WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Volkskrant, redactie, boerkini

18 aug.2016

Leuk. Er was weer eens gelegenheid tot kiezen tussen westerse waarden en islamitische waarden.
    Met meteen weer een nieuwe categorie of rubriek onder het hoofdstuk Landverraad .
    Die keuze is natuurlijk snel gemaakt, of beter: volkomen automatisch, volgens het aloude schema: moslims zijn migranten - wij zijn migranten (Grunberg, Tempelman, Groen, Kranenberg) - dus we gaan voor de moslims.
    En dat lepelen we er even op de bekende manier in bij de burgers. Dit keer begon men met de omfloerste versie, genaamd "Analyse":


Uit: De Volkskrant, 17-08-2016, van verslaggever Cor Speksnijder

De boerkini zit de Fransen hoog


Red.:   Zin nummer 1, leugen nummer 1: niet de boerkini zit de Fransen hoog, maar de analsagen zitten de Fransen hoog
  Aan steeds meer Franse stranden geldt een verbod op de boerkini, het decente moslimbadpak.

Zin nummer 2, propagandastuk nummer 2: de uitdrukking 'decent' is er één van goedkeuring. Correcter is "archaïsch", nog correcter is "achterlijk". Met talloze andere mogelijkheden.
  Hoort de boerkini thuis op de Franse stranden? Met die vraag worstelt Frankrijk nu drie gemeenten het decente badpak voor moslima's

Herhaling.
  De burgemeesters zeggen de maatregel te hebben genomen om de orde te handhaven. Ze beroepen zich bovendien op de laïcité, de strikte scheiding tussen kerk en staat, die godsdienstige uitingen in het openbare leven aan banden legt. Critici vinden dat deze argumenten worden misbruikt en noemen het verbod discriminerend voor moslims.

De inhoud van de term 'critici' is onbenoemd. Dat is dus de auteur zelf. Dat is de Volkskrant: de Volkskrant vindt het verbod discriminerend voor moslims.
    De stelling is al betrokken: de Volskrant kiest in de strijd tussen westerse waarden en ismaltische waarden, voor de islam. De rest is uitwerking.
  Verscheidene organisaties voor de mensenrechten spraken zich uit tegen het boerkiniverbod omdat het eenzijdig tegen moslims is gericht.

De term "mensenrechteorganisaties" is niet verder ingevuld, maar men mag aanmene dat dit de voor de hand liggende zijn: Amnesty International, Human Richts watch enzovoort. de twee genoemde worden gedomineerd door Joden, en voern  volleidge het Joodse prograama uit: absolute vrije migraite voor iedereen, en niemand heeft recht op zijn eigen opgebowude wlevaart
  Het Franse Collectief tegen Islamofobie (CCIF) gaat het verbod aanvechten

Gunst ... oh ja ...? Dus het verwerpen van een symbool van terreur is 'islamofoie', is de Volkskrant het er kennelijk mee eens want anders ga je dit soort onzin niet opschrijven.
    Toen volgden nog wat opmerkingen die toch op enige logica achter het verbod wijzen, maar dat is helaas te laat. De teerling is al geworpen in het begin van het artikel: een boerkiniverbod is discriminatie en islamofobie.
    Volgens de Volkskrant.
    Want kijk maar:


Uit: De Volkskrant, 17-08-2016, column door Aleid Truijens

Schaamlap

...    De burgemeester van het dorpje Sisco op Corsica besloot het dragen van een boerkini te verbieden. Dit nadat er in zijn dorp afgelopen weekend een flinke vechtpartij was losgebarsten tussen eilandbewoners en 'families van Noord-Afrikaanse afkomst' . ...
    Ik vind een boerkini, net als de boerka, een huiveringwekkend kledingstuk. ...


Red.:   Enzovoort. Allemala goede redenen om dit symbool op gelijke voet te stellen met een SS-teken. Of een nazi-uniform. En Aleid Truijens is in bijna alle dingen waar ze over schrijft voorzien van ruime hoeveelheden gezond verstand.
    Maar deze column stond op pagina 2. De plaats van Bert Wagendorp => . En dat is kennelijk bemettelijk. Of ze heeft opdrachten gehad. Of nog erger: kennelijk heeft de indoctrinatie met het pro-islamvirus gewerkt:
  Ik begrijp de hypergevoeligheid van de Fransen na de aanslagen, maar het is dom en zinloos om los te gaan op een symbool.

Met een goede kans dat het die besmetting is, want ...:
  Als een boerkini een teken zou zijn van dreigende terreur, dan is een broodje falafel dat ook.

... een broodje falafel heeft evenveel gelijkenis met een boerka als een varken met een waterpomptang: beide zijn ook wel te vinden op een boerderij.
    En als je dit constateert ... :
  Vrouwenkleding verbieden is altijd een slecht idee

... en je ziet dat is wat de boerka/-ini is, en je redeneert dat het toch lastig is om die kleding van het lijf te rukken om te verbranden, dan is het overbleven en dus logische alternatief om er 'op los te gaan als een symbool'. Om het symbool van "Vrouwenkleding verbieden" te verbieden.
    Goed, en dan tenslotte, op de volgende dag, het meest officiële zegel na het hoofdredactionele commentaar, de eronder staande rubriek Stekel:


Uit: De Volkskrant, 18-08-2016, rubriek Stekel, door Laura de Jong

Verboden kleding

Aan steeds meer Franse stranden geldt een verbod op de boerkini, het moslimbadpak. Als we dan toch bezig zijn met kledingverboden, laten we dan nu ook lekker doorpakken. Wat dacht u van: de hardlooplegging, het vrouwelijke Gaastra-zeiljack, het mannelijke Gaastra-zeiljack, ...


Red
.:
   Kopje thee met een terreur-koekje, iemand ...
    Oh, dat waren we nog vergeten: de ware vraag is natuurlijk: "Bent u solidair met de vijfde-colonne terroristen?" Het antwoord van de Volkskrant: "Jááá!!!".


Naar Landverraad , of site home .