WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: hetzelfde

29 mrt.2015

"Moslims zijn precies hetzelfde als wij" is een leugen van een dusdanig gehalte, inmiddels in 2015, dat ze wat minder populair begint te worden - men gaat meer over tot het alternatief "De islam hoort er bij". Maar bij de haatzaai-site Joop.nl zitten een groot aantal reli-NSB idioten. Die hun kop opstaken onder een artikel geschreven door een reli-NSB idioot:


Uit: Joop.nl, 26-03-2015, door Sharah Mak - R&D manager uitleg of detail

PVV-bolwerk Rotterdam

Raakt de stad opnieuw haar hart kwijt?


...    Na de jongste verkiezingsuitslag heb ik wat comments over de 'winst' van de PVV gelezen. ...
    Sorry voor mijn negatieve wereldbeeld maar de geschiedenis leert dat in tijden van crisis de bevolking wel vaker op discutabele personen stemt en dat is nooit een goed idee, want het kan nogal een puinzooi opleveren. Van alle steden in Nederland heeft Rotterdam zijn portie puinruimen wel gehad na de oorlog.
    Rotterdam staat nu op de kaart als PVV-bolwerk maar in werkelijkheid is het vooral een stad van mensen die niet zijn gaan stemmen. Slecht 35 procent heeft een stem uitgebracht en daarvan ging krap 17 procent naar de PVV. ...
    Hebben we na al die jaren lege vlaktes middenin de stad eindelijk mooie gebouwen, betere infrastructuur en gezelligheid in een bruisend centrum, komt de PVV verdeeldheid scheppen en raken we wellicht weer ons hart kwijt.


Red.:   Zoals al gezged: niveau reli-NSB, die aan de kant van de weg staat te juichen op het moment dat de troepen van de islam door de straten trekken om de stad te bezetten. De ingangen hebben de moslims al in handen, want aan beide punte  waar de trein Rotterdam inrijdt staat een gigantische moskee gefinanceerd door extremisten uit IslamiĆ«, en natuurlijk absoluut niet het vreedzame gedeelte ervan.
    Maar ja, bij Joop.nl, zelf grotendeels bezet door moslims en islam-adepten en een spreekbuis voor die ideologie, vinden ze het natuurlijk prachtig. Inclusief dus het sprookje dat kalifaat en sharia iets is dat Nederlanders ook willen:
  Lingua Creolla, vr 27 maart 2015 14:32 in reactie op Isar DeHerdershond
Weet je wie de bekendste "anti-fascist" is met de grootste mond? Geert fucking Wilders! Hij roept al jaren dat het "Islamofascisme" aangepakt moet worden!
Ik ben het absoluut met je eens dat mensen niet moeten buigen voor islamitische eisen, maar ik merk zelf (terwijl ik in een wijk woon waar veel vrouwen met hoofddoekjes op lopen) helemaal niets van al die zogenaamde haat.

Kapitan Laipose, vr 27 maart 2015 19:03 in reactie op Lingua Creolla
+1

Die ervaring heb ik ook.
In mijn omgeving heb ik direct contact met moslims. Maar als je met ze praat zijn het net mensen zoals jij en ik.

Ze zijn 's ochtends chagrijnig, worden vrolijk als de zon schijnt, hebben liefdesverdriet, zijn jaloers, zijn blij als ze kinderen krijgen, hopen dat hun kinderen het goed doen op school, kijken naar het WK, ze worden wel eens ziek etc. etc.

Maar hier in Nederland worden moslims en Marokkanen in het bijzonder afgeschilderd als het vlees geworden Kwaad. De directe ervaring met individuen leert mij echter anders.

Dennis Mollis, vr 27 maart 2015 22:37 in reactie op Kapitan Laipose
Zo zie en ervaar ik het ook, daarnaast koop ik mijn boodschappen regelmatig en zonder enig probleem bij de islamitische slager annex groenteboer waar ik goed deskundig en vriendelijk te woord gestaan wordt.

Joop Schouten, za 28 maart 2015 00:09 in reactie op Kapitan Laipose
Kortom. 'Ze' zijn 'wij'.
: )

Raven 63, za 28 maart 2015 12:41 in reactie op Joop Schouten
Precies. Niets raars aan.
Toen een jaar of tien inmiddels alweer geleden in Schiebroek een woonvisie werd voorgelegd aan de bewoners, werd voor allochtonen een aparte avond gehouden, want ze waren niet zeker dat ze welkom waren op de centrale avond. Alle uitkomsten werden een paar maanden later gepubliceerd en wat viel op? Mensen willen hetzelfde. Ongeacht welke nationaliteit ze hebben.

- goed en veilig en betaalbaar wonen
- rustige buurt
- groen in de buurt, zoals plantsoenen, een park
- speelgelegenheid voor de kinderen van klein tot en met tieners
- OV dichtbij
- winkels op loopafstand
- scholen dichtbij, zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs

Er zat helemaal geen verschil tussen. Helemaal niets.

Type: "Mijn nazi-buren zijn heel gewone mensen" en "Hitler was zeer voorkomend jegens zijn personeel en lief tegen zijn hond".
    Niveau: Gestoord.
    Gevonden tijdens werkzaamheden elders:


Uit: Vrij Nederland, 18-12-2010, door Thijs Broer en Thijs Niemantsverdriet

'Alsof ik Christus op aarde was'

Geen premier maar in de oppositie, een gestage daling in de peilingen: hoe moet het verder met PvdA-leider Job Cohen? 'Ik heb Wilders niet tegengehouden. Dat is al treurig genoeg.'


... je kunt de islam niet de schuld geven van het extremisme. Er zijn zoveel moslims die gewoon huisje-boompje-beestje willen en niks anders.    ...


Red.:   Grappig, om dit te lezen na de universele steun van de moslimkinderen aan ISIS uitleg of detail .
    Hier een hartnekkig voorbeeld uit den verre:


Uit: De Volkskrant, 29-04-2015, van correspondent Arie Elshout

Reportage | Vermeende madrassa van Brooklyn

School weerstaat vrees voor moslims

Geert Wilders bezoekt vandaag het Congres. Wie nodigde hem uit? Zit Amerika wel op zijn boodschap te wachten? Van spanning tussen moslims en niet-moslims merken ze weinig op een school met veel islamitische leerlingen.


Toen de eerste bijna volledig bedekte meisjes op school verschenen, was Gina Shedid behoorlijk nerveus. Hoe zouden de reacties zijn? Zij was er niet gerust op. Maar zie: 'Ik was verbaasd. Er gebeurde niets', zegt de 31-jarige studieadviseuse.    ...


Red.:   Kijk er eens .... Moslims staan een poosje niet iedere dag christenen de kop af te hakken, en meteen zijn ze "precies hetzelfde als u en en ik". En als ze het wel doen ...:

  Obama doet zijn best duidelijk te maken dat wat de regering betreft de terreurdaden van moslimradicalen niets te maken hebben met de islam of met gewone moslims. Hij spreekt van extremistisch geweld, nooit van islamitisch geweld.

... dan zeg je gewoon dat het geen moslims zijn.
    Probleem opgelost.


Naar Termen, hetzelfde  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .