WERELD & DENKEN
 
 

Ploerten: Robert Giebels

Het is juni 2017 en de kabinetsformatie na afloop van de Tweede Kamerverkiezingen van maart is nog steeds aan de gang. De Volkskrant gaat een handje helpen, door alvast wat beleidssuggesties te verzamelen - de ploert van dienst is dit keer Robert Giebels, als lid van de economie-redactie vermoedelijk ook één van de nageboortes van voormalig economie-chef en superploert Frank Kalshoven uitleg of detail . Alleen het paginabeeld is eigenlijk al voldoende:

Daar staat het al, zoals een aantal jaren geleden, toen het modewoord nog "bezuiningen" was, al voorspeld door deze redactie: zodra het weer wat beter gaat, komt er weer de roep om belastingverlaging uitleg of detail . Van de ploerten.

Het cyclische beleid van de ploerte: als het slecht gaat bezuinigen op de sociale voorzieningen in plaats van belasting verlahegn om de economie te simuleren, en als het goed gaat geld uitdelen aan de rijken.

Want dat weet iedereen inmiddels wel, door het centen-procenten beleid: belastingverlaging gaat in procenten en komt dus voornamelijk terecht bij de rijken, en bezuiningen gaat in harde munt en komt dus voornamelijk terecht bij de armen. Zoals het eigen risico in de zorg van 350 euro. Niets voor de rijken, een half maandloon oftewel geen voetbalvereniging voor de kinderen van de armen.

En het staat ook allemaal keurig op schrift (de Volkskrant, 24-06-2017, door Robert Giebels):

  Rutte III: veiligheid, vergroening, belastingverlaging

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan onderhandelen over het regeerakkoord
...
...
2. Belastingverlaging voor burgers
De financiële crisis is voorbij, economische herstel is daar: tijd voor belastingverlaging. In de crisisjaren vanaf 2008 zijn de lasten voor gezinnen zeer fors gestegen. De vier partijen zien dat als een offer waarvoor burgers nu met tussen de 15 miljard (VVD) en 6 miljard (CDA, CU) moeten worden gecompenseerd. ...

De bekende gore leugens gebruik makende van de bekende generalisaties;: 'lasten voor de gezinnen', de 'burers' enzovoort. Er ontbreekt nog de laatste nieuwe: "belasting op arbeid", maar die zal wel snel volgen.
    Maar wel dus met als eerste de cyclische gotpse:
  De financiële crisis is voorbij, economische herstel is daar: tijd voor belastingverlaging.

Inmiddels al eindeloos veel keren gesteld: belastingverlaign moet als het slecht gaat ter stimuleoirng van de economie. En dat kan alleen als de belasting omhoog gaat, als het goed gaat.
 
Ook Robert Giebels behoort tot de Kalshovense ploertenbende.


Naar Ploerten, inleiding , of site home

 

25 jun.2016