WERELD & DENKEN
 
 

Ploerten: Alexander Pechtold

23 aug. 2016

Goh, dat was nadenken over hoe Alexander Pechtold te introduceren .... Als ploert. Als landverrader liep een stuk vlotter ... uitleg of detail . Die betiteling vinden veel mensen nog dusdanig "extreem" dat enige handreiking noodzakelijk lijkt.
    Maar als "ploert"...
    Dat spreekt toch volkomen voor zich ...
    Hij is de vleesgeworden arrogantie richting het klootjesvolk, en wel zodanig dat GeenStijl hem "Arrogander Peggold" heeft gedoopt.
    Maar ja, dat klootjesvolk mag wel stemmen. Zolang het nog duurt wat betreft dit soort lieden. Maar tot die "Europese endlösung" is geïmplementeerd, zijn er dus die verkiezingen - eens in de vier jaar.
    En die komen er weer aan, over iets als een half dozijn maanden. Dus moet je proberen ook zo veel mogelijk van het klootjesvolk binnen te hengelen, want alleen met dcotorandussen in de sociologie en studenten Internationale Betrekkingen ga je het niet redden.
    Dus moet je nu al beginnen met het uitslaan van taal die het klootjesvolk graag wil horen:


Uit: De Volkskrant, 22-08-2016, van verslaggever Frank Hendrickx

Lof en vragen bij D66-plan vaste banen

Tussentitel: Partij wil volgens nieuw programma eind aan tweedeling op de arbeidsmarkt

Aan D66 de eer om de verkiezingscampagne af te trappen, een kleine zeven maanden voor de stemlokalen opengaan. Afgelopen weekend kwam de partij van lijsttrekker Alexander Pechtold met een vooruitblik op het verkiezingsprogramma dat vrijdag naar buiten komt. Titel van het eerste D66-plan: 'Maak vaste baan bereikbaar voor iedereen.' ...

 
Red.:   Kortom: een warme drie-en-een-halve ster uit vijf voor dit plan van de Volkskrant. GgenStijl stonk er natuurlijk niet in:


Uit: GeenStijl, 20-08-2016, door Zentgraaff uitleg of detail

Ohnee he. Peggold spint zich de campagne in

Moedeloos worden we ervan, nog een politieke cyclus tegen de door 72 communicatiemutsen in de plooi gehouden kop van Arrogander Peggold aan te moeten kijken. Het is nu een grof half jaartje totdat de verkiezingen beginnen, dus het veilingmeestertje sorteert voor op de campagne. Hij heeft aan zijn legertje twintigjarige literatuurwetenschappers met een moeilijke bril en een BKB'tje in millennialmarketing gevraagd wat er bij de kiezer leeft; daar kwam uit dat de Vaderlander zijn banen ziet wegsmelten, dus gaat Peggold roepen dat er meer vaste banen moeten komen. ...." Kan ie lekker veilig doen natuurlijk, want bij de partij van de happiness-consultants en yogamanagers weten ze toch niet wat een echte baan is. Bovendien komt het voorstel van de partij die u jarenlang heeft voorgespiegeld dat flexibilisering en individualisering het Alfa en Omega zijn van de progressieve politiek. AirBnB voor uw rolkofferbaan en allemaal wekelijks van gender wisselen, bij MarCom66 preken ze al jaren niks anders. Onder slogans als "een leven lang leren en ontwikkelen" werd het jobhoppen tot een kunst verheven; fijn voor in halve overheidsdienst werkende consultants, maar voor Jan met de Pet niet zo relevant. ...


Red.:   En daar is weer eens geen woord Spaans bij.
    Maar goed, dacht Arrogander, die Jan met de Pet, hè ... Daar zijn er nog steeds zo verdomde veel van ... En de reguliere media zullen ons zeker dekken...
    Maar dit was het nog niet - qua inhoud. Want er was nog iets dat kennelijk iedereen is ontgaan. Al dan niet bewust. Dit:
  Tegelijk wil D66 dat de ontslagprocedure sneller en minder duur wordt.

Juist ja ... We gaan gewoon iedere blanke Nederlander die nog fatsoenlijk betaald wordt ontslaan. En geven die banen aan onderbetaalde Oost-Europeanen en allochtone immigranten.
    Goed, die Pechtold ging al naar het schavot voor zijn landverraad. Wat er voor dit soort zaken bijkomt, zal het gepeupel wel uitmaken. Iets als de gebroeders De Witt, oneindig veel betere mensen, toebedeeld kreeg? Vierendelen en de resten voeren aan de honden ...


Naar Ploerten, inleiding , of site home