WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, creolen: Sylvana Simons

23 mei 2016

Sylvana Simons is iemand die ooit eens iets op televisie presenteerde, daarna andere dingen is gaan doen, en nu schrijvende 2016, al weer een paar jaar terug is met regelmatige verschijningen in VARA-praatprogramma's, waar ze mag opdraven omdat ze zwart is, en waar ze nietszeggende babbel afwisselt met uitingen van haat richting "witten".

Sylvana Simons is van die allergevaarlijkste type mens: de Ku Klux Klan-racist die voordurend "Racist!!!" roept tegen anderen. Nog voordat ze echt bericht werd, had ze al een andere affaire achter de rug. Het damesblad VIVA had in haar ijver om mee te doen met de politieke-correctheid en wel dat deel geheten "zwarten-promotie" dus al keihard racisme is, een lijstje gepoubliceerd van de voordelen van het daten, als blanke vrowu natuurlijk, met een zwarte man (meer over de kwestie hier uitleg of detail ). Zo volkomen absurd (zwarte mannen zijn gajes uitleg of detail ) dat het zelfs te absurd was voor de politieke-correctheid en VIVA moest inbinden. Hier de inbreng van Sylvana (RTLnieuws.nl, 15-04-2015. uitleg of detail ):
Sylvana Simons houdt column over aan ophef Viva

Het vrouwenblad Viva heeft gisteravond behoorlijk wat ophef veroorzaakt met een artikel op hun website... Sylvana Simons was not amused.


Het vrouwenblad plaatste gisteravond een opmerkelijk lijstje op de eigen website: tien redenen waarom Nederlandse vrouwen een donkere man zouden moeten daten. En daar kwamen nogal wat reacties op.
    ... Onder de lezers van het bericht was ook presentatrice Sylvana Simons en zij had ook zo haar eigen mening over het bericht.
    "Ik heb artikel met stijgende verbazing gelezen", zegt Sylvana in RTL Boulevard. "Terwijl ik lees ben ik aan het analyseren: staat dit er echt? Klopt het wat mijn ogen zien?"    ...
    Sylvana klimt meteen in de mail naar de hoofdredactie van het blad. "Ik heb meteen aangeboden om samen te kijken hoe we dit soort kwesties kunnen oplossen, met als gevolg dat ik per direct als columnisten ben gevraagd voor Viva. Dat heb ik meteen aangenomen."

Zoiets heet in de volksmond "rattigheid". Vreten op afval. Sylvana Simons, is, net als de zwarte mannen, ook gajes. Wat te verwachten viel, want zo veel kunnen de geslachten niet van elkaar verschillen.

Deze actie had, volkomen ten onrechte, niet een zichtbaar dramatisch gevolg voor de reputatie van Simons. Zo tolerant, onschuldig en naïef is de blanke mens. Dat veranderde als eerste geleidelijk met de volgende actie of acties van Simons - hoeveel is onbekend want veel speelde zich af bij DWDD en dat mijdt deze redactie als de pest. Pure racistische gorigheid, daar. Maar later gevonden is dit:


Wat een vertaling en samenvatting is van de goriheid verkondigt door alle zwarten in de media: "Witten zijn kolonialen en slavenhouders, wat je allemaal terugziet in Zwarte Piet, en Zwarte Piet moet dus verboden worden". Buiten de televisie uitgedragen op deze manier:

Demontrerende wat iedereen toen al kon weten: zwarten zijn gore blankendehatende met geweld dreigende Ku Klux Klan-racisten.

In de beeldvorming werden deze twee aspecten keurig gescheiden gehouden. Sylvana mocht op de televisie de keurige mevrouw uithangen, en tegelijkertijd op straat de Ku Klux Klan-racist zijn, want dat laatste werd door de media gecensureerd. Behalve bij GeenStijl dan, natuurlijk, waar je de ontwikkelingen keurig kon bijhouden. Met dit soor beelden, bijvoorbeeld:
 


Echter, dat scheidingsmodel liep spaak. Zoals te verwachten was. Fanaten laten zich niet stoppen en worden slechts fanatieker:
 
 

Hier Sylvana in DWDD tijdens de beruchte "discussie" met Martin Simek. Martin Simek is een warmhartige Tsjech die een tiental of meer jaren gewoond heeft in Nederland, en die, het hebbende over zwarte boot-kinderen die hij geholpen had, de term "zwartjes" liet vallen - kleine zwarten dus "zwartjes". Een vergisisgn van iemand die niet zijn moertaal spreekt. In beeld de reactie van haatzaaister Sylvana. Die via Martin Simek kans zag haar haat jegens blanke Nederlanders bot te vieren.

Toen was de boot aan. Dit opende de ogen van niet-politiek-correct Nederland. Of beter: alles dat al groeiend beseft werd en voortdurend onderdrukt door de beeldvorming is de media, kwam nu in één keer naar buiten: dit  was een zwarte blankenhatende Ku Klux Klan-racist.

De media staande onder censuur, vond die reactie plaats daar waar de mediacensuur geen vat op heft: het internet. Het aardigste voorbeeld:DE Sylvana Simons Uitzwaaidag. Op 6 december 2015. Gepost op Facebook door "De Zak van Sinterklaas".

Het oordeel van Gutmensch Nederland: "Racistische bagger" en "Racistische drek".

De werkelijkheid: Sylvana Simons, die bij wat ze op televisie ziet slechts op één ding let: de huidskleur, is racistische bagger en racistische drek.

En een haatzaaister van de ergste soort.

Waarna de racist één of twee dagen later nog eens mocht terugkomen, om te betogen hoe racsitisch Nederland wel niet was dat ze haar zwarte racisme niet tolereerden in de zin dat ze racistische opmerkingen terug gingen maken. Met zaken als "apen", "bananen",  en "terug naar Suriname" enzovoort, wat toch best wel, wat magertjes afsteekt bij "Jullie zijn racisten". En wie hier opmerkingen maakt van de soort "Maar je hoeft toch niet op dezelfde manier te reageren", heeft er helemal niets van begrepen - lees even dit, alstublieft uitleg of detail . En leert u dat deze hele uitwas heeft kunnen ontstaan doordat ze veel langer, samen met haar zwarte soortgenoten, ongestoord de gang heeft kunnen gaan met de blanke Nederlanders racistisch uitmaken voor racisten.

En tot die stompzinnige meute die vindt dat je niet mag reageren op het zwarte racisme, behoort natuurlijk ook de hele media en (bijna) de hele elite, zodat het verschijsnel "zwart racisme" en in het bijzonder "Sylvana racisme" nog erger doorettert. Ze voelen zich gesteund. Zo wordt "Zwarte Sylvana" uitgenodig in het exlcusieve panel dat haar licht mag laten schijnen over de uitverkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president, de dag erop. Er moet tenslotte een zwarte bij. Of beter: twee, want collega-haatzaaister Clarice Gargard uitleg of detail gaf ook acte de presence (er waren twee rondes - in iedere ronde één neger-omdat-het-moet). Het was dus weer erger: "Mag ik ook even wat zeggen", gevolg door even later, als iemand anders iets zegt "Ik ben aan het woord".  Genoeg redenen voor weer drie dagen Facebook en twitter-berichten vol "apen", "bananen", enzovoort.
    Maar het had ook inhoudelijke inbreng: "Donald Trump heeft over zijn eigen kiezers gezged dat het sukkels zijn". Pauw: "Was dat niet iets op het internet?". Zwarte: "Ik heb de bewegende beelden gezien". Hier is de afloop (GeenStijl.nl, 10-11-16, door Van Rossem uitleg of detail ):
LOL. Pauw rectificeert Sylvana live in de uitzending

Een gemengde tafel vol ... Slotminuutje hierboven moet je ff terug kijken, want Sylvana ging tijdens de aflevering de mist in met het verkondigen dat ze een internet hoax, waarin gesuggereerd wordt dat Trump de Republikeinse kiezers 'de domste groep stemmers van het land' genoemd zou hebben in een interview in 1998, 'op bewegend beeld gehoord had' uit de mond van Trump. En zelfs Pauw, toch niet vies van een blokje anti-Trump-retoriek meer of minder, wilde dat nog even recht zetten. ... Hele uitzending hier, fragment van de hoax hieronder. ... Syl "heeft het op bewegend beeld gezien" ....


Met op de schermafdruk achterin op het scherm de "internet-informatie" waar de Zwarte Politicus haar mening "Ik heb de bewegende beelden gezien" op baseert. Winti, dit. John Leerdam, de laatste Zwarte Intellectueel in de politiek, is afgevoerd als Kamerlid voor minder.

Oftewel: zowel qua gedrag als qua wat er gezegd werd meer dan genoeg voor drie dagen Facebook en twitter-berichten vol "apen", "bananen", enzovoort.

Er volgde niets.

Want Facebook- en twitter-ophef heeft ook een pakkende aanleiding nodig. En onhebbelijk gedrag en stompzinnige leugens zijn zo ontzettend bekend van de politieke-correctheid, dat als een politiek-correcte zwarte het doet, het nauwelijks opvalt. Nederland is niet racistisch.

Maar dat bleek uitstel van executie. De aanleiding was carnaval. Voor carnaval heb je liederen nodig, en dus daar is ook de traditie van de carnavalshit. Recept: een makkelijke melodie type "meezinger", en als je het kan vinden, een pakkend onderwerp. En u raadt het al. Op een aardige wijze werden wat van de tentoongestelde onhebbelijkheden van Sylvana door de molen gehaald. #OPHEF!!! Want: slachtoffer = ZWART.

Kijk, dat gaf de aanleiding. Goor zwart "Je mag niks van zwarten zeggen"-racisme. Gesteund door de blanke "Racisme!!!"-roepers, natuurlijk.

Van al dat racisme werd iemand echt boos, en nam het canavals-liedje, en plakte er racistische beelden op. "Ik zal jullie hebben", zie je hem denken.
OPHEF!!!!!

De Volkskrant wijdt er een tweepagina-artikel aan. De Volkskrant wijdt er een tweepagina-artikel aan. De Volkskrant wijdt er een tweepagina-artikel aan.

Drie keer. Om u te overtuigen.

En dan zou je denken als eerste: om die Ku KlkuxKlan-racist nu eindelijk eens te wijzen op haar haatzaaindheid.

Zo niet, dan als tweede: =een overzicht van beide kanten van het verhaal: hegt zwrate racisme en de blnake reactie.

Hier de werkleijkheid:


Een hagiografie van de Ku Klux Klan-raciste.

Met afbeeldingen uit het filmpje:
 

Het gewone, ordinaire, werk. Photoshopwerk van de soort "het gezicht erop geplakt", door GeenStijl omgedoopt tot fotosoep. Primitief gedaan.

Erg? Vergelijk even met dit:

Daar moest Geert Wilders zich echt absoluut helemaal niets van aantrekken. Dat 'ie het wel deed? Schande! Riepen ze allemaal onder aanvoering van Deugmens-opperhoofd Francisco van Jole op wiens site dit stond.

Nou, dan zijn die fotosoepjes van Sylvana van de volkomen onschuldige soort: geen aandacht aan schenken, Lena, dan gaat het vanzelf over. Maar ja ... Deugmenserij hè ... Ze kunnen het absoluut niet laten.

Op de website was de kop wat anders:
Hoe is de woede over Sylvana Simons te verklaren?

Brullen van de lach!!!

Omdat het zo'n onuitstaanbaar takkewijf is dat iedereen in Nederland voor racist uitmaakt. En zo stom als het achteren van een varken. En arrogant. En een leugenaar.

Niveau aap, banaan, kip, meloen enzovoort.

Die ze dan ook in ruime hoeveelheden toebedeeld krijgt.

De Volkskrant doet er uitgebreid verslag van:
Voor de derde keer in korte tijd is Sylvana Simons het slachtoffer geworden van een heftige haatcampagne op de sociale media. Nadat eerder een 'uitzwaaipagina' op Facebook was aangemaakt en ze racistische scheldtweets had ontvangen toen ze zich kandidaat stelde voor de nieuwe politieke beweging Denk, kreeg ze afgelopen weekeinde een lading racistische beelden over zich heen. 'Weerzinwekkend', noemt minister Lodewijk Asscher het materiaal, 'typisch een zaak voor het Openbaar Ministerie'. Dat maakte later bekend inderdaad een onderzoek te zijn begonnen.

Lodewijk Asscher, de Jood die bij het minste en geringste dat gezegd wordt over de islam met zijn neus op een bidmatje in een moskee ligt. Ook dus een voorvechter van de zrwarten. Het is inmiddels een bekende combine: Joden, negers en moslms samen tegen Nederland. En misbruik makend van jusitie en rechterlijke macht.
De oorzaak van de ophef is dit keer het carnavalsnummer Oh Sylvana van zanger Rob van Daal. Volgens Van Daal gaat de tekst ('Oh Sylvana, wat ben jij toch een zielenpiet') niet over Simons, maar over zijn Russische ex-geliefde Sylvana.

Ach, ach, ach ... Wat verschrikkelijk ... Dat carnavalsliedje.

De giftige behandeling van Simons bestaat al langer. In het verleden betrof het vooral een elitair dedain voor Simons de TMF-veejay die denkt dat ze meteen een intellectuele hoogvlieger is omdat ze een gek brilletje opzet. 'Imbeciel babbelprogrammaatje', schreef NRC Handelsblad over Simons' boekenprogramma Kaft dat ze in 2004 voor RTL4 presenteerde. De Volkskrant had het over haar 'pose als een zwoele intellectueel' en Trouw noemde haar 'ik-lees-eigenlijk-nooit-een-boek-Simons', verwijzend naar opmerkingen die Simons zelf had gemaakt.

Volkomen terechte woorden: ze kreeg dat baantje oindanks totaal duidelijke totlae ongeschiktheid vooraf om één en slechts één reden: omdat ze zwart is.
Sinds 2012 heeft het Simons-bashen een nadrukkelijk racistisch karakter gekregen. Dat hangt samen met haar uitgesproken meningen over racisme en discriminatie die ze ventileert als gastvrouw in het tv-programma De Wereld Draait Door. Daar hekelt ze Zwarte Piet, de witte tv-wereld, stereotyperende tv-reclames.

Oftewel: ze beschuldigt Nederland van racisme na kleur te hebben zitten detecteren en tellen: ze is een keiharde racist.
De standpunten die Simons inneemt, staan elke keer garant voor racistische hatelijkheden op sociale media.

Deze "racistische" reacties daarop moeten bevorderd worden. Tit-for-tat => . Dat gebeurde niet, dus werd het zwarten en Sylvana-syndroom zo erg als het nu al is.
Uit reacties op Facebookpagina's als 'Nederland mijn Vaderland' blijkt dat veel mensen niet goed snappen waarom Zwarte Piet racistisch zou zijn; ze rekenen dit Simons zwaar aan.

Zeer terecht en zeer gematigd allemaal. Passend zijn bijvoobeeld oproepen om haar voor haar eigen veiligheid het land uit te zetten, want hier is te racistisch voor haar. Ze krijgt geen kansen om verder te leven, door al dat racisme.
    Maar dat gebeurde niet, dus werd het erger.
... Simons bij DWDD in aanvaring komt met schrijver Martin Simek. Die heeft het in een aangrijpend verhaal over schipbreuklijdende vluchtelingen over 'zwartjes' die hij omarmt. 'Mag ik wat vragen?', zegt Simons. 'Die term die je net gebruikt, is dat grappig bedoeld?' Er breekt een felle woordenwisseling uit tussen Simons die het gebruik van 'zwartjes' wil aankaarten en een gepikeerde Simek die niet aan de discussie wil: 'Dat komt wel weer met Sinterklaas.'

Pure gorigheid, van die Simons, Om iemand op taal aan te vallen wiens natuurlijke taal niet het Nederlands is.
... op sociale media regent het meteen discriminerende verwensingen ('negerin', 'bananenboot'). ...

Volkomen terecht. Dat mens had op zijn minstens zich een jaar niet in de openbaarheid moeten vertonen.
Naar aanleiding van deze scheldpartijen is Simons enkele dagen later nogmaals te gast bij DWDD om het te hebben over de vraag hoe racistisch Nederland is.

Aanleiding voor nog meer racistische racismebeschiuldigingen, arrogantie en algemene en totale onuitstaanbaarheid. Walgelijk, dat mens.
    Wat ze later nog eens benadrukt door zich aan te sluiten  bij de Turkse Nederlandhaters van DENK, met wie ze slechts één ding gemeen heeft: Nederlandhaat. Je zou zoiets als molestatie verwachten door op zijn minst één van de van racisme beschuldigden, maar het bleef bij dit:
Op Facebook wordt een evenement aangemaakt - 'Uitzwaaidag voor Sylvana Simons' - waarvoor 18 duizend mensen zich aanmelden.

Gewoon een heel goede grap, en de meest gematigde reactie die toch nog geschikt is als uitlaatklep te dienen voor de gevoelens die de haatzaaiacties van het negergajes oproepen. Zoals blijkt uit dit:
'Het gevoel dat veel mensen tegen haar hebben, wakkert ze zelf aan als ze in de media uitspraken doet', zegt de oprichter van de pagina tegen de NOS.

Zeer gematigd, deze reactie. En 1000 procent waar.
Ook publieke figuren voelen zich niet meer belemmerd om Simons racistisch te bejegenen. Volgens voetbaldeskundige Johan Derksen is Simons 'zo trots als een aapje' nadat RTL 4 had besloten het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen. Radiodeejay Giel Beelen laat in zijn programma apengeluiden horen en roept vervolgens 'rustig, Sylvana'.

Maar natuurlijk: je moet dat racistisch negergajes keihard aanpakken. Zij werken keihard richting brandstichting, dat rabiate racisme-roepende negergajes. wat ze trwouens als gedaan hebben. Engeland 2011, Schilderswijk 2015.

En daarna begon de totale gekte pas echt goed. De hele dag, 22 november, was het het eerste item in der Journaals. "Vanwege de dreiging met de lynchpartij". Doelende op dat fotosoepje. Met een hele optocht van deugpolitici voor de camera om het fotosoepje "ten strengste te veroordelen".  En Sylvana krijgt beveiliging. En de fotosoep-terrorist is opgepakt in Kudelstaart, die zich overigens "zichzelf heeft aangegeven". Weet je meteen dat het geen moslim is. En bij Nieuwsuur mag graaf DENKula a.k.a. Tunahan Kuzu vrijuit het woord voeren.

Al degenen die zich die zich op deze manier in deze zaak gemengd hebben dienen met hun kop in een emmer met ijskoud water worden gestopt, en pas weer losgelaten als ze pimpelpaars zijn aangelopen. Met uitzondering van graaf DENKula en soortgenoten natuurlijk: die kunnen afgedaan worden met een uitreisticket terug naar het thuisparadijs.

En des avonds natuurlijk bij Pauw. Jood ontvangt neger, en al bij de introductie voor de reclame straalt de zelfvoldaanheid bij zowel Jood als neger in totaal ondragelijke hoeveelheden van het scherm  Kijk ons eens mooi die blanke boerenpummels naaien ... Vroeger hadden tv's beeldbuizen ... Die kon je tenminste met veel gerinkel ingooien ...

Overigens niets geleerd dus van de overwinning van Trump - deze houding bij de MSM aldaar (The Jew York Times en Clinton Negroe Network) was een zeer belangrijke factor (overigens: bij Pauw nog een Jood en nog een neger als gast - en Tofik Dibi).

Achtereenvolgens: "Sylvana, hoe gaat het eigenlijk..." (een zachte toon in de stem) ... "Ik voel me machteloos". [Wij ook onder die beschuldigingen van racisme waar we niks terug op kunnen zeggen want geen toegang tot de media. Tieft op, teringwijf]. Dibi haat op Nederlanders. Pauw haat op Nederlanders. Pauw haat op Wilders. Simons haat op Wilders. Dibi haat op Wilders. Pauw haat nog een keer op Nederlanders. Overigens; betoog Dibi (Pauw is het er mee eens): "Je mag je niet met Nederland bemoeien als immigrant". [Riposte: "Nederlanders zijn racistisch" is je niet met Nederland bemoeien]. Simons haat op Nederlanders. "De Dagelijkse Standaard haat op mij". En  "Ik bemoei me helemaal niet met Zwarte Piet". Dibi: "Wij bedoelen het goed als we zeggen dat Nederland racistisch is". De tweede neger is Zarayda Groenhart. Haatnegerin. Eerste woord van een blanke (Danny de Munck - is net binnen). Groenhart haat op Nederlanders. "Waarom zeg je tegen Marokkaan als je het niet bevalt rot je maar op". "Gaat om wie is Nederlander?" [Klopt. En dat geldt voor Marokkanen en Turken, maar niet voor Duitsers en Chinezen. Die zijn ook Nederlanders]. Dibi: "Alle Nederlanders zijn racisten". Sylvana houdt een lege dominees-toespraak. Alom gelach onder de niet-Nederlanders. Pauw "We moeten gesprek aangaan ondanks dat je de ander racistisch vindt" [Geen belangstelling, dank u - voer dat gesprek eerst met uzelf]. Simons stelt gekleurde dictatuur voor à la DENK.

Voorlopige afsluiting van deze episode: Sylvana Simons is er in geslaagd de haat in Nederland alweer tot nieuwe niveaus op te schroeven. Misschien is die persoonsbeveiliging toch terecht ...

En wat betreft de media:

Na de uitverkiezing van Trump: We moeten en zullen ervan leren.

De werkelijkheid: Men heeft er totaal niets van geleerd.

Nee, het is erger geworden.

Men steunt het zwarte Ku Klux Klan-racisme.

En terwijl in de Volkskrant de hagiografie van Simons nog volop bezig is, wordt elders haar doopceel gelicht (Telegraaf.nl, 29-12-2016, door Inge Lengton ):
Sylvana speelde wekenlang toneel

Terwijl Sylvana Simons in het geheim al een nieuwe partij had opgericht, heeft ze zich in een Engelstalig interview nog gepassioneerd opgeworpen als de frontvrouw van Denk.
    In het interview van 18 december spreekt ze over het filmpje waarin haar hoofd op het lichaam van een aan een boom bungelende zwarte Amerikaan is gemonteerd. ...
    Inmiddels is duidelijk dat Simons ten tijde van het interview stiekem al lang en breed afscheid had genomen van Denk. Uit stukken blijkt namelijk dat ze op 6 december de website voor haar nieuwe partij Artikel1 heeft geregistreerd en op 14 december werd de politieke beweging bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Uiteindelijk maakte Simons pas op 24 december de breuk met Denk openbaar.

Deel 1. En hier deel 2 (GeenStijl.nl, 29-12-2016, door Zentgraaff uitleg of detail ):
Sylvana, the Dutch Obama...: blijkbaar staat de site van Artikel1 geregistreerd op "dutchobama@gmail.com". Hoe een gesjeesde veejay met een niet-afgeronde kappersschool zich zou kunnen meten met een briljant jurist, epische speecher en algeheel politiek bijzonder vaardige meneer is ons vooralsnog onduidelijk ...

Bijzonder vriendelijk geformuleerd van GeenStijl. Allemaal.

De laatste twee berichten laten zien dat er bij Sylvana niet sprake is van het lichten van een doopceel, maar het openen van een diepe en tot de nok toe gevulde beerput. Gevuld met zaken als eigenwaan, narcisme, leugenachtigheid, doortraptheid en al dat soort dingen dat de reacties die haar tot nu toe ten deel zijn gevallen volkomen objectief, juist, gegrond, gerechtvaardigd en gebaseerd op een goed gevoel voor wat we in de kuip hebben maken. Inclusief dat filmpje-met-ophangen ...

En alweer zijn de media bereid om alles van en over Sylvana te plaatsen. Want neger, weet u wel ... (nrc.nl, 13-01-2017, door Rosan Hollak)
‘Niemand wil opstaan met haat in zijn hart’

Een keiharde leugen. Want Sylvana is iemand, trouwens net als Gloria Wekker, Quinsy Gario en alle andere zwarten die tot nu toe hun mond open hebben gedaan, die dolgraag opstaat met haat in het hart:
„We moeten naar onze systemen en instituten kijken, naar onze scholen, politie en justitie. Behandel elkaar gelijkwaardig, is ons uitgangspunt. We zien dat de overheid discriminatoir bezig is. Etnisch profileren bij de politie. Kinderen met een migranten achtergrond, of uit een lagere sociale klasse, worden benadeeld. Ze krijgen een lager schooladvies, de samenleving heeft minder verwachtingen van ze. ....”

Roodgloeiende haat.

Wat zo natuurlijk is, dat ze het zelf totaal niet door heeft:
... toen ik maatschappijkritisch werd, werd ik van de ene op de andere dag een Nederland-hater en een racist genoemd.

En daar heb je jet onregelmatige werkwoord van Bertrand Russell weer: "Ik ben maatschappijkritisch - Jij bagatelliseert het slavernijverleden - Hij is een institutionele racist".

Voor de rest van het interview, dit verslag van GeenStijl (geenstijl.nl, 13-01-2017, door Mosterd uitleg of detail )
Sylvana te laf om expliciet te Godwinnen

Sylvana. Waar zullen we in godsnaam eens beginnen. Wat een interview. “Ik kan Geert Wilders niet objectief bekijken in het licht van de geschiedenis.” Euh, wat? “Duitsland heeft afgerekend met een zwarte pagina uit de geschiedenis. Nederland niet.” Huh? Heb je het nou over NSB’ers? “Jullie zeggen het.” WAAR HEB JE HET OVER JOH? “Er is een link tussen de recente geschiedenis en ons land dat afstevent op wij-zij-denken. Vijand-denken, van kijk, díe groep is het probleem. Daar hoef ik de Joden heus niet voor te benoemen, dit ziet iedereen.” (Woordvoerder breekt in en kapt af). Wauw Sylvana, wauw. Rest van het interview lezen mag natuurlijk, maar hierbij alvast een handige samenvatting in 23 woorden: dehumaniseren van mensen, demagogie, verantwoordelijkheid, schadelijk, passief, luisteren, inzicht, offers, dieptepunt, haat, handtekeningen, borg, schreeuwen, zeiken, zaniken, splinter, leegte op links, mobiliseren, bestaansrecht. ...

Haat, haat, haat, Haat, haat.

Nog meer (Joop.nl, 18-01-2017. uitleg of detail )
Sylvana tegen Al Jazeera: ‘Racisme wordt in Nederland geaccepteerd’

In een interview met de internationale nieuwszender Al Jazeera verklaart Sylvana Simons dat racisme in Nederland een geaccepteerd verschijnsel is. ...
    Ze licht toe hoe ze gediscrimineerd wordt op grond van haar achtergrond:
Toen ik me begon uit te spreken luidde een van de eerste commentaren dat ik “mijn plaats niet kende”....

Een luegen (zelfs als er ooit één iemand dat gezged heeft wat dan geciteerd en benoemd moet moet worden). Een leugen geboren uit haat. Haat, haat, haat, Haat, haat.

Bij dit artikel stond trouwens ook een passende foto:

Haathoofd. Eenzelfde soort haathoofd als dat van Gloria Wekker.

Elsevier haalt wat later nog wat andere stukken eruit (elsevier.nl, 18-01-2017. uitleg of detail )
Simons praat met Al-Jazeera: Nederland is inherent racistisch

Sylvana Simons vergaart ook internationale aandacht. In een interview met het Arabische Al Jazeera vertelt zij waarom ze de politiek in wil.
    Haar voornaamste punt? ‘Racisme is geaccepteerd in Nederland,’ aldus de kop van haar interview met de Arabische omroep.
    ...Zij wil naar eigen zeggen de ‘zogenaamde inclusiviteit van Nederland’ aan de kaak stellen.
    Het artikel noemt de vele beledigingen en bedreigingen die Simons moest verwerken nadat ze zich bij DENK aansloot. Onder meer het carnavalsfimpje waarin haar hoofd op een gelyncht lichaam werd gemonteerd wordt genoemd. Simons legt uit wanneer ze besloot de politiek in te gaan: dat moment bij De Wereld Draait Door toen Martin Simek het woord ‘zwartjes’ gebruikte, en zij hem daarop aanviel. ‘Toen realiseerde ik me dat racisme wordt geaccepteerd in Nederland: in Nederland is het okay om een racist te zijn,’ aldus Simons ...
    Volgens haar zijn landen in West-Europa institutioneel racistisch: ‘Dat is natuurlijk’. ‘Wanneer je je rijkdom via slavernij en kolonialisme hebt vergaart, baseer je je juridische apparaten, politie en rechtbanken op dat systeem,’ zegt Simons.  ...
    Volgens Simons ... worden moslims in de rechtbank ‘anders behandeld’ dan niet-moslims. Ook zouden kinderen met een migrantenachtergrond en uit ‘lagere sociale klassen’ buitengesloten worden uit elite kringen.   ...

Tja ... De enige vraag is nog: wanneer breekt die etnische burgeroorlog nu eindelijk uit...?

Nog wat duidelijkheid (Joop.nl, 03-03-2017. uitleg of detail ):

Sylvana Simons opent aanval op PowNews

Sylvana Simons heeft PowNews geweerd een persconferentie. Volgens Simons toont PowNews geen respect ...

Met vlag-en-wimpel geslaagd voor het neger-diploma uitleg of detail .


Naar Haatzaaien, allochtoon , Creolen, cultuur , Allochtonen, respect  , of site home .