WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Vijfde colonne: woordvoerder Hasna El Maroudi

21 mei 2016

In verband met het vervolg, eerst even dit bericht:


Uit: GeenStijl.nl, 30-06-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Politie vordert IP's van reaguurders om grapjesOfficieelPost van de politie! Een dikke vette vordering/machtiging/bevel van het Arrondissementsparket Amsterdam en een echte officier van justitie. Of GeenStijl even naam, adres, woonplaats alsook historische gegevens en ip-adressen van een drietal reaguurders wil overhandigen. Deze reaguurders zouden zich nogal misdragen hebben in de comments en zijn daarom de sjaak wat betreft als omschreven in artikel 67, eerste lid van het Wetboek van Strafvordering en artikel 126nd Wetboek van Strafvordering. Het gaat om de drie bovenstaande comments uit 2013 en 2014 van de heren/dames __dictatuur, Ommezwaai en RexMundi (linkjes naar desbetreffende comments, onder de topics). ...


Red.:   In Nederland regeren de moslims en negers, met hun beschuldigingen van racisme.
    Naar aanleiding van dit gebeuren was er een dialoog/discussie op de radio, waarin de redacteur van de Nederland-haatzaai-site Joop.nl Hasna El Maroudi zich natuurlijk tegen GeenStijl keerde, want GeenStijl is ook open over allo-misstanden dus net zo fout als Hitler. Waarop GeenStijl zo vriendelijk was een linkje te plaatsen naar het volgende artikel (de auteursnaam bij het artikel is "Spunk", maar GeenStijl is nog nooit fout geweest in zijn onthullingen en we nemen dit zonder meer over: deze "Spunk" is Hasna El Maroudi - en de schrijfstijl klopt als een bus):


Uit: spunk.nl, 02-06-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: De Berbers

'Ben je soms van de verkeerde kant?' vraagt hij terwijl zijn borsthaar me schaamteloos aankijkt. 'Hoe bedoel je? Ik doe alsof ik nergens vanaf weet. 'Nou precies zoals ik het zeg. Ben je Berbers of van de verkeerde kant? Arabisch dus?' In een poging arrogant over te komen houdt hij zijn hoofd omhoog. Helaas kan hij z'n hoofd niet stil houden en ziet het er meer uit alsof hij een tik heeft of geestelijk niet helemaal in orde is. Stiekem denk ik 'Logisch, wat verwacht je anders van zo'n stinkberber.' Zijn barbaarse uiterlijk verraadde hem meteen al. Welke degelijke Arabier zou immers zo met zijn borsthaar te koop lopen? Ik ken er geen.
    De vete tussen Arabieren en Berbers duurt al jaren. De Berbers waren vroeger de baas in Marokko en om die reden verwijten zij ons, de Arabieren, dat wij hun land hebben ingepikt. Wij vinden op onze beurt de Berbers onontwikkeld en primitief, bijvoorbeeld omdat zij alle berggeiten naar Nederland laten overkomen. Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen. ...


Red.:   Enzovoort. Dat viel natuurlijk wat verkeerd. En in Nederland is de zeer ruime meerderheid van wat Nederlanders de "Marokkanen" noemen maar in feite berbers zijn. Dus dit was het eerste vervolg:


Uit: spunk.nl, 22-06-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: Naschrift 'de Berbers'

Naar aanleiding van de vele reacties op mijn column "De Berbers" van 2 juni, die ook is verschenen in NRC Handelsblad, wil ik graag uitleg geven over de bedoelingen van mijn column.


Allereerst: ik heb absoluut géén hekel aan Berbers. Ik zal nooit iemand be- en/of veroordelen op zijn of haar afkomst of ras. In mijn omgeving word ik echter steeds meer geconfronteerd met Berbers die Arabieren haten en vice versa. De afgelopen tijd constateer ik een steeds grotere spanning tussen Berberse en Arabische jongeren. ...
    Mijn column was allereerst bedoeld om een discussie aan te wakkeren tussen Arabieren en Berbers. Ik wilde dat de verschillende groepen begrip voor elkaar zouden krijgen (waarom haten “wij” elkaar eigenlijk?) waardoor er mogelijk een oplossing voor deze vete gevonden zou kunnen worden. Die discussie is inderdaad gelukt, want op verschillende fora is de discussie sterk aangewakkerd. Een oplossing is niet gevonden, maar wat niet is, kan nog komen.    ...


