WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaien, elite: Stevo Akkerman

23 mei 2016

Deze redactie leest alleen de Volkskrant - voor meer is geen tijd, en niet genoeg geestelijke ruimte voor nog meer ergernis. Stevo Akkerman, komende uit het Trouw-imperium, is daarom alleen bekend als naam. Maar via de beruchte raciste Sylvana Simons uitleg of detail  kwam dit epistel van zijn hand onder ogen:


Uit: trouw.nl, 23-05-2016, door Stevo Akkerman

De Sylvana Simons uitzwaaidagen

Op de facebookpagina 'PVV-aanhangers' (71.010 likes) wordt alvast een evenement voor 6 december aangekondigd: de Sylvana Simons-uitzwaaidag.

Dacht je dat het supporterslegioen van Zwarte Piet slechts ging om het verdedigen van een onschuldig kinderfeest, blijkt het pure politiek te zijn ...


Red.:   Trouw is een christelijke krant, en hoewel niet iedereen die ervoor schrijft zelf een christen hoeft te zijn, moeten ze zich wel aan de christelijke hoofdwaarde houden: "Gij zult niet echte breken", en dergelijke. En daarbij ook: "Gij zult niet liegen". Want het verdedigen van een onschuldig kinderfeest wordt de puurste politiek als de aanval op dat onschuldige kinderfeest de puurste politiek is. Wat het is.
    En na het liegen is, in deze conext, het haatzaaien niet ver weg. Om precies te zijn: niet verder weg dan de erop volgende woorden:

  ... blijkt het pure politiek te zijn, en niet van de smakelijkste soort.

De politieke aanval op Zwarte Piet was niet alleen niet van de smakelijkste soort, het was zelfs van de smerigste soort. Gepaard gaande met beschuldigingen van racisme.
    Christenman Akkerman is al geslaagd voor zijn diploma haatzaaien.
    Maar natuurlijk zijn we er dan nog lang niet:
  Wat er gebeurt nu de tv-presentatrice, geboren in Suriname, ... Dat komt van twee kanten, zou je kunnen zeggen: van de witten die Simons haten omdat ze het van haar niet over 'zwartjes' mogen hebben

En alweer een leugen: de witten maakten geen bezwaren tegen dat 'zwartjes' maar de manier waarop ze er Tsjech Martin Simek, een warmhartig mens, er live op televisie op wanstaltige wijze de les over las.

  ... en van de niet-witten die zich bij de Nederturken Kuzu en Öztürk voegen uit frustratie over het 'welkom' dat het Nederlandse integratiedebat hen biedt.

Het moet niet veel gekker worden: de Nederlanders moeten die allochtonen van een misdaadstroom tot en met het bezetten van Nederlandse stadwijken, met een hartelijk borstdrukken welkom heten ... U heeft een bejaard echtpaar vermoord uitleg of detail  ... Welkom, zwartjes!
  Het heeft iets verdrietigs dat een vrouw als Simons haar toevlucht zoekt bij een club ...
    Maar er is een context. Die begint bij de bagger die Simons over zich heen kreeg sinds ze zich in 2014 keerde tegen Zwarte Piet, en gaat - als we ons niet tot haar beperken - bijvoorbeeld terug tot de schoffering van de nakomelingen van de slaven bij de onthulling van het Slavernijmonument in 2002.

Juist ja: een zaak uit 2002 die uitlsluitend berust op een organisatorisch misverstand, en eentje van 12 (twaalf!) jaar later waarin de uitgepleegde beledigingen volkomen terecht zijn.
    Wat een armoe aan argumenten ...
    En het wordt erger:
  En tot de decennia die daaraan vooraf gingen, toen zwarte Nederlanders, afkomstig uit onze overzeese gebieden, in het moederland werden begroet met al dan niet verholen laatdunkendheid.

Nummer 1: Bewijs het! Nummer 2: het feit dat ze het eigen land ontvluchten, spreekt galaktische boekdelen: ze waren zelf niet te overtreffen laatdunkend over hun eigen land en cultuur door er met de staart tussen de benen van weg van te vluchten.
    Wat een haatzaaier, die Akkerman.
  En tot de decennia die daaraan vooraf gingen, toen zwarte Nederlanders, afkomstig uit onze overzeese gebieden, in het moederland werden begroet met al dan niet verholen laatdunkendheid.

En dan kan het toppunt niet ver weg zijn. En dat is het ook niet:
   ... laatdunkendheid. Die, daar komt het, geworteld was in de rassenwaan die ook de slavernij mogelijk maakte.
    Is het niet een beetje kinderachtig om dat erbij te halen? Dat geloof ik niet.

Toch nog wel wat van het christendom opegestoken, die Akkerman: de grenzeloze hypocrisie.
   Er volgen nog wat expliciete slaverij-gorigheden,opgediept na de diepe duik in de beerpunt die Akkerman kennelijk zo vertrouwd is. We laten het maar zitten.
    Concluderend zijn we nogmaals bevestigd: de Volkskrant is verschrikkelijk., maar kan dat alleen zijn in een omgeving die grotendeels bijna even erg of nog meer verschrikkelijk is.
    Wat een haatzaaiers ...
    Op de valreep - dit is per ongeluk overgeslagen:
   Ik denk wel dat de pijn over het verleden grotendeels wordt ingegeven door onvrede over het heden ...

Het slechte maatschappelijke presteren, meegenomen uit eigen land en cultuur, is natuurlijk ook al onze schuld.


Naar Haatzaaiers, elite ,  Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , of site home .