WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid: creolen, geweten

31 aug.2013

In het kader van de meer langere termijn waarneming van maatschappelijke toestanden, was er al een vermoeden geformuleerd dat niet direct hard gemaakt kon worden, zonder daarvoor eerst de benodigde gegevens te verzamelen. Dat verzamelen was al enige tijd aan de gang, toen zich deze bron aandiende:
 

Uit: De Volkskrant, 19-05-2012, door Will Thijssen

Joop van Riessen

Joop van Riessen schrijft sinds zijn pensioen als hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie een reeks thrillers. 'Ik was een slavendrijver.'
...
U schrijft over Marokkaanse 'etterbakken' en benadrukt tegelijkertijd dat Marokkaanse gezinnen zo gastvrij zijn dat Nederlanders er een voorbeeld aan zouden moeten nemen. Is dat politieke correctheid?
'Ik wil ook de andere kant laten zien. Natuurlijk, er is een probleem met Marokkanen, met alle ellende vandien. Als je door een Marokkaan wordt beroofd is dat heel vervelend. Maar ook Nederlanders of Antillianen doen dat. De werkelijkheid is dat Marokkaanse jongens onvoorstelbare etterbakken kunnen zijn en psychisch mensen bang maken, maar veel minder gewelddadig zijn dan Nederlandse of Antilliaanse criminelen. Bij een overval kun je beter een Marokkaan treffen dan een Antilliaan. ...


Red.:    Wat een politiek-correcte "meel in de mond"-versie is van "Antillianen zijn nog gewetenlozer dan Marokkanen". Gaande dus over de ernst van de begane misdaden, jegens de medemens.
    Dit geldt dan natuurlijk ook voor het aantal van die misdaden, maar die gegevens zijn verzameld elders uitleg of detail .
    Hier gaat het dus over de extrme gevallen van misdaad jegens de persoon, samengevat onder "gewetenloosheid. Daar wara het er dudielijk niet meer om gaat om het slachtofer uit te schakelen ten dienst van roof.
    Dat dit verbonden is met andere karakterologische eigenschappen bleek, onbedoeld en ongewild ongetwijfel, uit een onderzoek dat meerdere maatschappelijke factoren besloeg, uit een artikel naar aanleiding van een schijnbaar onschuldige zaak, namelijk de herdenking van de beroemdste speech van Martin Luther King, strijdend tegen de rassendiscriminatie in het Amerika van destijds:


Uit: De Volkskrant, 29-08-2013, van correspondent Arie Elshout

Obama: 'Mars is nog niet voorbij'

Vijftig jaar geleden trokken honderdduizenden naar Washington om rassengelijkheid te eisen. Veel is verbeterd, zei president Obama bij de herdenking, 'maar er ligt nog veel onvoltooid werk'

Tussentitel: We moeten zeer trots zijn op wat we hebben bereikt - Colin Powell - eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken VS

'Amerika veranderde voor jou en voor mij.' Dat zei president Obama woensdag bij de vijftigste verjaardag van de Mars naar Washington, waarbij honderdduizenden zwarten en blanken onder leiding van dominee Martin Luther King naar de Amerikaanse hoofdstad trokken om gelijkheid voor alle rassen te eisen. De verandering kwam 'omdat zij marcheerden', aldus de president.  ...


Red.:   In het artikel werden ook cijfers gegeven ter vergelijking van de maatschappelijke situatie van zwarten en blanken:


En daar zijn dus weer die extreme misdaadcijfers.
    Maar dit waren cijfers die allemaal nadelig voor de zwarte kant uitvielen. Hier weggelaten is het enige gegeven waarop de zwarten beter scoorden dan de blanken. Hier is het volledige diagram:


Zwarten scoren een factor drie lager in de factor zelfdoding.
    Maar wat is nu de oorzaak van zelfdoding? Dat is, zeer ruw afgekort, een slecht oordeel over de eigen de persoon en de eigen daden. Oftewel: zwarten hebben heel wering last van een slecht oordeel over de eigen persoon en de eigen daden.
    Dat eerste kennen we eigenlijk al, in andere termen geformuleerd: dat is de respectcultuur uitleg of detail . Zwarten willen respect onafhankelijk van repstaties. Ze willen respect gewoon om wat ze zijn. Zwarten.
    Dat tweede, weinig last van een slecht oordeel over de eigen daden, zit natuurlijk vast aan het eerste. Als je inherent een respectvol persoon bent, is wat je doet niet zo niet zo belangrijk.
    Maar "weinig last hebben van een slecht oordeel over de eigen daden" is een mond vol om ene eigenschap te beschrijven. Daarom eerst het tweede deel maar afgekort: "een oordeel over de eigen daden'. Daarvan is een bekende afkorting. En die luidt: "geweten". Heb je een slecht oordeel over je eigen daden, dan heb je "een slecht geweten".
    De combinatie van de lage frequentie van zelfdoding en de door commissaris Riessen, en deze redactie, geconstateerde extra harde gedragingen van zwarten bij het plegen van misdaad, kan niet, indien af te korten, niet anders afgekort worden dan tot: "Zwarten hebben weinig geweten".
    Een brisante conclusie, maar een die geheel in overeenstemming is met het karakter van de creoolse maatschappij zoals dominant in Afrika uitleg of detail , en haar leiders in het bijzonder uitleg of detail .
    En ter praktische onderbouwing van die stelling, hier de eerder genoemde specifieke voor dit doel gedurende de laatste maanden verzamelde bronnen:


Uit: Telegraaf.nl, 26-04-2013.

Moordenaar Jennefer (10) mishandeld

De moordenaar van de 10-jarige Jennefer van Oostende heeft het zwaar te verduren in de gevangenis. Anthony K. wordt naar eigen zeggen mishandeld in de Penitentiaire Inrichting Krimpen aan de IJssel. Hij heeft aangifte gedaan.

    ... Anthony K. werd vorig jaar september veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor de dood op en het misbruiken van het 10-jarige meisje Jennefer van Oostende.    ...


Red.:    Waarna hij het lijk in zijn eigen huis had verborgen. Overigens stond hij, een buurman uit de straat, vooraf niet als speciaal gewelddadig of crimineel bekend - de moeder van het slachtoffer dacht dat haar kind veilig bij hem was.


Uit: Elsevier.nl, 28-05-2013, door Claartje Vogel. uitleg of detail

Vijftien jaar celstraf voor steekpartij basisschool

Jeffrey K. krijgt vijftien jaar celstraf voor de steekpartij op de Rotterdamse Augustinusschool. Een dertigjarige moeder kwam daarbij om het leven en de ex-vriendin van Kroes raakte gewond.


...    De steekpartij had plaats op 22 juni vorig jaar. K. had ruzie met zijn ex-vriendin en deze ruzie escaleerde tot een vechtpartij. De veroordeelde trok in de hal van de basisschool een mes.    ...
    De rechtbank rekent K. zwaar aan dat hij zijn daad pleegde in een basisschool onder het toeziend oog van leerlingen, ouders en leraren. De kinderen van beide vrouwen waren aanwezig op de Augustinusschool tijdens de fatale steekpartij.
    Ook wordt hem verweten dat hij geen berouw toont en niet heeft willen meewerken aan een psychologisch onderzoek. Daarom moest de rechtbank er wel van uitgaan dat hij volledig toerekeningsvatbaar was.    ...


Red.:   De bekende verschijnselen. En oh ja, natuurlijk was het dus een creool, met een achternaam direct van de Antillen. Hier is zijn statieportret:


Een treffende gelijkenis met Anthony K.
    Hier een geval dat een vorm van verbetering vertoond:

    
Uit: De Volkskrant, 06-05-2013, door Kaya Bouma

Interview | Diego (25), een van de jonge gewelddadige veelplegers uit de top-600 van Amsterdam

'Het helpt niet als ze m'n relatie proberen te verbreken'

Diego was 13 jaar toen hij koos voor de criminaliteit. Bajes in, bajes uit. Hij heeft zijn geld sindsdien altijd makkelijk verdiend. En dat gevoel is heel verslavend.


Tussentitels: Ik wil naar buiten brengen wat de top-600 voor je doet, namelijk helemaal niets
Als de gemeente mij uit de criminaliteit wil helpen, moet het vlekkeloos gaan


'Ik heb mijn geld altijd makkelijk verdiend. Als ik met behulp van de gemeente uit de criminaliteit wil stappen, moet het vlekkeloos gaan.' Diego (25) - zwarte bodywarmer, ringbaardje en in beiden oren een diamantje - zit aan tafel bij zijn advocaat Chrissy Stroobach, alleen in haar bijzijn wil hij praten. 'Als het niet vlekkeloos gaat, en de hulpverlening zo moeilijk verloopt, kies je voor wat makkelijk is. Snap je?'    ....
    Diego groeide op met zijn moeder en zus in de Bijlmer. Zijn ouders komen allebei uit Suriname, maar zijn vader heeft hij nooit gekend. Vlak na zijn geboorte verliet die het gezin. 'Ik was de enige man in huis, dus wilde ik voor mijn moeder en zus zorgen en ze verwennen.'
    Toen hij 13 jaar oud was heeft Diego voor het eerst 'makkelijk geld verdiend'. Niemand lokte hem de criminaliteit in, zegt hij. 'Ik heb die keuze zelf gemaakt.' Misschien had het iets te maken met de buurt waarin hij woonde. De jongens in zijn straat wilden elkaar altijd overtreffen. Had de ene jongen een paar nieuwe Nikes, dan moesten alle jongens uit de buurt een nog duurder paar sportschoenen hebben.
    'Ik raakte verslaafd aan geld', zegt Diego. 'Het is net drugs. Als je zo makkelijk geld kunt verdienen voelt dat goed. Je wilt het nog een keer doen en nog een keer, tot je niet meer zonder kunt.' ...
    Wat hij precies uithaalde om aan geld te komen, wil Diego niet zeggen.


Red.:   Dat allemaal doen, en dan in de behandeling in zijn richting eisen om perfectie. De totale gewetenloosheid.
    Dat de Volkskrant hier zo redelijk onverdekt opereert, is een grote uitzondering. Meestal gaat het zo:


Uit: Volkskrant.nl, 26-07-2013, ANP.

OM in beroep in zaak moord bejaard echtpaar

Tegen de veroordeling van de 34-jarige Melvin R. en de 35-jarige Miquel K., die een bejaard echtpaar in Amsterdam hebben gedood, heeft justitie hoger beroep aangetekend. Dat maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.
    De rechtbank veroordeelde het tweetal vorige week tot 15 jaar cel in de cold case uit 1997. ...
    R. en K. hadden een sleutel van de woning van Opentij in Amsterdam-Noord en wilden inbreken. Zij stuitten op Opentij en Run, die ze daarop met extreem geweld doodden.


Red.:   Er waren omstreeks deze tijd meerdere berichten over de zaak op de website van de Volkskrant - geen haalde de printversie. Hier is deel één van de redenen:


Uit: Telegraaf.nl, 17-10-2012. uitleg of detail

Doorbraak in Amsterdamse moordzaak

In het onderzoek naar de moord op het bejaarde koppel Henk Opentij en Mary Run uit Amsterdam, heeft DNA-onderzoek voor een doorbraak gezorgd. Het stel werd in 1997 dood aangetroffen in hun woning in Amsteram-Noord.
    Henk Opentij (79) en zijn vriendin en buurvrouw Mary Run (73) werden in november 1997 omgebracht. ... Opvallend was dat er niets uit de woning was geroofd. Mary's tas bleek wel doorzocht. De 600 gulden die daar in zat, is niet meegenomen.
    Nadat een grootschalig DNA-onderzoek uit 2010 niets opleverde, is er opnieuw forensisch onderzoek uitgevoerd. Uit dat zogenaamde Haplo-onderzoek, vergelijkbaar met de DNA-studie naar de moordenaar van Marianne Vaatstra, blijkt dat het aangetroffen DNA van een negroïde persoon is. ...


Red.:   Waarop er een tipgever opdook en de DNA-overeenkomsgt werd vastgesteld. Na nog wat recherchewerk hebben de daders bekend.
    Die negroïde afkomst in combinatie met de gruwelijkheid was natuurlijk één van de redenen om niet te veel aandacht aan de zaak te besteden. Wel werd er onder de dekking van het niet-bekend zijn van de achtergrond van de daders deze cruciale informatie losgelaten:


Uit: Volkskrant.nl, 03-07-2013, ANP.

Eis 20 jaar voor dubbele moord Amsterdam

UPDATE Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft woensdag 20 jaar cel geëist tegen de 34-jarige Melvin R. en de 35-jarige Miquel K., wegens het doden van Henk Opentij en Mary Run. Het bejaarde paar werd in november 1997 in de woning van Opentij op gruwelijke wijze afgeslacht.
    R. en K. werden vorig jaar gearresteerd, na hernieuwd onderzoek in de zaak. Beiden hebben bekend. Het tweetal wilde in de woning inbreken, maar stuitte op de beide slachtoffers, die vervolgens met extreem geweld om het leven werden gebracht. De mannen vertrokken zonder buit.
    Officier van justitie Justin Louman zei uitvoerig te hebben overlegd over de juiste straf voor de verdachten. ...
    Louman benadrukte de onbegrijpelijkheid van de gebeurtenissen. Melvin R. en Miquel K. waren en zijn ogenschijnlijk normale mannen. Na de geweldsorgie in de flat van Opentij in Amsterdam-Noord spraken zij af nooit meer een woord over het horrorverhaal te zeggen. Beide mannen zetten hun gewone, onopvallende levens voort, met werk, een huis, en in het geval van R. een gezin. Bij R. en K. is, aldus officier Louman, 'eenmaal een donker deurtje in de ziel opengegaan.'
    Ook tijdens hun proces konden de twee beklaagden niet verklaren waarom zij zo enorm tekeer zijn gegaan. Gedragskundig onderzoek heeft geen enkele bijzonderheid of stoornis aan het licht gebracht.


Red.:   In het kader van het voorgaande is die oorzaak nu volstrekt helder - en dit verschijnsel van plotseling en onverklaarbaar ernstig geweld is al vele malen eerder te zien geweest: het is een kwestie van genetische aanlag. Die dragers slachtoffer maken van gevoeligheid voor dit proces. Er is sprake van een genetisch verzwakt geweten. Zich vooral manifesterende tijdens de jongere jaren.
    Overigens wil dit dus niet zeggen dat alle creolen zich dusdanig gewelddadig ontwikkelen. Het is een potentialiteit die zich bij een beperkt aantal individuen openlijk uit. Maar dus niet dusdanig beperkt dat het niet een significante trek vormt, die ook redelijk makkelijk te zien is. Als je je ogen openhoudt en de gegevens noteert.
    Naar aanleiding van deze speciaal voor deze verzameling van opgeslagen bronnen, is er door het eerder op deze website opgeslagen brommateriaal gelopen. Hier nog een aantal aan de zaak van gewetenloosheid refererende voorvallen:


Uit: De Volkskrant, 21-12-2010, door Peter de Graaf

Interview | Nicole Lodewijks

'We gaan je branden en snijden'

E
en gewapende roofoverval en een verkrachting in eigen huis, dat was de verschrikking waarin Nicole Lodewijks uit Eindhoven op 11 mei 2007 verzeild raakte. ...
    Ook vóór de roofoverval en verkrachting genoot Lodewijks in Eindhoven al enige bekendheid. Na een auto-ongeluk was ze in de WAO beland. Toen kwam de tijd van de omstreden herkeuringen onder het kabinet-Balkenende. Na jaren voor 80 tot 100 procent te zijn afgekeurd, werd de Eindhovense vijf jaar geleden opeens voor 75 procent goedgekeurd. Eerst was ze woedend. Maar daarna herpakte ze zich en opende ze een broodjeszaak: Fonzie's Burgers & Broodjes.   ...
    'Tot zover mijn sprookje', schrijft Lodewijks. Op vrijdagavond 11 mei 2007 komen Nicole en Rob Lodewijks thuis na het vieren van Robs verjaardag in Fonzie's. Ze bekijken nog even de post voordat ze gaan slapen. 'Pssst. Pssst', hoort Nicole, wanneer ze wakker wordt van een geluid in de slaapkamer. Als ze de ogen open doet, ontwaart ze twee schimmen: mannen met bivakmutsen.
    De overvallers willen geld, de kluis. Maar er is geen kluis. Ze praten Papiamento en dreigen met een vuurwapen. Ze binden Rob vast aan zijn bed en nemen Nicole naakt uit bed mee naar beneden. Daar blijkt nog een derde overvaller te zijn, ook met een bivakmuts op en een groot mes in zijn hand.
    Lodewijks wankelt onzeker naar de keuken. 'Meisje, meisje, wat doe je nu?', zegt de overvaller met het vuurwapen. Ze herkent zijn stem, een klant uit de broodjeszaak. In de keuken wijst ze de overvaller de la met geld aan. Ze hoopt dat het daarmee afgelopen is. Maar dat is het niet.
    De overvaller met het pistool duwt haar op de bank. 'Wij hebben alle tijd voor jullie, want ik weet zeker dat er hier een kluis is', zegt hij. Dan begint hij haar te betasten. Hij verkracht haar.
    'We gaan je branden en snijden', hoort ze de overvaller daarna zeggen. Hij steekt een aansteker aan en houdt die bij haar arm. De ander maakt snijbewegingen met het mes over haar borst en armen. De man met het pistool draait haar op haar buik. Ze hoort één van de mannen 'condomi' roepen. Ze vreest voor de tweede keer te worden verkracht. Maar dan hoort ze gerommel in de keuken, gerinkel van geld. De man stopt en loopt weg. Dan hoort ze de voordeur dichtgaan en is het stil.
    De brute overval met verkrachting heeft 45 minuten geduurd.   ...


Red.:   'Ze spreken Papiamento', en zijn volkomen gewetenloos.


Uit: De Volkskrant, 29-03-2011, van verslaggever Jaap Stam

De jongens dwongen haar tot seks, sloegen haar met zweep en riem

Verdachten filmden verkrachting met mobieltjes en opereerden deels vanuit zorginstelling Cordaan in Amsterdam-Zuidoost.

Tussentitel: Het volgende adres was een kelderbox op Amsterdam-IJburg

Met twaalf verdachten, twaalf advocaten, zeven parketwachten en enkele ouders van verdachten puilde de Stheemanzaal in de Amsterdamse rechtbank maandag uit. Acht worden verdacht van groepsverkrachting van een 16-jarig meisje. De verkrachting speelde zich deels af in een woongroep van de zorginstelling Cordaan in Zuidoost.    ...


Red.:    Amsterdam-Zuidoost. Voorheen de Bijlmer. De creolenwijk. Zeer frequent het toneel van dit soort berichten, gevuld met zwarten. Met dit soort details:

  De jongens en mannen, nu tussen de 17 en 23 jaar, zouden het meisje in mei 2010 langdurig, meerdere malen, in verschillende samenstellingen en verspreid over meerdere dagen hebben gedwongen tot seks. Daarbij hebben ze haar gestompt, geschopt en geslagen met een riem en een zweep, aldus de aanklacht.
    Dat het meisje het uitschreeuwde van de pijn, liet de jongens koud. Ze trokken aan haar haren, scholden haar uit en bedreigden haar, aldus het Openbaar Ministerie. De mannen zouden hebben gedreigd haar naakt op straat te zetten - 'anders gooi ik je bh en string uit het raam' - als ze niet deed wat ze wilden.
    Er zijn filmpjes van de verkrachting, gemaakt door de jongens met hun mobieltjes. ...

En gepaard gaande met deze doorslaggevende tekenen van gewetenloosheid:
  Tien van de twaalf verdachten wilden gisteren niets zeggen. Volgens de voormalige bewoner van Parkhof in wiens kamer het meisje is verkracht, 'wou ze het allemaal zelf'. Een andere hoofdverdachte: 'Ik heb haar met respect behandeld. Ze heeft een keer aangegeven dat ze iets niet wilde, daar ben ik meteen mee gestopt.'
    Een verdachte gooide een aansteker naar de rechters. Na een volgende woede-uitbarsting werkte de parketpolitie de man tegen de grond en voerde hem af.     ...

De term "beesten" dringt zich hier op.
    Weer eens zo'n zeldzaam moment van uitgesproken "waarheden over de Afrikaanse cultuur":


Uit: De Volkskrant, 13-09-2013, door Loes Reijmer

Zuster Marcia

Ze wilde journalist worden, maar werd diplomate. En toen toch journalist. Nu presenteert Marcia Luyten het parlementaire tv-programma Buitenhof.

...   
'Nu zou ik voor een master journalistiek kiezen, maar ik heb inderdaad in het diplomatenklasje gezeten. ... Ik wilde niet terug naar Limburg verhuizen omdat ik net Jeroen (de Lange, man van Luyten en voormalig PvdA-Kamerlid, red.) had ontmoet in het klasje. Ik heb voor de liefde gekozen.
    'De opleiding was enig, maar toen ik eenmaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkte ...


Red.:   Oftewel: we hebben hier niet te maken met iemand uit een-of-ander dwarsliggend segment van de maatschappij. Die dus middels de baan van haar man in Afrika terecht kwam:
  ... De systemen in Afrika zijn verrot en wreed voor de mensen. ...
     ... In Afrika merkte ik: de shit die er is, wordt altijd veroorzaakt door mannen. Het is generaliserend, maar het is wáár.
    'In Rwanda had ik een kok, Charlotte. Haar eerste man was vermoord tijdens de genocide, haar tweede man was nogal gewelddadig en dronk haar salaris op. Toen we samen in de keuken stonden, zei ik tegen haar: 'Zouden Afrika's problemen niet een stuk minder zijn als alle mannen gewoon bij elkaar zouden wonen?' 'Dat lijkt me een geweldig idee, madame', lachte ze. Altijd was mijn voltallige personeel vrouw en ze waren het hier allemaal over eens.'

Er zijn in Afrika geen mechanische systemen die een eigen wil hebben. De "systemen" waar het hier over gaat zijn "groepen mensen". Oftewel: een groot aantal mensen in Afrika is verrot en wreed. En "wreed" is een dicht nabijstaand synoniem van "gewetenloos".
    Terug naar de actualiteit:


Uit: Telegraaf.nl, 02-04-2014.

Broers vlogen in slimme politieval

De twee broers Admilson en Marcos R. hebben tijdens aanhoudende rechercheverhoren opgebiecht dat zij eerder de Drentse salesmedewerker Berend Smit en het echtpaar Jan en Greet Veenendaal op gruwelijke wijze hebben omgebracht. Dat heeft justitie woensdag bekendgemaakt. ...


Red.:   Kenmerkende term: 'gruwelijk'. Marokkanen  zijn ongeveer even crimineel, en schieten sinds kort ook redelijk vrijelijk op elkaar, maar dit soort dingen zijn bijna exclusief Antilliaans. Want dit zijn glaszuivere Antilliaanse namen. Oh, en net als het laatste geval in Amsterdam: ook dit waren bejaarden.
    Bewaard in het archief tot er tijd voor was:


Uit: dailymail.co.uk, 26-02-2014. By Rebecca Evans and Jack Doyle uitleg of detail

Killing a man? 'It's no big deal': A sneer from mother of thug who punched Asperger's sufferer, as Attorney General is deluged with calls to increase sentence

Andrew Young, 40, died in hospital after he was punched by Lewis Gill
Mr Young had become involved in an argument with Gill's friend
Gill pleaded guilty to manslaughter and was jailed for four-and-a-half years
Now his mother has said she did not know ‘what all the fuss was about’


Sherron O'Hagan, mother of a thug who killed an autistic man, dismissed his crime as 'no big deal' last night

The mother of a thug who killed an autistic man dismissed his crime as ‘no big deal’ last night.

In a display of callous indifference, Sherron O’Hagan said she did not know ‘what all the fuss was about’.

Her son Lewis Gill killed Andrew Young with a single punch in an unprovoked attack captured on CCTV.
 

Red.:   Hier de portretten:

Neger Negermoeder

Dit zijn de lieden die in 2011 Londen en andere Engelse binnensteden plunderden en platbrandden uitleg of detail .
    Misschien dacht u dat het uitsluitend te maken had met mislukking in de (westerse) maatschappij ...


Uit: Telegraaf.nl, 06-06-2014.

Law & Order-acteur gaf moord toe aan schoonvader van onze redactie

Law & Order-acteur Michael Jace draaide, kort nadat hij zijn vrouw April dood schoot, het telefoonnummer van zijn schoonvader.

Dat blijkt uit een drie minuut durend telefoongesprek tussen de vader van April en een medewerker van de alarmdienst 911.
    "Mijn schoonzoon belde me en sms'te me en vroeg om de kinderen op te halen omdat hij April, onze dochter, had neergeschoten", zo hoorde Page Six in een audiofragment zeggen.    ...


Red.:    Zonder commentaar. Hoe zou het met OJ Simpson uitleg of detail gaan ... ?
    Uit het toppunt van beschaving op het Afrikaanse continent:


Uit: De Volkskrant, 28-10-2014, door Kees Broere

Zuid-Afrika behoort tot gewelddadigste landen in de wereld: 17 duizend moorden in één jaar

Dood doelman vestigt aandacht op geweld


Met de dood van Senzo Meyiwa, de doelman en aanvoerder van het nationale voetbalelftal, heeft Zuid-Afrika 'een icoon en beginnende legende' verloren. Dat zei minister van Sport Mbalula Fikile maandag.
    Meyiwa (27) werd zondagavond tijdens een inbraak in het huis van zijn vriendin doodgeschoten. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat twee gewapende mannen zondagavond rond acht uur binnendrongen in het huis van Meyiwa's vriendin in Vosloorus, een township bij Johannesburg. Een derde overvaller stond buiten. De indringers zouden een mobiele telefoon hebben opgeëist. In de ruzie die daarbij ontstond, is Meyiwa door één kogelschot om het leven gekomen.    ...
    De moord op de doelman vestigt opnieuw de aandacht op Zuid-Afrika als een van de gewelddadigste landen ter wereld. Tussen april 2013 en maart dit jaar zijn meer dan 17 duizend mensen vermoord, bijna 5 procent meer dan in de twaalf maanden ervoor. In Zuid-Afrika wordt bovendien naar schatting elke halve minuut een vrouw verkracht. Ook is het land berucht om zijn 'carjackings', overvallen op autobestuurders.    ...


Red.:   Niet zodra hadden de blanken als bestuurders de hielen gelicht ...
    De redactie stuitte in het archief op een artikel over een moord, bewaard vanwege het volgende citaat:


Uit: De Volkskrant, 28-12-2012, van verslaggeefster Irene de Pous

'Waarom zou je de moordenaar niet vergeven?'

Zes jaar geleden werd Marinus Ooms door drie twintigers in zijn huis om het leven gebracht.
...

...    In de nacht van zondag 8 oktober 2006 rijden drie jongens van begin 20 van Amsterdam naar het Friese dorpje Haulerwijk. Gewapend met een alarmpistool, tiewraps en een mes gaan ze het huis binnen van de 51-jarige sociaal werker Marinus Ooms. Ze lopen direct naar zijn slaapkamer en vragen hem om zijn geld. Ze bedreigen hem, binden hem vast en een van hen steekt een mes in zijn rug. Met een portefeuille, een rijbewijs en 50 euro maken ze zich uit de voeten. Ooms overleeft de messteek niet.    ...


Red.:   Moorddadige en gewetenloze criminelen die komen rijden uit Amsterdam ... Vandaag was er de tijd voor wat nader onderzoek naar het vermoeden dat dan onmiddellijk opkomt. Hier is het bijna onmiddellijk gevonden resultaat:


Uit: De Volkskrant, 03-04-2008, van verslaggeefster Karin Sitalsing

Celstraffen en tbs voor moord Haulerwijk

De 22-jarige Reggy K. moet achttien jaar de cel in voor het doden van Marinus Ooms uit het Friese Haulerwijk. ...


De drie verdachten beschuldigen elkaar; Reggy K. ontkent elke betrokkenheid. De 24-jarige Mounim K verklaarde twee weken geleden op zitting dat Reggy hem verteld zou hebben al eerder een moord te hebben gepleegd, namelijk die op kroegbaas Fokko Werkman uit het nabijgelegen Haule. ...


Red.:   Antilliaan. Neger. (Met hulp van een 020-Marokkaan.)
    Uit Amerika:


Uit: Telegraaf.nl, 21-12-2014.

Brinsley

'Zij pakken een van ons, wij pakken twee van hen'

Schutter kondigde executie agenten aan

 
De man die zaterdag in New York twee agenten doodde, de 28-jarige Ismaaiyl Brinsley, kondigde op Instagram aan wraak te zullen nemen voor de dood van de Amerikaanse tieners Eric Garner en Michael Brown. ...
    Brinsley liep met een semi-automatisch wapen op de politiewagen van agenten Wenjan Liu (32) en Rafael Ramos (40) af en schoot de twee van dichtbij door hun hoofd. ...
    Slechts uren voor de dubbele moord schreef Brinsley op Instagram: ''Voor een van ons pakken we er twee van hen. Laten we die varkens onder een laken stoppen.'' Bij die woorden plaatste hij een foto van een wapen.    ...
    In de wijk waar de schietpartij plaatsvond wordt al weken gedemonstreerd tegen buitensporig politiegeweld. Aanleiding was het jurybesluit om een blanke agent in New York niet te vervolgen voor de fatale arrestatie van de donkere Eric Garner.


Red.:   En waarom neemt de politie in Amerika geen enkel risico met welke zwarte dan ook? Omdat die gemeenschap vol zit met dit soort gewelddadige en gewetenloze negers, die met kogels gaan sproeien bij het betrapt worden op een cokedealtje of andere vormen van kleine criminaliteit.
    Dit geval was aanleiding, en er was de tijd, om een paar zaken die nog in het archief stonden op te halen:


Uit: cnn.com, 22-03-2014. By Vivian Kuo and Greg Botelho, CNN uitleg of detail

2 teens accused in 'thrill kill' of Australian student-athlete plead not guilty

Two teenagers accused in a random "thrill kill" that left a 23-year-old college athlete from Australia dead pleaded not guilty Thursday to first-degree murder charges, an Oklahoma district attorney said.    ...

Lane moordenaars
James Edwards Jr, Chancey Luna and Michael Jones were charged in the death of Christopher Lane.

Police say the teenagers shot Lane -- who was attending East Central University on a baseball scholarship -- last August as he was jogging in Duncan, a town of about 23,000 people located some 80 miles southwest of Oklahoma City.
    Luna, Jones and a third teenager -- James Francis Edwards, Jr. -- saw Lane passing by and shot him because "they had nothing to do," according to authorities.
    As the teenagers sped away, Duncan police Chief Danny Ford told CNN affiliate KSWO that "there were some people that saw (Lane) stagger across the road, go to a kneeling position and collapse on the side of the road." ...
    Suspect in killing tweeted: 'time to start taken life's'


Red.:   Nog even de link gevolgd, om een bevestiging van de rolverdeling te krijgen:


Uit: cnn.com, 23-08-2013. By Randi Kaye, Hilary Whiteman and Josh Levs, CNN uitleg of detail

Suspect in killing of Australian Chris Lane tweeted: 'time to start taken life's'

One of the Oklahoma teenagers accused of killing 23-year-old Australian baseball player Christopher Lane previously posted images online showing himself posing with guns and wads of cash.
    And three days before what police call the indiscriminate shooting, the suspect, 15-year-old James Edwards Jr., tweeted, "With my n****s when it's time to start taken life's" -- a line from the Chief Keef rap song, "I Don't Like."
    Back in April, he tweeted, "90% of white ppl (people) are nasty. #HATE THEM."    ...


Red.:   Jonge haatnegers die dus opgegroeid zijn in een haatneger-gemeenschap. Met als rol voor de blanke (Michael Jones):
  Police in the town of Duncan have charged Edwards and Chancey Luna, 16, as adults with first degree felony murder, said Kaylee Chandler, a Stephens County court clerk.
    Michael Jones, their alleged 17-year-old driver, faces two charges: use of a vehicle in the discharge of a weapon and accessory after the fact to murder in the first degree.

De blanke bestuurde de auto. Mislukt meelopertje. Oftwel: de negers zijn ook nog een gevaar voor zwakke blanken.
    Overigens was er geen enkel substantieel rumoer in de media en elders over deze "racial hate crime", terwijl een omgekeerd geval geleid zou heben tot marsen van negers en cultuurverraders in het hele land. Zie het geval van de blanke agent en de dode arrestant die op hem insloeg in Ferguson. Geen wonder dat die agent schoot. Heel veel marsen. En plunderingen en brandstichting. Door zwarten. En nog meer marsen. Eén grote gewetenloze racistische bende, die "zwarte gemeenschap".
    En in volgorde van weerzinwekkend geplaatst (ja, het kan erger), de volgende uit het archief - de eerst bron is van wat later dan de daad:


Uit: huffingtonpost.com, 09-12-2013. AP | By Russ Bynum  uitleg of detail

De'Marquise Elkins, Teen Convicted Of Shooting Baby, Sentenced To Life In Prison

BElkinsRUNSWICK, Ga. -- A Georgia teen convicted of fatally shooting a baby in a stroller was sentenced Thursday to spend the rest of his life in prison with no chance of parole ...
    De'Marquise Elkins, 18, stood silent and showed no emotion as he was sentenced in a courtroom less than two weeks after a jury found him guilty of murder in the slaying of 13-month-old Antonio Santiago during a robbery attempt.    ...
    The baby was in his stroller and out for a walk with his mother when he was shot between the eyes March 21 in the Georgia coastal city of Brunswick. West, and a younger teenager charged as an accomplice, both testified at trial that Elkins killed the baby after his mother refused to give up her purse.    ...


Red.:   Ziet u wel ... Het kon erger. En dit is niet zomaar toeval. Hier het oorspronkelijke in het archief staande bericht:


Uit: cnn.com, 26-03-2013. By Dana Ford, Ashley Fantz and Nick Valencia, CNN uitleg of detail

Mom to teenage son accused in baby shooting: 'I love you'

Brunswick, Georgia (CNN) -- Two teenage boys accused of shooting a baby in Brunswick, Georgia, made their first appearance in court on Monday, but they offered nothing in the way of explaining the strange and tragic case.    ...
    Earlier, his mother, Brenda Moses, said her son was "just a witness," and that "he didn't do anything wrong."


Red.:   Ook hiervan is dus al een eerder voorbeeld gezien. Oftewel: het wordt door de generaties doorgegeven. Ook via de moeders.
    En dan de laatste geval uit het archief. Als laatste omdat het gaat over een zaak die zo gevoelig ligt dat het bestaan van zelfs één enkel geval ervan altijd hartgrondig ontkend. Het eerste artikel geeft al de noodzakelijke illustratie:


Uit: cnn.com, 22-11-2013. By Ray Sanchez and Brian Vitagliano, CNN uitleg of detail

Massachusetts teen accused of killing teacher indicted on murder, other charges
Chism

A Massachusetts grand jury Thursday indicted 14-year-old Philip Chism on charges of murder, aggravated rape and armed robbery in connection with last month's slaying of his algebra teacher, Colleen Ritzer, according to the Essex district attorney.    ...
    "The indictments ... detail horrific and unspeakable acts," said District Attorney Jonathan Blodgett.
    The armed robbery indictment alleges that Chism, armed with a box cutter, robbed Ritzer of credit cards, an iPhone and her underwear. The aggravated rape indictment alleges that he sexually assaulted her with an object.    ...
    Chism allegedly killed Ritzer, 24, on October 22 in the girl's bathroom of Danvers High School with a box cutter he brought to school, a source close to the investigation told CNN.
    Ritzer went to a regular girls bathroom on the second floor when someone was using the locked faculty bathroom.
    Chism followed her in, according to the source. Ritzer was punched a few times before being killed, officials said.
    Her body went into a recycling bin, then outside the school where it was tossed, the source said. Authorities found a bin that apparently had been thrown off an embankment some 100 feet away from Ritzer's body.
    After changing his clothes, Chism went to a Wendy's restaurant and a movie, according to the source.    ...


Red.:   En in dit geval is er niet eens sprake van het "boosneger"-syndroom dat zo bekend en aanvaard is dat zelfs president Obama de term gebruikt heeft. En dit is ook nog eens ver van het "raciaal onrustige" zuiden van Amerika - Massachusetts ligt in het beschaafde noodoostelijke Nieuw-Engeland, het meest Europese deel van het land.
    En ook dit blijft natuurlijk ook in Nederland gebeuren. Het volgende geval werd aangebracht door GeenStijl, maar eerste de feiten:


Uit: AD.nl, 09-05-2006, redactie

Vermoorde Simone wilde naar verjaardag van nieuwe liefde

Hij zou zijn Barendrechtse vriendin vorig jaar zomer met messteken hebben vermoord. In afwachting van het oordeel van een psychiater werd de rechtzaak tegen L.E. vorige maand opgeschort. ...
     De vrouw had op de vakantie van het gezin in Italië verteld een punt achter de relatie te willen zetten. E. kwam erachter dat zijn vrouw een ander had: ze was verliefd geworden op een collega. Toen hij vervolgens ook nog te horen kreeg dat hij op zijn kinderen moest passen terwijl Simone de verjaardag van haar nieuwe liefde zou gaan vieren, sloegen bij de verdachte de stoppen door. ...


Red.:   Kan gebeuren, Maar dat "doorslaan" ging wel op een weinig "doorgeslagen" wijze:

  Op internet ging hij op zoek naar manieren om zelfmoord te plegen. Dat beweert hij in ieder geval zelf. Met suïcide zou hij een ’statement’ willen maken tegenover zijn vrouw. De zoektermen die hij daavoor gebruikte, lijken dat deels tegen te spreken. 'How to kill', 'killing methods', 'hartstreek' en tenslotte 'how to kill someone' waren zoektermen die hij intikte. De Rotterdamse rechtbank stelde vorige maand grote vraagtekens bij zijn verklaring. Vooral omdat Simone met een perfect gerichte messteek in de hartsteek werd gedood. Dat de verdachte die kennis uren daarvoor had opgezocht, maakte het verhaal rond de geplande zelfmoord erg twijfelachtig.

Oftewel: met goed overleg op zoek gaan naar manieren om een moord te plegen, en achteraf liegen dat het om zelfmoord zou gaan. En dat heeft dus niets "doorgeslagens", maar is gewoon "koel berekenend en totaal gewetenloos". En de eventueel gevolgde behandeling heeft daar totaal niet aan geholpen:


Uit: GeenStijl.nl, 20-04-2015, door Klaps uitleg of detail

Lino Martinus Emerenciana eist naam van internet

Even een moment van aandacht voor Lino Martinus Emerenciana. Lino Martinus Emerenciana is namelijk heel erg boos omdat hij in zijn 'goede naam en eer' wordt aangetast. Lino Martinus Emerenciana heeft er een groot probleem mee dat zijn persoonsinformatie op internet staat, omdat-ie 2005 in Barendrecht een MOORD pleegde op zijn toenmalige vriendin Simone van Kleeff. Lino Martinus Emerenciana stak de 31-jarige vrouw (foto) dood in haar slaap met een mesj en belandde in de gevangenis. Lino Martinus Emerenciana deed zijn twaalf jaar met dwangverpleging en zou nu graag zijn leven oppakken, maar realiseert zich dat bij sollicitaties medewerkers van de afdeling Personeel & Organisatie zijn Antilliaanse naam (Lino Martinus Emerenciana) door de zoekmachine gooien en dan terecht komen op allerlei pagina's waarop Lino Martinus Emerenciana staat aangeduid als een MOORDENAAR. Dus dient vandaag een kort geding in de rechtbank, aangespannen door Lino Martinus Emerenciana. ...


Red.:   Totaal gewetenloos.
    De uitkomst van het geding:


Uit: GeenStijl.nl, 01-05-2015, door Klaps uitleg of detail

Lino Martinus Emerenciana blijft lekker op internet

Tegenvallertje voor de moordlustige MOORDENAAR Lino Martinus Emerenciana die in 2005 een koelbloedige MOORD pleegde op zijn partner Simone van Kleeff. ... Lino Martinus Emerenciana heeft helemaal geen goede naam en eer, meent de kortgedingrechter. Zijn naam blijft gekerfd in het internet. Lino Martinus Emerenciana ziet de toekomst niet erg rooskleurig tegemoet als iedereen er met één keer googelen achter kan komen dat hij zijn meisie doodstak met een geprepareerd mesj. Lino Martinus Emerenciana deed dat heel planmatig. Zo googelde hij de uren voor de moord op termen als "messteek hartstreek", "hoe vermoorden" en "fastest way to kill someone." Lino Martinus Emerenciana beseft zich verder niet voldoende dat hij tot aan z'n knieën in het krijt staat bij de samenleving en in het bijzonder de nabestaanden, motiveert de rechtbank haar vonnis. Verder is Lino Martinus Emerenciana (geboren op 6 november 1964 te Bonaire) ontslagen uit een TBS-kliniek. Niet omdat hij genezen was, maar omdat hij niet te genezen ís. Steekwoorden: uitbehandeld, langdurige behandelimpasse, geen ontwikkeling in inzicht. Conclusie: "Dat eiser nog niet echt tot inzicht in het verwerpelijke karakter van zijn daad lijkt te zijn gekomen, verhoudt zich slecht met het recht om als dader te worden vergeten." ...


Red.:   Hoe langer hoe archetypischer, dus. In Amerika zijn ze weer aan het plunderen. In Baltimore, dit keer.
   Niet uit de Volkskrant ("Nederlanders zijn racisten") of Joop.nl ("Nederlanders zijn Ku Klux Klan") maar uit De Telegraaf:


Uit: telegraaf.nl, 20-08-2015.  uitleg of detail

Tiener levend begraven, daders hebben seks op graf

Bizarre gruwelmoord in Florida


Een 17-jarige Amerikaanse jongen is op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen toen hij in een bos werd aangevallen door vier studenten met een machete. De jongen werd vervolgens meer dood dan levend begraven, waarna twee van zijn moordenaars seks hadden op zijn graf.
    De gruwelijke details staan in een arrestatierapport dat is ingezien door de Miami Herald.   ...


Red.:   Er stonden wat kleine fototjes bij waarop toch onmiddelijk te zien was: dit zijn geen studenten. Het Miami Herald artikel maakt alles duidelijk:


Uit: miamiherald.com, 19-08-2015. By David Ovalle uitleg of detail

Gruesome details emerge in murder of Homestead Job Corps studentPhoto: Clockwise from left, Kaheem Arbelo, Christian Colon, Jonathan Lucas and Desiray Strickland.

Three Homestead Job Corps students have confessed to a plot to lure a teen to the woods, where he was repeatedly hacked with a machete and forced into a shallow grave as he lay mortally wounded, police revealed on Wednesday.
    The sickening details were included in an arrest report for a fourth student, Desiray Strickland, 18, who was detained on Wednesday and charged with her alleged role in the savage June murder of 17-year-old Jose Amaya Guardado.    ...


Red.:   Dat "studenten" is bij een heropvoedingopleiding van een ROC. En op die vier stuks verdriet staat een zeer dik stempel: "gewetenloze creolen". En degenen die ze in hun val meegesleept hebben. Zie de gelijkenis met de koppen van degene die Christopher Lane doodschoten voor de lol:


Nou is dat niet treffend ...
    Geweld is de uiting, gewetenloosheid is de origine. Zoals onderstaand bewezen door de volstrekt representatieve Quinsy Gario, "bestrijder van racisme" die in feite één van de ergste racisten is:


Uit: De Volkskrant, 28-08-2015, door Willem Feenstra

Interview | Quinsy Gario, initiatiefnemer van actie 'Zwarte Piet Is Racisme'

'Mensen schrijven dat ze mijn strot gaan doorsnijden'


Red.:    Tja, racisten moeten bestreden worden vindt iedereen.
  De discussie begon bij Zwarte Piet, maar nu heeft u het vaak over institutioneel racisme, het uitsluiten van groepen door instellingen.
'We hebben vierhonderd jaar kolonialisme achter de rug. Er zijn bepaalde dingen ingeslopen die we er niet meer zomaar uit krijgen. ...

'Tja ... Het ding dat de blanken zodanig konden samenwerken dat ze een maatschappij ontwikkelden die zeeschepen  kon bouwen, terwijl de zwarten niet verder komen dan ruzie tijdens het Kwakoe-festival na afloop waarvan het geld alweer zoek is. En het zwarte besef daarvan. Wat ze op de blanken afreageren met leugens over racisme:
  Vlak na de ramp met vlucht MH17, twitterde Gario: 'White lives matter more than brown ones.' Hij reageerde daarmee op premier Rutte, die had laten weten geschokt te zijn.

Zo diep zit de culturele nederlaag. Alles wat er in de wereld gebeurt, wordt op het zwart-witracisme geprojecteerd. En daarin is men volstrekt gewetenloos:
  U heeft nooit uw excuses aangeboden voor die tweet.
'Ik heb mijn excuses aangeboden aan de nabestaanden.'

Veel mensen begrijpen uw gedachtengang niet. Op het moment dat u vlak na zo'n ramp een bericht plaatst waarmee u mensen verdriet bezorgt, helpt dat niet.
'Ik wist niet dat ik mensen verdriet bezorgde. Ik wist het niet.'

Gewetenloos.
  U had het kunnen weten.
'Ja, ik heb spijt van de pijn die ik mensen heb aangedaan. Maar ik zeg geen sorry tegen de mensen die mij dood wensen. En ook niet tegen Rutte, die hypocriet en schijnheilig is.'

Volstrekt gewetenloos.
  U hebt veel kwaad bloed gezet.
'Veel mensen hadden al kwaad bloed.'

En hij projecteert zijn eigen kwaadaardigheid en gewetenloosheid op anderen.
    Een hond met een dergelijk karakter zou je afschieten.
    Waarop sommigen zouden opmerken: "Maar die hond kan er niets aan doen - die is vals gemaakt". En dat geldt ook voor Gario: de valse trekken zaten er natuurlijk al sterk in, maar zo vals als hij nu is is hij gemaakt door de media en de PC-elite, die hem hebben opgestookt uitleg of detail . Welke valsheid zelfs hier nog eens naar buiten komt:
  U lacht. U begint vaak te lachen op momenten dat het lastig wordt.
'Ik ben gewoon een lachebekje. Als je me alleen maar kent van Facebook en Twitter denk je vast dat ik alleen maar loop te schreeuwen, maar ik zit meestal met een glimlach op m'n gezicht.'

Een tot-op-het bot-valse glimlach. Een zenuwtrekje.
    Opsporing verzocht. Het programma waarin de politie vraagt om uw hulp bij  het oplossen van misdaden. Op 22-09-2015 komt een overval op een caféhoudster in Rotterdam langs. Bij de bschrijving van de geweldddigheid van de overval dacht deze redactie als: zwarten. Bekijk zelf de beelden. Zelfs de manier waarop ze lopen is al voldoende. Voor een brede stroom andere gevallen: bekijk andere uitzendingn van Opsporing verzocht. Overigens: als de daders niet zwart zijn, zijn ze bij overgrote meerderheid lichtgetint, afgewisseld met enkele Oost-Europeanen. Nederlanders zijn zo zeldzaam als olifanten in de dierentuin.
    Eén van de eindeloze reeks gevallen in het openbaar vervoer:


Uit: De Volkskrant, 21-11-2015, van verslaggeefster Ana van Es

Reportage | Mishandeling NS'er

'Edelachtbare, kwam verminkte conductrice niet tussen de deur?'


Het is 6 maart 2015, rond kwart voor één 's nachts, als de hoofdconductrice bij de Nederlandse Spoorwegen (NS), de trein die is gestopt op eindstation Hoofddorp gaat 'leeglopen'. Dat is spoorwegjargon voor: kijken of er geen passagiers zijn achtergebleven.
    In de trein is niemand, behalve een Antilliaanse man in de eerste klas. Deze man, de 27-jarige Swendly R., zit met zijn voeten op de bank en wil niet weg. Later zegt hij tegen de politie: 'Ik was in mijn eigen chille bui vanwege de wiet die ik had gerookt.'
    Om R. tot vertrekken te bewegen, pakt de hoofdconductrice alvast zijn tas van de bank en ook zijn muts met daarop afbeeldingen van seksstandjes. R. ontploft: 'Waar haal jij de gore moed vandaan om mijn spullen weg te halen?'
    Het laatste wat de conductrice zich herinnert: zij staat voor de trein en in de trein is de Antilliaanse man. Daarna wordt alles zwart.    ...
    In de nacht van 6 maart wordt zij gevonden door een collega, half in de trein en half op het perron. Haar gezicht is verminkt: ze heeft een verbrijzelde rechteroogkas, een gebroken bovenkaak, een verbrijzelde neus, een gebroken jukbeen en afgebroken tanden.
ste herinnert. 'Niemand anders kan het gedaan hebben. De trein en het perron was leeg.'    ...
    Ze bloedde en greep in het voorbijgaan zijn onderbeen vast. Dat verklaart datgene wat het OM ziet als onomstotelijk bewijs voor het daderschap van R.: het bloed van de conductrice op zijn rechterschoen.    ...


Red.:   Glasheldere zaak. Gekwetste zwarte eigenwaan. Net als het bijbehorende karakter wat we al kennen:
  Zelf ontkent de Antilliaan in alle toonaarden.

Overigens: in het bericht staan natuurlijk ook opmerkingen over "een moeilijke jeugd". Eindeloos veel mensen hebben moeilijke jeugd - met storend gedrag tot gevolg. Waar het omgaat is de frequentie van extreem tegen de persoon gerichte gewelddigheid. Wreedheid. Gewetenloosheid. Iets wat je overal ter wereld ziet waar creolen zitten. Afrika natuurlijk het meest.
    In Engeland zitten ze ook:


Uit: De Volkskrant, 11-10-2014, ANP

Tbs voor neersteken van Nederlander

Een 23-jarige man die in december in Londen de 41-jarige Nederlandse academicus Jeroen Ensink doodstak, is maandag door de rechtbank tot het Britse equivalent van tbs met dwangverpleging veroordeeld. De uit Nigeria afkomstige man ...


Red.:   Een "verwarde man" - volgens andere bronnen. Hier nog zo'n "verwarde man":

Dus nog zo'n totaal gewetenloze zwarte uit Afrika, met rechts het lichaam van zijn slachtoffer (soldaat Lee Rigby) en aan zijn handen het bloed van het slachtoffer.
    En Engeland zitten ze ook met veel en veel te veel, en hebben daar in 2011 al halve binnensteden geplunderd en in de as gelegd ...
    En nog een gevalletje "zwarte beschaving":


Uit: telegraaf.nl, 14-11-2016, door Daniel van Dam uitleg of detail

Schok na gruwelijke steekpartij in Bijlmer


In de Amsterdamse wijk Bijlmer is geschokt gereageerd op de brute steekpartij vanochtend vlak bij een basisschool. Een man die twee kinderen naar school bracht, werd door de 39-jarige ex van zijn vriendin neergestoken.
    ... De politie is op zoek naar de dader, een 39-jarige donkere man ...


Red.:   Dat ze het erbij zeggen ... Een wonder, tegenwoordig. De regel: alleen blanke daders wordt de etniciteit van vermeld.
    Opsporing Verzocht 29-11-2016: drie negertieners groepsverkrachten een blank meiskje in haar eigen auto, vlak voor station Schiedam Centrum. Opsporing Verzocht 06-12-2016.: twee negers plegen een moordaanslag bij aanwezigheid van een schoolplein vol kinderen. Slechts twee ietwat opvallende gevalletje uit een schier oneindige reeks gewetenloze geweldddadigeheid door negers. Als alle Nederlanders racisten zijn op basis van een paar incidenten, dan zijn alle zwarten totaal gewetenloze negers op basis van een zeer veel langere "incidenten". Overigens: in die tweede uitzending nog een schietneger. Sympatieke Sylvana- , Gargard- en Nourhussen-oogjes uitleg of detail.
    Dat van verkrachtende negers is een sprookje van Ku Klux Klan-aanhangers:


Uit: elsevier.nl, 03-02-2017, door Emile Kossen uitleg of detail

Tweeling (15) verdacht van verkrachting vaker betrokken bij zedenmisdrijven

De 15-jarige tweeling die verdacht wordt van verkrachting van een vrouw in Schiedam, is veel vaker met de politie in aanraking gekomen. De twee jongens uit Rotterdam worden verdacht van meerdere aanrandingen, geweldsmisdrijven en diefstal.


Red.:   En waarom liep dat gajes nog vrij rond:
  Eind november liep een 35-jarige vrouw ’s avonds van treinstation Schiedam naar de plek waar ze haar auto had geparkeerd. Zonder dat ze het doorhad, werd ze achtervolgd door drie donkere mannen. Toen ze instapte, sprongen de mannen in de auto en misbruikten ze haar om beurten. De afschuwelijke scène duurde acht minuten.

Het zijn negers. En waaron doen die negers dat op zo jonge leeftijd:
  Ouders noemen tweeling ‘lieve kinderen’
De ouders van de tweeling verklaarden donderdag nog tegen het AD dat ze niet konden geloven dat hun jongens iemand hadden verkracht. Vader Guilherme mag op last van de advocaat van de jongens helemaal niets meer zeggen. Een voormalige voetbaltrainer noemt de jongens ‘echte bandieten’.

Bandistisme en verkrachting behoren tot hun cultuur:
  En er is nog veel meer aan de hand, zo stelt een bron rond het onderzoek. ‘Deze knapen hebben, naast de aanrandingen al een hele waslijst aan incidenten op het gebied van overlast en baldadigheid op hun naam staan.’ De drie verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hun voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd.

En dat noem je dan:
  Ze zouden allemaal uit de Rotterdamse multiculturele wijk Oud Mathenesse komen en bij elkaar op school zitten.

De rijkdom van het multiculturalisme.

Het blijkt in deze verzameling te ontbreken, ondnaks vel aanleidngne in de tijd sinds deze verzmaling is gestart en van ver daarvoor. De eerdere berichten warn allemaal in de ongecensureerde niet-politiek-correcte media, dat wil zeggen: het internet. Maar hier toch eentje via een regulier nieuwskanaal:


Uit: Volkskrant.nl, 10-04-2017, redactie uitleg of detail

Moord op Nederlandse boer in Zuid-Afrika is zoveelste voorbeeld van brute moordpartij

Een Nederlandse boer is vrijdagavond bij een overval op zijn boerderij in Barberton, in het noordoosten van Zuid-Afrika vermoord. Vijf overvallers met bivakmutsen op bonden de vrouw van de boer en een familievriend vast, waarna ze de man doodstaken. Ze roofden juwelen uit een kluis en namen elektronica mee, waaronder televisies. De daders gingen er met de auto van het slachtoffer vandoor, vertelt de weduwe aan de lokale krant Barbeton Times.

De moord is de laatste in een reeks brute geweldplegingen op blanke boeren in Zuid-Afrika. Officiële cijfers zijn er niet, maar de Transvaal Agricultural Union, de koepelorganisatie voor commerciële boeren in het land, probeert de statistieken zo goed mogelijk bij te houden. Volgens hun cijfers hebben het afgelopen jaar 345 aanvallen op blanke boeren plaatsgevonden. Die hebben geresulteerd in 70 doden, het hoogste aantal sinds 2008.   ...


Red.:   Als de situatie anderom lag, was bij minder dan een tiende van dit aantal allang de pleuris uitgebrkenen. Wereldwijd. Terwijl dit niets minder is dan de Ku Klux Klan moorden in het Amerika uit de woeste jaren. Waar de zwarten nog degalijks films over maken. Wat blijkt:
  De 'plaasmoorden', zoals de moorden op blanke boeren in Zuid-Afrika worden genoemd, hebben een extreem gewelddadig karakter. Boeren worden geregeld gemarteld met werktuigen als hooivorken en boormachines voordat ze worden doodgeschoten. Ook verkrachtingen komen vaak voor.

Ze zijn zelf minstens net zo erg. Erger, als je in aanmerking neemt dat de blanken in Zuid-Afrika zorgen voor de relatieve welvaart van dat land. De zwarten parasiteren en slopen er slechts.

En hé, alweer zo'n liefdevolle, geestelijk gezonde teddybeer van een man (tpo.nl, 28-07-2017, door Bert Brussen uitleg of detail ):
  Amsterdamse metro-slachtpartij getuigenverklaringen topic

'Dader had een donkere huidskleur, riep niets, had geen baard en droeg geen gewaad'


Update: ook volgens de Amsterdamse politie is het slachtoffer inderdaad ‘uit het niets neergestoken‘.
...
Onderstaande Instagram is niet afkomstig van de hierboven geciteerde getuige:
 

Ja ja, allemaal lieve teddybeertjes, die mensen met een donkere huidskleur ...

De stroom "Ooit in 1746 ben ik racistische bejend door een blanke" blijft maar aanhouden, dus blijven wij hier de stroom "Zwarten zijn gewetenloze schurken" ook maar aanvullen. Met een gevalletje dat zorguldig buiten de gewone media is gehouden, dat wil zeggen: alleen demense bereikte via GeenStijl  (heavy.com, 04-01-2017. By Tom Cleary uitleg of detail):
  Brittany Herring: 5 Fast Facts You Need to KnowClockwise from top left: Brittany Covington, Tanishia Covington, Tesfaye Cooper and Jordan Hill. (Chicago Police)

An 18-year-old woman who posted a Facebook Live video showing a man with special needs being tied up, tortured and beaten in a Chicago home is in police custody with three friends, authorities say.
    Brittany Herring streamed the video live on Facebook on Tuesday while she and three men taunted and attacked the victim, a resident of a Chicago suburb, police said.
    ... the victim, who is white, was targeted because of his race.    ...
    Here’s what you need to know:
1. The Attackers Yelled ‘F**k Donald Trump & ‘F*ck White People’ at the Victim as Herring Recorded the Live Video

Voor dat 'the victim, who is white,' stond dat de politie geloofde dat het niet vanwege ras was. Net als aanslagen gepleegd door lieden die "ALLOEHA AKHBAR!!!" brullen geen aanslagen gepleegd door moslims zijn. Natuurlijk.


Naar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .