WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: typisch Nederlands

  Typisch Nederlands is hoofddoeken, baarden, djellaba's, uithuwelijken, besnijdenis, eerwraak, alleenstaande tienermoeders, bling-bling en schietpartijen  -  Alle politiek-correcten, multiculturalisten, bestuurlijke elite, intellectuelen, kunstenaars, en alle andere fatsoenlijke mensen.

Het klinkt volkomen ongeloofwaardig als je het zo opschrijft, maar toch is het de keiharde realiteit. In de media. Kijk maar - hier eerst tegelijk met commentaar (GeenStijl.nl, 12-09-2014, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  KIJKTIP. Bier. Nootjes. Bier. Bier. MultikulTV!Zo. Beste man met muts, in dat nieuwe programma Typisch Nederlands Big Brother WegMetOns van Jeroen Pauw zometeen straks op NPO1.

Met aan tafel vertegenwoordigers van diverse cultuurgroepen, die met elkaar in gesprek moeten gaan. Waarvan een reclamefilmpje is gemaakt waarin het gaat over de moeite die de moslim heeft met alcohol:
  Zo. Beste man met muts, in dat nieuwe programma Typisch Nederlands Big Brother WegMetOns van Jeroen Pauw zometeen straks op NPO1. Dus jij hebt er moeite mee dat er alcohol op tafel komt.

Typisch Nederlands, vindt de VARA en de rest van de media. Die een stinkend multiculturalisme aanhangen, dat wil zeggen: één van de soort waarin Nederlanders zich moeten aanpassen aan de allochtonen. De waarde waarvan nog eens bondig wordt uitgelegd op de enige plaats waar dit soort realiteiten zijn toegestaan: GeenStijl:
  Tut-tut-tut. Weet jij waar ik moeite mee heb? Ik heb er moeite mee dat jij zo'n mal mutsje draagt. Ik heb er moeite mee dat jij zo'n middeleeuwse baard hebt. Ik heb er moeite mee dat jij in een jurk loopt. Ik heb er moeite mee dat jij je vijf keer per dag aanstelt voor je imaginaire vriendje. Ik heb er moeite mee dat jij schapen onverdoofd de keel doorsnijdt. Ik heb er moeite mee dat jij de genitaliën van wilsonbekwame kindertjes verminkt. Ik heb er moeite mee dat jij vrouwen opsluit in huis en hoofddoek. Ik heb er moeite mee dat jij dat malle boek met die soera's bovengeschikt acht aan onze grondwet. Ik heb er moeite mee dat jij die idiote ideologie niet gewoon achter je eigen voordeur kunt houden, maar aan iedereen drammerig opdringt.

Wat is opgedrongen wordt als "Typisch Nederlands", is de cultuur van barbaren uitleg of detail . En het is ook logisch dat ze het ons willen opdringen: een beschaafde cultuur hoef je niet op te dringen.

En hoe ongelofelijk het ook klinkt, de multiculturalisten hebben daar totaal geen besef van. Want anders zouden ze dit niet doen (typischnederlands.vara.nl, opgeslagen 13-09-2014. uitleg of detail ):
  Typisch Nederlands


De tekst eronder met de "goede bedoelingen" is even niet belangrijk. Waar het hier om gaat, is het groepje. De namen en identiteiten van de deelnemers - de culturele identiteiten, met name:

Een Antilliaan, een Marokkaan, een hoogst politiek-correcte en multiculturalistische Nederlander, een Turk, een homo, een niet zo hele erg multiculturalistische Nederlander, een Marokkaanse moslim-extremist, en een Surinamer.
    En waar het hier nog meer om gaat, is niet de aanwezigen, maar de afwezigen. Want wie ontbreken hier? (naast de niet politiek-correcte Nederlander). Antwoord: De meest voorkomenden onder de groep der immigranten: de Duitsers.
    En een andere, ongeveer even grote groep als Antillianen, Surinamers, Turken of Marokkanen: de Aziaten, met name de Chinezen.
    Totaal afwezig. Duitsers. Totaal afwezig. Chinezen.
    Waarom?
    Iedereen weet, op dit punt aangekomen, de reden: die veroorzaken geen problemen. Die zijn beschaafd. 
    Kijk maar naar de enige groep die dubbel is vertegenwoordigd: de Marokkanen.
    Logisch.
    Die veroorzaken de meest opzichtige problemen. Oude dametjes beroven tot en met juweliers doodschieten. En Theo van Gogh vermoorden, natuurlijk.
    Oftewel: waar gaat het programma "Typisch Nederlands" over? Antwoord: Om ons te laten wennen aan de aanwezigheid van barbaren uitleg of detail .
    En wat ze dus in ieder geval niet zijn, is "Typisch Nederlands".
    Absoluut niet.
    Want anders hoefde dit programma niet gemaakt te worden.
    En oh ja, tijdens het schrijven onderweg vergeten: En wie zijn temidden van de barbaren de ergste barbaren? Antwoord, volgens het voorgaande: degene die het hartelijkst wordt aanbevolen. En wie wordt het het meest aanbevolen? Antwoord: Hier is de tekst:
  ... is jong en slim. Ze gaat graag de discussie aan en kan haar mening goed onderbouwen. Ze zet zichzelf neer als een open en progressieve ...

En geen prijzen voor wie raadt op wie dat slaat. Inderdaad. Hier is ze:

Genus: de Zwarte Weduwe uitleg of detail . Fatima. Meer types van het fylum van deze genus hier uitleg of detail .
   P.S. de cultureel-gephotoshopte glimlach ("Altijd glimlachen als zwarte weduwe want anders zien de mensen meteen dat je een zwarte weduwe bent") hebben we er weer af-gephotoshopt.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .