WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: gesprek

18 jan.2015

De term "gesprek" als in de de politiek-correcte context als "het gesprek aangaan" is al bijzonder oud, namelijk vanaf de allereerste uitingen van moslimwangedrag. In feite is Job Cohen's "theedrinken" niets anders dan een wat nader ingevulde vorm van "het gesprek aangaan".
    De aanleiding voor het invoegen in het "Vals"-woordenboek  , was de moslimwantoestand van de aanslag op Charlie Hebdo. Van dusdanige aard dat je zou denken dat "een gesprek"' toch echt volkomen zinloos is. Maar zo niet voor deze dame:


Uit: De Volkskrant, 10-01-2015, door Arabiste Annabell van den Berghe (28), werkt sinds 2009 als journalist in het Midden-Oosten voor Vlaamse, Nederlandse en Engelstalige media

Bestrijd IS, ronsel zelf

Het Westen staart zich blind op de uitkomst van radicalisering: terreur. Beter is het, betoogt Annabell Van den Berghe, om met (potentiƫle) Syriƫstrijders in gesprek te blijven.


'Rot op', zei een woedende Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Als je er niet tegen kunt dat humoristen een krantje maken, als je je keert tegen de vrije samenleving, dan heb je volgens hem hier niets te zoeken. 'Er is misschien een plek in de wereld waar je tot je recht kunt komen. Verdwijn, als je in Nederland je plek niet kunt vinden.'
    Aboutaleb kreeg er van velen de handen voor op elkaar. Begrijpelijk, want wie is er niet woedend en wanhopig over deze barbaarse aanslag? En toch geeft Aboutaleb hiermee de verkeerde boodschap. Die jongens moeten niet worden weggestuurd, we moeten juist veel meer met ze gaan praten.


Red.:   Waarna er nog een hele pagina volgt met priepraat. Volkonne zinloos, want het enige dat zou werken, is de mededeling aan de verzamelde menigte dat waar ze last van hebben, is de sociale en culturele achterstand veroorzaakt door voornamelijk de islam, en dat om enige kans te hebben ze die moeten afzweren.
    Nou, dat zal een heel kort gesprek zijn ...
    Oh ja: in het item wordt gesteld dat het onderwerp van "het gesprek" altijd is hoe "wij" moeten veranderen. Zo ook hier:
  Het is dus ons probleem.

Juist ja ...
     Het geldt natuurlijk ook voor organisties van extremisten:


Uit: De Volkskrant, 26-02-2016, door Janny Groen

Geen apart verbod op salafistische organisaties

Het kabinet gaat salafistische organisaties niet verbieden. ...
    Belangrijk vindt het kabinet dat gemeenten, ook met organisaties die onverdraagzaamheid prediken, in gesprek blijven. ...


Red.:   Even zinvol als een gsprek met de doden.Naar Termen, gesprek  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .