Landverraders: Volkskrant, democratie

Het idee dat de media op enigerlei wijze een onafhankelijke partij vormen in wat voor maatschappelijk debat dan ook, is een volkomen dwaas idee. Ignis fatuus. Al sinds de tijd dat "de media" ontstaan zijn. George Orwell schreef er in 1947 al over uitleg of detail .

De media vormden en vormen de stem van de elite, toen en nu. En toen ... :

Om de heel simpele reden dat de media leven op het geld gestolen van de werkenden die minder betaald krijgen dan de waarde van wat ze produceren. Dit omdat de elite dus de media niets produceren, dus moeten leven op de productie van anderen. Weet iedereen die het weten wil al sinds minstens (Sebastian Brant, Das Narrenschiff, A.D. 1494):
 
De boer wordt toch ondanks zijn ijver,
levend gevild door ridder en schrijver

... 1494. Het volk, 'boer', hier staande in het midden, de elite, 'ridder', links, en de media, 'schrijver', rechts.

Dat betekent dat de elite en dus de media ook tegen de invloed van de burgers, het volk, de demos, zijn. Tegen democratie.

Omdat tegen de democratie zijn een slechte naam heeft gekregen door het optreden van diverse dictators die ook tegen de democratie zijn, roepen zij van de media om het hardst dat ze voor de democratie zijn.

Maar vertaal je die abstracte liefdesverklaringen in praktische keuzes aangaande specifieke onderwerpen, blijkt razendsnel het omgekeerde.

Globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme ... De elite is er allemaal hartstikke voor.

Minimaal tweederde van de bevolking is er allemaal tegen.

Daarom moet de elite helemaal NIETS van het volk hebben, en alle uitspraken die dat tegenspreken, op welk niveau dan ook, zijn keiharde leugens.

Specifiek geval nummer 1: het CETA-handelsverdrag (de Volkskrant, 26-10-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Arnout Brouwers):
  EU en populisme

Politici moeten het verschil kennen tussen 'luisteren naar burgers' en de overgave aan het populisme.

Een van de kenmerken van politiek in het tijdperk van populisme is dat de angst onder politici voor de 'volkswoede' soms een nog groter probleem wordt dan die volkswoede zelf.    ...   
    Dit is niet 'luisteren naar de burger' - dit is een knieval voor populistische sentimenten. ...
    Deze week is ook het vrijhandelshandels met Canada (voorlopig) gesneuveld.

Oftewel: in kwesties aangaande economische belangen onder de noemers globalisering en neoliberalisering, en aangaande soevereiniteit moet de elite niet naar de burgers luisteren.

Specifiek geval nummer 2, uit hetzelfde artikel:
  ...    Dit is niet 'luisteren naar de burger' - dit is een knieval voor populistische sentimenten. ...
    .... Eerder ... stak een raadgevend Nederlands referendum een stokje tussen het EU-verdrag met Oekraïne. ...

Oftewel: in internationale zaken zoals de wens van de elite om een Koude Oorlog te voeren tegen Rusland, moet de elite niet naar het volk luisteren.

En specifiek geval nummer 3 (de Volkskrant, 07-11-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Philippe Remarque)
  Aangepaste Piet

Het heerlijk avondje nadert, en steeds meer gemeenten in Nederland kiezen voor geleidelijke overgang naar gekleurde of roetvegen-Pieten. ...
    Tegelijkertijd blijkt uit opinieonderzoek dat ruwweg driekwart van de Nederlanders Zwarte Piet wil behouden. ...
    Maar is dit een kwestie voor een meerderheidsbesluit? ...

Oftewel: in culturele kwesties moet de elite niet naar het volk luisteren.

Het kan niet duidelijker, dit allemaal zijnde hoofdredactionele commentaren en de laatste van de hoofdredacteur.

Om de zaak extra gewicht te geven.

"Aangaande culturele zaken moet de elite niet naar de burgers luisteren".

Zelden is een oproep tot burgerrevolte uitleg of detail helderder verwoord, de laatste tijd.

En dit is slechts een samenvatting van een langdurige proces, stammende van het moment dat de stemming onder de meerderheid de burgers substantieel begon af te wijken van die van de elite. En tegelijkertijd die van de media.

Een kloof die erger werd met het ontstaan van het internet als alternatief kanaal voor de burgers om te communiceren buiten de media om uitleg of detail .

De houding van de elite-media tegenover het internet is dan ook die van die van haat uitleg of detail .

De houding  van de elite en media richting meerderheid der burgers blijkt ook steeds meer openlijk die van haat.

Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant had het moeilijk duidelijker kunnen zeggen: wij haten jullie keuze. Want wij willen ons GOED voelen. En de enige manier om ons goed te voelen, te midden van ons parasiteren op de burgers, is het steunen van sneue zwartjes en hoofddoekjes, en te roepen dat GOED! is uitleg of detail .

En dat GOEDE gevoel willen de burgers hen ontnemen.

Daarom haten de media en ook met name de Volkskrant de burgers.

En haten ze de democratie.

Waarna deze verzameling in ruste is gegaan vanwege vanzelfsprekendheid en te veel andere zaken. En eigenlijk een voortdurende openlijke erkenning, want sinds de opkomst van de term "populisme" hebben ze niets anders gedaan dan hun afkeuring daarover uitdrukken.

En "populisme" is neutraal gezien een ander woord voor "democratie". Maar een woord dat de elite vertaald heeft met behulp van een hulpstelling:
  Populisme is de mening van een aanzienlijk deel tot een meerderheid van de bevolking, wanneer deze mening ons niet aanstaat.

Zo is een mening voor en een stemming voor het Euorepse Imperium "democratisch" wanneer deze "voor" is. en "populistisch" wanneer deze "tegen" is.
    En als het een daadwerkelijke stemming is, een reden om een tweede stemming te houden, zoals op het moment van schrijven, september 2019, dreigt te gebeuren in Engeland.
    De directe aanleiding voor de hervatting van de verzameling is echter een andere (de Volkskrant, 07-09-2019,  door Arie Elshout):
  Analyse | Groot-Brittannië en Italië

Harde afstraffing voor populistische hoogmoed

Twee volksmenners probeerden deze week de bolwerken van de politiek te slopen. In Londen mislukte Johnsons poging het Lagerhuis buitenspel te zetten. In Rome werd Salvini zélf buitenspel gezet.

Een voorbeeld direct uit de praktijk:
- Boris Johnson is voor een Brexit.
- De elite is tegen een Brexit.
- Dus, ergo, q.e.d.: Johnson is een populist
En:
- Matteo Salvini is tegen immigratie
- De elite is voor immigratie.
- Dus, ergo, q.e.d.: Salvini is een populist.
    Maar de Volkskrant was bereid om het ook wat algemener te formuleren:
  ...    Maar directe democratie met haar referenda en plebiscieten is omstreden. ...

Klopt. De zeer ruime meerderheid van de bevolking is er voor. De elite is er tegen.
    Met de al genoemde reden: de elite is voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme, en de ruime meerderheid van de bevolking is daar tegen.
    Dus noemt de elite deze mening van de bevolking als volgt:
  ... directe democratie... kleven ... volgens critici ... tal van bezwaren aan. Zoals de voorkeur voor het presenteren aan de kiezers van simpele keuzes die iedereen kan begrijpen en met een eenvoudig ja of nee zijn te beantwoorden, maar die geen recht doen aan de complexe werkelijkheid en gemakkelijk kunnen leiden tot opruiing, polarisatie, borrelpraat en het creëren van spookbeelden.

Dus het feit dat de ruime meerderheid van de bevolking tegen globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme is, is ... :
   ... opruiing, polarisatie, borrelpraat en het creëren van spookbeelden.

En zelfs het verbale atoomwapen wordt ingezet:
  ... directe democratie met haar referenda en plebiscieten is omstreden. ... dat in het verleden dictators als Hitler en Mussolini er dol op waren,

Oftewel: "Wie voor democratie is, is een fascist en een nazi".
    Het soort praat dat regelrecht leidt naar de Bastille en rijen voor executieplaatsen.

Het bijzondere aan dit laatste artikel is slechts dat het het allemaal wat duidelijker en plastischer uitdrukt. Maar de boodschap wordt al heel lang verkondigd, in artikelen zoals dit van een week eerder (de Volkskrant, 31-08-2019, door Peter Giesen):
  Ik ben altijd een groot voorstander van de vertegenwoordigende democratie geweest. Iedereen die weleens in een bestuur heeft gezeten, al is het maar van een biljartclub, weet hoe moeilijk besturen is. Het afwegen van verschillende belangen, de spanning tussen ideaal en werkelijkheid, het bewaken van consistentie en continuïteit. Daarom geef ik mijn stem graag aan politici die voor mij het land besturen. Directe democratie, zoals een referendum, zet de deur open voor demagogen die hun macht vergroten door een meerderheid van de kiezers, steevast als 'het volk' aangeduid, tot onbekookte beslissingen te verleiden.

Oftewel: het kiezen voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme en neoliberalisme is ...
  ... Het afwegen van verschillende belangen, de spanning tussen ideaal en werkelijkheid, het bewaken van consistentie en continuïteit. ...

Oftewel: ook deze medewerker van de Volkskrant is een hete kandidaat voor een plaats in die rijen van Bastille naar de executieplaatsen.
    Maar dat is natuurlijk de hele Volkskrant-redactie, want de hele Volkskrant-redactie is rabiaat voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme en neoliberalisme.

En de stroom is zo groot dat er instantane aanvulling komt - en uit de kern van de bestuurlijke elite (de Volkskrant, 07-09-2019, ingezonden brief van Jos Geukers, voormalig NL-EU-onderhandelaar en burgemeester, Heerlen):
  Brief van de dag

Brexit: de leugen regeert

Die kop is een hondsbrutale leugen. Want er volgt een stroom eigen leugens.
  Eerst werd in 2016 een groot deel van de Britse bevolking met hele en halve onwaarheden 'verleid' om 'Leave the EU' te stemmen.

Riposte:
  Eerst werd in 2016 een groot deel van de Britse bevolking met hele en halve onwaarheden 'verleid' om 'Remain in the EU' te stemmen.

Gevolgd door:
  ... Daarna benadrukten vooral leidende brexiteers voortdurend dat de meerderheid van de Britse kiezers zich in het referendum van 2016 heeft uitgesproken vóór het verlaten van de Europese Unie. En dat dus 'de wil van het volk' moet worden uitgevoerd.    ...
    Onweerlegbaar feit is echter dat slechts iets meer dan zeven op de tien stemgerechtigden in 2016 daadwerkelijk hun stem hebben uitgebracht (72,2 procent). Van die zeven was inderdaad iets meer dan de helft (51,9 procent) voor een Brexit. Iets minder dan de helft (48,1 procent) zei binnen de EU te willen blijven.
    Dit betekent dat feitelijk maar 3,7 op de tien stemgerechtigden via het uitbrengen van hun stem zich expliciet uitsprak vóór een Brexit.   ...

Dat hoefde deze redactie niet zelf te weerleggen (de Volkskrant, 09-09-2019, ingezonden brief van Piet Jongen, Landgraaf):
  Brexit-referendum

Zoals Jos Geukers berekent, heeft 3,7 van de tien Britse stemgerechtigden zich in het referendum van 2006 expliciet uitgesproken voor een Brexit (Brieven, 7 september). Feit is echter ook dat van de tien stemgerechtigden zich slechts 3,5 expliciet heeft uitgesproken om binnen de EU te blijven en 2,8 geen voorkeur heeft kenbaar gemaakt.
    Ik ben het met Geukers eens dat men bij deze cijfers moeilijk van de wil van het volk kan spreken. Het referendum ging echter niet over wat de wil van het volk was, maar waar de voorkeur van de meeste stemgerechtigden naar uitging. Het argument dat het draagvlak van 3,7 op de tien te mager is om de Brexit uit te voeren is een drogreden, omdat het draagvlak om in de EU te blijven nog geringer is gebleken.

Oftewel: Jos Geukers is een gore leugenaar.
    Die als volgt doorgaat:
  ...     Dit magere draagvlak misbruikt Johnson cum suis als 'de wil van het volk, die moet worden uitgevoerd'.
    En waarvoor zelfs het Lagerhuis als exponent van een representatieve democratie zou moeten wijken. ...

Het Lagerhuis is een glaszuivere exponent van de bestuurlijke en politieke elite.
  ...    Hopelijk wordt deze bloody shame nog net op tijd afgestraft, hetzij door de politiek zelf, hetzij door onafhankelijke rechterlijke uitspraken ...

Er bestaat geen onafhankelijke rechterlijk macht. De rechterlijke macht is een onlosmakelijk deel van de bestuurlijke elite, zoals blijkt uit alle vonnissen die raken aan de elitaire ideologie van kosmopolitisme, multiculturalisme en immigratie uitleg of detail uitleg of detail - zie in Nederland het proces tegen Geert Wilders, en in Engeland dat tegen Tonmmy Robinson uitleg of detail (die moslim-pooierisme aan de kaak stelde die de elite verborgen had gehouden).
    Oftewel: ook hier is de elite voluit bezig met het usurperen (zie het grof-intimiderende taalgebruik) van haar ideologie op de meerderheid van de bevolking.

Ter compensatie op dezelfde dag nieuwe democratie-haat van de elite. Uithangbord wederom: de Brexit (de Volkskrant, 09-09-2019, column door Marjan Slob, filosoof):
  Koan

'Een monnik hangt te bungelen aan een tak. Zijn spieren verzuren. ...

Brullen van de lach!!!
    De hongerige tijger, wat te doen, enzovoort.
    Alsof je niet kan voorspellen wat een lid van de elite zal vinden:
  Tussentitel: Blijven hameren op de Brexit-referendum-uitslag levert alleen maar meer pijn op

Brullen van de lach!!!
    Riposte:
  Blijven hameren op een Brexit-ramp levert alleen maar meer pijn op

Welke elitaire pedanterie in de tekst nog eens in detail wordt uitgewerkt:
  Sinds het referendum over de Brexit verkeert het Verenigd Koninkrijk in een kramp. Correspondent Patrick van IJzendoorn verwoordde de situatie vorige week treffend: 'Wint de strijdbare premier die 'de volkswil' verdedigt, of het parlement, dat het volk vertegenwoordigt?' Dat volk praat dus in raadselen, want het zegt tegelijk No Deal-Brexit (Johnson) en No No Deal-Brexit (parlement). Wat is hier de uitweg?     ...

Simpel: niet liegen: de volkswil is het referendum, het parlement is de elitewil.
  Hoe gaan de Britten hun koan oplossen? Geen idee. Ik weet alleen dat het vastbijten in 'de uitspraak van het volk' hier niet meer gaat helpen.

Riposte:
  Het vastbijten in 'de stemming in het parlement' hier niet meer gaat helpen.

En als je aan het liegen gaat, wie roep je dan te hulp:
  De ontspanning, de opening, zal komen door een ander begrip van wat het volk nu eigenlijk zegt. Door een andere manier van luisteren dus eigenlijk.
    'Als je mensen een vraag stelt, geven ze niet per se antwoord op de gestelde vraag. Het kan heel goed zijn dat ze een aangrenzende vraag beantwoorden', merkte de grote Israëlische psycholoog Daniel Kahneman ...

Joodse neurotische intellectualisten.
    De toepassing van diens wijsheden: "Als je de elite de vraagt stelt 'Is het Europese Imperium goed voor Engeland' kan het heel goed zijn dat ze de aangrenzende vraag 'Is het Europese Imperium goed voor de elite' beantwoorden".
    Kijk maar:
  'Denkt u dat het Verenigd Koninkrijk er beter aan toe zal zijn als het uit de Europese Unie stapt' lijkt me typisch zo'n vraag die mensen niet goed kunnen overzien.

Wordt dus:
  'Denkt u dat het Verenigd Koninkrijk er beter aan toe zal zijn als het uit de Europese Unie stapt' lijkt me typisch zo'n vraag die de elite niet goed kan overzien.

Gevolgd door drie herhalingen van ditzelfde ongeldige argument.
    Maar er komt nog een andere "wijze" uit de hoge hoed:
  Luister dan liever naar de grote Duitse socioloog Max Weber. Ergens begin vorige eeuw vroeg Weber vertwijfeld aan Amerikaanse arbeiders waarom ze bleven stemmen op politici die hun taak nauwelijks aankonden en die hen - de arbeiders dus -  in de praktijk als een baksteen lieten vallen. De arbeiders antwoordden: 'We spugen op die politici. We kijken op ze neer. Maar als deze politici vervangen gaan worden door deskundige en gekwalificeerde mensen, dan spugen die op ons.'
    Kortom: ze werden nog liever bestuurd door narcistische sukkels dan door experts die openlijk op hen neerkeken.

Het is niet bekend op die laatste uitleg van Weber is of van Hop Marjanneke, maar ze is in ieder geval onjuist. Want de groep van 'deskundige en gekwalificeerde mensen' (wetenschappers) is sowieso klein en degenen ervan die zich met de politiek bemoeien is minuscuul.
    Wat die arbeiders bedoelen is: als we tegen deze groep rijke elitaire rovers stemmen, krijgen we een nieuwe groep elitaire rovers die nog niet rijk is, dus dan zijn we nog slechter af.
    In de werkelijkheid spelen hier vele zaken een rol waaronder die van het ingebakken conservatisme, zoals "Ik ben christelijk dus ik stem op KVP/ARP/CHU/CDA". of "Ik heb een winkel, dus ik stem op de VVD" (dat laatste is zo mogelijk nog stommer).
    En als het volk dan na decennialang besodemieterd te zijn door de oligarchische partijen van de elite , en op niet-oligarchische partijen gaat stemmen, probeert men de leiders en leden van die partijen eerst zwart te maken, en dreigt men vervolgens met hel en verdoemenis: POPULISME!!!, FASCISME!!!, NAZISME!!!

En ook hierin worden ze steeds openlijker steeds extremistischer (Volkskrant.nl, 12-09-2019, door Jos Collignon):

Wat er nou precies hangt in dat stemhokje is niet helemaal duidelijk ... Is dat nu een rijkelijk opgesierde knuppel? Of een zak met kots?
    Wat dan ook: heel positief is het niet bedoeld ...
    Mogelijk heeft het te maken met de Brexit, die de elite niet wil.
    Of misschien is het een steunbetuiging aan de salafisten, die dezer dagen in het nieuws zijn vanwege het willen afschaffen van de democratie.
    De Volkskrant kennende, zal 't wel alle twee wezen ...

Goh, het lijkt wel of de Volkskrant iemand heeft ingehuurd om een reactie te schrijven ... (de Volkskrant, 19-09-2019,  door R.M. Wibier, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Tilburg):
  De vrijheid van meningsuiting is niet een absolute waarde

Die begint met zo'n heerlijke alleszeggende kop.
    Waarvan de weerlegging zo bruut simpel is:
  De vrijheid van de pers is niet een absolute waarde

Of:
  De vrijheid van godsdienst is niet een absolute waarde

Of:
  De vrijheid van niets is een absolute waarde

Of:
  De vrijheid is geen absolute waarde

Oftewel: op zich is het een open deur want het geldt voor alles. En dan gaat het er natuurlijk om welke keuze je maakt uit het aanbod. Oftewel, wat er staat is eigenlijk:
  De vrijheid van meningsuiting is van minder of ondergeschikte waarde

Dit dus te contrasteren met het betoog dat de Volkskrant hield naar het bekend worden van de staatsrecht-, Grondwet- en democratie-schendende opvattingen die geïndoctrineerd worden op islamitische scholen, waarin gesteld werd dat dit niet verboden kan worden uitleg of detail .
    Oftewel: waarmee de Volkskrant dus stelde:
  De vrijheid van godsdienst is een absolute waarde

Te vergelijken met:
  De vrijheid van meningsuiting is niet een absolute waarde

Waarna je al genoeg materiaal hebt voor een tribunaal.
    Maar om het argument "De kop is een slechte samenvatting " te weerleggen, hier ook de details. Eerst "het voorbeeld":
  Wie het drama van de Brexit volgt, heeft gezien hoe gemakkelijk een beschaafd land kan afzakken naar verlammende polarisatie. De verdeeldheid tussen de brexiteers aan de ene en de remainers aan de andere kant is inmiddels zo groot, dat er van een serieuze dialoog eigenlijk geen sprake meer is. Beide kampen overschreeuwen zichzelf in de herhaling van het eigen standpunt. Zij beroepen zich daarbij op 'de wil van het volk' en maken de tegenpartij uit voor verraders van de democratie. ...

Wat natuurlijk slechts aan één kant kan kloppen.
    Wat snel opgelost kan worden, door even 'Beide kampen' te benoemen: kamp1: degenen die de uitslag van het referendum willen uitvoeren. Kamp 2: degenen die dat niet willen doen.
    Dus: neem de uitslag van een referendum als je voorbeeld van democratie, en het is volkomen duidelijk: de tegenstanders van de uitvoering van de uitslag ervan zijn vijanden van de democratie.
    Zo meteen komen nog wat details langs, maar we houden even de volgorde van de "democraat van de universiteit" aan:
  In Nederland is het gelukkig nog niet zover, maar er is reden tot zorg. De toon van het maatschappelijk debat is verhard en standpunten lijken ook hier extremer te worden. Het respect voor andersdenkenden staat soms ook hier onder druk.
    Dat uit zich bijvoorbeeld in het veelvuldige beroep op de vrijheid van meningsuiting als excuus voor het uitdragen van beledigende taal en het zwartmaken van tegenstanders. ...

Wat dus normaliter gaat over degenen die de islam beschrijven, of tegen immigratie zijn, maar de democraat van de universiteit heeft een verrassend voorbeeld:
  ... Een van de vele voorbeelden is de bewering dat de elite de democratische wil van het volk voortdurend zou proberen te negeren, bijvoorbeeld als het gaat over de pensioenen, migratie of het klimaat.   ...

Oftewel: het onderwerp van deze en aanverwante verzamelingen, horende bij een stelling van deze website: "De elite stuurt aan op een burgeroorlog" .
    Daarom: het lijkt wel een antwoord van de Volkskrant hierop.
    Verassend ook omdat er in ieder geval in de politiek-correcte media absoluut niets, NIETS, te vinden is dat kan slaan op deze algemene beschrijving, dat wil zeggen: bij de Volkskrant, de publieke omroep, enzovoort, en zelfs NIETS hiervan in de rest: De Telegraaf, Elsevier, commerciële omroep enzovoort.
     Nergens in deze publicaties is iets te vinden dat zodanig verwoord is dat je het kan plaatsen in een systematische rubriek: "De elite handelt in strijd met de wil van het volk"
    De enige plaats waar kritiek op de elite verwoord als "kritiek op de elite" te vinden is, is op het internet, en dat gaat dan in dusdanige vorm dat je niet snel op het idee komt op dat onder de noemer "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" te scharen.
    Het enige dat bij deze redactie in aanmerking komt, voor zover herinnerd, is een recent en zeldzaam opiniestuk op GeenStijl uitleg of detail geschreven door redacteur Bart Nijman, over het vertrouwen dat de elite vraagt van de burgers, maar zelf niet geeft en voortdurend schendt. Vooral in zaken als migratie en klimaat.
    Dus nummer 1: de stelling dat de toon van het debat verhardt door het verkondigen van "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" is onjuist, omdat die stelling nauwelijks tot niet verkondigd wordt.
    En nummer 2: daar waar de stelling "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" verkondigd wordt, is dat een beschrijving van de werkelijkheid, en het belang van een juiste beschrijving is oneindig veel hoger dan dat van de toon van het debat erover.
    Of ook: als de inhoud van het debat hard is, is het verkondigen van die inhoud hard, maar niet de schuld van het verkondigen ervan.
    Waarna je terug kan gaan naar eigenlijk best wel bekende afhandeling van de discussie rond deze discussie, de toon versus de vrijheid van meningsuiting, genaamd "Hans Teeuwen versus de Meiden van Halal" uitleg of detail . Met de constatering van Hans Teeuwen, dat wat een "belediging" genoemd wordt, ook best wel eens een waarheid kan zijn die de beledigde doodgewoon niet willen horen.
    Hier de beledigde zijnde de democraat van de universiteit, is de waarheid die hij niet wil horen dat "De elite handelt in strijd met de wil van het volk in de zaken van pensioenen uitleg of detail , immigratie uitleg of detail en het klimaat".
    En omdat hij die waarheid niet wil horen, vraagt hij om ...:
  ... Volgens mij is een van de redenen voor deze zorgelijke ontwikkeling dat vrijheid van meningsuiting en democratie vaak te absoluut worden gezien. ...

... inperking van de vrijheid van meningsuiting, en hoogst opvallend: inperking van de democratie.
    Juist ja:
  De Volkskrant en R.M. Wibier, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Tilburg, vragen om inperking van de democratie.

Het staat er gewoon, hoor!
    Een stuk verderop wat verder uitgewerkt:
  ... De samenleving is veel te complex geworden om besluiten in een ja of nee-frame te proppen. ...
    ... Ons systeem van representatieve democratie, waarbij burgers de lastige afwegingen uitbesteden aan parlementariërs is een elegante oplossing voor dit probleem. Meer democratie in de vorm van meer referenda of het volgen van iedere opiniepeiling, is in mijn ogen dan ook een buitengewoon slecht idee.

Het bekende verhaal
    Dus Jesse Klaver en Rob Jetten zijn veel beter toegerust om een ja of nee-besluit te nemen over onze al dan niet te complexe samenleving dan de verzamelde burgers.
    Oftewel: in zowel een simpele als een complexe belangentegenstelling tussen elite en gewone burgers, is de elite beter toegerust om een ja of nee-beslissing te nemen dan de gewone burgers.
    Alle onderzoek tot nu toe laat zien dat precies het omgekeerde veel waarschijnlijker is .
    En het argument "complexiteit" werkt ook omgekeerd: hoe complexer een situatie, des te minder men deze rationeel kan overzien, des te sneller men een emotie-gebaseerd besluit neemt. En de sterkste emotie is: eigenbelang.
    Een voorbeeld: belastingen.
    De stelling luidt: 'In de keuze "Verhogen we de indirecte belasting (extra nadelig voor de burgers) of de directe (extra nadelig voor de elite)" kan de elite beter een keuze maken dan de gewone burgers'.
    De uitslag hiervan is bekend, van wat de elite heeft gedaan gedurende de laatste vier decennia.
    Geleid hebbende tot het nauwelijks bestreden verschijnsel van de maatschappelijke tweedeling.
    Die het resultaat is van een eindeloze reeks besluiten genomen door de elite ten gunste van de elite.
    En ten nadele van de gewone burgers.
    Waar de "gewone burgers" staat voor een ruime meerderheid, oftewel staat voor "de democratie".
    Oftewel: er is geen enkele twijfel dat de belangentegenstelling tussen elite en gewone burgers keihard is.
    En dat degenen die dat benoemen, niets meer doen dat dat: benoemen.
    De hardheid zelf is afkomstig van de elite.
    Dus onder andere met dit stuk.
    Dat pleit voor inperking van de democratie.
    Logisch.
    En dat daarom ook pleit voor een dusdanige inperking van de vrijheid van meningsuiting dat berichtgeving over de hardheid van de tegenstelling tussen elite en burgers verboden gaat worden.
    Ook logisch.
    En dit allemaal dan ingekleed in de bekende verbale smerigheden:
  ... Een democratie kan niet functioneren zonder beschaafd debat en een respectvolle omgang met tegenstanders, ook als het besluit eenmaal is genomen. Opnieuw kan Brexit als voorbeeld dienen. Leavers hebben het referendum gewonnen, maar bijna de helft van de Britse bevolking stemde voor blijven, remain. Als de Britse samenleving niet totaal ontwricht wil raken, moet met de gevoelens van deze groep rekening worden gehouden bij de concrete invulling van de Brexit. Ook dat is democratie.    ...

Nog NOOIT, bij welke 50,1 versus 49,9 uitslag vóór iets aangaande het Europese Imperium, heeft ook maar een enkel lid van de elite iets gezegd of geschreven dat er rekening gehouden moest worden met de 49,9 procent tegenstemmers.
    Het was altijd 100 procent Europees Imperium dat je kreeg en de hele elite vond het prachtig.
    Het hele fragment, en met name dat ...
  ... Ook dat is democratie.    ...

... is pure weerzinwekkendheid.
    En een tweede, bijna vaste prik:
  ... De geschiedenis laat genoeg voorbeelden zien van de verschrikkingen die het gevolg kunnen zijn van het legitimeren van vijandbeelden. ...

Oftewel: "Ons, of de HOLOCAUST!!!"
    Pure weerzinwekkendheid en kwaadaardigheid, is dit allemaal. Dit gaat regelrecht naar de revolutie en de executieplaatsen.

