WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: moslims en katholieken

  De moslims van nu zijn de katholieken van toen  -  Leo Lucassen, socioloog, alle ander sociologen, en alle andere multiculturalisten en politiek-correcten.

De redactie was de kreet of iets soorgelijks al eens eerder tegengekomen, vermoedelijk in één van de producten van Maria Grever ("Op Nederlandse scholen moet meer les worden gegeven over Suleyman de Grote") of Marloe Schrover ("Moslims zijn een even grote aanwinst als hugenoten") uitleg of detail , maar hier viel hij echt op (de Volkskrant, 02-02-2015, van verslaggever Sander van Walsum):
  Reportage | 'Wereldwijk' Donderberg in Roermond

'Moslims van nu zijn de katholieken van toen'

Petra Stienen werkte in Egypte en Syrië en schreef een optimistisch boek over de Roermondse wijk Donderberg waar ze opgroeide. Daar liggen naast de vlaaien nu Turkse zoetigheden.


Van het rijtjeshuis waar Arabiste en oud-diplomate Petra Stienen (49) ...
    'Soms moet je verre reizen maken om te ontdekken welke schatten naast de voordeur liggen', zegt Stienen. ... Zeker, de islam is in de Donderberg de meerderheidsreligie.
    'Maar moslims van nu zijn de katholieken van toen', zegt ze - in navolging van de Leidse hoogleraar sociale geschiedenis Leo Lucassen. ...

Eerst even de feiten aangaande de prachtwijk uit het artikel:
  De Donderberg veranderde in een 'probleemwijk' waarover zorgelijke reportages in de kranten verschenen. Een wijk met hangjongeren, drugshandel, verkommerende plantsoentjes, duistere steegjes, familiedrama's en flats waar mensen - meestal niet afkomstig uit de wijk - vanaf sprongen.

En dan de kern van de vergelijking van Leo Lucassen. Wat Leo Lucassen beweert is het volgende:
  De katholieken van toen hebben schier ontelbare aanslagen gepleegd op Joden, filmers, cartoonisten en burgers in het algemeen, en steden in Franrijk, Engeland en Zweden in de brand gestoken, enzovoort.

Die Leo Lucassen is een gore leugenaar. Van een soort veel erger dan Diederik Stapel. Diederik Stapel verraadde de wetenschap, Leo Lucassen heeft de rol van de top-NSB'er is een rol van verraad van de beschaving richting de reli-nazi's van de islam.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

 4 feb.2015