WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Allochtonendebat, misverstanden: "Nederlanders", "geboren in ..."

Naast het "Maar het zijn toch allemaal Nederlanders" wat zoals bekend uitleg of detail een keiharde leugen is zodra je het hebben van een Nederlands paspoort er vanaf trekt, is er nog een variant: "Ik ben (Ze zijn) geboren in Nederland dus een Nederlander". Eerst de o zo veelzeggende vorm in beelden:

 
Den Haag (de Volkskrant, 19-03-2013)
 
 
Libanon (de Volkskrant, 27-03-2013) 

Oftewel: de geboorteplek ligt in geografische lengte- en breedtegraden in Nederland, maar in culturele lengte- en breedtegraden ligt die geboortegrond plak middenin de islamitische wereld!

Met oor degein nog een aantal figuren diue hun leugenachtigheid en nederlnadhaat op deze amnaier wense te demonsteren. Met als eerste een voorbeeld dat meteen aantoont dat het er met de paplepel ingebracht wordt (de Volkskrant, 01-06-2011, door Lamyae Aharouay):

  Ik voel me bedrogen door mijn eigen land

Lamyae Aharouay is studente. Ze voelt zich door en door Nederlandse, maar er komen scheurtjes in haar liefde voor dit land. Ze raakt in de ban van de angst. Maar ze gaat niet weg. Dat zou laf zijn.


Tussentitel: Ik ben hier verdomme geboren
Ik ben Nederlander. Tot op het bot. ...

De foto laat meteen zien hoe sterk een leugen dit is. Wat je normaliter moet aantonen door het analyseren van wat ze zeggen, wat een indirecte weg is. Wat in dit geval wat explicieter uitgelegd kan worden door te laten op welke culturele lengte- en breedtegraden ze verkeert, wat gedaan is door iemand die de tijd had om door te zoeken (www.amsterdampost.nl, 01-06-2011, door filantroop):
  De twee gezichten van een moslima

Het lijkt zo nobel, zo goedbedoelend, bijna vertederend en ook zo kwetsbaar: de Juffrouw van Marokkaanse afkomst die zich o zo Nederlands voelt, maar een kennelijk nogal fanatieke hoofddoekdraagster is, blijkens haar plaatje op Twitter. ...
    De epiloog van haar column, kennelijk door de Volkskrant eronder gezet, spreekt voor zich: Lamyae Aharouay is studente. Ze voelt zich door en door Nederlandse, maar er komen scheurtjes in haar liefde voor dit land. Ze raakt in de ban van de angst. Maar ze gaat niet weg. Dat zou laf zijn.   ...
    En wat zou de PVV volgens haar inzicht dan wel mogen doen, zonder dat zij in de ban raakt van angst? Want daar moet haar “pijn” ongeveer liggen: de islamkritiek van de PVV zou er niet moeten zijn. Je zou het bijna aandoenlijk vinden als je op Ansaar community, waar opgeroepen wordt Israël te boycotten, niet op deze navolgende tekst van haar hand, de hand had weten te leggen:
  Ik denk na over het woord deportatie. Wegvoeren. Het land uitzetten. Ik kan er niets aan doen, maar ik blijf die woorden toch linken aan de holocaust. Toen werden mensen ook weggevoerd. Joden. Naar de dood.

En:
  Want behalve Eberhard van der Laan, is het ijzig stil in de Tweede Kamer. Waar zijn alle politici? Ik durf met zekerheid te zeggen dat zij aan precies hetzelfde denken als ik, als ze het woord deportatie horen. Goederentreinen, vol kinderen en vrouwen. Gaskamers. Brandstapels. En dit, vlak voor de 80e verjaardag van Anne Frank.

Zeker, deze blijkbaar kwetsbare en angstige moslima suggereert dat door de PVV haar goederentreinen, vol kinderen en vrouwen, gaskamers en brandstapels wacht. Niet dat ze dat ook in de Volkskrant schrijft, want daar blijft ze vooral kwetsbaar en angstig, zodat de lezers het met haar te doen krijgen.   ...

De auteur op amsterdampost.nl citeert nog wat teksten afkomstig van Ansaar community om aan te geven in welke kringen mevrouw Aharouay verkeert:
  En wat heb je met je tekst te zoeken op een fanatieke moslimsite waar reacties als deze de revue passeren:
  de sukkels de winter heeft een groot bakkes als hij het leff heeft dat hij es naar ons komt achter pc of bureau ist simpel en moslims dit moslims dat de inter geweet als ge alleen komt we u het ziekehuis inslaan vuile jood.

En:
  Moge Allah Dewinter en Wilders vervloeken dood ishaallah aan de tegenstanders van de islam.

En:
  Dood aan de tegenstanders van de islam DOOD AAN Dewinter!!! Moge Allah hem een gruwelijke dood tegemoet laten komen!!! Allah akbar inchaallah zal hij onthoofd worden!!!! Laat mij ya rab een martelaar zijn!!!!

Op het internet blijkt de Nederlandse dus helemaal niet rond te hangen, zoals Nederlanders zouden doen, op Nederlandse sites. Op het internet hangt ze rond op Marokkaanse en islamitische sites. Wat heb je als Nederlander daar te zoeken? Niets natuurlijk. Dat zijn sites voor fanatieke moslims. Lamyae Aharouay is Marokkaanse en moslima tot op het bot. Een Zwarte Weduwe op tienerleeftijd.

Hier een voorbeeld uit die andere diaspora (de Volkskrant, 18-11-2013, door Menno Pot):
  Dushi músika

Fotoboek Músika Curaçao legt de heimwee vast van artiesten met wortels in muziekeiland Curaçao, waar vandaag Willem-Alexander en Máxima op bezoek zijn.


De eerste keer dat de in Alkmaar geboren en in Nederland opgegroeide soulzangeres Giovanca (36) voet zette op Curaçao, het eiland van haar roots, moest ze huilen. Alles viel op zijn plaats: de geuren en klanken die ze kende uit haar ouderlijk huis, rook en hoorde je op het eiland overal. 'Ik stond aan de bron, kwam thuis op een eiland waar ik nooit was geweest', zegt ze.
    Overdraagbare heimwee noemt ze het, ze bezong het verschijnsel in het lied I Remember en je zou kunnen zeggen dat dat type heimwee het thema is van Músika Curaçao, een fotoboek als een documentaire van fotografe Sinaya Wolfert. ...

Tussenstuk:
Tambú en tutu
...
'Ik ben in Nederland geboren, maar Curaçao wordt in mijn muziek steeds belangrijker. Op mijn eerste plaat stond alleen één liedje over Curaçao, op de tweede zong ik voor het eerst een klein stukje Papiaments. Op mijn nieuwe plaat is Curaçao overal: Curaçaose percussie van begin tot eind. Ik ben enorm trots op mijn Curaçaose roots en het feit dat ik tot de Curaçaose scene hoor. Als ik muzikanten van Curaçao of de andere eilanden zie of hoor, Izaline Calister of Tania Kross, dan ben ik echt trots op ze.'

Giovanca Ostiana
(1977), geboren in Alkmaar, woonachtig in Amsterdam. Zingt, als Giovanca, jazzy soul met Engelstalige teksten.

En reken maar dat voor (bijna) allemaal precies hetzelfde geldt.

Nog wat diverse haatzaaiers (Joop.nl, 08-03-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail):
 

De échte boze witte burger woont in Groningen

Ik ben geboren in Groningen ...


En (Joop.nl, 12-01-2018, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  Zo’n typische allochtonenkop

... een interview met een goede studievriend van me, Cemil Yilmaz. ...
    Nogmaals zocht ik het interview op om de foto’s van Cemil te bekijken en realiseerde me dat hij, een geboren en getogen Tukker, ...
Naar Allochtonendebat, misverstanden , Allochtonen, lijst  , Allochtonen, overzicht  , of site home .

 

19 nov.2013; 29 jan.2018