Democratie ... Dat is het wapen van populisten ... (de Volkskrant, 21-07-2021, door Jenne Jan Holtland):
  Orbán komt met referendum om Hongaren achter zijn anti-lhbti-campagne te krijgen

Met meteen al leugens: Orbán komt met referendum om de mening van de Hongaren omtrent zijn wetsvoorstel te krijgen.
    Ten tweede: het wetsvoorstel is geen 'anti-lhbti-campagne', maar een voorstel om te voorkomen dat de media overspoeld worden door lhbti- en soortgelijke woke-terreur zoals dat gebeurt daar waar het globalisme heerst - daar waar het Imperium van Sachs en Soros de macht heeft.
    En ze noemen een flink deel van het rijtje globalismes nog op ook:
  ... de Hongaarse regering [heeft, red.] een nieuw doelwit uitgekozen voor een grote overheidscampagne ...

Met direct daarvoor staand de oude:
  Na de vluchtelingen ...heeft de Hongaarse regering ...

Volgende leugen: het 'vluchtelingen' is "immigranten", "gemakszoekers", of "parasieten".
    Oftewel: dit oude dolewit is verzet tegen de vrije immigratie van barbaren.
    Oftewel: verzet tegen het globalisme.
  Na ... 'Brussel' ... heeft de Hongaarse regering ...

Oftewel: dit oude doelwit is verzet tegen de Europese dependence van het Imperium van Sachs en Soros.
    Oftewel: verzet tegen het globalisme.
  Na ... weldoener George Soros heeft de Hongaarse regering ...

Oftewel: dit oude doelwit is direct verzet tegen het Imperium van Sachs en Soros.
    En let op dat 'weldoener', hè, voor de parasiet die een kleine 9 miljard heeft gestolen van de gemeenschap.
    Alleen Imperiale Zombies kunnen de parasieten van het Imperium omschrijven als "filantroop" of "weldoener".
    En wat doe je met zo'n vijand van het Imperium? Dit:
  ... West-Europa schilderde de premier af als een goddeloze streek waar 'lhbti-activisten' de scholen afstruinen om kinderen hun ideeën over seksualiteit op te dringen. ...

Wat je, als komende van de Imperiale Zombie, dus precies moet omkeren :
  De Imperiale Zombies schilderen Orbán af als een goddeloze die 'lhbti-activisten' wil afvoeren naar concentratiekampen.

En een andere omkering dus die zijnde de boodschap van de kop:
  De referenda van Orbán zijn een bedreiging voor de democratie.

En ook deze meneer gaat van de rij "Werkkamp" naar die richting executieplatform.

En om het helemaal duidelijk te maken (de Volkskrant, 23-07-2021, column door Aleid Truijens):
  De middelvinger van Viktor Orbán en hoe hij triomfantelijk de mensenrechten schendt

Aleid trijens schrijft een column die vrijwle exclusief over het onderwijs gaat, en daar zinnige dingen zegt. Nu is ze vanwegen de vakantie verplaatst naar de column op pagina 2, waar normlaiter het gesticht van Wagendopr en Sit;lasoing huist.
    En al in eerdere jaren gesonstateerd\; de plaats lijkt besmettelijk.
    Of behekst.
    Laten we gewoon eens nuchter de argumenten nalopen, die die kop moeten onderbouwen. Dan moeten we eerst een aantal alinea's verderop zijn:
  ...    Er laaide een vlammend protest op. ...

Inhoud: nul (Ad populum ).
  ... Voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen noemde de wet ‘schandalig’ en ‘discriminerend’. ...

Inhoud: nul (Ad veredundiam ).
  ... Zestien landen, waaronder Nederland, riepen Hongarije op om de wet in te trekken. ...

Inhoud: nul (Ad populum).
  ... De Commissie begon een inbreukprocedure tegen Hongarije, omdat de wet indruist tegen ‘Europese kernwaarden’. ...

Inhoud: nul (Ad verecundiam, Ad principium).
  ... Premier Rutte zei ferm dat Hongarije óf de wet moest intrekken, óf uit de EU stappen.    ...

Inhoud: nul (Ad verecundiam).
    Resultaat:
  ...    Orbán bleef er ijzig onder. ...

Ad fanatasticum (Truijens weet absoluut helmaal niets van de gevoelens van Viktor Orbán).
    En het berust weer allemaal op het bekende elite-fascisme:
  ...     Als Orbán de hoofdpersoon was in een roman zou je zeggen: een beetje ‘van dik hout’, om zo de gestage ontwikkeling naar het dictatorschap te beschrijven. De ingrediënten zijn al te stereotiep: het monddood maken van de pers, bemoeienis met benoemingen van rechters, het inperken van demonstratierechten, het controleren van theaters en uitgevers. Klassieke zondebokken: de moslim-vluchtelingen, de ‘jood’ Soros, en de lhtbi’ers.

Oftewel: "Het winnen van verkiezingen is het worden van een dictator".
  ... het monddood maken van de pers ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de D66-media uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... bemoeienis met benoemingen van rechters, ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de D66-juristerij uitleg of detail zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... het inperken van demonstratierechten ...

Het vorkomen van geweld door Antifa-achtig- en BLM-tuig.
  ... het controleren van theaters en uitgevers ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de linksextremistische en wokistische kunstwereld uitleg of detail , zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... Klassieke zondebokken: de moslim-vluchtelingen ...

Het voorkomen van een invasie van barbaren en omvolking en omculturering.
  ... Klassieke zondebokken: ... de ‘jood’ Soros, en de lhtbi’ers.

Het voorkomen van de hoofdinspriatiebron achter de invasie van barbaren en omvolking en omculturering.
  ...  Klassieke zondebokken: ... de lhtbi’ers. ...

Heulers met de voorgaanden.
    Allemaal zaken waar in Nederland minstens tweederde van de bevolking tegen is, dat wil zeggen: tegen de zaken waar Orbán ook tegen is, maar die doorgedrukt worden door media en elite.
    Wat naar buiten komt bij ... :
  ...     Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel ... hij schrijft een referendum uit. ...

Dat wil zeggen:
  Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel om de fascistische dictatuur van media en elite te doorbreken: hij schrijft een referendum uit.

Waarover media en elite dus schrijft:
  ...    Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel van autocraten om de belangen van een minderheid te vertrappen: hij schrijft een referendum uit. ...

Tja ... Media en elite zijn inderdaad een minderheid.
    Met nog een fijne bevestiging:
  ...    Zo’n land, dat triomfantelijk mensenrechten schendt, moet uit de EU. Je kunt niet ‘Europese waarden’ verdedigen en tegelijk dit Hongarije dulden. ...

Klopt! De EU is de dictatoriale machtskoepel van de Europese media en elite.
    Een volkomen ondemocratisch orgaan dat bij alle gelegenheden dat er eerlijk over gestemd kon worden weg werd gestemd, en door de lokale media en elites is doorgedreven, en alleen nog bestaat dankzij omkoping van een meerderheid aan armoezaaierslanden met subsidies.
    En met daarin nog een illustratie van de totale argumentloosheid van het betoog:
  ...    Zo’n land, dat triomfantelijk mensenrechten schendt...

Het beste bewijs van een totaal gebrek aan inhoudelijke argumenten: het beroep op "de mensenrechten".
    "De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens".
    "Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap".
    "Das Wesen des Daseins".
    De Frankfurter Schule.
    Ludwig Wittgenstein.
    Hanna Arendt.

Alom bekend dat ze bij elite en media rabiaat tegen het referendum zijn. Kunnen kiezen waar je op wilt is ook zo'n doorn in het oog. Hier vergeten te noteren zijn alle oproepen tot het verbieden van de PVV en het FvD, met de zwakzinnige smoes dat die antidemocratisch zouden zijn.
    Het toppunt van antidemocratie is het verbieden van partijen oftewel meningen.
    Een wat minder opvallende versie is dit (de Volkskrant, 11-08-2023, door Jarl van der Ploeg (pag. 2)):
  ... een kiesdrempel zou een hoop konkelarijen schelen 

Riposte: Een guillotine zou een hoop parasieten schelen.
    Want natuurlijk is dat 'konkelarijen' alleen maar een smoes voor "kritiek op globalisme"- hier zijn alle konkelarijen:
  ... de hevige strijd tussen de democratie en het populisme... Olaf Ephraim ... Groep Van Haga ...
    ... Forum voor Democratie ... Van Haga ...

En, is een thema van deze redactie de laatste tijd, ze weten het eigenlijk best wel:
  ... stel: wij hadden bij de vorige verkiezingen een Duitse kiesdrempel van 5 procent gehad ... op basis van de laatste peilingen zou de Kamer ... bestaan uit enkel VVD, PvdA/GL, BBB, PVV, D66, PvdD en eventueel de partij van Omtzigt. ...

Wat een paradijs voor de elite ...
    De meerderheid verzekerd tot aan de vooravond van de burgeroorlog ... uitleg of detail uitleg of detail
    Democratie is simpel: "one man, one vote", schreef deze redactie als eerste zin van de inleidng bij het eerste noteren, vervolgende met: Maak van 'man' "persoon", en er valt niets te verbeteren. In het oude Griekenland, waar ze er voor het eerst duur over gingen schrijven (stemmen was in het voorgaande stammenleven natuurlijk gebruikelijk), probeerden ze eens een keertje vrijwillig wat anders, maar, merkte er eentje op, je ging al snel terugverlangen naar die democratie als het puurste goud.

Bij het volgende is dus geen inleiding meer nodig (de Volkskrant, 17-08-2023, column door Thomas Hogeling (pag. 2)):
  'Ik heb gelijk want de meerderheid vindt het ook', is de platst mogelijke uitleg van democratie

Met meteen dus al een grove, zeg maar hondsbrutale uitleg of detail , leugen, want:
  'Ik heb gelijk want ik weet het beter', is de platst mogelijke uitleg van democratie

En de strijd tussen dictatuur en democratie kan niet duidelijker verwoord worden - als je even bot geweld als een apart doch triviaal geval neemt.
    De tekst:
  'Duidelijke uitslag', liet SP-leider Lilian Marijnissen weten via haar sociale media. 'Ook Nederland vindt dat arbeidsmigratie moet worden gereguleerd'. Er stond een cirkeldiagram bij dat niets te raden overliet: maar liefst 79 procent is het oneens met de stelling 'arbeidsmigranten zijn hard nodig'.    ...

Maar daar is 99 procent van de elite en 100 procent van de media het niet mee eens, want morrelen aan arbeidsmigratie is morrelen aan migratie en morrelen aan migratie is morrelen aan vrije migratie en morrelen aan vrije migratie is antisemitisme.
    En dat laatste staat hier ook doodgewoon, bijna helemaal aam het einde:
  ... 'Zonder volk zou de democratie perfect functioneren', laat Ilja Leonard Pfeiffer de oud-Griekse politicus Alkibiades zeggen in zijn nieuwe roman. ...

Kan het nog duidelijker ... ?
    Dat uit de mond van deze Joodse woord-parasiet uitleg of detail ...
    De elite en de rondtrekkende en parasiterende "Verbouwen geen vlas en hebben toch kleding"-Joden zijn het roerend eens.
    En zo, vervolgende op Marijnissen, doe je dat dus, woord-parasiteren:
  ...    Dat lijkt overtuigend, maar hier gaat van alles mis. Om te beginnen betreft het de uitslag van een peiling ...

Fout nummer 1: Al dit soort gegevens zijn uitslagen van peilingen, behalve die van de echte verkiezingen - en die rest wordt voor waar aangenomen.
  ... van een peiling van De Telegraaf. ...

Fout nummer 2: De overige peilingen komen van elitebureaus want betaald door elite en dergelijke die minstens zo onbetrouwbaar zijn.
  ... Dat is geen dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking; je kunt gerust stellen dat een verkiezing onder Telegraaf-lezers voor migranten aanmerkelijk nadeliger uitpakt dan gemiddeld. ...

Fout nummer 3 (het klappen van één hand):
  De peilingen door de elite zijn geen dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking; je kunt gerust stellen dat een verkiezing onder peilingbureaureageerders voor migranten aanmerkelijk gunstiger uitpakt dan gemiddeld.

En let op de keuze van onderwerp van "verkiezingen", en hun waarde.
    Gevolgd door:
  ...    Eigenlijk moet ik nog preciezer zijn. Het is niet de mening van de Telegraaf-lezer, maar die van mensen die online reageren op de Stelling van de Dag. Een belangrijk verschil, wat onder meer blijkt uit het feit dat slechts 6 procent geen mening zegt te hebben. Onder de gehele bevolking ligt dat percentage ongetwijfeld hoger.

Herhaling van fout nummer 3, twee maal.
    Gevolgd door:
  ... Ik heb bijvoorbeeld geen flauw idee of arbeidsmigratie gereguleerd moet worden. ...

Een leugen: alle politiek-correcten hebben en iedereen bij de Volkskrant heeft een mening over vrije migratie: die mag niet beperkt worden want dat is antisemitisme (zie boven). Kijk maar hoe hier 'migranten' (boven) nu is veranderd in 'arbeidsmigranten'.
    Niveau "Balletje, balletje" .
    Gevolgd door:
  ... Natuurlijk reageerde Tim Hofman, het goed gevormde geweten des vaderlands, op het bericht van Marijnissen: ...

Fout nummer 4: niveau "Goebbels haalt Goering aan". Tim Hofman: één van de luidruchtigste hofnarren van de elite en haar globalisme op het internet.
    Waarop na enig geneuzel de kop volgt:
  ... En al zouden politici wel schermen met de daadwerkelijke mening van het volk, dan nog is het een drogreden. 'Ik heb gelijk want de meerderheid vindt het ook', het argumentum ad populum, is de platst mogelijke uitleg van democratie. ...

Een drogreden: argumentum ad populum gaat over de discussie over een specifiek inhoudelijk onderwerp, democratie gaat over hoe je aan het einde van een gevoerde discussie over dat onderwerp moet beslissen als je het niet eens wordt.
    Waarvan de relatieve waarde bekend is:
  ... Een belediging voor iedereen die zich door de millennia heen het hoofd heeft gebroken over hoe je een land moet besturen. ...

Wat moet zijn ...
  Een bevestiging voor iedereen die zich door de millennia heen het hoofd heeft gebroken over hoe je een land moet besturen.

... , want iedereen van die iedereen weet wat de uitslag is van al die hoofdbrekens: er is nog nooit iemand gekomen met een beter systeem om de uitslag van een discussie te beoordelen.
    Waarna de eerder gemelde Joodse mening volgt.
    Welke mening is: elitocractie is beter dan democratie.
    Wat stamt van de basis van de Joodse cultuur: "Wij zijn het door de Almachtige Uitverkoren Volk en weten het dus beter dan ieder ander".
    Conclusie: dit is het zoveelste voorbeeld van de vernietigende invloed van de Joodse cultuur, en "de media" die daar volkomen in ondergedompeld zijn.



Het is een week later, en K. Bessems heeft zijn cold turkey nog niet gedaan. En dus krijgen we de bekende rotzooi weer terug (de Volkskrant, 11-01-2025, column door Kustaw Bessems):
  Tijd voor geprivilegieerde liefhebbers van de liberale democratie ...

De sekte. Globalisme, joodsisme en Joodsheid. Goldman Sachs, Wall Street, Jew York, Groot-Israël.
  ... om ergens vechtlust vandaan te halen

En ze willen vechten.
    na wat persoonlijk gekout over zo hadr mogleijk handendrukken
  ... ervaren handjedrukkers kermen op weg naar hun nederlaag vaak dat ze het maar oneerlijk vinden. In die laatste rol vinden we vandaag de dag veel vrijheidslievende en democratisch gezinde Europeanen terug.

De sekte. Globalisme, joodsisme en Joodsheid. Goldman Sachs, Wall Street, Jew York, Groot-Israël.
  ...     En het ís ook niet eerlijk, om van alle kanten te worden belaagd door autocraten (Xi, Poetin) ...

Gore leugens: Europa wordt op geen enkele manier bedreigd door Rusland of China.
    Wel door door slapheid, alfa-intellectuele dominantie, en import van allochtone barbaren
    Globalisme, joodsisme en Joodsheid

  ... en een autocraat in wording (Trump). ...

Nog veel minder waar. Dop je eigen boontjes.
  ... Het zoeken is naar reacties die verder gaan dan psychologische verwerking. Want het draait nu om winnen of verliezen. ...

Waarvan dan?
  ... En iedereen die hecht aan burgerrechten ...

Heeft niets met Xi, Poetin of Trump te maken.
  ... de democratische rechtsstaat ...

Heeft niets met Xi, Poetin of Trump te maken.
  ... vrije handel  ...

Zijn jullie zelf een einde aan aan het maken.
  ... een op regels gebaseerde wereldorde ...

Brullen van de lach!!!
    Er is maar één regel in die wereldorde: Amerika mag alles, en de rest mag niets.
    Oh ja: Europa mag tekenen op het stippellijntje. Er moet een stuk land van de veel te veel pp Russen lijkende serviërs naar de pro-westerse Albanese moslimterroristen, en de Anmerikanen regelden dat even bombardmentne op burgerdoelen als bruggen en energiecentrales. En voor het mooi namen ze ook nog de Chinese ambassade mee omdat ze daar restanten van hun hoogst geheime neergeschoten vliegtuig vermoedden.
    En op het ogenblik gaande zijn de Amerika ondersteunde massaomoord door deels uit Amerika afkomstige Joden in Palestina op de bewoinders van Palestina: de Palestijnen. Vergezeld gaande van bombardementen op alle buurlanden. Met de hartelijke steun van de wereldorde en haar regels, oh nee, de Amerikaanse Joden in New York en Washington.
    En dan heb je ook nog de door de Russenhatende uit Oost-Europa afkomstige Amerikaanse Joden in New York en Washington georkestreerde oorlog tegen de Russen in Oekraïne.
    Alleen een gore hondsbrutale Jood uitleg of detail kan dit ...
  ... een op regels gebaseerde wereldorde ...

... noemen.
    Of iets dat daar sterk op lijkt, zeg iets als Timothy Snyder uitleg of detail .
    Oh nee, en ook de halve Volkskrant, of is dat al de hele ...
    En dan zijn we pas drie alinea's ver ...
    Maar, ziet K. Bessems ook wel:

  ...    Het is zo aantrekkelijk om hypocrisie het ernstigste vergrijp te vinden, omdat het jezelf van alle verplichtingen ontslaat. Je mag dan een asociaal stuk vreten zijn, je bent tenminste niet hypocriet! Maar hypocrisie is lang niet altijd een diskwalificatie. Ze is ook een onvermijdelijk bijeffect van streven naar iets beters. Zodra je dat streven benoemt, leg je automatisch het gapende gat bloot met je feitelijk handelen. En toch zit er waarde in dat streven, in daarop aanspreekbaar zijn. Laat het varen en alleen het recht van de sterkste geldt nog.

Ja ja, parasitisme heeft echt ook zo zijn mooie kantjes ... Wij de fraaie linnen jassen en de schilderijenverzamelingne, jullie die het vlas verbouwen de teksten met onze mooie woorden.
    Eerlijke deal, toch ...
    En al die verhalen die dat anders zien, zijn goor antisemitisme.
    Zoals dat van de Duitsers, hè ...
    En na nog wat van de bekende Joodse prietpraat à la Yuval Noah Harari, komen we bij de echt maatschappelijk meetellende onderwerpen:
  ...    Veel Europeanen blijven praten alsof ze het voor het zeggen hebben. Sinds Trumps metgezel Musk X gebruikt om Europese democratieën te destabiliseren, klinkt de oproep: verbied desnoods techplatforms. Maar de aankomend vicepresident Vance heeft al gedreigd dat de VS dan stoppen met steun voor de Navo. En hoe komen voorstanders erbij dat ze in Europa de handen voor zo'n confrontatie op elkaar krijgen? Kijk naar Nederland, Italië, Hongarije, Oostenrijk. De loyaliteit van steeds meer Europeanen ligt eerder bij kamp-Trump.
    De mensen met de beste ideeën ...

... , de Joden (en aanhang) ...
  ... het onderspit aan het delven. ...

Was dat maar waar!
  ... En hiervan terugkomen is een onwaarschijnlijke opgave. Militair moet Europa veel sterker worden,

... om op te kunnen trekken tegen de Russen, ...
  ... maar dat gaat tijd kosten. Intussen moeten we ons staande houden in een handelsoorlog. Én grote groepen Europeanen moeten er opnieuw van worden overtuigd, doordat ze dat in hun dagelijks leven voelen, dat de liberale democratie de minst slechte optie voor ze is. Een te weinig aangehaald getal is dat een op de vijf Nederlanders voor 'omverwerping van het systeem' is.
    De tijd van jammerend het noodlot tegemoet gaan is, kortom, voor iedereen in een geprivilegieerde positie nu wel voorbij. Een makkelijke test om te bepalen of je geprivilegieerd bent? Als je grootste probleem is dat je 'af en toe even moet ontsnappen aan al dat rotnieuws', is het antwoord ja. En is het moment gekomen om ergens je vechtlust vandaag te halen. Welk werk kun je doen, waar kun je lid van worden, waar kun je aan doneren, met wie kun je de persoonlijke banden aanhalen om de democratie te redden?    ...

Dus doet allen mee!
    Redt de democratie!
    Redt de liberale democratie.
    Redt de globalistische en joodsistische democratie.
    Redt de Joodse democratie.
    Weet u wel ... Die van liberaal door de woestijn trekken, in plaats van die van het vruchtbare, honkvaste en sociale Europa.




   Iets dat behoort tot de algemene categorie "Liegen" maar wat, net als alle andere zaken, gradaties heeft, waaraan deze redactie voor onderhavige gevallen die van "hondsbrutaal" uitleg of detail heeft toegevoegd.
    Waarvan hier dus een voorbeeld volgt.
    Het voorbeeld komt pas na een inleiding die iets meer dan de eerste helft van het artikel in beslag neemt, mede de reden dat het pas later tot deze redactie doordrong. Die inleiding ging over de rechtsstaat in het algemeen, en toen kwam het specifieke voorbeeld dat de aanleiding was, in de versie van K. Bessems (de Volkskrant, 01-03-2025, door Kustaw Bessems):
  ...    Een inreisverbod voor predikers eisen, zonder onderbouwing te geven voor het extremistische karakter van die predikers, en als dat niet lukt de rechters afvallen of zelfs mensen tegen ze opstoken, zoals respectievelijk de ministers Van Weel en Faber en PVV-leider Wilders deden, dát is aantasting van de rechtsstaat.

Actieve moslims dus radicale moslims (de islam is een radicale religie dus moslims zijn per definitie al radicaal) hadden een "Ramadan Expo" georganiseerd, en bekende islamitische sprekers uitgenodigd.
    Islamitische sprekers spreken over de islam, de islam is radicaal uitleg of detail , dus islamitische sprekers zeggen radicale dingen. In de praktijk vaak dingen die nog radicaler zijn dan wat in de koran staat, ten einde indruk te maken.
    Voor dit soort mensen is een algemene benaming ingeburgerd: "haatpredikers".
    Er kwamen dus haatpredikers naar Nederland.
    Er is een rechtse regering met de PVV, dus die nam het besluit die haatpredikers te weren. Iets dat onder niet-rechtse regeringen al eens eerder was gebeurd, trouwens.
    De radicale moslims in Nedeland spanden een proces aan.
    Dat proces ging over een zaak van allochtone- en moslim-belangen versus die van de westerse blanke maatschappij, dus de allochtonen en moslims krijgen zoals gewoonlijk gelijk van de rechter uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail .
    Iets dat, tezmamen met andere zaken, dusdanige vormen heeft aangenomen dat er in de volksmond gesproken wordt over "die D66-rechters".
    Oftewel: wat K. Bessems schrijft
  ...    Een inreisverbod voor predikers eisen, zonder onderbouwing te geven voor het extremistische karakter van die predikers, en als dat niet lukt de rechters afvallen of zelfs mensen tegen ze opstoken, zoals respectievelijk de ministers Van Weel en Faber en PVV-leider Wilders deden, dát is aantasting van de rechtsstaat.

... , is een verzameling leugens van een niveau boven "hondsbrutaal": dat van "Omkering van de werkelijkheid":
 -  de regering heeft iets uitgevaardigd, de moslims hebben iets geëist.
 -  de haatzaaiendheid van de predikers in ongetwifeld benoemd en het extremistische karakter is vanzelfsprekend.
 -  het afvallen werd gedaan door de rechter; deze viel de regering af.
 -  het wijzen op de problemen van een vonnis is niet "mensen opstoken".
 -  het wijzen op de onjuistheid van een vonnis is niet het schenden van de rechtsstaat.
    Dat laatste is ook weer een geval van omkering: de rechtsstaat erkent de mogelijkheid van de onjuistheid van een vonnis, door het bestaan van de mogelijkheid van hoger beroep. Dus wie stelt dat het bekritiseren van een vonnis de rechtsstaat schendt, gaat regelrecht in tegen de bestaande regels van de rechtsastaat, en schendt dus zelf de rechtsstaat.
    Precies als wat er gebeurt in de hele campagne tegen Geert Wilders, de PVV, en zijn kiezers uitleg of detail uitleg of detail .
    Dit artikel van K. Bessems illusteert dus de karaktertrek van werkelijkheidsontkenning en -manipulatie.
    Het vorige artikel illustreert dat van de Russenhaat.
    Die beide tezamen zie je terug in de houding van V. Zelenski, die de oorzaak is van de aanvaringen met Trump. Zelenski gaf het signaal dat hij de steun van Amerika ziet als vanzelfsprekend, en hij dus geen enkele concessie hoeft te doen. Ook niet voor vrede. Dat kwam naar buiten toen hij stelde dat Trump er spijt van zou krijgen als hij Oekraïne niet onvoorwaardelijk steunde. Trump nam daar, terecht, aanstoot aan, en terwijl hij dat uitsprak, probeerde Zekenski voortdurend hem te onderbreken. Dat was de overgang van gesprek naar ruzie.
    Een situatie die je populistisch kan verwoorden met "Met Joden valt niet te praten".
    Wat, valt te herkennen, dan ook zeer zelden gebeurt.
    Mede omdat dat als je het doet, je meteen beschuldigd wordt van antisemitisme.
    Dat was de overeenkomst tussen de twee artikelen van K. Bessems en de wereldpolitiek.
    Voor de volledigheid de rest van de manieren waarop K. Bessems de rechtsstaat afbreekt, door anderen die dat niet doen te beschuldigen van de afbraak van de rechtsstaat. Uit de allereerste zin:
  ... rauwe rechtsstatelijke afbraak ...

Dat kan niets anders zijn dan het stemmen op de PVV, want slechts in die context hebben ze het over de rechtsstaat.
  ... Wij Nederlanders leggen ons lot dus in handen van politici en moeten maar hopen dat ze ons behoorlijk behandelen. Dat valt weleens tegen.

En dat klopt.
    Net als dit:
  Wij Nederlanders leggen ons lot dus in handen van media en moeten maar hopen dat ze ons behoorlijk behandelen. Dat valt weleens tegen.

... (vervang 'weleens' door "bijna altijd"), en dit:
  Wij Nederlanders leggen ons lot dus in handen van rechters en moeten maar hopen dat ze ons behoorlijk behandelen. Dat valt weleens tegen.

... , en vervang hier 'weleens' door "onacceptabel vaak".
  ... Doordat er geen rechtszaken kunnen worden gevoerd op basis van de grondwet ....

Wat maar goed is ook, want die grondwet deugt van geen kanten, met haar noemen van uitzonderingsgroepen als religieuzen en etnieën.
    En iets wat daarna ook hier langskomt:
  ... Juridisch worden we gered door het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, ....

... , want in die grondwet moet natuurlijk dat de wetten van andere landen hier niets te vertellen hebben, of dat er nu ;één enkele is of meerdere landen .
    De 'we' die hier gered worden, zijn de globalisten, joodsisten en Joden.
    En hier het bewijs van die al eerdere constatering:
  ... Dit wordt acuut wanneer een uitgesproken antirechtsstatelijke partij aan de macht komt, zoals de PVV....

Oftewel: dit gaat alleen maar over globalisme versus anti-globalisten, of: landverraders, moslims, zwarten en Joden, tegen blanken
    En dezen ...
  ... of partijen die gemakkelijk tot aantasting van de rechtsstaat overgaan wanneer dat ze uitkomt, zoals VVD en BBB....

... zijn medeschuldig.
    En nog een buitenlandse bevestiging:
  ... Maar een rechtsstaat is niet van papier, hij bestaat uit menselijk gedrag. Natuurlijk zijn wetten en regels belangrijk. Daarin hebben we de waarden vervat waaraan we hechten en daar kunnen we elkaar aan houden. Maar meer dan een afspraak is het niet. Wanneer genoeg mensen, of genoeg machtige mensen, simpelweg besluiten om die te breken, is van de rechtsstaat niets over. We zien het in de VS, we zien het in Hongarije, we zien het deels hier....

