardig mens".

Maar dat "(mede)moordenaar van Anne Frank" werd toch wel als meest treffend gezien, en vandaar ook dat Volkert van der Graaf zich volkomen gerechtvaardigd voelde om aan deze ultieme misstand een einde te maken.

Een machtig wapen dus, dat "Anne Frank". En alles dat die naam draagt zoals de Anne Frank Stichting.

Je zou zeggen dat de doelstelling van die stichting het bestrijden van antisemitisme zou moeten zijn, maar zo een machtig wapen kan je naturlijk niet overlaten aan degenen die alleen maar antisemitisme willen bestrijden, want, zoals bekend is de belangrijkste bron van antisemitisme in het hedendaagse Nederland en Europa de islam, en de islam mag je absoluut niet bestrijden want ...

En hier stokte de zin van de redactie want "niet genoeg flexiliteit van geest hebbende".

Vermoedelijk gaat het hier ook weer zoals in "De moslims van nu zijn immigranten - de Joden van toen waren immigranten- dus zijn de moslims van nu als de Joden van toen", maar omdat die moslims van nu ook ontzettende antisemieten zijn, want ook staande in hun Heilige Boek, zou je zeggen dat die Gouden Regel hier toch wat minder verguld zou zijn, maar kennelijk niet.

In ieder geval: de huidige taak die de Anne Frank Stichting zich, naar alle uiterlijkheden kijkende, ten doel heeft gesteld, is het verdedigen van de islam. Zie bijvoorbeeld deze analyse van GeenStijl uitleg of detail .

En onderstaande voorbeeld, dat de aanleiding was voor toevoeging aan de eervolle lijst van Landverraders (de Volkskrant, 31-01-2017, ingezonden brief van Aik Meeuse, werkte bij Voorlichting en Educatie van de Anne Frank Stichting, samensteller van het boek Oud en nieuw fascisme):
  Alarmbellen

De historicus Timothy Snyder, die afgelopen week de Auschwitzlezing in Amsterdam heeft gegeven ...
    Kenmerken van fascisme zijn immers:
1. Het inspelen op gevoelens van onzekerheid en het aanwakkeren van angsten;

Topscorend hierin, met grote afstand: de islam uitleg of detail uitleg of detail . Ja, het Judaïsme is misschien nog erger qua intensiteit, maar daar zijn er zo weinig van in Nederland en Europa.
  2. Het onderscheid maken tussen mensen, waarbij de ene groep meer rechten zou hebben dan de andere;

Topscorend hierin, met grote afstand: de islam uitleg of detail uitleg of detail . Met hetzelfde voorbehoud.
  3. Zichzelf en het eigen volk het beste vinden, uitmondend in een overdreven nationalisme en het verheerlijken van het eigen volk;

Topscorend hierin, met grote afstand: de islam  uitleg of detail uitleg of detail . Hierbinnen excelleren ook nog eens de Turken en Iraniërs. En Saoedi-Arabiërs. En Somaliërs ... Nou, best wel veel, eigenlijk ...
  4. Seksisme;

Die is te makkelijk.
  5. Het ontkennen van onwelgevallige waarheden en het kleineren en mondsnoeren van mensen met een andere mening;

Die eigenlijk ook: het gebrek aan bereidwilligheid om glasharde fouten toe te geven al is het maar de minicuulste is gewoon legendarisch. Hierbinnen topscorend, in Nederland, vooral de Marokkanen uitleg of detail . En die tenen, hè ... Zo láááááááng ...
  6. Het geloof in een autoritair leider en het afbreken van de democratie of democratische instituties;

Ook zo'n makkie.
  7. Het gevoel/instinct belangrijker vinden dan het verstand;

Ja, ook dit is erg, maar hierin worden ze toch duidelijk overtroffen door de Afrikanen, zwarten en vooral negers uitleg of detail .
  8. Het verheerlijken van geweld.

Tja ... "Wat is het hoogste doel van een pickup-truck? Antwoord: om een machinegeweer in de laadbak te monteren". "Wat is het hoogste doel van een vrachtwagen? Om mee over westerse burgers mee te rijden".

Nou, met topscores op alle bijna categoriën is het voor iedereen duidelijk waar de bestrijding van het fascisme moet beginnen.

Niet voor de Anne Frank Stichting.

De Anne Frank Stichting heeft iets anders op het oog, en het is niet Geert Wilders. Nee, er is een nieuwee favoriet:
  De historicus Timothy Snyder, die afgelopen week de Auschwitzlezing in Amsterdam heeft gegeven, noemt Trump een fascist. Hij heeft mijns inziens volkomen gelijk.

Hoera! Lang leve de islam en de pest aan Donald Trump die toch liever geen moslims er meer bij wil gezien hun staat van dienst aangaande het praktisch bedrijven van fascisme op alle mogelijke terreinen maar vooral die van geweld.

Conclusietjes: De Anne Frank Stichting heeft zich in de huidige tijd duidelijk tot doel gesteld: het bevorderen van religieuze intolerantie, religieus geweld en religieus antisemitisme.

Hoezo, alleen maar landverraders ...?


P.S.
Het GeenStijl artikel geeft ook nog een fraai voorbeeld van wel-werkend onderzoek naar dit soort verschijnselen. Geen zinloos gezeur met vragen-stellen aan de daders, maar gewoon kijken naar wat er gebeurt (GeenStijl, 07-12-2015, door Spartacus uitleg of detail ):

  De jaarlijkse Anne Frank glossy over racisme is uit

Na decennia aan onderzoek heeft de Anne Frank-stichting de source code eindelijk ontrafeld. Want hoe vermindert een stad z'n aantal anti-joodse incidenten nu het beste? *Tromgeroffel*. Antwoord: zorg dat er zo min mogelijk moslims joden wonen. "Amsterdam is daarmee verantwoordelijk voor bijna de helft van het aantal antisemitische meldingen in het land (76). Mogelijk komt dat omdat er hier relatief meer joden wonen dan in de rest van Nederland." ... het werkstukje is toch het doorpluizen waard. Zo adviseert de Stichting bijvoorbeeld dat je vooral in juli en augustus "echt maar beter geen jood kunt zijn, want dan zijn alle bontkraagjes vrij": wetenschappelijk grafiekje met bewijs-achtige cijfers. ...

En hier zijn die cijfers:
 

Je zou er heel hard om moeten lachen als het niet zo om te huilen was ...


Naar Landverraad , of site home .