Red.:   Enzovoort. Het was allemaal goedbedoeld. Hier wat er verder van kwam:


Uit: spunk.nl, 29-09-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: Ik stop

Maandag: Terwijl ik half onderuit gezakt geniet van de muziek op mijn mp3, bekijk ik de andere treinpassagiers. ... Een groepje Marokkaanse jongens komt de coupé binnen. Op de vlucht voor de conducteur nemen ze schuin tegenover me plaats. Geïrriteerd (ik kan mijn muziek niet meer degelijk horen) zucht ik flink. Van ellende zak ik nog verder in mijn stoel weg.
    Mijn gezucht wordt me overduidelijk niet in dank afgenomen. Vijf kwade hoofden draaien zich naar me toe. Boven het gezang van Stevie Wonder hoor ik hun gescheld. 'Dat is die kankerhoer van die column.' ... Ze stappen uit in Den Haag. Eén van de macho's geeft nog een harde tik tegen mijn raam, maar daar is alles mee afgedaan.
    Dinsdag: Ik heb toegezegd telefonisch deel te nemen aan een radiogesprek op de NMO, de Nederlandse Moslim Omroep. De uitzending is in zijn geheel gewijd aan de Amazigh-bevolking. Voor mij een uitstekende kans om, nogmaals, duidelijk te maken wat wel de bedoeling, en wat vooral níet de bedoeling van mijn column was. Na een vurige aanval van 'de andere kant' werd ik simpelweg uit de lucht gehaald. Ik werd de grond in getrapt en kreeg doodleuk geen kans om een weerwoord te geven.
    Woensdag: Half verdoofd door acht uur school loop ik de metro uit wanneer ik iemand mijn naam hoor roepen. Het is een oude Marokkaanse vriendin die ik al een tijdje niet gezien heb. Na een snel 'hoe is het me je ouders, broers en zussen?' stapt zij over op 'wat ze nu weer heeft gehoord'. Buiten de woorden 'geen slimme zet', 'je bent de lul' en 'hoe kon je nou zo dom zijn?' zijn het de woorden 'ze zijn naar je op zoek meid, kijk je goed uit?' die me echt raken. Zij kreeg van verschillende mensen al de volle laag, simpelweg omdat ze mij kende.
    Donderdag: In het computerlokaal op school bekijk ik snel mijn e-mail. Na zes mailtjes van kwade Berbers netjes te hebben beantwoord, besluit ik de overige niet te lezen. Wanneer ik 's avonds depressief besluit toch iedereen netjes antwoord te geven, schrik ik me wezenloos van de bedreigingen. 'We maken je af, hoer' en 'Als ik je op straat zie trap ik je in elkaar' zijn slechts enkele voorbeelden.
    Vrijdag: Het is koopavond in Rotterdam. Grote groepen hangjongeren staan hier en daar te praten op de Lijnbaan. Ik haast me naar de boekenwinkel wanneer een jongen me aanhoudt. 'Ben jij niet dat meisje van die column in de NRC?' Ja knikkend probeer ik langs hem heen te lopen. Snel grijpt hij me aan mijn arm en spuugt in mijn richting. Ik weet zijn gore kwakje net te ontwijken, en hobbel snel verder.
     Zaterdag en Zondag: Ik denk rust te hebben. Ik moet werken in een restaurant waar zelden Marokkanen komen. Terwijl ik zondagavond de bar sta schoon te maken trilt mijn telefoon in mijn broekzak. Een sms van een oude vriend. 'Die column van jou kan echt niet, trut. Ik hoef je nooit meer te zien.'
    De schrik zit er bij mij goed in. ... Met gemengde gevoelens, en een brok in mijn keel, stop ik.


Red.:   Dan is het racisme tussen de Surinamers onderling nog dat van lieverdjes ...
    Maar hoe ernstig de racistische vete ook is, in één ding vinden Arabieren en berbers, negers en hindoestanen elkaar: hun haat en racisme jegens de Nederlanders:


Uit: Joop.nl, 20-05-2015, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop en columnist Opzij uitleg of detail

Een Nederlander worden kan nooit

... Helaas staat dit voorval niet op zich ...


Red.:   Wat vooraf gegaan werd een verhaal over een Nederlander (eentje!) die het nog veel beter bedoelde dan Hasna met haar eerste artikeltje, door haar een complimentje te geven, wat in Hasna-termen vertaald neer zou kunnen komen op zoiets als "Goed om te zien dat jij geen berber bent".
    En hoe intens die haat is, blijkt uit het volgende citaatje:

  Ook de nonchalance waarmee termen als 'die zwartjes' worden gebezigd en goedgepraat is één van de voorbeelden. In een verder uitstekend verhaal, sijpelt het superioriteitsgevoel door. Sylvana Simons heeft wat mij betreft dan ook groot gelijk wanneer ze stelt dat racisme en discriminatie in Nederland een groot probleem zijn.

Het rode waas in de geest verhinderd het zicht op het feit dat de term werd gebezigd niet door een Nederlander, maar door een Tsjech. En wijzen daarop is dus 'goedpraten'.
    Maar deze feiten waren hinderlijk bij een conclusie die als even vast staat als de eeuwendurende vete tussen berbers en Arabieren:
  Dat we iemand die in Nederland is geboren en getogen nog steeds niet accepteren als Nederlander, dat we het nog steeds hebben over 'integratie', terwijl er - zeker in het geval mijn generatie en zij die na mij zijn gekomen - helemaal niets te integreren valt.
    ...maak je toch vooral geen illusie, een Nederlander worden, dat kan nooit.

En dit is dan nog slechts de gematigde versie. Bij Joop.nl staan er nauwelijks verhulde oproepen tot geweld uitleg of detail uitleg of detail tegen die racistische Nederlanders, die zwarten van hun universiteiten weren uitleg of detail .
    De ombudsvrouw van de Volkskrant had gepleit voor een verbod op de termen "Turk", "Marokkaan"en "allochtoon", maar de (waarnemend) hoofdredacteur kwam daarna met een reactie dat dit slechts een advies was en nog geen beleid. Het gal liep aan diverse kanten over, onder andere bij Hasna:


Uit: Joop.nl, 15-07-2015, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Domme Nederlandse redenaties

Ik schreef het eerder al, en de Volkskrant geeft me nu gelijk: als Marokkaan een Nederlander worden, dat kan nooit


Red.:   Het zoveelste bewijs: wat ze ook doen of zijn: moslims kunnen niet denken of redeneren. Bij christelijke gelovigen is het al heel moeilijk, maar bij moslims hopeloos: Hasna is naar eigen zeggen geboren en getogen Nederlander, dus de hanteerder van domme redenaties (kop). Zijnde dus die in de onderkop: "Als je geboren en getogen Nederlander bent, hoe kun je dan ooit Nederlander worden?"
    Een reageerder heeft nog een keer gepoogd het uit te leggen:

  Raven 63, wo 15 juli 2015 18:54 in reactie op Piet Swart
En precies die vraag is totaal irrelevant. Hasna is een gewone, Nederlandse vrouw met roots in een ander land, zoals misschien wel de meeste Nederlanders dat hebben. Zoek je stamboom maar eens uit. In het ergste geval zijn jouw voorouders met een boomstamkano de Rijn afgevaren vanuit Duitsland en hier terecht gekomen. Ikzelf heb voorouders uit Duitsland. Via mijn pleegouders uit Ost Friesland en via mijn biologische moeder rond Düsseldorf. Beide families staken eind 19e eeuw de grens over naar Nederland. Maakt dat mij minder Nederlands?

Sander VanderWal
, wo 15 juli 2015 22:33 in reactie op Raven 63
Jij bent Nederlandse omdat jij je Nederlands voelt en je daarnaar gedraagt. Als je nog steeds net zou doen alsof je gisteren uit de Heimat bent vertrokken zou je Duitse zijn, en je daarnaar gedragen.
    Zo simpel is het nu.
    Als Marokkanen zich Marokkaan blijven voelen en zich daarnaar blijven gedrag blijven het Marokkanen, ook al zouden ze hier al 1000 jaar wonen. Niet dat dat laatste kan, maar dat is dus het idee.
    En uiteraard wordt dit geïnterpreteerd als het oorspronkelijke vaderland superieur vinden. Als je emigreert en je nieuwe vaderland helemaal kut met peren vindt dan blijf je doen alsof je niet geëmigreerd bent. Want dat is beter. Eigenlijk ben je hier helemaal niet. Fysiek wel, maar geestelijk, in het echt, dus niet.
    En moeten al die mensen echt allemaal zelf weten. Dat niemand hier ze blieft is uiteraard ook een teken van dat Nederland en de Nederlanders inferieur zijn.
    Goed, het moge duidelijk zijn dat emigreren voor spek en bonen niet bestaat. Of je emigreert en je wordt de nieuwe vaderlander, of je emigreert alleen maar fysiek en krijgt dus ruzie met mensen uit het immigratieland, of je regelt dat in ieder geval je kinderen wel echt gemigreerd zijn, of je doet als de Marokkanen en valt tussen wal en schip.

Hierop kwam natuurlijk geen verdere reactie.
    Dat wil zeggen, bij deze discussie. Hasna zelf was nog lang niet uitgehaat:


Uit: Joop.nl, Opinie, 30-12-2015 door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Echt bij Nederland horen kan niet

Hoeveel witte excuses er ook aan je kleven


'Maar je bent zo anders.' Bij iedere borrel of nieuwe ontmoeting hoor ik de zin ten minste één keer. Men is tomeloos gefascineerd door waar dat donkere haar en die donkere ogen toch vandaan komen. Bij wijze van compliment wordt me medegedeeld dat ik in geen enkel opzicht lijk op mijn mede-Marokkaanse Nederlanders.    ...


Red.:   Enzovoort: ze willen o zo eigen zijn en hun eigen cultuur behouden en assimileren is een halsmisdaad, maar Nederlanders mogen daar zelfs niet vriendelijk en belangstellend naar informeren. Zelfs daardoor wordt de haat geprikkeld.
    Goed, een gewone moslim heeft met een gewone vrachtwagen een aanslag gepleegd op westerlingen, Fransen dit keer weer, in Nice. Op Quatorze Juillet 2016. Eens even kijken hoe Nederlands Hasna El Maroudi is:


Uit: Joop.nl, 15-07-2016, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Kletterende dominostenen

Weer heeft iemand er voor gekozen om zoveel mogelijk mensen te vermoorden ...


Red.:   De dader: 'iemand'.
  ... geïnspireerd door weerzinwekkende oproepen van IS

De dader: "IS".
  De terreur van de waanzinnigen.

De dader: 'waanzinnige'.
  Ik vrees ook de tegenreactie, voor mijn moeder, ...

De slachtoffers: moslims.
  Voor mijn broers,  ...

De slachtoffers: moslims.
  Voor mijn vader,   ...

De slachtoffers: moslims.
  Je voelt het wantrouwen groeien.

De echte daders: westerlingen.
   Je ziet de samenleving zich splitsen.

De echte daders: westerlingen.
  Met iedere aanslag wordt de kloof groter.

De echte daders: westerlingen.
  Je voelt het wantrouwen groeien. Je ziet de samenleving zich splitsen. Met iedere aanslag wordt de kloof groter.

De echte daders: westerlingen.
  Ik vrees dat de zaadjes van angst die ze planten, zullen uitgroeien tot een hardnekkige struik van haat.

De echte daders: westerlingen.
  En dat de dominostenen door blijven kletteren. 

De echte daders: westerlingen.
  Dat er vervolgens weer moslims zullen zijn die geloven dat terreur een juiste methode is om het geloof te belijden. 

De echte daders: westerlingen. En de moslims reageren op de daden van de westerlingen.
    En tenslotte, te midden van nog meer prietpraat:
  Iedereen die denkt dat geweld en haat geoorloofde middelen zijn om je eigen doelen te bereiken, kun je terecht wijzen. Dat begint al aan de koffietafel, in de kroeg, op sociale media.
    Tegen terrorisme zijn we als gewone burgers misschien niet opgewassen, maar de voedingsbodem kunnen we wél bestrijden.

De terechtwijzing: De voedingsbodem van het terrorisme gepleegd door gewone moslims in het westen waar zij wonen, is de zelf gevoelde minderwaardige positie die ze hebben ten gevolge van de onoverkomelijke handicap genaamd islam, en het feit dat hen door lieden in de media, zoals Hasna El Maroudi, wordt aangepraat dat dat schuld van het westen is, in plaats van de achterlijkheid genaamd islam.
    Oh ja, de vraag: Is Hasna El Maroudi dus Nederlands? In Hasna El Maroudi's eigen woorden:
  ... mijn moeder, die met haar hoofddoek als moslim herkenbaar is. ... mijn broers, die met hun baarden als moslim herkenbaar zijn. ... mijn vader, die met zijn djellaba als moslim herkenbaar is.

Oftewel: mijn moeder is een kameel, mijn vader is een kameel, mijn broers zijn kamelen, en uit mijn mond komt de taal van een kameel, dus ik ben ... :

Een koe.
    Een koe die haar omgeving aanzet tot volgende aanslagen, want de echte daders zijn de westerlingen.
    Nu is die keuze van Hasna El Maroudi voor haar eigen sociale omgeving en cultuur volkomen begrijpelijk. Dus is er maar één enkele oplossing voor de terreur: het vertrek van alle moslims. Remigratie. Te stimuleren door: remigratie of sterilisatie, want anders gaat het verder met de volgende generatie.
     Na de lange reeks moslimaanslagen in de zomer van 2016 zijn de Fransen het beu om ook nog tijdens uitje of vakantie geconfronteerd te woirden met die nefaste moslims. De resulterende onlusten hebben geleid tot boerkini-verboden. Dus weer eens gelegenheid voor de zeer tot uiterst gematigde moslims om te laten zien met wie ze nu solidair zijn:


Uit: Joop.nl, 17-08-2016, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Onder de boerkini gaat meer schuil dan je denkt

De Franse autoriteiten hebben meer gemeen met de fundamentalistische man dan ze zelf doorhebben


In Marokko zag ik vorig jaar voor het eerst vrouwen in wat men noemt een ‘boerkini’ op het strand. ...
    De ‘boerkini’ ... biedt de islamitische vrouw de mogelijkheid om ook eens te kunnen genieten van het water. Het geeft de islamitische vrouw wat meer bewegingsvrijheid.
    Dat een aantal burgemeesters in Frankrijk besloten heeft over te gaan tot een verbod van het kledingstuk is echt onbegrijpelijk, om niet te zeggen absurd. ...
    ... hebben de burgemeesters toch meer gemeen met de fundamentalistische man dan ze zelf doorhebben.


Red.:   Ook Hasna El Maroudi kiest weer voor de terroristen uit eigen kring.
    Het gaat van kwaad naar erger, lijkt het wel. Er is weer eens gelogen over etnisch profileren (men wiegert de verhoogde gekleurde criminalteit mee te nemen), en El Marokko springt ook met twee benen tegelijk ook in die beerput:


Uit: Joop.nl, 03-10-2016 door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Vertrouw maar op de onderbuik van oom agent

Het programma Politie & Wetenschap liet onderzoeken waar agenten op letten wanneer ze iemand staande houden. De conclusie liegt er niet om: etnische minderheden worden vaker gecontroleerd dan witte Nederlanders. Bovendien is 40 procent van die aanhoudingen op geen enkele manier te rechtvaardigen, aldus de onderzoekers. ...


Red.:   Allemaal geheel volgens de ratio dus: zes keer zo vele criminaliteit, zes keer zo veel staande-houdingnen. Zoals ook ene ruime meerder heid van de reageers zlefs bij Joop.nl uitduidt:
  Rarar – 3 oktober 2016 at 20:18
Volgens mij gaat het om de combinatie jonge leeftijd en auto. Mensen uit culturen waar uiterlijk vertoon belangrijk is, worden dus vaker aangehouden.

Vroeger reed ik een keer in de auto van mijn vader en toen werd ik ook aangehouden met de tekst “wat moet ik nu denken…zo’n jongen in zo’n auto”

Ik begreep dat volkomen.

Als ik overigens opsporing verzocht kijk (ik probeer dat met alle objectiviteit te doen), heeft het gros van de daders een lichtgetinte huidskleur of Oost-Europees uiterlijk. Hiermee raakt de onderbuik van oom agent ook gevuld.


JoWe62 – 3 oktober 2016 at 20:57
Ik vind dit een te kort door de bocht artikel. Nergens staat dat het alleen “witte huidkleurige” politieagenten zijn die dit doen. Om dus te praten van racisme gaat me veel te ver. Daarnaast is dus 60% van de aanhoudingen terecht. Overigens is aangetoond dat met name “niet witte huidkleurige” (ik haat deze uitdrukking echter je gebruikt hem zelf), verhoudingsgewijs oververtegenwoordigd zijn bij crimineel gedrag. Misschien wordt het eens tijd dat men niet iedere keer afgeeft op de gezagsdragers maar zelf preventief tegen haar/zijn omgeving spreekt en probeert te overtuigen dat criminaliteit nooit loont. Alhoewel velen dat anders zien.

Cees Groninger – 3 oktober 2016 at 21:02
De kans dat je met etnisch profileren meer succes hebt dan met een casinospel bewijst maar eens temeer dat de vergelijking niet opgaat en dat etnisch profileren, het onderbuikgevoel/ de professionele intuïtie, tot resultaten leidt.

thunderbird – 3 oktober 2016 at 21:33
“Maar als oom agent er in 40 procent van de gevallen compleet naast zit,” Dan zit ie dus in zestig procent goed, uitstekende score. En voordat we verder gaan met het frame dat agenten racisten zijn zul je toch echt even de misdaadstatistieken er bij moeten pakken maar goed, dat is in een ander stukje hier al uit den treure behandeld.

aburrido – 3 oktober 2016 at 21:42
U spreekt over het onderbuikgevoel.
Nu wil ik u vragen hoe u oordeelt over ervaringsdeskundigen die bijvoorbeeld in A’dam West leven?
Ik kan u wel een profielschets geven van de daders die verantwoordelijk zijn voor 85% van alle delicten in deze wijk.
Maar als je dat zegt ben je natuurlijk een racist of extreem rechts.


JanMer – 3 oktober 2016 at 21:56
“Bovendien is 40 procent van die aanhoudingen op geen enkele manier te rechtvaardigen, aldus de onderzoekers. Wat net zoveel betekent als: die 40 procent werd er door de politie uitgepikt vanwege de niet-witte huidskleur. Niet meer, niet minder.”

Wel meer, wel minder, want hier klopt om 2 reden niets van.

– Het onderzoek gaat helemaal niet om aanhoudingen. Voordat iemand wordt aangehouden moet daar echt wel een concrete aanleiding voor zijn. De politie moet in zo’n geval zelfs duidelijk aangeven om welk strafbaar feit het gaat.

– Als je goed leest impliceert het onderzoek absoluut niet dat 40 procent van de staande-houdingen bij getinte personen is vanwege hun huidskleur. Ook mensen met een blanke huidskleur worden immers soms aangehouden zonder enkele aanleiding. Zou het kloppen dat het in het geval van getinte personen altijd is vanwege hun huidskleur – wat Hasna stelt – welke reden blijft er dan over waarom blanke personen zonder reden worden aangehouden?

Etnisch profileren is zeker een discussie waard, maar daar zijn toch geen onjuiste en tendentieuze argumenten voor nodig?


Bram Emanuel – 3 oktober 2016 at 21:58
“De conclusie liegt er niet om: etnische minderheden worden vaker gecontroleerd dan witte Nederlanders. Bovendien is 40 procent van die aanhoudingen op geen enkele manier te rechtvaardigen, aldus de onderzoekers.”

Ik geloof niet dat uit dat onderzoek blijkt dat er etnisch geprofileerd wordt. In het overgrote deel van de gevallen (81%) gaat het om aanhoudingen op basis van een overtreding, van abnormaal gedrag of betreft het een bekende crimineel. En dat blijken vaker niet-witte nederlanders te zijn. Maar dat maakt het nog geen etnisch profileren.
De onderzoekers zeggen zelf (p202): “Tot slot is het van belang op te merken dat de kwantitatieve analyse laat zien dat er geen significante samenhang aanwezig is tussen het uiterlijk van burgers (Nederlands voorkomen of niet-Nederlands voorkomen) en de interventiebeslissing. Dit wil zeggen dat politieagenten in geselecteerde gebeurtenissen met burgers met een niet-Nederlands voorkomen niet significant vaker hebben geïntervenieerd dan in geselecteerde gebeurtenissen met burgers met een Nederlands voorkomen.”

Heeft de schrijfster het onderzoek gelezen? Zo niet, het is hier te vinden:
http://www.politieenwetenschap.nl/cache/files/57f218b4acb82PW91.pdf


joop69amsterdam – 3 oktober 2016 at 22:17
Allochtone Nederlanders worden in bijna de helft van de gevallen terecht staande gehouden door de politie.
Dat is het resultaat van jarenlange ervaring en vakmanschap.


WilhelmTell – 3 oktober 2016 at 23:25
“”. Bovendien is 40 procent van die aanhoudingen op geen enkele manier te rechtvaardigen, aldus de onderzoekers. Wat net zoveel betekent als: die 40 procent werd er door de politie uitgepikt vanwege de niet-witte huidskleur. Niet meer, niet minder.””.

Dus 60% was dus wel te rechtvaardigen?

En over de onderbuik van oom agent; zolang er een significant deel van “bepaalde minderheden” de misdaad statistieken huizenhoog aanvoeren mogen ze van mij gewoon doorgaan met etnisch profileren….


BasVV – 3 oktober 2016 at 23:50
Toch vreemd dat oom agent er dan in 60% van de gevallen niet naast zit. Best wel een hoge score.


conflict – 4 oktober 2016 at 02:16
Profileren is 1 van de onderzoeksmethoden van de politie, als statistisch gezien de niet-witte of blanke vaker voor komt in de criminaliteits cijfers is het niet verwonderlijk dat de politie deze bevolkingsgroepen vaker aangesproken wordt door oom agent. De niet-westers uiterlijk komt inmers vaker voor in de misdaadcijfers dan de westerse. Als van de 135 geselecteerde gebeurtenissen op basis van abnormaal gedrag, profileren (dus ook etnisch) waarbij de verhouding allochtoon/autochtoon 50/50 is er in 57 gevallen (42%) overgegaan tot staande houding (verhouding 55%/45%). Hiervan waren er 19 terecht (33%) waarvan 60% niet blank. (figuur 5.6 in het rapport). Van de 100 personen waarbij de politie iets ziet worden er dus 42 staande gehouden, hiervan zijn er dan 14 terecht (33%), waarvan 8 niet westers en 6 westers. Dus voor zowel de westerse als de niet-westerse is de kans dat de politie een wetsovertreder heeft respectievelijk 6% en 8% op basis van de gestelde parameters. Dit lijkt mij niet een dusdanig groot verschil ondanks dat er ook etnisch geprofileerd wordt. Opzich is etnisch profileren 1 deel van een compleet daderprofiel, waarbij meerdere punten een rol spelen. In het geval van daders van moorden in de criminele sfeer zijn vrijwel altijd man: bij liquidaties 98 procent, roof 92 procent en overig 98 %(bron: http://mens-en-samenleving.infonu.nl). Bij profilering op basis van sekse is de kans dat je in het geval van moord een man moet hebben groter dan de kans dat je een vrouw moet hebben. 60% van de nederlandse gevangen is allochtoon en 46% niet-westers (cbs:2014) terwijl deze maar 21%(cbs:2015) uitmaken van de nederlandse bevolking. De kans dat een niet-westerse uiterlijk de fout in gaat is dus groter dan een westers uiterlijk. Het zou raar zijn als de politie dit gegeven niet meenam in haar profiel. En statistieken discrimineren niet. Of het juist is om te profileren is een andere discussie waarvan profileren op basis van etnisiteit slechts een onderdeel is.

Naast dat je je gediscrimineerd voelt als je gediscrimineerd wordt kun je je ook gediscrimineerd voelen als dat niet zo is. Als je bij een bedrijf soliciteerd en je hebt als allochtoon dezelfde papieren/ervaring als een autochtoon terwijl laatst genoemde de baan krijgt kun je je gediscrimineerd voelen. Dat je niet gediscrimineerd wordt omdat de autochtoon bijvoorbeeld toevallig beter overweg kan met zijn directe collega’s (allochtoon en autochtoon) wordt dan voor het gemak even vergeten.


Sjors Spruitje – 4 oktober 2016 at 07:58
“Bovendien is 40 procent van die aanhoudingen op geen enkele manier te rechtvaardigen, aldus de onderzoekers. Wat net zoveel betekent als: die 40 procent werd er door de politie uitgepikt vanwege de niet-witte huidskleur. Niet meer, niet minder.”

Het is niet iedereen kwalijk te nemen dat men het lezen van statistieken niet beheerst. Bij het aanhouding van een persoon weet je nooit 100% zeker dat je de goede pakt, maar als bij jou aanhoudingen 60% gerechtvaardigd is, dan kan je maar 1 ding concluderen: Je doet het ontzettend goed!
Stel bijvoorbeeld dat je in een willekeurige winkelstraat 100 willekeurige mensen aanhoudt, dan is wellicht 1 procent gerechtvaardigd. Hou je alleen marokanen aan of antilianen, dan kom je wellicht op meer uit, zo’n 7 procent. Maar haal je 60 procent, dan ben je echt verbluffend doeltreffend!.

Ik wilde hier dus namens het Nederlandse volk mijn welgemeende complimenten aanbieden aan de Nederlandse politie. Zeer professioneel, heel doeltreffend. En dat mag ook wel eens een keer worden gezegd.

En het gaat niet helpen ... De volgende keer springt ze weer in de beerput ....
    Moslims houden kennelijk nu eenmaal van stront.
    Zo veel, dat het niet anders kan zijn dan dat ze zelf stront zijn ...
    Varkensstront.
    Het probleem met dat bad in de beerput dat het niet alleen je hele lichaam omgeft en ook in je ogen gaat zitten, het tats ook op progressieve wijze de hersen aan - indien sowieso aanwezig geweest en nog steeds aanwezig. De enige verklaring voor deze kop, bedacht door de "van nature suprieure" moslimgeest:


Uit: Joop.nl, 26-10-2016 door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

De kortste weg naar achterlijkheid is jezelf superieur achten


Red.:   Inderdaad. En er is in Nederland en omgeving weinig achtelijker dan moslims.
    Misshcien toch nog even aardig om te zien wat de aanleidng was voor deze ontboezeming:
  Nederland is namelijk het land van de superieure cultuur. Dat verzin ik niet, dat vindt minister Schippers. ...

Grappig hè ... Van die VVD-mevrouw zou de moslim normaliter nog geen goudstaaf aannemen, zonder het gebruk van veel gereedschap. Maar nu het uitkomt ...
  ... minister Schippers. “Onze cultuur is een stuk beter dan alle andere”, zei ze onlangs in een speech. ...

... is ze dus zelfs bereid om er op schrift voor te liegen, want "iets de beste vinden" is dua lang niet hetzelfde als "iets suprerieur vinden".
    En dat allemaal om maar eens lekker te kunnen schelden:
  In Nederland – het land van “de superieure cultuur” – zijn vrouwen minder waard dan mannen. En het wordt steeds erger. Dat is de enige conclusie die je uit de Global Gender Gap 2016 kunt trekken. In tegenstelling tot wat moralisten vaak beweren is de emancipatie van de vrouw in Nederland niet voltooid, maar voor een groot deel mislukt. De Global Gender Gap duidt dat nu in cijfers.    ...

Ach jee ... Errug hè ... Zeker gezien dit:
  Het maatschappelijke verschil tussen man en vrouw is zelfs in ontwikkelingslanden als Rwanda, de Filipijnen, Nicaragua en Burundi kleiner dan in Nederland.

Brullen van de lach!!! Waaruit dus maar één ding volgt: dat onderzoek gebruikt ondeugdelijke indicatoren ...
    Toevalligerwijs vandaag heeft deze redactie een nieuw woord geleerd, uit de Volkskrant, nota bene: "dankhaat" - het verschijnsel dat mensen die anderen vanwege belangrijke hulp een sterke dank verschuldigd zijn, in plaats daarvan een sterke haat ontwikkelen.
    Opnieuw brullen van de lach!!!
    Zonder onze hulp zat Hasna nu achter een gordijntje in een tent ...
    Donald trump is gekozen tot president van Amerika, en hasna geeft commentaar - geheel op inhoud, zonder hysterie en totaal niet generaliserend:


Uit: Joop.nl, 09-11-2016, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop.nl en columnist Opzij uitleg of detail

Álles staat weer op losse schroeven

Bizar: witte mannen haten vrouwen. Ze haten afro-Amerikanen, ze haten niet-hetero’s en ze haten moslimsRed.:   En over de rest van het artikel:
  Peterrr – 9 november 2016 at 19:14
Na 30 reacties heb ik er 29 geteld die op genuanceerde manier uitleggen waarom bovenstaand verhaal inhoudelijk volledig onzin is. Dat moet de schrijfster toch wel aan het denken zetten hoop ik. Met haar vorige artikel sloeg ze ook al behoorlijk de plank mis met haar conclusies.
Of zijn de meeste reageerders op deze site ook allemaal boze witte mannen ???

En dat mag al vele jaren op twee plaatsen de Nederlandse verbale opinie ruimte vervuilen ...


Naar Allochtonen, vijfde colonne , of site home