Oftewel: de rechtsstaat is globalisme, joodsisme en Joodsheid. Oftewel: de rechtsstaat is Goldman Sachs, Wall Street, Jew York, Groot-Israël.
    En dan constateren dat het niet goed gaat met de rechtsstaat ...






Het volgende product kan weer op meerdere plaatsen terecht, en ook dus hier. Het onderwerp is de persvrijheid, een term die zometeen een andere definitie zal krijgen.
    In zekere zin is de aanpak van het onderwerp door de Volkskrant wel terecht: als je het over media-zaken wilt hebben, en het is een serieuze zaak of je wilt het serieus aanpakken, moet je met Joden gaan praten. En de serieuze zaak of aanleiding is de verkiezingsoverwinning van DonaldTtrump, die diametraal staat ten opzichte van wat de media het volk hadden aangeraden.
    En dat is dus een crisis.
    In de persvrijheid.
    Volgens de Volkskrant.
    En deze meneer (de Volkskrant, 08-03-2025):
 

De Joodse hoofdredacteur van The Washington Post gedurende twee decennia, die kort geleden ook al uitgebreid in de Volkskrant stond.
    ...
    Opgezocht: 15 januari. Hierboven vermist.
    The Washington Post: in Nederlandse termen: "Zo rood als een kroot".
    Maar dan wel het huidige 'rood' oftewel "lïnks" uitleg of detail , dat is globalisme, joodsisme, en islam.
    Wat in Amerika aangeduid wordt met "liberal".
    Pro-immigratie, wokisme, Russenhaat, enzovoort.
    En dat dus al vele decennia.
    Wat dus nu een pijnlijke nederlaag heeft geleden, met 'pijnlijk' in de zin van alle armen en benen eraf.
    Met als resultaat dat de ander mogelijke culturele smaak nu meer invloed krijgt in de voorheen volstrekt uniforme "liberal" media.
    Oh ja, in Amerika met één uitzondering: Fox News.
    Dat dus nergens de vrijheden en gelegenheden krijgen die de rest wel krijgt.
    Wat dus heet 'persvrijheid'.
    Maar wat dus is, en hier is de beloofde herdefinitie: persjoodsheid.
    En die man, die Joodse hoofdredacteur, gaat de Volkskrant raadplegen over de persjoodsheid, uh, persvrijheid, in Amerika (de Volkskrant, 08-03-2025, door Gijs Beukers):
  Persvrijheid

Sterft de democratie dan nu echt in duisternis?

De persvrijheid in de VS staat onder druk. Steeds minder journalisten krijgen toegang tot Trump ...

Dat klopt.
    Dit gaat over iets als vijftien journalisten die in het Witte Huis mogen komen en met de president meereizen in Airforce One.
    Dat waren voorheen alle vijftien persjoden.
    Daar komen nu niet-persjoden bij, en het aantal blijft constant, dus het aantal persjoden neemt af.
    En de persjoden worden aangeduid als 'journalisten', en die niet-persjoden zijn ...
    Nou ja, noemt u maar wat ...
    U kunt dat 'minder journalisten' dus ook een gore leugen noemen, als u dat wilt.
  ... en afgelopen week besloot eigenaar Jeff Bezos zich te mengen in de redactionele koers van het opiniekatern van The Washington Post. ...

Die redactionele koers van het opiniekatern van The Washington Post is dat de Amerikanen van The Washington Post al decennia de warme aanbeveling kregen om op de Joodse kandidaat te stemmen.
  ...  Oud-hoofdredacteur Martin Baron hekelt Bezos' gebrek aan ruggengraat.

Tja ...
    En dat alles onder de bovenkop:
  Persjoodsheid

Met in de kop het motto van The Washington Post: "Democracy dies in darkness", wat dus aardig aan het uitkomen is, want onder de 'darkness' van de persjoodsheid, is de democracy aardig aan het die-en.
    De tekst van het verhaal is weinig spectaculair ... Gewoon wat al in de koppen staat. Maar met een paar "slip of the tongue"s. De eerste:
  Op Amazon Prime Video, de streamingdienst van het concern van Bezos, verscheen deze week Becoming Katharine Graham, een documentaire over Katharine Graham. De in 2001 overleden, legendarische uitgever van The Washington Post ...
    Mede dankzij het leiderschap van Graham werd haar krant in één klap een iconische. Op oude beelden in de documentaire zegt ze dat mensen in die periode The New York Times en The Washington Post voor het eerst in één adem noemden - voor een progressieve krantenmaker het ultieme compliment.

Twee stuks, dus: The New York Times wordt ook wel eens sarcastisch "The Jew York Times" genoemd (Brooks, Friedman, Haass, Krugman, enzovoort). En dat 'progressieve' natuurlijk.
    En:
  ... Sommige van de beste journalisten verlaten op dit moment de krant voor concurrenten als The Wall Street Journal, The New York Times, The Atlantic en CNN.    ...

Persjoodsheid in optiman forma (CNN ...).
    Kortom, het is weer allemaal gekeuvel binnen de bubbel waarvan de wanden zo dik zijn dat er geen enkele werkelijkheid doorheen kan dringen.
    Een joodsistische en Joodse bubbel ...

Dit artikel deed herinneren aan andere voorvallen van joodsisme deze week, in de Volkskrant. eerst een grafisch oerzicht daarvan: (de Volkskrant, 04-03-2025):

Eén van de reguliere twee-pginá ontboezimimgen van Monster "Wij Joidne levenm in woonwagnes"=> Grunberg.
    En (de Volkskrant, 04-03-2025):

    En (de Volkskrant, 06-03-2025):
 

Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk, die wijst op de gevaren van de niet-joodse stem voor de democratie.
   En (de Volkskrant, 07-03-2025):

Er is nog een tweede stuk waaraan herinnerd werd door dat met Baron: het stuk van Grunberg van 4 maart. Dat werd overgeslagen vanwege bekendheid met Grunberg en zijn al uitgebreid gedocumenteerde walgelijkheid => . De reden om er nu toch op terug te komen is dat het een band met dat van Baron. Waar dat met Baron gaat over de informatieverdeling in de maatschappij, gaat dat van Grunberg over de bestuursinrichting. Zoals blijkt uit de kop (de Volkskrant, 04-03-2025, door Arnon Grunberg):
  De weerbare democratie

Actie en reactie

De Duitse politicoloog Philip Manow schreef Onder observatie, over de strijd tussen juridische en politieke macht. ...

Oftewel; de strijd tussen elite en volk.
    Via de politiek kan het volk de elite corrigeren in het geval van machtsmisbruik, voor bestuur door de juristen bestaat zo'n mogelijkheid niet.
    De juridische macht selecteert en controleert zichzelf, zonder inbrneg van anderen. Bestuur door het volk heet naar de Griekse term voor volk "demos" "democratie" - de corresponderende term voor bestuur door zichzelf is "autocratie".
    Oftewel: dat 'de strijd tussen juridische en politieke macht'. is in feite de strijd tussen democratie en autocratie.
    Gewoonte en cultuur-gewijs gaat A. Grunberg precies het tegenovergestelde betogen.
    Voor wie er snel vanaf wil zijn, is één enkel stukje citaat voldoende:
  ...    De Duitse jurist Carl Schmitt (1888-1985)

Carl Schmitt wordt aangehaald in artikelen die willen betogen dat Geert Wilders een gevaar voor de rechtsstaat is. En dat slaat in fiete niet op Wilders persoonlijk, maar op zijn kiezers.
    En dat blijkt uit een tweede kort stukje uit het artikel, dat tevens de tussentitel is:
  De democratie is niet in goede handen bij de kiezer, niet altijd althans en niet bij alle kiezers

Het volledige citaat zijnde:
  ...    De liberale democratie kenmerkt zich door een voorbehoud ten opzichte van de gemeenschap van kiezers. Dat is de les van Weimar en die les is door de liberale democratie universeel getrokken, de democratie is niet in goede handen bij de kiezer, niet altijd althans en niet bij alle kiezers.    ...

De weerlegging waarvan uiterst simpel is, als je een van Joodse of absoluut denken  bevrijd brein hebt:
  Het alternatief voor bestuur door volk is bestuur door elite, en bestuur is bij de elite nooit in goede handen, bij welke elite dan ook.

Iets dat eigenlijk wel bekend is, in een "volkswijsheid" die luidt: "Democratie heeft misschien problemen maar de alternatieven zijn altijd nog veel slechter gebleken'. Trouwens ook iets dat de oude Grieken al geformuleerd hebben.
   Die tussentitel, zijnde van de soort "De zon draait om de Aarde " of "De maan is van groene kaas',  wijst op een sterk gestoord brein, wat natuurlijk alleen maatschappelijk kan functioneren en in de media kan verschijnen door een soortgelijke storing bij heel veel anderen.
    En die anderen gaat A. Grunberg nu citeren om het gelijk van "De maan is van groene kaas" oftewel "De rechter doet het beter dan het volk" te bewijzen. Wat stukjes uit het artikel:
  Arnon Grunberg las het boek en concludeert: in de weerbare democratie kan de rechter de kiezer buitenspel zetten

...    De Duitse politicoloog Philip Manow (61) probeert in zijn lange essay Unter Beobachtung - Die Bestimmung der liberalen Demokratie und ihrer Freunde (Onder observatie - De bestemming van de liberale democratie en haar vrienden) ...
    Als voorbeeld mag de 'juridische coup' gelden die Netanyahu en de zijnen in Israël wilden doorvoeren en die ten doel had de invloed van het hoogste gerechtshof op het parlement te minimaliseren. De voorstanders van die coup beweerden de democratie te willen beschermen tegen het activisme van ongekozen rechters en strikt genomen hadden zij niet helemaal ongelijk. ...
    Om de democratie tegen de kiezer te beschermen werd in Duitsland na 1945 een constitutioneel hof opgetuigd dat de wetten die het parlement aannam moest toetsen op hun grondwettelijkheid en dat bevoegd was in noodgevallen politieke partijen te ontbinden. De kiezer werd zogezegd 'unter Beobachtung' geplaatst, onder observatie.
    Na 1990 zijn de democratieën met constitutionele hoven als paddenstoelen uit de grond geschoten ...
    De kiezer kan dus buitenspel worden gezet door de rechter ...
    Er zit een reflex in de liberale democratie die de gemeenschap van kiezers zo wantrouwt dat zij het liefst die gemeenschap zou willen vervangen door rechters. Maar wie wijst de rechters aan? De rechterlijke macht, inclusief de wet waarop zij zich beroept, is niet neutraal. De rechter is geen deus ex machina, en hoewel de machten gescheiden dienen te worden om misbruik te voorkomen, bevindt ook de rechterlijke macht zich niet in een vacuüm.
    Populisme, zo zegt Manow, is een antwoord op de politisering van de juridische macht. ...
    Maar allicht blijkt de weerbare democratie een succesvolle ggz-instelling waarbij de geneesheer-rechter met succes iedereen tegen zichzelf in bescherming neemt.

Deze storing heeft ook een ideologische achtergrond, die er ook vrij direct uit te destilleren is, met deze selectie:

  ... De Duitse politicoloog Philip Manow (61) probeert in zijn lange essay Unter Beobachtung - Die Bestimmung der liberalen Demokratie und ihrer Freunde (Onder observatie - De bestemming van de liberale democratie en haar vrienden) u
...  de eindoverwinning ontstond de 'liberale democratie'. ...
    De liberale democratie kenmerkt zich ...
    ... die les is door de liberale democratie universeel getrokken, ...
    ... In de liberale democratie echter ...
    ... politiek in de liberale democratie  ...
    ... een reflex in de liberale democratie die  ...
    ... organiseerde de liberale democratie ...
    ...  De liberale democratie  ...

... want dat liberale democratie is de democratie van, de term 'liberaal'zegt het al, of het bestuur door Goldman Sachs.
    De term 'democratie' is redelijk eenduidig: bestuur door de "demos", het volk.
    Als daar een bevoeglijk naamwoord voor staat, is dat beperkend ten opzichte van dit enige ding dat er in voorkomt naast het deel "bestuur": het volk.
    En wat die beperkende term inhoudt, hebben we dus al gezien: bestuur door de elite.
    Een liberale elite.
    En degenen die zo'n term gebruikt, doet dat natuurlijk in de meest positieve uitleg ervan.
    Het andere eind van het specturm met liberaal als positieve kant, is neoliberaal.
    De kant van "Ieder voor zich en Jahweh/Allah/God voor ons allen", "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke", "Het recht van de sterkste" en "Winner takes all".
    De Joodse kant, kunnen we hier zonder meer schrijven, het product komende uit Joodse hoek.
    En zo hebben we hier tevens de verbinding met dat vorige stuk.
    Ook uit Joodse hoek.
    Dat gaande over informatievoorziening in de maatschappij, inhoudende een pleidooi voor persjoodsheid.
    Dit gaande over de bestuursinrichting van de maatschappij, inhoudende een pleidooi voor bestuursjoodsheid.
    Bestuur door Hoger Machten die Boven Ons Gesteld Zijn.
    Iets waar ze op teruggrijpen nu hun oude methode van dominantie, de media, onder druk staat.
    ...
    Op één ding willen we nog terugkomen. Dat:

  Het alternatief voor bestuur door volk is bestuur door elite, en bestuur is bij de elite nooit in goede handen, bij welke elite dan ook.

Dat laatste is absoluut gesteld en dus ook "te": het is waar bij de huidige stand van ontwikkeling van de mensheid, want die mensheid wordt voor het overgrote deel beheerst door de basale en banale psychologie .
    Wat zo kernachtig verwoord is in de Joodse versie.
    Er zijn wel een mogelijkheden dit te verbeteren maar dan moet het volk eerst gaan stemmen tegen de door banale psychologie beheerste taalincontinente alfa-intellectuele elite, en hun centrale brein: Goldman Sachs
    Daarna kunnen we eens verder kijken.
    De rest van het lange stuk van A. Grunberg?
    Taalincontinente Joodse rotzooi om de giftige kern van de pil te vergulden.
    Wat verwacht u anders ...



De campagne van lieden als Bessems, Von der Dunk, Grunberg enzovoort is een signaal aan overige leden van de alfa-intellectuele elite dat als ze aandacht willen, dat wil zeggen: een plek in te media, je dat kan doen met aanvullende aanvallen op de democratie, via een pleidooi voor een uitvoerende rol voor de rechterlijke macht. Hier iemand die daar gebruik van maakt. Eerst de bovenkop (de Volkskrant, 11-03-2025, door Koen de Meulder, was van 2017 tot en met 2024 bestuursrechter in de rechtbank Midden-Nederland. Vanaf 2025 is hij strafrechter in dezelfde rechtbank):
  Trias politica

De Trias politicia is de scheiding tussen wetgevende (politiek), uitvoierende 9bestuur) en controelende (rehcterlijke) macht, en hun onderlinge verhouding.
    De kop, deel 2:
  ... tijden van bestuurlijke zwakte

Een stelling: "Er is sprake van bestuurlijk zwakte"
    De kop, deel 1:
  Bied staatsrechtelijk tegenwicht ...

Een oproep: "Versterk daarom de rechterlijke macht".
    De onderkop:
  Populisten winnen politiek terrein ...

Oftewel: "Winst voor politieke partijnen die media en elite aanduiden met 'populisten', is een teken van bestuurlijke zwakte".
    En met het voorgaande: "Omdat de populisten politiek terrein winnen, moet de rechterlijke macht versterkt worden'.
    Dat is geen nieuwigheid of een voorstel voor iets nieuws, maar een proces dat al geruime tijd gaande is, met rechters die besluiten nemen over politieke zaken zoals immigratie en klimaatbeleid => .
    Natuurlijk maken politici wier besluiten teruggedraaid worden bezwaar hiertegen, want het gaat in tegen de Trias politica.
    En dat wordt door deze auteur dus op Oudtestamentische wijze omgekeerd:
  Populisten winnen politiek terrein en zullen hun pijlen steeds vaker op de rechtspraak richten.

De werkelijkheid dus zijnde:
  Populisten winnen politiek terrein en dus zal de rechtsspaak haar pijlen steeds vaker op de populisten richten.

Het laatste voorbeeld: de huidige regering, volgens media en elite bestaande uit "populisten", besloot de komst van drie haatpredikers te verbieden, zoals al eerder was gebeurd onder niet-populistische regeringen.
    De rechter draaide dat besluit terug.
    De autaur geeft andere voorbeelden:
  ...    De bestuursrechter staat dan in de frontlinie. De afgelopen jaren kwam het kabinet of een bewindspersoon - soms met steun van de wetgever - regelmatig met plannen waarvan de juridische houdbaarheid op voorhand twijfelachtig was. Twee duidelijke voorbeelden zijn het Programma Aanpak Stikstof (2015-2019) en de 'nareismaatregel' voor gezinsleden van statushouders (2022)

Dat 'juridische houdbaarheid' is meel in de mond taal voor "juridische drogredenen". Met als gebruikelijke varianten "internationale verdragen", "mensenrechten" en dergelijke, oftewel; buitenlandse regelgeving die geen enkele geldigheid heeft in Nederland, want Nederland is een soeverein land.
    Iedere inbreik op die soevereiteit moet voorgelegd worden aan de drager van de Nederlanse soevereiniteit, en dat is wetgever, bestuur noch uitvoerder, maar het Nederlandse volk.
    Een rechterlijke macht die besluiten van de wetgevende macht terugdraait op grond van buitenlandse regelgeving is landverraderlijk en ondemijnt het de rechtsstaat en de vertrouwen van het volk in de rechterlijke macht, zoals bleek uit reacties op dat het haatprediker-vonnis vanuit het Nederlandse volk. Een rechterlijke macht die door een flink deel van het volk wordt aangeduid met "Die D66-rechters".
    Oftewel: de huidige rechterlijke macht neigt naar het plegen van een machtsgreep, en is een dodleijk gevaar voor de rechtsstaat, en de maatschappelijke vrede.
    Dit alles onder stimulus van genoemde voorgaanden, die hun invloed kunnen verspreiden dnakzij de Volkskrant (en soortgelijke media).
    En ook hier weer kan de terreur vooraf gedetecteerd worden, door het constateren van dit
  Populisten winnen politiek terrein en zullen hun pijlen steeds vaker op de rechtspraak richten.

... : de leugen. Hier tevens de hondsbrutale omkering van de werkelijkheid



voor het opslaan van deze werd de vorige geopend, die over premie Dick Schoof, en daarin kwam dit voor (de Volkskrant, 20-02-2025, column door Frank Heinen (pag.2)):
  Zaterdag Me vernietigend uitgesproken over de uitspraken van Vance, die beweert dat het democratisch gehalte in West-Europa te wensen overlaat. Heb gezegd dat ik er verbaasd over was. Neem aan dat dat is aangekomen.

Hier een kleine aanvulling (de Volkskrant, 12-03-2025, hoofdredactioneel commentaar, door Peter Giesen):
  Als extremistische leiders worden gekozen, maken ze een einde aan het pluralisme

... Roemenië, waar de extreemrechtse kandidaat Calin Georgescu werd uitgesloten van deelname aan de presidentsverkiezingen.    ...

Als iemand die gekozen wordt door het volk dingen zegt die jou als Goldman Sachs-woordvoerder niet bevallen, dan beschuldig je hem er gewoon van ondemocratisch te zijn en wat dies meer zij, en je sluit hem uit van verkiezingen.
    Dat soor democratisch gehalte, dus.



Naar Landverraad , of site home ·.

8 nov.2016